ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

 Απόδειξη είδος σε έλλειψη 

Όσοι κυκλοφορούν αυτή την καλοκαιρινή περίοδο σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς, θα διαπιστώσουν ότι η χώρα μας είναι γεμάτη από τουρίστες.
Είναι κάτι που δικαιούται να της αναγνωρισθεί η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό που ζει κι ο ίδιος στις διακοπές του, όπου στις συναλλαγές του οι τουριστικές επιχειρήσεις σε μεγάλο ποσοστό δεν εκδίδουν απόδειξη ή στην καλλίτερη περίπτωση το κάνουν σπανίως. Αν μάλιστα τολμήσουν να την ζητήσουν, έχουν να αντιμετωπίσουν τη δυσφορία του ιδιοκτήτη με ποικίλες εκφάνσεις.
Δεν προκαλεί απορία που δεν φοβούνται, αφού είναι διεπιστωμένο ότι ο ουσιαστικός έλεγχος απουσιάζει.
Συνεπώς, ο τουρισμός μας μπορεί να γεμίσει ιδιωτικά βαλάντια, όχι όμως και τον κρατικό κουρβανά, κατά το ποσοστό που προβλέπει ο προϋπολογισμός του.

 Σημεία των καιρών 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στους οποίους η παρουσία του Γεροντόπουλου, που ήταν και παραμένει Υπουργός Έβρου, θυμίζει ότι, ήταν πρωταγωνιστής μεταξύ εκείνων που έριξαν επί Μητσοτάκη την Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Τότε, που οι ταλαίπωροι Νεοδημοκράτες δεν είχαν καλά-καλά προλάβει να ανασάνουν από την πρασινοφρουρική καταπίεση του ΠΑΣΟΚ και προσέβλεπαν με ανακούφιση στη νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. Κι ήρθε εκείνος, ο σημερινός Υφυπουργός της, και την έριξε!

Τροχονόμων παραβάσεις  

Δεν λένε ότι οι τροχονόμοι δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στις παράνομες σταθμεύσεις αυτοκινήτων, που έχουν πολλαπλασιασθεί μάλιστα, μετά τη μετατροπή πολλών οδών της πόλεως σε πεζόδρομους.
Ωστόσο το ζοριλίκι και η αγριεμάρα μερικών επιβάλλεται να απουσιάζουν κατά τις τροχονομικές συστάσεις τους. Καταντάει προτιμώτερο το γράψιμο παρά ο ευτελισμός της προσωπικότητας του πολίτη από τον τροχονόμο, που οπωσδήποτε δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία.

Υστερόβουλες προθέσεις  

Σαν να πρόκειται για το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τον ελληνικό λαό, η μεν Κυβέρνηση αγωνίζεται και αγωνιά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με απώτερο σκοπό την παράταση της ζωής της, η δε αντιπολίτευση για το αντίθετο, ώστε να προκληθούν εκλογές, που κατά την άποψή της θα την καταστήσουν Κυβέρνηση.
Οι υστερόβουλες προθέσεις και των δύο μαρτυρούν, πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 Θεός φυλάξοι 

Αν ανατρέξει κανείς 9 χρόνια πίσω, ίσως θυμηθεί ότι κατά την τότε επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στην Πωγωνιανή, οι συμπατριώτες του του χάρισαν ένα μάλινχερ του 1940.
Ελπίζουμε ότι το γεγονός δεν θα περιέλθει στην αντίληψη των δύο ανακριτριών, οπότε δωρητές και δωρεοδόχος θα κινδυνεύσουν να κατηγορηθούν για παράνομη κατοχή και οπλοφορία.

«Συμπαρουσιαστές» του Γιώργου Παπαδάκη  

Αλήθεια, τι τους θέλει τους συμπαρουσιαστές στον ΑΝΤ1 ο πολυλογάς δημοσιογράφος, αφού και οι δυο τους στόμα έχουν και μιλιά δεν τους αφήνει να βγάλουν. Ιδιαίτερα τη συμπαθητική «συμπαρουσιάστρια», που μαστίζεται η καημένη από το σύνδρομο της αμηχανίας και την εκδηλώνει πότε με τη διευθέτηση των μαλλιών της, πότε των χαρτιών της και πότε με το ταρακούνημα του στυλογράφου της. Δημοσιογραφικό σαδισμό θα μπορούσαμε ίσως να χαρακτηρίσουμε την περίπτωση.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.