ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου. Με αυτά που βλέπω και ακούω με έπιασαν οι διαολιές μου.  Και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Μια δήλωση του προέδρου τάραξε τα μυαλά όλων των φίλων και οπαδών της ομάδας. Τι δήλωσε ο καλός μας πρόεδρος; Οι στόχοι τέλος για φέτος!

Αρπάζει αυτή τη δήλωση ο Ραπτόπουλος του Metropolis και τον έκανε τον πρόεδρο με τα κρεμμυδάκια! «Ποιος ΠΑΣ ρε; Ομάδα που θα ανοίγει τα πόδια συνέχεια». Άκουσον, άκουσον. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ…
«Ξεχνάτε στα Γιάννινα. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Θέλει ικανότητες, φρεσκάδα, προπονητή και ρέντα. Από τον Ιούνιο οι παίκτες μας έχουν κάνει μια τιτάνια σωματική προσπάθεια, σε δύσκολες και αντίξοες γηπεδικές συνθήκες (τους τελευταίους πέντε μήνες), για να μας χαρίσουν ωραίες στιγμές. Καταπονούνται περισσότερο από τους άλλους. Ξεχνάτε τα ωραία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ξεχνάτε ότι ο Πετράκης έκανε μαγικά στις πρώτες αγωνιστικές με την ομάδα να της λείπουν έξι βασικοί παίκτες. Ξεχνάτε ότι παίζουν και άλλες ομάδες. Θέλετε να ξεχνάτε ότι ανέβηκε ο βαθμολογικός πήχης. Ξεχνάτε ότι φέτος δεν έχεις ρέντα σαν ομάδα. Ξεχνάτε ότι δεν πήρες σφύριγμα υπέρ σου φέτος και τουναντίον σε πολλές περιπτώσεις σου στερήσανε βαθμούς. Ξεχνάτε ότι και φέτος έχεις νέα παιδιά που αναδείχτηκαν. Ξεχνάτε ότι τα παιδιά μας δίνουν τη μάχη τους μεταξύ συγγενών και φίλων και δεν πήρε ούτε ένα παιχνίδι, λόγω έδρας.
Ξεχνάτε ότι ο οργανισμός κουράζεται. Χάνεται προσωρινά η φρεσκάδα. Είναι λογικό. Ανθρώπινο. Καταπονείται ο οργανισμός. Καμία από τις μικρομεσαίες ομάδες δεν κατάφερε δύο φορές Ευρώπη συνεχόμενα. Λόγω κόπωσης κυρίως. Μπορεί να είμαστε εμείς αυτή η ομάδα. θα δούμε. Αλλά φθάνουν τα κουκιά; Φθάνουν οι αγωνιστικές; Φθάνουν οι βαθμοί που απομένουν; Φθάνουν οι γκέλες των άλλων; Θα είναι τόσες ώστε να καλύψουμε τη διαφορά;
Υπάρχει η ρεαλιστική προσέγγιση. Υπάρχει και το θαύμα. Δεν μας αρέσει ο ρεαλισμός όμως. Μας αρέσουν τα θαύματα. ΞΕΧΝΑΤΕ».
Μιλάμε φίλοι μου για φοβερό ανέκδοτο…
Ο Σχολιανός συμφωνεί με τον καλό μας πρόεδρο. Φυσικά και η ομάδα είναι εκτός στόχων. Ωρέ Γιαννιώτες, έχει άδικο σε αυτό; Η εκπομπή των οργανωμένων «Πέταλο από μέταλλο» τα έχωσε σκληρά τόσο στον πρόεδρο όσο και στο νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ. Έχουν άποψη τα παιδιά.
Όταν μια ομάδα δεν πιάνει τους στόχους της, παίζει για την αξιοπρέπεια, την ιστορία και τους φιλάθλους της. Δε σημαίνει κ. Ραπτόπουλε ότι ανοίγει συνέχεια τα πόδια. Εξάλλου στην Ήπειρο ανοίγουμε άλλων πόδια και ποτέ τα δικά μας. Άντε τώρα να πείσεις τους γκρινιάρηδες Γιαννιώτες, ότι η ομάδα παίζει χωρίς να έχει στόχους. Μα στόχος φίλοι μου είναι η νίκη σε κάθε ματς. Ρε πρόεδρε, μην το ανοίγεις το ρημάδι, κράτα το κλειστό! Και εσύ και ο εξ Άρτης ορμώμενος νομικός σύμβουλος.
Ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε ευθέως την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ότι παίκτες της έκαναν εσκεμμένα λάθη στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Και αντί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να σηκώσει γη και ουρανό, έστειλε ένα εξώδικο! Η καλή μας διοίκηση κάθε χρονιά θα κάνει το λάθος. Χωρίς λάθος δε γίνεται. Μιας και τώρα δεν έχουμε στόχους ας ετοιμάσουμε την ομάδα για του χρόνου, για να είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα.
Σας θυμίζω ότι του χρόνου θα πέφτουν τέσσερις ομάδες.
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ τιμήθηκε από την ΕΠΣΗΠ για την προσφορά του στο γιαννιώτικο ποδόσφαιρο. Σε λάθος χρόνο πρόεδρε της ΕΠΣΗΠ. Ή όχι;
Μαυροπάνος, Μασούρας (αυτούς τους δύο παίκτες τους έκρυψαν φέτος, γιατί;) και Βιδάλ (πρέπει να του βρούμε θέση) πρέπει να πάρουν παιχνίδια. Ο καλός Κρητικός προπονητής θα μείνει; Ακούω διάφορες Σειρήνες.
Πάμε λίγο στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών. 1-0 η Κ-20 του ΠΑΣ τους Αμπελόκηπους σε ένα παιχνίδι με καιρικές συνθήκες Σιβηρίας και σε έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο. Πολλοί λένε ότι έγινε κακό ματς. Ο Σχολιανός όμως είδε πράγματα που έκαναν και οι 22 ποδοσφαιριστές. Για τον Σχολιανό ήταν παιχνίδι Β’ Εθνικής. Οι περισσότεροι παίκτες ξέρουν μπάλα. Ξεχωριστή εντύπωση μου έκανε η ομάδα των Αμπελόκηπων. Μα είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να κινδυνεύει στο πρωτάθλημα; Όσο για τους μικρούς του ΠΑΣ, μου άρεσαν πάρα πολύ κάποιοι ποδοσφαιριστές. Νούμερα 2,4,5, 7 και 10. Και οι δύο Ψαρράδες που είναι έτοιμοι παίκτες.
Πάμε τώρα στο πέναλτι. Από τη στιγμή που ο διαιτητής σφυρίζει τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, κύριοι των Αμπελόκηπων. Ήταν πέναλτι. Αυτή είναι η άποψη του Σχολιανού. Όλα τα άλλα, τα σχόλια, οι κακίες και οι αντιπαλότητες δε βγάζουν πουθενά.
Ιταλία πήγαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ. Μαθαίνω ότι υπάρχει γκρίνια, διότι 5-6 από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Κ-20 δεν ήταν στις επιλογές του κ. Αγγέλη. Ήταν όμως ο Σέρβος Ντόλοβατς!  Πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τους υπεύθυνους για να λυθούν οι παρεξηγήσεις, διαφορετικά υπάρχουν παιδιά και απόπαιδα.
Με έκπληξη και χαρά διαβάζω ότι ο πολύς Τάκης Στούκας αναλαμβάνει χρέη σκάουτερ στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Όλο το καλοκαίρι θα αλωνίσουμε την Ήπειρο. Λόγω επειδής είμαστε υπό τη σκεπή του ΠΑΣ Γιάννινα. Χαχαχαχαχα! Καλή αρχή να του ευχηθώ. Ελπίζω στο Μόναχο να είμαι μαζί του.
Αυτά φίλοι μου δεν έχει άλλα. Γεια σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos