ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου, δεν σας ξέχασα. Απλά απολαμβάνω το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το ελληνικό! Αυτά που λένε οι ειδικοί του ποδοσφαίρου ότι έχουμε το χειρότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης είναι βλακείες. Δεν ανήκω στους γνωστούς μπαχαλάκηδες των γηπέδων κι όχι μόνο, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει άνετα σενάριο κωμικής ταινίας με άφθονο γέλιο και μπόλικο κλάμα.
- Και εξηγούμαι: Ηρακλής. Παίκτες και προπονητής απλήρωτοι. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Γηραιού προσπαθούν να το παίξουν και λίγο διοίκηση και πουλάν κουπόνια των 5 ευρώ. Ο μετανάστης πρόεδρός τους είναι κρυμμένος και διοικεί από το σπίτι του. Τελευταία στο προσκήνιο έχει έρθει το όνομα ενός Ιταλού επενδυτή. Συνθήκες χάους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

- Ατρόμητος Αθηνών. Δέλλας τέλος πολύ πριν την παρέλαση. Η συμπαθητική ομάδα του Περιστερίου είναι αγωνιστικά νεκρή.

- Λάρισα. Η ιστορική και νεοφώτιστη ΑΕΛ είναι στο προσκήνιο του χαβαλέ. Ο παμμέγιστος Αλέξης Κούγιας κοπάνησε τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα πιτσαδόρο-τερματοφύλακα Ντεγκρά, ο οποίος στο ματς με τον Ηρακλή άνοιξε φύλλο για πίτα, που έπιασε ολάκερο τον θεσσαλικό κάμπο. Ο φίλος μου ο Αλέξης χρησιμοποιώντας τη γνωστή συνταγή του έριξε μια σφαλιάρα και ο Αργεντινός αντέδρασε με δύο γροθιές. Μια χαρά. Γέλιο μέχρι δακρύων. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου τα σχόλια και οι κοροϊδίες των Λαρισαίων φιλάθλων του τύπου «Τι είμαστε εμείς; Γιάννενο να έχουμε πρόεδρο τον Κούγια!!!». Τώρα τυριά φάτε τον στην μάπα!! Μεγάλη έκπληξη για μένα η συμπεριφορά του Άγγελλου Αναστασιάδη, ο οποίος δεν στήριξε τον παίκτη του ούτε λεπτό. Για τον Αναστασιάδη όπως τον έχουμε γνωρίσει εμείς τα Αγγελόσκυλα, αυτή η στάση ήταν απαράδεκτη. Όσο για τον Αλέξη Κούγια, ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μηδέ την γνώμη άλλαξε μηδέ την κεφαλή του...

- Βέροια. Θολό το διοικητικό τοπίο. Από την πρώτη αγωνιστική φαίνεται καθαρά θα αποτελέσει φέτος την πρώτη ομάδα-φαβορί για να αποχαιρετήσει την κατηγορία.

- Αστέρας Τρίπολης. Ομάδα που έχασε την παλιά της αίγλη. Ο Χάβος είναι υπ' ατμόν και αν χάσει ακόμα ένα παιχνίδι θα πάει να βρει τον φίλο του τον Δέλλα.

- Πάμε τώρα στον δήθεν αφρό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός. Η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας βρίσκεται σε κρίση. Παίκτες πάνε κι έρχονται, ο Φορτούνης είναι μονίμως στην απέξω και οι οπαδοί του γκρινιάζουν. Όσο για τον σούπερ πρόεδρο, έχει στο μυαλό του μια σούπερ έξοδο. Μάλλον οδεύει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αγγλία. Τι;; στον Κορυδαλλό;; Μπαααααααααααααα, όχι. Οι γάτες δεν μπαίνουν στο κλουβί. Όσο για την ομάδα του Πειραιά ακούγεται έντονα ότι θα αλλάξει χέρια και θα αναλάβουν οι Κινέζοι της Κόσκο.

- ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει βάλει φέτος με το νου του τον τίτλο και θέλει το πρωτάθλημα. Με τον Κουλούρη και τον Τζαβέλα. Μακάρι βέβαια να τα καταφέρει και ο τίτλος να πάει μετά από αιώνες στη Θεσσαλονίκη.

- ΑΕΚ. Ομάδα-αίνιγμα. Φέτος πήρε πολύ πράγμα στις μεταγραφές, αλλά Μελισσανίδης και Κετσπάγια μάλλον δεν μου γεμίζουν το μάτι. Αλήθεια φίλοι μου, είναι έτοιμη η Ένωση να κάνει την υπέρβαση;; Θα δούμε…

- Παναθηναϊκός. Από το καλοκαίρι θεωρούν πολλοί ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα φέτος. Ομάδα ελληνικών συμφερόντων πια ο ιστορικός ΠΑΟ, μιας και δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες. Όσο για τα αγωνιστικά, τον Ιταλό κόουτς δεν τον βλέπω να βγάζει όλη τη χρονιά.

- Πανιώνιος. Φτωχός αλλά φρέσκος. Ξάνθη. Πρώην Skoda. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Πανόπουλος να μην τη γλιτώσει. Η ευχή δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και πολλών άλλων φίλων του ποδοσφαίρου. Λεβαδειακός. Πάντα ψόφιος και πονηρός ο Κομποτιακός. Φέτος πάλι θα σωθεί γιατί είναι εφτάψυχος. Παναιτωλικός. Καλή ομάδα φέτος το Αγρίνιο. Κέρκυρα. Πήρε δύο καλούς ξένους. Αν αυτοί οι δύο αντέξουν, θα σωθεί η παρτίδα. Πλατανιάς. Πολύ καλή φέτος η ομάδα του Παράσχου μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει Ευρώπη. Η ομάδα των Χανίων άλλαξε στρατόπεδο, πήδηξε από το πλοίο και πήγε προς το στρατόπεδο Καρατάσου... χαχαχα

- Πάμε τώρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή. Υπάρχει αισιοδοξία τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες. Ο ΠΑΣ έκανε φέτος καλές και σοβαρές προσθήκες παικτών. Είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό όνειρο. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να βοηθήσουν και οι φίλοι της ομάδας. Παγουράδες θέλετε και φέτος Ευρώπη; Γεμίστε το γήπεδο. Δεν αντέχω άλλες μεγάλες τρύπες στις κερκίδες. Με γεμάτο γήπεδο ο κόσμος θα καθορίσει τις εξελίξεις. Θα σπρώχνει δηλαδή και αυτούς που φοβούνται τα ύψη και η ομάδα να είναι ψηλά βαθμολογικά.
- Στα αγωνιστικά ο ΠΑΣ πρέπει φέτος να αλλάξει νοοτροπία. Όχι άλλες άμυνες, ας παίξουμε και λίγο πιο μπροστά. Υπάρχει το υλικό, ας το αξιοποιήσουμε. Η ιεραρχία είναι για τον στρατό, όχι για το ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα έχει παίξει δύο ματς στο πρωτάθλημα.
- Με τον Ατρόμητο δεν σχολιάζουμε, το 3-0 τα λέει όλα. Πάμε στην Λεωφόρο. Μεγάλο λάθος η ενέργεια του Πασχαλάκη. Βέβαια αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εμείς δεν είμαστε Λάρισα-Κούγιας-Αναστασιάδης να του πάρουμε το κεφάλι. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος όμως ήταν η αλλαγή του Μαμπουλού γιατί μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έχω την αίσθηση ότι θα ανησυχούσε περισσότερο την άμυνα του Παναθηναϊκού. Γενικά όλες οι αλλαγές του ΠΑΣ αποδείχτηκαν λανθασμένες. Έπρεπε να χάσουμε και χάσαμε.
- Ο Βιδάλ θα παίξει καθόλου φέτος ή τον έχουμε για του χρόνου; (Η ιεραρχία που λέγαμε παραπάνω). Μεγάλη η απουσία του Ισπανού Ακόστα που τραυματίστηκε. Ελπίζω να γυρίσει το συντομότερο δυνατό γιατί αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα φέτος. Ο μικρός «κρυμμένος» που είναι δηλωμένος τραυματίας φέτος δεν μπορεί να βοηθήσει;; Ο Μαυροπάνος μάλλον την γλίτωσε φτηνά και αποτελεί φίλοι μου μια πολύ καλή λύση για το κέντρο της άμυνας. Τα νέα παιδιά της ομάδας ας κάνουν υπομονή. Είμαι σίγουρος ότι θα τους δοθούν οι ευκαιρίες. Αν όχι, κακό του κεφαλιού μας...
- Η διαφήμιση της Funky Buddha που είναι στη φανέλα είναι του ομίλου Σιόντη. Ο πρώην αρχηγός του Άγιαξ της Ηπείρου βοήθησε τώρα στα δύσκολα τον ΠΑΣ. Η ομάδα πήρε ένα σεβαστό ποσό για τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και μάλιστα συνεχίζεται και στο πρωτάθλημα η χορηγία. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να προβληματίσουν κι άλλες επιχειρήσεις της πόλης, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα για να έχει υψηλούς στόχους.
- Αύριο ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Πλατανιά. Το ματς θέλει πολύ προσοχή. Ο Παράσχος γνωρίζει την ομάδα. Θεωρώ βεβαίως ότι παρά τις σημαντικές απουσίες των Πασχαλάκη, Ακόστα, Μιχαήλ και Τζημόπουλου ο ΠΑΣ θα βρει τις λύσεις και θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
- Άντε παγουράδες, τρεις με τον Πλατανιά και άλλους τρεις στην καλή μας πελάτισα Κέρκυρα στο επόμενο ματς.

Αυτά φίλοι μου δεν έχει άλλα. Γεια σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.