Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Εκλογικά τμήματα…

• Δεν γνωρίζω τους λόγους για την εμμονή όσων στον Δήμο μας ασχολούνται να επιλέγουν δυσπρόσιτα εκλογικά τμήματα από τα σχολικά κτίρια που προσφέρονται. Συγκεκριμένα στην Πλατεία Ομήρου, ευρίσκεται το 7ο Δημοτικό Σχολείο και αποτελείται από το παλαιό κτίριο, λίαν πρόσφορο για όλες τις ηλικίες και το νέο κτίριο, που είναι κτισμένο στις πλαγιές του λόφου, προσφέρεται μόνο για ορειβάτες και αλπινιστές. Οι ψηφοφόροι, όμως, εκτός από ορειβάτες, αποτελούνται από ανάπηρους, άτομα με ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), υπερήλικες, ως ο γράφων το παρόν σημείωμα και άλλες περιπτώσεις που χρήζουν βοηθείας σε παρόμοιες περιπτώσεις. Και εφόσον υπάρχουν κτίρια προς επιλογήν, ας προτιμήσουν όσα εξυπηρετούν όλα τα άτομα, υγιή και ασθενή, για να αποφεύγονται και δυσμενείς σχολιασμοί από μέρους των ψηφοφόρων. 

 Πολλοί οι τριακόσιοι 

• Η τελευταία απογραφή διαπίστωσεν, ότι ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε και μειώθηκε ανησυχητικά. Αυτό το γεγονός, δεν βοηθήθηκε μήτε από το «μπόλιασμα», μήτε από τις δυο χιλιάδες ευρώ επίδομα σε κάθε γέννηση, μήτε από συστάσεις και υποδείξεις. Αυτό το γεγονός πρέπει να ανησυχήσει κυρίως τους εθνοπατρίκιους και ώσπου να ανησυχήσουν αυτοί πρέπει να ληφθούν μέτρα ελαφρύνσεως του πενομένου λαού μας, όπως σε πρώτη φάση η μείωση των εθνομητέρων και εθνοπατέρων, που με την «αποζημίωσή» τους και τους παρελκομένους βοηθούς τους επιβαρύνουν πολύ τον αγρίως επιβαρυνόμενο λαό με την άγρια φορολογία, που τους γονατίζει, προτού λήξει ο μήνας.

 «Ολιγομελές και ευέλικτον»!

• Θυμάμαι τον Ανδρέα μας, για τον οποίο ερίζουν την σήμερον ημέραν Ανδρουλάκης και Αλεξάκης για το ποιος δικαιούται να είναι ο κληρονόμος στην πολιτική κονίστρα. Μόλις πέτυχε την πλειοψηφία, ο Ανδρέας μας, μας υποσχέθηκε, ότι το χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα συγκροτήσει, θα είναι «Ολιγομελές και Ευέλικτον». Και ω του θαύματος σε πρώτη φάση, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο αποτελείτο από 49 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, επικρατείας, υφυπουργούς, ικανοποιώντας όλες τις τάσεις και τις «σέκτες». Το παράδειγμα του Ανδρέα μας το ακολούθησαν όλοι οι επόμενοι, μηδέ και του τελευταίου, του σημερινού, του Κυρ. Μητσοτάκη. Και δεν είναι το πρόβλημα μόνον οι υπουργοί, είναι και ο εσμός που τους ακολουθεί και όλοι τους «σιτίζονται» στο πρυτανείο, εις βάρος του πενομένου λαού μας.

 Απόκοσμοι… 

• Με πλέρια σοβαροφάνεια και μειδίαμα προσέρχονται και εμφανίζονται οι νυν πολιτικοί μας και όσοι επιθυμούν ως υποψήφιοι να καταλάβουν μια έδρα στο πρυτανείο όπου αβρόχοις ποσί θα απολαμβάνουν την ζηλευτή «αποζημίωση»με όλα τα συνακόλουθα προνόμια, που απορρέουν από την εκλογή τους. Και την εκλογή τους αυτή την επιδιώκουν από τους σανοφάγους, διότι αν δεν είναι σανοφάγοι, όλοι τους θα χαιρέτιζαν τους τηλεθεατές, μόλις τους καλημέριζαν οι τηλεπαρουσιαστές / στριες. Αλλά περιορίζονται να ανταποδίδουν τον χαιρετισμό στις τηλεπερσόνες, αμφοτέρων των φύλων. Με τι καρδιά και με τι νου να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα και να υποστούν και την ταλαιπωρία της αναμονής και των καιρικών φαινομένων, όσοι περιφρονήθηκαν από τους «υψιπετείς» εκκολαπτόμενους νέους πατρίκιους;