ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι, επικοινωνούμε πάλι μετά από πολύ καιρό! Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 σήμερα. Μία ημερομηνία που ίσως γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Συλλόγου.
- Ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει με τον Ολυμπιακό για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Σε περίπτωση νίκης, ο ΠΑΣ θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τελικό που θα γίνει στις 22 Μαΐου.
- Αλήθεια, μπορεί ο ΠΑΣ να κάνει την υπέρβαση και να περάσει αυτός στον τελικό; Η λογική και η πραγματικότητα λένε όχι, όμως μία ολόκληρη πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου ζουν και αναπνέουν για αυτό το σημερινό παιχνίδι.
- Ο προπονητής και οι παίκτες έκαναν φέτος την υπέρβαση, ξεπερνώντας τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και όχι μόνο. Ποιος περίμενε αλήθεια ότι αυτοί οι νεαροί και άγνωστοι μαζί με τον προπονητή τους θα έκαναν αυτά που κάνουν μέχρι σήμερα; Αυτή η ομάδα πιστεύω πως έχει τη δυνατότητα να κάνει το θαύμα!
- Φυσικά, ο αντίπαλος είναι τεράστιο μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα. Ο ΠΑΣ, λοιπόν, θα διεκδικήσει το αδύνατο. Ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει παλιότερα ότι το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο κοινωνικό και λαϊκό κίνημα (άραγε το πιστεύει αυτό που λέει;).
- Μία επαρχιακή ομάδα μπορεί φέτος να σπάσει τη λογική και να κάνει την υπέρβαση. Όλη η πόλη, ιδιαίτερα οι παλιές γενιές θεωρούν ότι ο ΠΑΣ μπορεί! 1,5 εκατομμύριο Ηπειρώτες εντός και εκτός χώρας σήμερα στις 6 θα ενώσουν την ψυχή τους με τους παίκτες του Γιαννίκη για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.
- Ο ΠΑΣ, φέτος, με την αγωνιστική συμπεριφορά του έχει αποκτήσει ιδιαίτερες καλές σχέσεις με όλο το ελληνικό κοινό που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Πρέπει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα να καταλάβει επιτέλους ότι το μέγεθος της ομάδας είναι τεράστιο.
- Ο Άγγελος Αναστασιάδης, πρώην κόουτς της ομάδας, είχε πει ότι πρέπει να είστε όλοι ενωμένοι διοίκηση, παίκτες, φίλαθλοι, Ερασιτέχνης, αν το καταφέρετε αυτό κάθε χρόνο ο ΠΑΣ θα παίζει στην Ευρώπη. Πόσο δίκιο είχε!
- Φέτος, ο στόχος του ΠΑΣ ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Τι έγινε ξαφνικά; Οι παίκτες ξεπέρασαν και τη διοίκηση που μπορεί να διαχειριστεί το δεύτερο μεγάλο στόχο. Σήμερα, με βάση το αποτέλεσμα θα φανεί εάν ο ΠΑΣ θα μπορέσει να κάνει σκορ που θα του δίνει το δικαίωμα στην ελπίδα.
- Οι άλλες δυο ομάδες που παίζουν στο Κύπελλο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι στο μαύρο τους το χάλι. Είδαμε στις τηλεοράσεις τους παίκτες της ΑΕΚ να είναι στριμωγμένοι από οπαδούς τους που ζητούσαν ευθύνες. Πού ήταν η διοίκηση της ΑΕΚ; Ο κύριος Μελισσανίδης είχε φύγει από το γήπεδο στο ημίχρονο. Αυτές είναι καταστάσεις που δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
- Ο ΠΑΟΚ των πολλών εκατομμυρίων διασύρθηκε από τον Παναθηναϊκό 3-0 που ο ΠΑΣ τον έκανε μια χαψιά. Τα χρήματα δεν παίζουν μπάλα. Έτσι είναι φίλοι μου.
- Δυο κουβέντες για τον Ολυμπιακό. Αναμφίβολα, η πιο μεγάλη ομάδα της χώρας σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Ο ΠΑΣ φέτος τον δυσκόλεψε στα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος συν το φιλικό στου Ρέντη. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 28 Κύπελλα Ελλάδος άρα το θεωρεί… κατσαρόλι! Όμως, ο ΠΑΣ τρίτη φορά είναι τόσο κοντά να διεκδικήσει ένα Κύπελλο. Λέτε φίλοι μου να είναι τρίτη και φαρμακερή; Μακάρι!
- Μιλάω με φίλους του Ολυμπιακού τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης. Τους αρέσει αν ο ΠΑΣ πάρει το Κύπελλο. Δεν ξέρω αν το κάνουν χαριτολογώντας αλλά έχω την αίσθηση και την ελπίδα ότι κάτι θετικό μπορεί να βγει.
- Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ ετοιμάζουν εκδηλώσεις λατρείας λίγο πριν τον αγώνα.
- Να τελειώσω με τα λόγια της μάνας μου που δεν είναι πια στη ζωή. Τι ομάδα είσαι ωρέ με ρωτούσε; ΠΑΣ Γιάννινα απαντούσα. Σκέτο ωρέ; Σκέτο, μάνα, σκέτο!
- Να ευχαριστήσω θερμά τους Σωτήρη Γαλάνη και Νίκο Γιωτίτσα που βοήθησαν για να βγουν τα σημερινά Σχολιανά.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
Υ.Γ.: Tην ομάδα και τα μάτια σας
Βασίλης Σχολιανός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos