ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι δεύτερες εκλογές…

Ακούγεται, ότι αν δεν αποκτήσει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, τότε θα διεξαχθούν δεύτερες και ίσως και τρίτες εκλογές! Θα πρέπει όμως οι πολιτικοί να σκέφτονται και το πόπολο, το οποίο στενάζει με την μία φορά μετάβαση στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσει, πόσο μάλλον να μεταβεί και δεύτερη φορά και κατά φαινόμενα να μεταβεί και τρίτη, διότι και αυτή η περίπτωση συζητείται. Όταν οι πολίτες στενάζουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, δεν γέμισαν το πασχαλινό τους τραπέζι, όπως άλλοτε, θα υποβληθούν στην δαπάνη για εισιτήρια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μην απόσχουν από το υψηλό αυτό καθήκον του κάθε πολίτη, είναι παράλογο...

Πρόθυμοι... ηλίθιοι!

Ο σύντροφος Αλεξάκης έδειξε για μία ακόμη φορά την ικανοποίησή του, για την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας, ότι έτσι πρέπει να επιλύονται οι συνοριακές διαφορές μεταξύ των κρατών, ενόψει και όσων επιδιώκει η Τουρκία με την προσφυγή στην Χάγη, για το Αιγαίο. Ναι σ. Αλεξάκη, έτσι πρέπει να επιλύονται οι συνοριακές διαφορές, αλλά να μην  είμαστε εμείς οι «γαλαντόμοι», να βρεθεί και κάποιος γείτονας γαλαντόμος. Από τώρα βρέθηκαν χρήσιμοι ηλίθιοι για το Αιγαίο, να δώσουμε κάτι στη γείτονα Τουρκία, γιατί έχει μεγάλη ακτογραμμή. Και, γιατί να δώσουμε εμείς και να μη δώσει η Τουρκία, αφού αυτή έχει τεράστια ακτογραμμή; Εξυπακούεται, ότι και εμείς έχουμε επίσης τεράστια ακτογραμμή ίσως και πιο τεράστια. Έτσι δεν είναι; Τεράστια η Τουρκία, εξίσου τεράστια κι εμείς και ίσως πιο τεράστια. Άλλωστε, κανείς δεν δίνει από τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.

Άκρατος εγωισμός!

Παρακολουθώντας ο κάθε καλόπιστος πολίτης τις «λογοδιάρροιες» των πολιτικών στην τηλετύφλα για τις προσεχείς εκλογές, διαπιστώνει, ότι διακατέχονται από έναν άκρατο εγωισμό, επιδιώκοντας την κατάληψη της εξουσίας, αυτήν που επιδίωξε και η Περιστέρα, υπενθυμίζοντας στον σ. Αλέξη. «Ναι, είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε τους αρμούς». Και όλοι, εφαρμόζουν την ρήση της αυτοκράτειρας, συζύγου του Ιουστινιανού, μετά την Στάση του Νίκα που ο αυτοκράτωρ ήταν της γνώμης να το «βάλουν στα πόδια εγκαταλείποντας τα ανάκτορα και εκείνη του τόνισε: «Καλόν εντάφιον η εξουσία». Και τον έπεισε να παραμείνουν, αποκεφαλίζοντας με τα στρατεύματά του περί τις 30.000 στασιαστές και συνεχίζοντας την διακυβέρνηση της αυτοκρατορίας.

Η… καταγγέλουντα!

Πολλοί και πολλές σπεύδουν να βγουν στην τηλετύφλα να εκφέρουν την γνώμη τους, ασχέτως αν γίνουν περίγελος. Ακόμη και από τους παρουσιαστές και τις παρουσιάστριες αφουγκραζόμαστε «κοτσάνες» που βγάζουν μάτι, όπως στην περίπτωση του νέου σκανδάλου βιασμού ευρωβουλευτή, που έσκασε σαν κουκί, αφουγκρασθήκαμε την εξής γλωσσοπλασία: «Όπως έκανε γνωστό από την καταγγέλουντα (SIC)». Και γεννάται το αδήριτο ερώτημα: Αυτή η καλλικέλαδος παρουσιάστρια δεν φοίτησε στο γυμνάσιο και στο λύκειο; Δεν διδάχθηκε ελληνική γλώσσα; Δεν διδάχθηκε το ρήμα καταγγέλω; Δεν διδάχθηκε τις μετοχές αυτού του ρήματος στα τρία γένη που είναι από τις βασικές γνώσεις όσων φοιτούν στο γυμνάσιο και λύκειο; Γιατί αφουγκρασθήκαμε «από την καταγγέλουντα», διότι στα τρία γένη και μάλιστα στον ενεστώτα έχουμε: ο καταγγέλων- η καταγγέλουσα- το καταγγέλον και στην αιτιατική πτώση έχουμε τον καταγγέλοντα- την καταγγέλουσα- το καταγγέλον. Με μία ματιά στην γραμματική του Τζαρτζάνου όλα μαθαίνονται.