ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Το μεγάλο επίτευγμα…

*  Θα μείνει τελικά στην ιστορία: Οι Έλληνες δέχθηκαν να μειώσουν το χρέος τους ξεσκίζοντας τις σάρκες τους! Τέτοια ελάφρυνση χρέους θα τη συζητάνε για πολλά χρόνια και άλλοι θα γελάνε ενώ άλλοι θα κλαίνε. Ακόμη και ο μέγας Παπαδήμος που επιλέχτηκε ως μοναδική λύση για να ξεχάσουμε την ύπαρξη του Γιώργου Παπανδρέου, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε μεγάλο περιοδικό εξέφρασε την αντίθεσή του. Όσο όμως και αν προσπάθησε δεν απέφυγε το σκόπελο. Του είπαν ότι αυτές ήταν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτής της κυβέρνησης που ο αρχηγός της διαλαλούσε στα πέρατα της γης τη διαφθορά των υπηκόων που του έλαχε να κυβερνάει. Κι ύστερα πραγματοποιήθηκε το …κούρεμα.

PSI το ονόμασαν!..

*  Του έδωσαν και ειδικό όνομα ώστε εμείς που δεν ξέρουμε και πολλά να μην αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει. Ακόνισαν τα ψαλίδια τους και επιτέλους το κούρεψαν! Τι καλύτερο για μας! Μας ελάφρυναν από τα χρέη μας.Όχι από πολλά βάρη, αλλά από κάτι λίγα για να τηρηθεί το ρηθέν υπό της τρόικας ότι δηλαδή μειώθηκε το ελληνικό χρέος χάρη στην εθνοσωτήρια παρέμβασή τους. Καλό νάχουν αυτοί οι άνθρωποι. Και αυτοί που το δέχτηκαν χωρίς διαπραγμάτευση και οι άλλοι που δήθεν εξ ανάγκης το υλοποίησαν! Και λίγες μέρες πριν από το κούρεμα ο Διοικητής της ΤτΕ, εκείνος ο μεγαλοτραπεζίτης που είπε πρόσφατα ότι δεν ήξερε την άλλη μέρα με τι νόμισμα θα ξυπνούσε η Ελλάδα, φρόντισε να μετατρέψει σε ομόλογα ό,τι αποθεματικό βρήκε μπροστά του.

Έφαγαν από τις σάρκες μας!

*  Πώς είναι δυνατό τα αποθεματικά των ταμείων να είναι μέρος  του χρέους της Ελλάδας; Τα κοινωφελή ιδρύματα, τα πανεπιστήμια, το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών κλπ, τα όποια είχαν κάποια χρήματα στην άκρη για να μπορούν να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, γιατί τα συμπεριέλαβαν στο χρέος της χώρας;  Και γιατί τους υποχρέωναν να τα καταθέτουν στην ΤτΕ αντί να ψάχνουν για την τράπεζα που θα τους έδινε το καλύτερο επιτόκιο; Και λίγες μέρες πριν από το κούρεμα με τίνος απόφαση μετατράπηκαν σε ομόλογα; Είχαν την συναίνεση των δικαιούχων; Εμείς που πληρώνουμε ανελλιπώς τους φόρους που μας επιβάλουν δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ρωτήσουμε;

Δε θα τιμωρηθεί κανείς;

*  Οι Διωκτικές Αρχές δεν βρήκαν τίποτε παράνομο σ’ αυτές τις ενέργειες; Δεν θα τιμωρηθεί κανένας για τα χρήματα που χάθηκαν; Και τη μεγάλη ντροπή της αρπαγής του υστερήματος κάθε μικροομολογιούχου που εμπιστεύθηκε στο κράτος τις οικονομίες τους ποιος θα την ξεπλύνει; Κι αν ο κ. Προβόπουλος δεν ενήργησε με δική του πρωτοβουλία, ώστε να του χρεώσουν την προσωπική ευθύνη, τότε ποιοι σχεδίασαν αυτή την πρωτοφανή κλοπή  που της έδωσαν την ονομασία «κούρεμα  του χρέους»; Ποιοι τελικά θα δώσουν λόγο; Mε το να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία θα βρουν τα χρήματα που χρειάζονται, ούτε τα πανεπιστήμια θα εξασφαλίσουν τους πόρους για να λειτουργήσουν. Το να δεχθούμε ότι κανένας δεν έχει ευθύνη είναι αδύνατο…Και γιατί κανένας πολιτικός δεν μιλάει;
Θεανώ Βλάχου

Είπε πολλά ενδιαφέροντα!

*  Άκρως ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σχετικά με την εκλογή νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων έκανε μιλώντας χθες στο Δημοτ. Ραδιόφωνο και τον Γιώργο Γκόντζο ο πρ. Μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης Χρυσόστομος. «Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που ψηφίζουν μερικές φορές… παλαντζάρουν όπως συμβαίνει και στην πολιτική. Η εκλογή μητροπολίτη είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά! Ο κ. Χρυσόστομος είπε κι άλλα. Ανέφερε πως τα Αγαθοεργά Καταστήματα καταποντίστηκαν, ενώ για τον κυρό Θεόκλητο τόνισε ότι «ο εκλιπών δεδικαίωται, όμως δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο ίδιο ύψος με τους προκατόχους του Σεβαστιανό και Σεραφείμ»! Άλλα σχόλια περιττεύουν…
Κ.Α.

Στραβά αρμενίζουμε…

*  Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός! Εμείς στραβά αρμενίζουμε… Τι είναι αυτή η ιστορία με τον αιγιαλό; Κάτι ακούστηκε περί μνημονιακής υποχρέωσης! Ποια κυβέρνηση δέχθηκε τέτοιον όρο; Θα μου πείτε, τόσοι και τόσοι  παραδέχτηκαν ότι δεν διάβαζαν αυτά που ψήφιζαν! Αν αυτό αληθεύει θα μπορεί ο κάθε ιδιώτης, ξένος ή ντόπιος, να κλείνει τις παραλίες και να απαιτεί απ’ τους πολίτες  να πληρώνουν για να φθάσουν στη θάλασσα; Ποιοι προκάλεσαν τώρα τέτοιες συζητήσεις και γιατί; Και τελικά αποφάσισαν να ξανασυζητήσουν το θέμα με την τρόικα; Περιμένουμε…
Θ.

Φανάρι μέρα – νύχτα!

*  Μέρα νύχτα αναμμένο είναι εδώ και πολύ καιρό ένα φανάρι φωτισμού ενσωματωμένο στο κτίριο όπου τα Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων στο παλιό «Χατζηκώστα», όπως ανέφερε στη στήλη φίλος αναγνώστης. «Είναι κρίμα απ’ το θεό να καίμε τσάμπα ρεύμα σε τέτοιες εποχές», τόνισε χαρακτηριστικά. Απόλυτο δίκιο έχει και γι’ αυτό ο Δήμος ή τέλος πάντων κάποιος αρμόδιος ας μεριμνήσει ώστε το φανάρι να ανάβει μόνο τη νύχτα!..
Κ.Α.

Λόγω …ορθογραφίας!

*  Το κείμενο που ετοίμασε ο κ. Πετσάλνικος, ως πρόεδρος τότε της Βουλής, με σκοπό να υπογραφεί από όλους τους βουλευτές για να ανοιχτούν οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία, την Αγγλία, την Αμερική και την Κύπρο ποια τύχη είχε; Ακούσαμε ότι τελικά δεν το υπέγραψαν με το αιτιολογικό ότι το κείμενο είχε ορθογραφικά και συντακτικά λάθη! Να μην ήξερε κανένας γράμματα για να το διορθώσει ή ήταν άλλοι οι λόγοι που το έφαγε και αυτό η μαρμάγκα; Όσο για τον λογαριασμό που άνοιξε τότε για την αποπληρωμή του χρέους, ουδέποτε μας ενημέρωσε για την τύχη του… Η συνέπειά τους μας συγκινεί βαθύτατα.
MAT

Το έχει πάρει ζεστά!

*  Πολύ ζεστά έχει πάρει τα νέα του καθήκοντα ο Γιαννιώτης βουλευτής Κ. Τασούλας, ως Υπουργός Πολιτισμού, κάτι που αναγνωρίζεται και από τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης.
Μάλιστα, σε χθεσινό σχόλιό της η «Ελευθεροτυπία», παραθέτει ένα συγκεκριμένο περιστατικό – και μάλιστα τεχνικής φύσεως - που συνέβη στην Ακρόπολη και ο κ. Τασούλας επιλήφθηκε προσωπικά. Ιδού τι γράφει το σχόλιο:
«Το σωστό να λέγεται.
H αντίδραση του υπουργού Κ. Τασούλα να ψάξει να βρει γιατί δεν έχει πρόσβαση στην Ακρόπολη ένας ηλικιωμένος, είχε θετικά αποτελέσματα. Χθες το πρωί διορθώθηκε η βλάβη που είχε σημειωθεί στο αναβατόριο που λειτουργεί για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στη βόρεια πλευρά της Ακρόπολης, αλλά το μεσημέρι χάλασε η ράμπα που ανεβάζει τα καροτσάκια μέχρι το ασανσέρ. Έτσι, σήμερα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αναβατόριο μόνο όσοι είναι σε θέση να ανεβούν λίγα σκαλοπάτια. Και επειδή εμείς ήμασταν αυτήκοοι μάρτυρες προχθές μόνο της επικοινωνίας που είχε ο υπουργός με τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης Δημ. Παντερμαλή για να πληροφορηθεί αν λειτουργεί η ράμπα του Μουσείου, μάθαμε αρμοδίως ότι επικοινώνησε και με τον έφορο του αρχαιολογικού χώου της Ακρόπολης κ. Κίσσα. Και πάντως είναι πολύ θετικό ότι ο υπουργός επελήφθη προσωπικά ενός τέτοιου θέματος.
Ν.Κ.-Ρ.»