ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Περίπλοκη φοροδιαφυγή…
* Πώς τα καταφέρατε, βρε παιδιά και περιπλέξατε τόσο τη φοροδιαφυγή; Τόσο που να δηλώνουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ότι δεν μπορούν να βρουν την άκρη! Μέσα στις πρώτες δηλώσεις Τσίπρα και στις υποσχέσεις που δίνει είναι η φορολόγηση εκείνων που καλοπερνάνε στην Ελλάδα. Απ’ αυτούς τους φόρους ελπίζει να φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία που είναι ήδη ελλειμματικά, αφού αδυνατούν να δώσουν κι άλλους φόρους οι πολύ επιβαρυμένοι  πολίτες. Αν θα ξεμπλέξει τα περιπεπλεγμένα και αν θα μπορέσει να βάλει μια τάξη ώστε να μη σηκώνουν όλα τα βάρη οι ίδιοι πολίτες θα το δούμε. Πάντως, η φοροδιαφυγή είναι τόσο καλά προστατευμένη που δύσκολα να την πατάξει ακόμη κι αν είναι στις  προθέσεις του.

Δια στόματος Θεοχάρη!
* Δήλωσε ο πρώην Γ. Γ. Εσόδων ότι απειλήθηκε η ζωή του όταν πήγε να ελέγξει κάποιους αετονύχηδες και αμέσως υποβάθμισε την αρχική δήλωσή του! Μάλιστα, από τη δήλωσή του Γ.Γ Διαφάνειας μάθαμε ότι με απόφαση του Θεοχάρη δεν εισπράχθηκαν φόροι εκατομμυρίων από τις λεγόμενες τριγωνικές συναλλαγές των Off shore! Αν είναι τριγωνικές ή τετραγωνισμένες εμείς δεν το ξέρουμε. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι εμείς πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους. Και αυτό το πλήρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση! Έφθασαν στο σημείο να υπολογίζουν το σπιτάκι μας με πλασματικές αντικειμενικές αξίες για να μας πάρουν περισσότερα και τώρα κάνουν ότι δεν ξέρουν γιατί έχασαν την εξουσία…

Ο Ομπάμα ανοίγει δρόμο…
* Μέχρι να τολμήσουν οι δικοί μας να βάλουν χέρι στους αετονύχηδες ήδη ο Ομπάμα ψήφισε νόμο που φορολογεί τα κέρδη των Off Shore με 35% αντί του 3% που πλήρωναν! Η Ελληνική ελίτ, πολιτική και του κεφαλαίου, μπορούσε να βάζει τα ακίνητά της στις Offshore για να απαλλάσσεται και από συμβόλαια και από φόρους μεταβίβασης, πιθανόν ακόμη και από τον ΕΝΦΙΑ! Εδώ έπαιρναν δάνεια οι επιχειρηματίες, τα οποία δεν αποπλήρωναν, ενώ τα πλούτη τους τα έβγαζαν  σε ξένες τράπεζες αγοράζοντας ακόμη και πανάκριβα ακίνητα στο περιβόητο Σίτυ του Λονδίνου. Για την Ελλάδα ήταν δεινοπαθούντες, για το εξωτερικό ήταν οι κροίσοι που έκαναν τη μεγάλη ζωή. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια…

Δεν θέλησαν ποτέ!..
* Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν επιδίωξε να φορολογήσει ισότιμα τους πολίτες. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν το κοινό μυστικό. Όταν ξέσπασε η κρίση και χρειάστηκαν περισσότερα έσοδα, τότε φορολόγησαν υπέρμετρα τους συνεπείς πολίτες. Έκαναν ότι δεν αντιλαμβάνονταν σε ποια κατάσταση μας έφεραν. Θα μου πεις, αυτοί δεν έκαναν ούτε τους 15.000 διορισμούς σε νοσοκομεία κλπ. που ήταν απόλυτα αναγκαίοι και είχαν εξασφαλισμένους και τους πόρους και θα κατέβαζαν τους δικούς μας φόρους; Η πρώτη κίνηση των καινούργιων είναι αυτές οι προσλήψεις! Οι άλλοι ας μείνουν έξω από την εξουσία για να ωριμάσουν… Όσο για τους Σταμάτηδες, Λαζαρίδηδες και Μπαλτάκους, ας τους βάλουν στη ναφθαλίνη για να τους κρατήσουν σε μουσειακή κατάσταση, για να τους βλέπουν οι νεώτεροι και να  αποφεύγουν τις… κακές παρέες!
Θεανώ Βλάχου

Πιο τυχερό το «Χ/κώστα»!
* Απ’ τα πιο τυχερά Νοσοκομεία όσον αφορά τα κονδύλια που πήραν για να καλύψουν τα έξοδα του Ιανουαρίου είναι το «Χατζηκώστα»! Οι μηνιαίες δαπάνες του ανήλθαν σε 970.000 ευρώ και του έχουν δοθεί απ’ το Κράτος 770.000, οπότε το οικονομικό κενό είναι μικρό, σε σχέση με αυτό που αντιμετωπίζουν άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στην περιοχή μας και ανά την Ελλάδα γενικότερα. Όσον αφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οι δαπάνες του τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 2.300.000 ευρώ και πήρε τα… μισά, δηλαδή 1.100.000 ευρώ απ’ το Υπουργείο! Πρέπει λοιπόν να βάλει άλλα τόσα για να τις καλύψει!..

Αν τους δίνουν τα μισά…
* Θα πει κανείς, υπάρχουν και κάποια αποθεματικά στα Νοσοκομεία απ’ τα οποία μπορούν να καλύψουν τα κενά στα κονδύλια που έλαβαν από το Κράτος. Σύμφωνοι, αλλά αν το Υπουργείο Υγείας συνεχίσει την ίδια τακτική και τους επόμενους μήνες τι θα γίνει; Τα αποθεματικά των ιδρυμάτων θα εξαντληθούν, θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας και οι Διοικήσεις τους για να αντιμετωπίσουν το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί, θ’ αρχίσουν να αφήνουν πίσω πληρωμές προμηθευτών! Ας μη… κακομελετάμε όμως!
Κ.Α.

Βαριά η… καλογερική!
* Κούραση δείχνει το πρόσωπο του Τσίπρα. Τα χαμόγελα περιορισμένα! Κάποιοι στο Υπουργικό Συμβούλιο δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη κούραση. Είναι έτοιμοι να αποκοιμηθούν! Βλέπεις, είναι άλλο να βγάζεις αντιπολιτευτικές κορώνες και άλλο να έχεις εσύ τις ευθύνες και να δέχεσαι και από πάνω το σφυροκόπημα της κριτικής που μπορεί να είναι και κακόπιστη. Τους έπεσε βαριά και η διπλή σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας που η μία ξεκίνησε το πρωί και τελείωσε το βράδυ ενώ στην άλλη δεν ανταποκρίθηκαν όλοι… Ακούσαμε ότι εκείνοι που πήγαν ασχολήθηκαν περισσότερο με το αν θα πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο! Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί …λούζονται!
Θ.
Ψάχνουν στα αποθεματικά!
* Δεν έχουν χρήματα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κράτους και εκλιπαρούν τα ταμεία να τους διαθέσουν μέρος των αποθεματικών τους! Όλοι οι εκπρόσωποι των ταμείων επειδή κάηκαν στο κουρκούτι φυσάνε τώρα και το γιαούρτι, γι’ αυτό δεν ανοίγουν τα ταμεία τους. Μόνο το ΙΚΑ έδειξε κατανόηση προκειμένου να τους βοηθήσει. Έχει πράγματι τόσα πολλά διαθέσιμα το ΙΚΑ ή απλά ο Διοικητής του θέλει να εξασφαλίσει τη συνέχιση της βασιλείας του; Και είναι σίγουρος ότι θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα στο ΙΚΑ; Και άλλη φορά χάθηκαν μεγάλοι πόροι απ’ αυτό το ταμείο με τα πάσης φύσεως ομόλογα στα οποία επένδυαν οι διοικήσεις του.
ΜΑΤ

Σεβασμό στους αθλητές!

* Με τον «καπετάνιο» του καραβιού που εκτελούσε το πρωί της Κυριακής (περί ώρα 11) το δρομολόγιο προς Νησί, τα έχουν παράγοντες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Όχι μόνο- όπως έλεγαν- δεν σταμάτησε για να διέλθουν για λόγους ασφαλείας, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα, τα σκάφη των αθλητών που εκείνη την ώρα έκαναν προπόνηση, αλλά ήταν και ιδιαίτερα εριστικός στις παρατηρήσεις που του έγιναν. Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί τέτοια συμπεριφορά η οποία θέτει σε κίνδυνο νεαρούς αθλητές, σε κάθε όμως περίπτωση οι Υπηρεσίες του Λιμενικού θα πρέπει να ελέγχουν, έστω κατά διαστήματα, τη λειτουργία των πλωτών στη λίμνη.
Ν.

Φυσίγγια και σκουπίδια...
* Το κυνήγι τελείωσε, οι κυνηγοί έφυγαν από τα χωράφια και τα στέκια τους, τα άδεια φυσίγγια και τα σκουπίδια (κύπελα καφέδων, αναψυκτικών κ.α.) έμειναν πίσω! Σωροί- χωρίς καμία υπερβολή- έχουν μείνει σε καρτέρια ιδίως κοτσυφιών, μνημείο της... οικολογικής συνείδησης ορισμένων κυνηγών. Την επόμενη χρονιά, μαζί με τους άλλους ελέγχους, η Θηροφυλακή ας αναλάβει να ... συνετίσει και όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Ν.