Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Βρίσκονται στον αέρα…

*  Οι δημοσκοπικές εταιρίες δίνουν προβλέψεις για το μέλλον! Εμείς λέμε ότι σ’ αυτή τη χώρα είναι αδύνατο να προβλέψεις οτιδήποτε αφορά στο αύριο. Μόνο οι αναλύσεις για το παρελθόν μπορούν να έχουν αληθινά στοιχεία και, ποιος ξέρει, ίσως να δώσουν παραδείγματα προς αποφυγήν και για το μέλλον. Όμως τα μελλούμενα βρίσκονται στον αέρα! Κάτι σταθερό δεν φαίνεται στον ορίζοντα αφού δεν ελαχιστοποιήθηκε η απόσταση που χωρίζει αυτά που θεωρούνται αυτονόητα και αυτά που αποφασίζονται στα υπουργικά γραφεία. Οι υπουργοί λειτουργούν ωσάν να ζουν σε άλλο κόσμο! Δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα. Θα μου πείτε, γιατί δεν ρωτάνε τους ανθρώπους της πιάτσας που έφαγαν τη ζωή με την κουτάλα; Ποιος ξέρει…

Με... χρονοκαθυστέρηση!

*  Όλοι αυτοί που κάθονταν, διαχρονικά, σε μια υπουργική καρέκλα υποτίθεται ότι αναλάμβαναν συγκεκριμένα καθήκοντα. Τι έγινε και πώς έγινε και όλοι έμεναν ανενεργοί δεν το ξέρουμε. Ήταν δική τους αδυναμία ή η όλη δομή του συστήματος τους έβαζε τα εμπόδια; Είναι αδύνατο να μη προβληματίστηκαν γιατί, ενώ είχαν τους πόρους  ώστε από το 1985 να έχουν έτοιμους τους αυτοκινητόδρομους, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τις μαρίνες φθάσαμε στο 2014 και ακόμη μιλάμε για τις ίδιες ελλείψεις. Κι αν δεν ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες που επέβαλαν την Αττική οδό κι αν δεν βρισκόταν ένας Σουφλιάς εμείς Εγνατία δεν θα βλέπαμε!

Θέλουμε απαντήσεις!..

*  Τελικά όλο και περισσότεροι πολίτες αποδέχονται ότι τα πεπραγμένα του παρελθόντος πρέπει να μας δώσουν  παραδείγματα προς αποφυγήν. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και αυτό δεν ξεκαθαρίζει αν δεν πάρουμε τις απαντήσεις. Γιατί μας έβαζε τα πρόστιμα η Ε.Ε; Δεν βρέθηκε κανένας υπεύθυνος ώστε αυτός να τα πληρώσει; Γιατί έπρεπε να τα χρεώσουν και αυτά στους γνωστούς φορολογούμενους πολίτες; Τελικά τι συνέβη στο παρελθόν; Ήταν λιγότερα τα χρήματα που έφθαναν από την Ε.Ε και τα αναγκαία έργα ήταν περισσότερα ή πήγαιναν στις τσέπες εκείνων που εμπλέκονταν στην όλη διαδικασία της ολοκλήρωσης των έργων; Υπάρχουν κάποιοι που πλούτισαν από τα δημόσια έργα ή μόνο οι εξοπλισμοί προσέφεραν τις μίζες; Πάντως, τα δημόσια έργα χρεώθηκαν περισσότερο, αφού ξεπερνούσαν το κόστος των ίδιων έργων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Και από εθνικούς πόρους...

*  Όλα τα εκτελούμενα έργα δεν έγιναν μόνο από ευρωπαϊκούς πόρους. Υπήρχε και εθνική συμμετοχή. Δηλαδή χρησιμοποιούσαν και τους δικούς μας φόρους! Έτσι μας στέρησαν από δύο μεριές τα δικαιώματά μας. Με τα χρήματα της Ε.Ε για τις υποδομές μπορούσαν να γίνουν περισσότερα έργα και με την εθνική συμμετοχή σε όσα κατάφεραν να αποπερατώσουν μας άρπαζαν περισσότερους φόρους, αφού ανάλογα με το κόστος αύξαινε και η εθνική συμμετοχή. Και τώρα επικεντρώνονται στους ελέγχους για τις παράνομα χορηγηθείσες συντάξεις και καλά κάνουν! Αφού κατάφεραν επιτέλους να συνδέσουν τα ληξιαρχεία με τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να ξέρουν ποιοι πεθαίνουν είναι ένα βήμα προόδου. Πολύ καθυστερημένο αλλά επιτέλους το έκαναν! Στα δημόσια έργα δεν βρήκαν τίποτε παράνομο για να το ψάξουν; Ποιος ξέρει τελικά! Ψάξε απ’ εδώ, ψάξε απ’ εκεί μπορεί να μειώσουν το χρέος.    
Θεανώ Βλάχου

«Non stop» ο Αλέκος!

*  Ακούραστος αποδεικνύεται ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος αυτή την περίοδο δεν πρέπει να βλέπει και πολύ το σπίτι του! Παρά το φορτωμένο προεκλογικό πρόγραμμα, δεν αμελεί και τις υποχρεώσεις του ως Περιφερειάρχης. Έτσι, χθες, για παράδειγμα, παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Παραμυθιά, για τον πολιούχο της Άγιο Δονάτο (φωτό), συνοδευόμενος από την εντετ. περιφερειακή σύμβουλο Αντιγόνη Φίλη. Μάλιστα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τη Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, που επίσης κατεβαίνει ξανά ως υποψήφια, αλλά και με κατοίκους της πόλης.  «Non stop» τρέξιμο για τον Αλέκο…
Κ.Α.

Η Γεν. Γραμματέας τι κάνει;

*  Ρήμαξαν τα δάση! Με την παράνομη ξύλευση προσπαθούν να ζεσταθούν εκείνοι που η κυβέρνηση τους στέρησε το δικαίωμα να αγοράσουν πετρέλαιο! Κι ενώ λένε ότι υπάρχουν ιδιωτικά δάση ώριμα για ξύλευση που θα έδιναν ξύλα στην αγορά, ώστε να μη τα εισάγουμε και θα εισέπραττε το κράτος από το 1/5 που λέει ότι κατέχει στα ιδιωτικά δάση, αλλά και πρόσθετους φόρους από την όλη ξύλευση, οι υπηρεσίες του Δασαρχείου λειτουργούν ακόμη με τον... αραμπά! Ακούμε ότι η γραφειοκρατική πρακτική συνεχίζεται παρ’ ότι έγιναν κάποιες αλλαγές στελεχών που  ταλαιπωρούσαν τους πολίτες!  Εδώ δεν έφθασαν οι μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης; Και η υπεύθυνη για να ελέγχει εάν προχωρούν οι υποθέσεις που εκκρεμούν πολλά χρόνια τι κάνει; Νιώθει ικανοποιημένη με τους ρυθμούς που λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δασαρχείου που ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση;
MAT

Από επιτυχία σε επιτυχία…

*  Πολέμησαν με λύσσα την ίδρυση και ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα που θα ήταν υπό τον έλεγχο του κράτους! Μπράβο! Έκαναν μια τρύπα στο νερό. Θα μπορούσαμε να κρατάμε εδώ τους φοιτητές που πηγαίνουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό πληρώνοντας και δίδακτρα, όπως συμβαίνει στην Αγγλία, που έχει  τεράστιο συνάλλαγμα απ’ αυτές τις πηγές, αλλά θα έρχονταν και ξένοι για να σπουδάσουν εδώ φέρνοντας συνάλλαγμα! Και τώρα, με απλή επίδειξη πτυχίου θα κάνουν επάγγελμα εδώ δικηγόροι και άλλοι επιστήμονες που σπούδασαν σε κολλέγια τα οποία ήταν παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων και λειτουργούσαν στην Ελλάδα χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο αλλά και όλοι όσοι σπούδασαν εκτός Ελλάδας. Είναι να μη πανηγυρίζουμε για τις επιτυχίες μας; Οι δικοί μας υπερασπίζονταν δήθεν το δημόσιο πανεπιστήμιο…
ΜΑΤ

Μίλησε ο Ηγούμενος...

*  Για την μεγάλη και ουσιαστική πνευματική αποστολή στο σύγχρονο κόσμο του Αγίου Όρους μίλησε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ (φωτό), στο πλαίσιο του ελεύθερου ανοιχτού πανεπιστημίου, που λειτουργεί ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς. Απευθυνόμενος σ’ ένα πυκνό ακροατήριο τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι μοναχοί με την προσευχή τους και αψηφώντας τον θάνατο, στηρίζουν την κοινωνία. Την παρουσία του Εφραίμ στην κωμόπολη, χαιρέτισαν ο Ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου, και  η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Φιλοπρόοδου Ομίλου. Ως εισαγωγή στην ομιλία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για την αναστήλωση και την αναγέννηση της Μονής Βατοπαιδίου. Να σημειωθεί ότι τον γέροντα Εφραίμ συνόδευε ο Παραμυθιώτης (από την Αμπελιά) μοναχός Αρσένιος, ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στην περιοχή.   
Η.Μ.

Μπορεί να προσφέρει!

*  Ένα πολύ δυνατό «όπλο» έχει στη… φαρέτρα του ο Γιώργος Νταλαμάγκας στη μάχη που δίνει αυτή την περίοδο για το σταυρό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Νίκο Γκόντα. Την πολύχρονη ενασχόλησή του με τα της Γιαννιώτικης αγοράς και τους αγώνες που έχει δώσει ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά της. Ο κ. Νταλαμάγκας είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην πόλη μας, με σοβαρή παρουσία, θέσεις και προτάσεις, που γνωρίζει καλά την κατάσταση. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι, αν εκλεγεί, μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες!..
Κ.Α.

Δίτροχα γαϊδούρια!..

*  Aν τους αποκαλέσουμε  «γαϊδούρια» θα αδικήσουμε κατάφορα τα συμπαθή τετράποδα, που ποτέ τους δεν κατάβρεξαν ούτε καν δίποδα στο διάβα τους.  Οπότε αφήνουμε το χαρακτηρισμό στην κρίση σας, για εκείνους τους εποχούμενους στην πόλη των Ιωαννίνων, που όταν βρέχει τρέχουν με ταχύτητα, «διαλέγοντας» τις λακκούβες με νερά και λούζοντας τους πεζούς που περνούν δίπλα τους. Αν δε, τυχαίνει και περνά κάποια καλλίπυγη δεσποινίδα, τότε ουαί και αλλοίμονό της. Να τους χαιρόμαστε!
Ν.