ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Καλημέρα φίλοι μου, επιστρέφουμε μετά από καιρό και σας είχα υποσχεθεί ότι τα Σχολιανά αυτά θα είναι άκρως επιθετικά. Όμως μετά από πιέσεις από ανθρώπους που αγαπώ, η επιθετικότητα αυτή δεν θα βγει σήμερα. Βεβαίως, θα γράψουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού.
- Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην Β Εθνική, στην Super League 2 όπως την λένε τώρα. Ήταν αρκετοί αυτοί που πίστευαν ότι ο ΠΑΣ σε αυτή την κατηγορία θα κάνει περίπατο και θα επιστρέψει άμεσα στον φυσικό του χώρο. Είναι έτσι όμως φίλοι μου; Ο Σχολιανός σας απαντά ότι η κατηγορία είναι πολύ πιο δύσκολη από όλες τις άλλες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος; Είναι μια κατηγορία «βρωμιάρηδων». Τι εννοώ με αυτό; Έχουν φωλιάσει στην κατηγορία άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα αποτελέσματα ημίχρονο/τελικό, γκολ-γκολ, over και under. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ομάδας κατά την περσινή περίοδο η οποία έκανε 7-8 ανατροπές (!!!) στο σκορ. Υπάρχει ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει παίκτες ομάδας αυτής της κατηγορίας να τζογάρουν από τα κινητά τους από τον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Στην Ιταλία παίκτης του στοιχήματος κέρδισε 400.000 ευρώ και είχε μέσα στο ποντάρισμά του ομάδα Β Εθνικής της Ελλάδας. Ο ιταλικός κρατικός οργανισμός δεν τον πλήρωσε, του έδωσε μόνο 20.000 ευρώ, αφαιρώντας από το κερδισμένο δελτίο το ελληνικό παιχνίδι. Καταλαβαίνετε λοιπόν φίλοι μου τι συμβαίνει σε αυτές τις μικρές κατηγορίες.
- Φέτος είναι νεοσύστατη η κατηγορία και το πρωτάθλημα θα παιχτεί για πρώτη φορά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την…κάπα του αλλιώς». Η έναρξη είχε προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, όμως οι μισές ομάδες δεν έχουν αρχίσει καλά-καλά προετοιμασία. Αιτία είναι η έλλειψη ρευστού και χωρίς λεφτά «νηστικό αρκούδι, δεν χορεύει». Μόνο τέσσερις ομάδες είναι αυτές που θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην κατηγορία. Πλατανιάς, Απόλλων Αθηνών, Λεβαδειακός και ο…κακομοίρης ΠΑΣ Γιάννινα. Στον Πλατανιά γίνεται σοβαρή δουλειά τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Ο Απόλλωνας έκανε καλές και σοβαρές μεταγραφές, όμως αυτοί έχουν εσωτερικά προβλήματα. Μπορεί μέχρι τον Δεκέμβρη να κυνηγάνε να διατηρηθούν στην κατηγορία. Ο Λεβαδειακός έχει πρόεδρο που «προχωράει και τα…σέρνει». Γνωρίζετε φίλοι μου ότι ο αξιότιμος κύριος Κομπότης δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ τόσο σε παίκτες όσο και στο υπαλληλικό προσωπικό;;
- Πάμε τώρα στον δικό μας τον…κακομοίρη. Ο ΠΑΣ είναι καταδικασμένος να κάνει πρωταθλητισμό λένε οι παλιοί φίλαθλοι. «ΠΑΣ, ΠΑΣ και σίγουρα θα πας στην Α Εθνική, ομάδα θρυλική» όπως λέει και το δημοτικό άσμα που είναι ο ύμνος της ομάδας. Μπορεί όμως αυτός ο…φουκαράς ΠΑΣ να τερματίσει πρώτος στην κατηγορία; Μπορεί φίλοι μου, όπως έκανε ο Αχιλλέας Μπέος πέρυσι με τον Βόλο. Όμως ο κύριος Αχιλλέας είχε 4-5 παίκτες που έκαναν τη διαφορά στην κατηγορία. Εμείς ποιους έχουμε; Αν εξαιρέσουμε έναν και μοναδικό, τον Πίτου Γκαρσία. Ο Αργεντίνος είναι υπόδειγμα αθλητή που, αν και είναι σε μεγάλη ηλικία ποδοσφαιρικά, ξεχωρίζει σαν τη «μύγα μες το γάλα». Τελευταία του ομάδα ήταν ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου. Είπατε κάτι;;
-Δεν θέλω να προσβάλλω τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, αλλά ποδοσφαιρικά στο δικό μου μυαλό αυτόν ξεχωρίζω. Οι άλλοι, ιδιαίτερα οι πιο παλιοί, όσοι έχουν απομείνει ας προσπαθήσουν λίγο παραπάνω. Λένε αυτοί που ξέρουν καλύτερα από μένα ότι οι παίκτες είναι καλοί χαρακτήρες. Τι εννοούν; Ότι δεν διεκδικούν; Θα θέσω ένα σοβαρό ερώτημα: οι παίκτες και το προσωπικό είναι τακτοποιημένοι οικονομικά; Ακούγονται διάφορα στην πόλη. Υπάρχει κάποιος που πρέπει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;; Έφυγε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ο Παπαδόπουλος που έμεινε ελεύθερος. Πως είναι δυνατόν να παίρνει ελευθέρας ένας νέος, καλός ποδοσφαιριστής; Του δόθηκαν ευκαιρίες και δεν τα κατάφερε; Καυτά ερωτήματα που αγχώνουν τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.
- Από την ομάδα έφυγε πάνω από 15 παίκτες. Τελευταίος ο Σέρβος Πάντελιτς που είχε συμβόλαιο και έφυγε μένοντας ελεύθερος και πήγε στη Σερβία. Γιατί έφυγε άραγε; Δεν άρεσε στον κόουτς; Εκτός αν έφυγε γιατί στην πόλη μας πεινούσε!!! 45.000 ευρώ ήταν το συμβόλαιο του και πήρε 3.000 για να φύγει. Όμως δεν έκανε κακό στην ομάδα, δεν βγήκε να τα πει δημόσια όλα αυτά. Άρα ήταν καλός χαρακτήρας όπως λένε για αυτούς που φοβούνται να μιλήσουν και να διεκδικήσουν..
- Πάμε τώρα στον κόουτς, τον Αργύρη Γιαννίκη. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Τώρα μερικά ερωτήματα προς το νέο προπονητή του ΠΑΣ: γνωρίζει αν οι παίκτες που προπονεί και έχει την ευθύνη είναι εντάξει ψυχολογικά; Γενικά, αν ο βιοπορισμός τους είναι καλός και είναι ελεύθεροι να ασχοληθούν με το αντικείμενο τους; Βεβαίως υπάρχει και η επίσημη άποψη που λέει ότι δεν υπάρχουν ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα, αλλά γενικά ότι υπάρχουν κάποια θέματα ρευστότητας λόγω των γνωστών ζητημάτων με τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Όταν υπάρχουν τέτοια θέματα, τα λύνει η διοίκηση και ο πρόεδρος βάζοντας το χέρι στην τσέπη. Κι όταν λυθεί το ζήτημα με τα τηλεοπτικά, τότε τα παίρνει πίσω. Φαίνεται όμως ότι εδώ οι τσέπες είναι δυνατά ραμμένες και έτσι δεν μπορεί το χέρι να μπει μέσα. χαχαχα. Εξάλλου γιαυτό είναι και πρόεδρος, για να λύνει τέτοια ζητήματα όταν προκύπτουν. Αλλιώς θα βάζαμε πρόεδρο τον γαλατά της γειτονιάς.
- Αγαπητέ κόουτς Γιαννίκη πρέπει να λέμε και να γράφουμε την αλήθεια γιατί ο κόσμος του ΠΑΣ υποφέρει από αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Άλλωστε αυτά δεν διδάχτηκες στη γερμανική σχολή της Κολωνίας; Κόουτς, θέλω να σου επιστήσω την προσοχή. Υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να ξεχάσεις αυτά που έμαθες στη σχολή της Κολωνίας και θα πάνε να σε μάθουν τι γίνεται στη σχολή της… Μαρίας. Ο νοών νοείτω.
-Κλείνοντας, θα δώσω πίστωση χρόνου μέχρι το παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Μετά από εκεί κι ανάλογα την απόδοση και το αποτέλεσμα, θα δείτε και θα νιώσετε τον πραγματικό Σχολιανό. Υπομονή μέχρι τότε…
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
Υ.Γ.: ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ
Βασίλης Σχολιανός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos