Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Διπλωματική ασυλία... 

• Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που έσκασε το σκάνδαλο με τον Βενεζουελάνο πρέσβη, που κατηγορήθηκε, ότι θώπευε τις υπαλλήλους στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Αλλά το σκάνδαλο αυτό, τότε καλύφθηκε από αδιαπέραστη αχλύ με την επέμβαση των προοδευτικών (SIC) δυνάμεων, άρα αυτή είναι η έπαρση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ότι μπορεί να αποσιωπηθεί γεγονός σεξουαλικής κακοποίησης, αν σ’ αυτό εμπλέκεται άτομον ξεχωρίζον για την προοδευτικότητά του και την δημοκρατικότητά του. Αυτό το αποσιωπούμε, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο αρχείο, το «αρχειοθετούμε», όπως επικράτησε. Αν δε ανήκει στην ευρύτερη φιλελεύθερη παράταξη ή υποδύεται ότι ανήκει, τότε γίνεται βούκινο, προς ενημέρωση του φιλοπαίγμονος κοινού, που αρέσκεται στις «κλειδαρότρυπες». Αλλά αυτό δεν είναι μήτε προοδευτική, μήτε δημοκρατική αντίληψη. 

 Μερικοί πιο ίσοι!

• Επ’ αφορμή του βιασμού ασκουμένης δικηγόρου στο άβατο της συνάξεως των Ευρωβουλευτών, αφουγκρασθήκαμε, ότι οι Ευρωπατρίκοι, όπως εντός των τειχών οι εθνοπατρίκιοι έχουν εξασφαλίσει την ασυλία και μάλιστα όχι τόσο δυναμική όπως απολαμβάνουν οι εντός των τειχών, διότι αν καταγγελθεί το γεγονός και συλληφθεί ο δράστης εντός του πρώτου 24ώρου, δεν απαιτείται πλέον η αφαίρεση της ασυλίας από τη σύναξη των Ευρωπατρικίων. Αυτή την τακτική πρέπει να εφαρμόσουν και στη περίπτωση των δικών μας εθνοπατρικίων, ώστε να εξισωθούν εν μέρει με τους κοινούς θνητούς, δηλαδή να κοντύνουν λίγο, διότι πολύ διαφέρουν με όσους τους αναδεικνύουν με την ψήφο τους. 

 Φτερό στον άνεμο...

• Είδατε οι «φίλοι» μας και «σύμμαχοί» μας Τούρκοι, ακόμη το σίδερο ήτο στη βράση»και αυτοί άλλαξαν ρότα. Και ο Τσαβούσογλου εφέντης παρόλες τις αγκαλιές και ο Χουλουσί Ακάρ εφέντης, ξανάβαλαν τον δίσκο στο πικάπ και μας θύμισαν τις διεκδικήσεις τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Θράκη μας, που ήτο Ελληνική από την εποχή πριν τον Όμηρο, που περιγράφει για τα άγρια άλογα του βασιλιά Διομήδους. Αντί λοιπόν, εμείς να ζητήσουμε τον Τσεσμέ (Κρήνη), την Σμύρνη, τη Μαρμαρίδα, ανά ντάμ παπαντάμ ελληνικά εδάφη, ορθώνουν ανάστημα και βγάζουν γλώσσα. Όσον αφορά τον λόγο τους αν τον τηρούν, έχουν την νοοτροπία των σκύλων. Αν στο σκύλο πατήσει κάποιος την ουρά του, ο σκύλος, (το κιοπέκ) γυρίζει το κεφάλι του έτοιμος να τον δαγκώσει. Και εδώ αφουγκρασθήκαμε, τον Τσαβούσογλου εφέντη να τρίζει τα δόντια και να μας θυμίζει, ότι αν δώσαμε αφορμή με την επέκταση των 6 ν.μ. στα 12 όπως δικαιούμαστε βάσει του Δικαίου της Θαλάσσης, θα μας επιτεθούν, θα εφαρμόσουν το CASUS BELLI. Το αντιληφθήκαμε κιοτήδες. 

Η «Πέμπτη Φάλαγγα»... 

• Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει αυτή η διελκυστίνδα των πολιτικών γύρω από το αν πρέπει να επιτραπεί στο κόμμα του Κασιδιάρη. Το βρήκα! Τις απαντήσεις που έδινε ο Φράνκο, σ’ όσους τον ρωτούσαν πώς θα καταλάβει την Μαδρίτη. Απαντούσε αφοπλιστικά: Με την 5η Φάλαγγα. Όμως όλοι έβλεπαν ότι ο Φράνκο διέθετε 4 φάλλαγες, οι οποίες εμάχοντο σε όλες τις επαρχίες της Ισπανίας και 5η φάλαγγα δεν έβλεπαν πουθενά. Πολύ καθηστερημένα κατάλαβαν, ότι η 5η φάλαγγα δρούσε εντός της Μαδρίτης, αφανώς αλλά αποτελεσματικά και όταν έφτασαν οι δυνάμεις του Φράνκο Ande Portas, τότε έβγαλαν μύτη και οι εντεταγμένοι στην 5η Φάλαγγα, που τους άνοιξαν τους δρόμους για την προέλασή τους εντός της Μαδρίτης. Και στην προκειμένη περίπτωση, τόση δημοσιότητα που έδωσαν συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο κόμμα Κασιδιάρη, ούτε αν το διαφήμιζαν όλα τα μέσα δεν θα το πετύχαινε. Αλλά που χάθηκε το μυαλό για να το βρουν οι πολιτικοί;