ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μεγάλη… ευαισθησία!
Μεγάλη ευαισθησία δείχνουν κάποιοι γιατροί! Αγανακτούν με τους όρους και τους κανόνες που προσπαθεί να βάλει ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μη γίνονται σπατάλες. Βλέπεις, πέρασαν οι ανεξέλεγκτες εποχές όταν έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Τότε που γέμιζαν τα πηγάδια φαρμακευτικά σκευάσματα και δίνονταν εντολές για φάρμακα τεχνητής γονιμοποίησης σε 80χρονες και τεστ  ΠΑΠ σε άνδρες! Κάποτε έπρεπε να λήξει το πανηγύρι. Όσο για εκείνους που αγανακτούν με το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεν τους θυμόμαστε να μας συμπαραστάθηκαν τότε που πηγαίναμε απ’ τα χαράματα στο ΙΚΑ για να πάρουμε σειρά προτεραιότητας! Μακάρι να λειτουργήσει το ΠΕΔΥ όλο το 24ωρο και να έχει και η Ελλάδα πραγματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα…Κι αυτό εμείς το περιμένουμε.
MAT
Δεν ψήφισε…
Ανάμεσα στους βουλευτές που αντικαταστάθηκαν χθες από τη Ν.Δ. κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ ήταν και η Άννα Ασημακοπούλου! Βέβαια, η Γιαννιώτισσα βουλευτής δεν είχε εκφράσει διάθεση να μην την ψηφίσει, απλά δήλωσε ότι θα λείπει επικαλούμενη προσωπικούς λόγους! Kαι δεν ήταν η μόνη που το έκανε!..
Κ.Α.
Έλλειψη πολιτισμού…
Σε "χάβρα" είχε μετατραπεί ο Αγιασμός σε - ορισμένα τουλάχιστον - σχολεία κατά τη διάρκεια του Αγιασμού. Ο σεβασμός είναι άγνωστη έννοια για μαθητές που δεν σέβονται ούτε την τελετή, ούτε τουλάχιστουν τους καθηγητές τους. Μέχρι και ο Μητροπολίτης Μάξιμος "αποδοκίμασε" ως έλλειψη πολιτισμού την οχλαγωγία (και από γονείς...)  την ώρα του Αγιασμού και ειδικότερα κατά την ανάγνωση του Ευαγγελίου στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδ. Ακαδημίας (φωτό).  
Ν.

Σε κακά χάλια…
Στην απαξίωση οδηγείται το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, όπως υποστηρίζουν τοπικά ΜΜΕ σε δημοσιεύματά τους. Κάνουν λόγο για… τριτοκοσμικές καταστάσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως «τρύπιες» οροφές που μπάζουν νερό, το οποίο μαζεύουν σε κουβάδες (!) και για ελλιπή φωτισμό στα έκτακτα περιστατικά, αφού έχουν καεί πολλές λάμπες! Το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να δώσει τα αναγκαία κονδύλια για να γίνουν επισκευές και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή; Σιγά τα ποσά που απαιτούνται. Έλεος πια…
Κ.Α.

Πόσα έχουν γίνει;
Ένα θεματάκι με το χρόνο το είχε η ΔΕΥΑΙ της εποχής Φίλιου, Γιωτάκη και λοιπής παρέας. Όσα αποφάσισαν προεκλογικά τα δημοσιοποίησαν μετά την παράδοση του Δήμου στον Θωμά Μπέγκα. Πρώτα η συμφωνία συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα κι όχι με την Τράπεζα Ηπείρου, όπως προφορικά διαβεβαίωνε ο Φ. Φίλιος. Προχθές, όπως αποκάλυψε ο «Π.Λ.», «έσκασε» στη «Διαύγεια» η απ’ ευθείας ανάθεση (παρά πέντε χιλιάδες) ενός εκατομμυρίου ευρώ στον ίδιο εργολάβο με την ίδια έκτωση (12%), λόγω του κατεπείγοντος! Μάλιστα, το «κατεπείγον» ήταν 3 μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014 και η δημοσιοποίηση έγινε 8 Σεπτεμβρίου 2014 όταν προφανώς είχε λήξει το κατεπείγον. Αλήθεια, πόσα τέτοια έχουν γίνει και θα τα μαθαίνουμε αργοπορημένα; Τον λόγο έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή και βεβαίως η Αντιπολίτευση που έχει τον ρόλο του ελέγχου.
Δ.Τ.

«Πνιγμένοι» πίνακες!..

Τελικά, σ’ αυτήν την πόλη είχαμε, έχουμε και προφανώς θα έχουμε και στο μέλλον έλλειμμα στους δημόσιους χώρους από πίνακες στους οποίους αναρτώνται ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις, κηδειόχαρτα κ.λ.π.! Έτσι κι αυτά τα λίγα που υπάρχουν «πνίγονται» στην χαρτούρα (φωτό) και το θέαμα δεν είναι καθόλου ωραίο αισθητικά! Κάποια στιγμή δεν πρέπει ο Δήμος να τοποθετήσει κι άλλα πλαίσια ανά την πόλη; Καλό θα ήταν…
Κ.Α.

* * *

Σε πρώτη ζήτηση…
Κάθε φορά που χρειάζεται πόρους το κράτος βρίσκει πρόχειρους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και τους φορτώνει το μεγαλύτερο βάρος της φορολόγησης. Όχι πως οι επιχειρήσεις έχουν καλύτερη μεταχείριση αλλά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι οι μόνοι, ίσως, πολίτες που δεν κρύβουν ούτε ένα ευρώ από τα εισοδήματά τους. Βέβαια, υπήρχαν και τα σαΐνια που δεν δήλωναν όλες τις συντάξεις, αλλά τώρα ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο και έκλεισαν πολλά  παράθυρα. Τώρα είναι όλοι υποχρεωμένοι να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωσή τους κάθε εισόδημα είτε από μισθό, είτε από συντάξεις, γι’ αυτό οι πρώτοι που βάλλονται από τις πιέσεις της υπερφορολόγησης είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι…

Πάλι αυτούς αφορούν!
Και σαν να μην ήταν ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τη συμμετοχή τους  στη διαχείριση της κρίσης, σκέφτηκε να τους φορολογεί  κάθε μήνα βάσει της δήλωσης του προηγούμενου χρόνου. Μπράβο, καλά το σκέφτηκαν αυτά τα σαΐνια!  Φαίνεται ότι κλείστηκαν στα γραφεία τους, τους χτύπησε η… νόσος των λεγεωνάριων και δεν μπορούν να σκεφτούν καθαρά. Δεν φθάνει που τους επέλεξαν να σηκώσουν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος, θα τους ζητάνε και να προπληρώνουν τους φόρους! Όμως είναι ανάγκη να συνέλθουν και να καταναλώσουν την ενέργειά τους ψάχνοντας να βρουν τρόπους να φορολογήσουν εκείνους που πάντα διέφευγαν και διαφεύγουν ακόμη.

«Βαβέλ» φορολόγησης…
Εκείνο το απλό και εύχρηστο φορολογικό σύστημα παραμένει ακόμη δυσκολονόητο και ιδιαίτερα βαρυφορτωμένο πλήττοντας πρώτα τους γνωστούς φορολογούμενους. Κάθε καινούργια τους ιδέα του προσθέτει νέες σελίδες που χρειάζονται μελέτη από ειδικούς για να γίνουν κατανοητές. Κι ενώ τα φορολογικά έσοδα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, αν φρόντιζαν να διευρύνουν τη φορολογική βάση, αυτοί αποφεύγουν να αγγίξουν τα… απαγορευμένα και εκτονώνουν τη μανία τους επάνω στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Σκέψου ότι ακόμη και ο εφοπλιστής που διακινούσε τα βαριά  ναρκωτικά… κοσμούσε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά φόρο δεν ακούσαμε να πλήρωσε. Αυτή η λίστα φέρνει βόλτα αλλά  ακόμη δεν έφερε έσοδα στα ταμεία του κράτους.

Μιλάμε για… εγκεφάλους!
Σαν να μην έφθανε η βαριά φορολόγηση με την οποία τιμωρούν κάθε μισθωτό και συνταξιούχο, τους φόρτωσαν και ένα υψηλό ανθρωπιστικό καθήκον. Να υποστηρίξουν τις οικογένειες των απογόνων τους που πλήττονται σήμερα από την ανεργία και περιμένουν να πάρουν μερίδιο από το μισθό ή τη σύνταξη των γονιών τους. Οικογένειες μετακόμισαν στις πατρικές εστίες, παιδιά με πολλά προσόντα περιμένουν το χαρτζιλίκι του γονιού για να βγουν από το σπίτι και, αν τολμήσουν να μπουν στο σύστημα διεκδικώντας το κοινωνικό μέρισμα, τους απορρίπτει με τη δικαιολογία ότι δεν μένουν σε σπίτι που συντηρούν οι ίδιοι και δεν έχουν ξεχωριστό μετρητή της ΔΕΗ! Μιλάμε για εγκεφάλους υψηλών προδιαγραφών…
Θεανώ Βλάχου