ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πεδίο επίλυσης διαφορών…
* Ο δημόσιος βίος κατακλύζεται από τις ρητορικές των κομμάτων που δεν καταβάλουν καμία προσπάθεια για να συνθέσουν απόψεις αλλά μάχονται το ένα τις απόψεις του άλλου προκειμένου να τις ακυρώσουν. Και τι κατάφεραν να πετύχουν; Είμαστε πολύ μακριά ακόμη από την οργάνωση ενός λειτουργικού κράτους που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πολίτη ο οποίος πληρώνει για τη συντήρησή του. Αν το χρόνο που χάνουν με τις παλαβομάρες και τις τεχνητές αντιπαλότητές τους τον διέθεταν για να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις θα απολαμβάναμε επιτέλους ένα κράτος με ευέλικτες υπηρεσίες που θα εξυπηρετούσε τους πολίτες και δεν θα συνέχιζε να τους ταλαιπωρεί.

Όλοι το ξέρουν!..
* Η κακή οργάνωση των υπηρεσιών του κράτους και οι σπατάλες είναι κοινή αντίληψη τόσο των πολιτών όσο και των πολιτικών. Εκείνο το ράβε - ξήλωνε που κατ’ επανάληψη βιώσαμε σε όλες τις εναλλαγές των κομμάτων στην εξουσία μας έδωσε ένα σύστημα ιδιαίτερα περιπεπλεγμένο, που για να ξεμπερδέψεις έπρεπε να έχεις άλλου είδους ικανότητες. Φώναζε δήθεν η αντιπολίτευση κάθε φορά που έπεφτε στην αντίληψή της κάποια δυσλειτουργία ή για να δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για τα κακώς κείμενα έκαναν επερωτήσεις οι βουλευτές στους αρμόδιους υπουργούς και μετά έπεφταν όλοι σε ύπνωση. Τίποτε δεν άλλαζε προς το καλύτερο. Κάποιες μικροεπεμβάσεις γίνονταν μόνο προκειμένου να τηρηθεί το ρηθέν «κατόπιν ενεργειών μου».

Υπερβάσεις…
* Βλέπεις, για να συνεννοηθούν οι δικοί μας, να αξιολογήσουν την κατάσταση, να επιλέξουν τις καλύτερες λύσεις και να βάλουν προτεραιότητες με χρονοδιαγράμματα χρειαζόταν να υπερβούν το εγώ τους και να αποφασίσουν επιτέλους να αλλάξουν όλο αυτό το σκουριασμένο σύστημα που δεν απέδιδε έργο στους πολίτες. Όσοι κουβαλούν σήμερα νερό στις αυλές των ισχυρών εξακολουθούν να βολεύονται, ενώ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σε απόγνωση. Κι επάνω στη μεγάλη δυστυχία επενδύουν τις ρητορικές τους πολιτικοί παλαιάς κοπής και παλιάς νοοτροπίας. Και αυτές οι αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με την ηλικία των πολιτικών! Βρίσκεις παντού νέους ανθρώπους που τα κόμματα τους μπόλιασαν με αντιλήψεις πεπαλαιωμένες και δεν μπορούν να απεξαρτηθούν…

Πληρώσαμε πολλά!
* Πληρώσαμε τις επιλογές τους για την οργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων! Κανένας δεν μας περιέγραψε τότε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας! Πληρώσαμε και τον Καλατράβα με τα ακριβά γούστα, πληρώσαμε και για την κατασκευή όλων των Ολυμπιακών ακινήτων, πληρώσαμε και για τις πανάκριβες τελετές έναρξης και λήξης. Και όταν μας έστειλαν το λογαριασμό αναρωτιόμαστε τι έγιναν όλα εκείνα τα Ολυμπιακά ακίνητα! Αυτά  ρήμαξαν και κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη. Απλά συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκια σε ιδιωτικά ακίνητα. Και μετά από 10 χρόνια δήθεν ψάχνουν να βρουν ποιοι ήταν πρόεδροι του οργανισμού «Ολυμπιακά Ακίνητα» και μιλάνε για ευθύνες. Τι θα τους ζητήσουν άραγε; Να πληρώσουν τις ζημιές;
Θεανώ Βλάχου

Γιατί τον… αποφεύγουν;
* Γιατί τα περισσότερα στελέχη του Καμμένου έφυγαν από κοντά του; Έκανε την αυτοκριτική του; Δημιούργησε ένα αρχηγικό κόμμα, έφθασε στα ύψη την αντιπαράθεσή του με το κόμμα που τον ανέδειξε ως πολιτικό και τα στελέχη του ένα –ένα τον εγκατέλειψαν! Και τώρα δείχνει να μένει εκτός Βουλής. Όσο για τη Ραχήλ κουβαλάει νερό σε άλλη αυλή. Θα μάθουμε εν καιρώ τι επιδιώκει και αυτή. Ο Καμμένος, όμως, γιατί δείχνει αγανάκτηση για τη συνέχιση της ασυλίας των πολιτικών;  Εκείνος δεν συνήργησε στο να προκληθούν  πρόωρες εκλογές; Έτσι χάσαμε εκτός των άλλων και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι ψηφοφόροι τον είδαν και τον άκουσαν, είδαν και τις πρακτικές της συνομοσιολογίας και τον απέρριψαν… Αν μείνει εκτός Βουλής θα έχει το χρόνο να κάνει αυτοκριτική.
Θ.

Ο κόσμος τον ξέρει!
* Δυναμικά στο… κυνήγι του σταυρού έχει ριχτεί ο γιατρός Φίλιππος Σιάκας, υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., ο οποίος κάνει έναν «αθόρυβο» αλλά αποτελεσματικό προεκλογικό αγώνα. Χρόνος πολύς δεν υπάρχει, όμως αυτό για τον διακεκριμένο Γιαννιώτη χειρουργό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού η τοπική κοινωνία τον γνωρίζει καλά και για τις καλές ιατρικές του υπηρεσίες, αλλά και από τις δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις του, αφού εκείνος ήταν παρών και πριν προκηρυχθούν εκλογές, υπερασπιζόμενος σε τακτική βάση, μέσω της τηλεόρασης κυρίως, την κυβερνητική προσπάθεια της Ν.Δ.! Είναι πολύ αγαπητός ο Φίλιππος Σιάκας στον τόπο μας κι αυτό θα φανεί και στην κάλπη!..
Κ.Α.

Αστόχησαν στο ΠΑΣΟΚ!
* Επικοινωνιακά άστοχη η επιλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει τους υποψήφιους βουλευτές των Ιωαννίνων την ίδια ακριβώς ώρα προχθές με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο «Du Lac». Η εκδήλωση με τον Πρωθυπουργό είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, οπότε θα μπορούσαν στο ΠΑΣΟΚ να βάλουν την παρουσίαση άλλη ώρα. Όχι δηλαδή ότι οι υποψήφιοί του θα πήγαιναν να ακούσουν τον Σαμαρά, αλλά για να μην «επισκιαστεί» η πρώτη επίσημη εμφάνισή τους και για να μην τρέχουν και δε φτάνουν τα τοπικά ΜΜΕ!..
Κ.Α.
  Και νέα συνιστώσα!
* Δεν ξέρω αν αληθεύει η πληροφορία ή αν είναι ένα ακόμη ανέκδοτο αλλά ακούσαμε ότι ετοιμάζεται νέα συνιστώσα να ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Η Χριστιανική  συνιστώσα! Αν ο Αρχιεπίσκοπος έδινε το περιστέρι στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είναι και Χριστιανός, δεν θα γινόταν αιτία για τόσο πικρόχολα σχόλια σε βάρος του. Αν όμως πρόσεξε, το περιστέρι που έφυγε από τα χέρια του Τσίπρα πέταξε προς τα δεξιά! Αυτό πώς το ερμηνεύει ο Αρχιεπίσκοπος; Πάντως δεν περιμέναμε απ’ αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να δώσει αφορμές για τέτοια σχόλια… Κρίμα στο αξίωμα που κατέχει.  
ΜΑΤ

Ταλαιπωρία στο Ληξιαρχείο!

* Ουσιαστικά υπολειτουργεί το Ληξιαρχείο του Δήμου Ιωαννιτών απ’ την Πρωτοχρονιά και μετά! Αιτία οι καθημερινές επανειλημμένες διακοπές ρεύματος στον δεύτερο όροφό του, που δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους να δουλέψουν και οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Τώρα με το κρύο λειτουργεί στο φουλ η θέρμανση και λόγω υπερφόρτωσης του ηλεκτρικού πίνακα, πέφτουν οι ασφάλειες! Οι υπάλληλοι περιμένουν καμιά ώρα να κρυώσουν αυτές και μετά ανοίγουν ξανά το ρεύμα! Χθες έπεσε αυτό τρεις φορές! Σα να λέμε, τριτοκοσμικές καταστάσεις. Αλήθεια, προϊστάμενος υπάρχει στο Ληξιαρχείο; Ενημέρωσε σχετικά το Δήμο για να δουν πώς θα λύσουν το πρόβλημα; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό…
Κ.Α.

Γυναίκες… Επικρατείας!
* Ισότητα δεν την λες, ωστόσο, αρκετά καλή είναι η αναλογία ανδρών – γυναικών στα ψηφοδέλτια Επικρατείας των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ-Πρασίνων και ΚΙΔΗΣΟ. Συγκεκριμένα, στα ψηφοδέλτια των επτά κομμάτων υπάρχουν 50 άνδρες και 34 γυναίκες. Το «ασθενές» φύλο πλειοψηφεί στα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ, η Ν.Δ. έχει τις λιγότερες γυναίκες, μόλις δύο στους δώδεκα, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα είναι η μόνη γυναίκα επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας, φυσικά στο ΚΚΕ!
Κ.Α.