ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΥΡΑ on . Posted in Σχολιανά

Υποψίες  

* Καθημερινές σχεδόν είναι οι συλλήψεις πολιτών για οφειλές τους προς το Δημόσιο, οι οποίες συνήθως ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ, ως είδος μολυσματικής νόσου. Δεν είναι όμως γνωστό, αν αυτές συνοδεύονται και από πρακτικό αποτέλεσμα, από καταβολή δηλαδή των οφειλών τους ή μέρους αυτών, τουλάχιστον από εκείνους που δεν πληρώνουν, όχι επειδή δεν μπορούν, αλλά γιατί το έχουν καταστήσει σύστημά τους. Για τους τελευταίους αναφύεται και η απορία, γιατί οι αρμόδιες Υπηρεσίες ανέχονται το σύστημά τους; Γιατί δένουν ή τους δένονται τα χέρια;

Υπ’ όψιν του κ. Μπέγκα

* Μετά την ανάληψη των δημαρχιακών του καθηκόντων ελπίζουμε ότι ο κ. Μπέγκας θα θελήσει να ασχοληθεί με τη ρύθμιση της κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενης «κυκλοφοριακής ρύθμισης» στους Αμπελοκήπους, που ταλανίζει τους εκεί κατοίκους, αλλά και τους διερχόμενους, από τον καιρό της θητείας των κ. Γκόντα και Φίλιου.
Ο κ. Φίλιος, παρ’ ότι το υποσχέθηκε, δεν το υλοποίησε μέχρι σήμερα, ενώ ο κ. Γκόντας, απαλλάχτηκε μεν από τον εμπνευστή της, όμως αργά, πράγμα που του στοίχησε αρκετές ψήφους.
Βέβαια, ακόμη καλλίτερα θα ήταν να έλυνε το πρόβλημα πριν τη λήξη της θητείας του ο κ. Φίλιος.

 Το πάρκινγκ στο Πανεπιστημιακό 

* Η διευθέτηση στα πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έγινε με κριτήριο την άνετη στάθμευση των αυτοκινήτων του προσωπικού του, που καλύπτει το επάνω πάρκινγκ από την προσέλευσή του μέχρι την αποχώρηση. Από την άλλη μεριά, τα αυτοκίνητα των ασθενών πρέπει να σταθμεύσουν στο πολύ πιο κάτω καθορισθέν πάρκινγκ, ενώ οι επιβαίνοντες ασθενείς πρέπει να ανεβούν ασθμαίνοντες το μακρινό ανηφορικό δρόμο μέχρι την είσοδο του Νοσοκομείου.
Μήπως αντίστροφη θα έπρεπε να είναι η διευθέτηση των πάρκινγκ;

 Έχουν καταντήσει ενοχλητικοί 

* Έχει καταντήσει καθημερινός σχεδόν βραχνάς η τηλεφωνική εταιρία που με τηλεφωνήματα εντεταλμένων κυριών της, επιδιώκει να προσελκύσει συνδρομητές τηλεφώνου με μεταγραφή τους από άλλη τηλεφωνική εταιρία. Η ενέργειά της βέβαια είναι απόλυτα θεμιτή, είναι όμως απαράδεκτη, όταν τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονται σε ώρες κοινής ησυχίας. Δεν αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο προκαλεί την οργή των ανθρώπων που τους διαταράσσει την ανάπαυσή τους ή διακόπτει τον ύπνο τους, περιορίζοντας, αν όχι αποκλείοντας, τις πιθανότητες να τους κάμει πελάτες της;

Ανακριτικά  

* Όποια αισθήματα, θετικά ή αρνητικά κι αν τρέφει κανείς για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να παραγνωρίσει την εφευρετικότητα των δύο κυριών ανακριτριών, σε ό,τι αφορά την επιβολή ποινών στους βουλευτές της που τέθηκαν υπό την ανακριτική τους εξουσία.
Στον έναν μέχρι στιγμής επέβαλαν τον κατ’ οίκον περιορισμό. Στον άλλον την απαγόρευση να περιφέρεται ελευθεροστομών.
Κάθε μέρα τώρα η Κοινή Γνώμη γίνεται περίεργη να μάθει τις μελλοντικές ποινές που θα επιβάλει η πράγματι αξιοθαύμαστη ευρηματικότητα των δύο ανακριτριών στους επόμενους βουλευτές, που, όπως οφείλουμε να παραδεχτούμε, εκτός των τιμωρητικών συνεπειών, παράγουν και άφθονο γέλιο. Και το έχει τόσο ανάγκη ο κόσμος σήμερα.

Και μια σημείωση

*  Ως μόρφωμα χαρακτηρίζουν μερικά κόμματα τη Χρυσή Αυγή με απαξιωτική διάθεση, ενώ με την ίδια διάθεση επιστρέφει κι εκείνη το χαρακτηρισμό σ’ εκείνα που της αποδίδουν. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά με απαξιωτική διάθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη. Μόρφωμα σημαίνει μορφή, σχήμα. Παράγεται δε από το ρήμα μορφώ, αλλοιώς μορφώνω, που σημαίνει δίνω μορφή, διαμορφώνω, προάγω πνευματικά ή ηθικά, ενώ μορφωμένος είναι ο εγγράματος, έννοιες που κάθε άλλο παρά απαξιωτικές είναι. Κάποιος άλλος συνεπώς χαρακτηρισμός πρέπει να επιστρατεύεται για τις ανάγκες των αλληλοκατηγοριών τους.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.