ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Διαφορετικών ταχυτήτων
*  Όταν στα περισσότερα κράτη - μέλη της Ε.Ε η οικονομική κρίση έκανε επιδρομή στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των πολιτών, χρειάζεται να μας δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για τα τεράστια ποσά που ξοδεύει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τη λειτουργία του. Πώς είναι δυνατό τα κράτη - μέλη να έχουν δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά το κεντρικό κοινοβούλιο να σπαταλάει προκλητικά τεράστιους πόρους; Το σύστημα προνομίων που εξέθρεψαν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και που αφορά στην όλη λειτουργία του, στις αποδοχές των εργαζομένων και στα προκλητικά τους εργασιακά δικαιώματα, που δεν έχουν σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων ούτε στο δημόσιο τομέα ούτε στον ιδιωτικό των κρατών - μελών δεν θάπρεπε μετά από κάθε θητεία να κάνουν απολογισμό και να λογοδοτούν;

Τι σκοπό έχουν οι Σύνοδοι;
*  Κάθε τόσο κάνουν τις συνόδους κορυφής! Ανταμώνουν όλοι οι πρωθυπουργοί  και συζητούν! Τα οικονομικά θέματα του ευρωκοινοβουλίου δεν τους απασχόλησαν ποτέ; Τι κάνουν όταν συναντιούνται; Αρκούνται να ανταλλάσουν ασπασμούς να χαίρονται που συναντήθηκαν και μετά καθένας επιστρέφει στη χώρα του χωρίς να μεταφέρει προβληματισμούς και να απαιτήσει τη δρομολόγηση των λύσεων; Οι δικοί μας πρωθυπουργοί που  μας μεταφέρουν τις εντολές της Συνόδου για μεγαλύτερη λιτότητα δεν ζήτησαν ποτέ να μάθουν γιατί σπαταλώνται τόσοι πόροι για τη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου;  Περίεργη δεν είναι η στάση των πρωθυπουργών όλων των κρατών - μελών; Αυτό το θέμα γιατί δεν το αγγίζουν;

Μεγάλα ποσά...
*  Ακούμε ότι τα ανώτατα στελέχη της κομισιόν αμείβονται με 24.000 ευρώ το μήνα ενώ ο κάθε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Ένωσης αμείβεται με 220.000 ευρώ το χρόνο. Δουλεύουν εκεί, πάνω από 3.000 υπάλληλοι που παίρνουν περισσότερα από τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας ενώ υπάρχουν 5.461 υπάλληλοι που αμείβονται με ποσά που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ κάθε μήνα. Και αυτές οι αποδοχές έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς όπως συμβαίνει γενικά στην κομισιόν. Στους υψηλά αμειβόμενους συμπεριλαμβάνονται και οι 3.500 διπλωμάτες που ψωνίζουν χωρίς ΦΠΑ όταν αγοράζουν αντικείμενα που ξεπερνούν τα 300 ευρώ!  Όσο για τις μισθολογικές κρατήσεις των εργαζομένων είναι μόλις 12% όταν οι αντίστοιχες στην Ελλάδα ξεπερνούν το 50%!

Παίρνουν και... επίδομα!
*  Οι επίτροποι της Κομισιόν όταν αποσύρονται από τα καθήκοντά τους λαμβάνουν για 3 χρόνια μεταβατικό επίδομα 10.000 ευρώ το μήνα με την αιτιολογία της διευκόλυνσης για την ομαλή μετάβασή τους στην αγορά εργασίας! Αν θυμηθούμε τα ονόματα των Ελλήνων επιτρόπων Διαμαντοπούλου, Παπουτσής, Δαμανάκη, και τώρα Αβραμόπουλος αυτοί σε ποια αγορά εργασίας επανεντάχθηκαν ή θα επανενταχθούν και δικαιούνται αυτής της προκλητικής επιχορήγησης; Όσο για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων μετά από 16 χρόνια εργασίας που παίρνουν το 70% του τελευταίου τους μισθού αυτό κι αν προκαλεί την αγανάκτησή μας! Αυτές οι αποδοχές μπορεί να φθάνουν τις 10.000 ευρώ το μήνα!!! Γενικά ο Μ.Ο. των συντάξεων των υπαλλήλων των Βρυξελλών υπολογίζεται στα 4.300 ευρώ το μήνα με 16 χρόνια προϋπηρεσίας…Το ποιοι εργάζονται εκεί ας μη το περιγράψουμε πάλι…
Θεανώ Βλάχου

Να εξυγιάνει…
*  Μία λέξη – κλειδί χρησιμοποίησε προχθές ο Θωμάς Μπέγκας για την ΔΕΥΑΙ, επιχειρώντας να απαντήσει για την υπέρογκη αμοιβή των 3.075 ευρώ που η επιχείρηση «έκοψε» σε δικηγόρο ώστε να γνωμοδοτήσει για τους ΑμεΑ υπαλλήλους της. Μίλησε για «αναδιοργάνωση» της ΔΕΥΑΙ κι αυτό έχει τη σημασία του. Εμείς να προσθέσουμε την λέξη εξυγίανση, η οποία όμως προϋποθέτει την απαλλαγή της επιχείρησης από τα «βαρίδιά» της! Αυτό είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για το Δήμαρχο και πρέπει να το κερδίσει. Οι  πολίτες οι οποίοι πληρώνουν τσουχτερά τέλη στη ΔΕΥΑΙ δεν ανέχονται η Διοίκησή της να σκορπάει χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη της με τέτοια… άνεση! Δεν είναι σκάνδαλο αυτό;
Κ.Α.

Λίγη περιποίηση…
*  Σχεδιάζεται κάποια στιγμή να γίνει ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια, όμως μέχρι τότε τι θα γίνει μ’ αυτό; Δεν θέλει μία περιποίηση, μία καθαριότητα για να μην προκαλεί… μελαγχολία σ’ όσους το επισκέπτονται; Για παράδειγμα, το γλυπτό στην πλατειούλα του Πάρκου, που κάποιοι βάνδαλοι το «στόλισαν» (φωτό), κάποια στιγμή πρέπει να το καθαρίσουν. Όσο για το παρκάρισμα στους δρόμους του Πάρκου, αυτό καλά κρατεί! (Η φωτό απ’ τους «skeptomenouspolites2013).
Κ.Α.

Ποιους εννοεί ο Σταύρος;
*  Πολύ συχνά μιλάει ο Σταύρος Θεοδωράκης για  στελέχη του κομματικού σωλήνα! Σε ποιους αναφέρεται; Μήπως θα πρέπει όλοι μας να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε με ποιους τρόπους αναδείχθηκαν πολλά από τα κομματικά στελέχη; Αν κοιτάξουμε τις κομματικές ηγεσίες αυτές αναδείχθηκαν πολύ εύκολα και χωρίς να δώσουν πρώτα επιτυχείς εξετάσεις στον επαγγελματικό τους χώρο  ώστε να πείσουν ότι έχουν τις ικανότητες για να διαχειριστούν και τις τύχες ενός ολόκληρου λαού! Είναι άλλο να απαγγέλουν  λόγους και άλλο να κυβερνούν το καράβι…         
Θ.
Θα τον μεθύσουμε…
*  Το’ παμε και το κάναμε! Τον... μεθύσαμε τελικά τον ήλιο! Δεν ξέρει τι κάνει! Μια στο κρύο, μια στη ζέστη μας έχει. Τη μια βάζουμε καλοκαιρινά ρούχα και την επόμενη μέρα κρατάμε ομπρέλες και φοράμε μπουφάν! Το πρωί πάμε στη δουλειά με ζεστά μπλουζάκια και το μεσημέρι που γυρίζουμε στο σπίτι ψάχνουμε για ίσκιους για να μην σκάσουμε από τη ζέστη. Τι φταίει; Δεν θα μας το πει κανένας; Όσο για τους καλλιεργητές, αυτοί μαρτύρησαν εφέτος. Δεν ξέρουν τι να κάνουν για να σώσουν την παραγωγή τους…
ΜΑΤ

Δεν χαλάει χατήρι!..

*  Ούτε… χατήρι χαλάει ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ούτε χάνει την αισιοδοξία του όσον αφορά στην υλοποίηση έργων που υπάγονται στην αρμοδιότητά του. Ως υποστηρικτής της άποψης ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων πρέπει να υποδέχεται και διεθνείς πτήσεις εμφανίστηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Θωμά Μπέγκα, ενώ ποιος δεν θυμάται τις δηλώσεις του προ λίγων εβδομάδων από τα εργοτάξια της Ιόνιας ότι τα έργα στο Αεροδρόμιο θα ολοκληρωθούν ως τα τέλη του 2015! Την ίδια στιγμή, αεροπλάνα έρχονται στα Γιάννενα, κάνουν κύκλους και γυρνούν ξανά Αθήνα, αφού δεν μπορούν να προσγειωθούν! Καλά τα λόγια λοιπόν, αλλά η πραγματικότητα… αμείλικτη!
Κ.Α.