ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Διαμαρτύρεται…
•  Βρίσκεται σε ναρκοθετημένο πεδίο, λέει ο Τσίπρας! Πότε μπήκαν οι νάρκες; Το εξέτασε; Μήπως τώρα μετανιώνει που δεν συνέργησε έγκαιρα ώστε να φύγουν γρηγορότερα οι νάρκες και να μη τις συναντήσει εκείνος στο δρόμο του; Ας έχει όμως το νου του στις κόκκινες γραμμές! Γιατί εκείνη η κόκκινη γραμμή της χρεοκοπίας ήδη ξεθωριάζει και τον καταδιώκει. Και αν δεν μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση, όλες οι άλλες κόκκινες γραμμές δεν θα έχουν πλέον καμία σημασία… Θα του αρέσει να σκάσει η βόμβα στα χέρια του μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της πολυπόθητης εξουσίας; Ο Λαφαζάνης τι σκέφτεται για την οριστική χρεοκοπία; Νομίζει ότι θα έχει άλλοθι αν προκαλέσει εκλογές ή δημοψηφίσματα  ώστε να φύγει η ευθύνη από πάνω του;

Χρεοκοπία προ πυλών!
•  Δύσκολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης!  Πιο δύσκολη  όμως  θα είναι η κατάσταση για μας αν η χώρα χρεοκοπήσει. Και τότε λίγη σημασία θα έχει ο καταμερισμός των ευθυνών. Τη χρεοκοπία θα την πληρώσει πρωτίστως ο απλός λαός. Οι άλλοι που έβγαλαν  τα χρήματά τους στο εξωτερικό ό,τι και να γίνει  πάλι θα επιβιώσουν. Μια χρεοκοπία όμως θα φέρει τα πάνω κάτω στη δική μας ζωή. Αν πράγματι η Ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια για να επιτευχθεί μια συμφωνία που δεν θα πλήξει πάλι τους ίδιους πολίτες αυτό θα το μάθουμε το αργότερο στις αρχές του άλλου μήνα. Γιατί όπου να ‘ναι τα ψέματα τελειώνουν.

Έπεσαν οι τόνοι!..
•  Χαμήλωσε τους τόνους ο πρωθυπουργός! Κάθε φορά που εμφανίζεται δημόσια το πρόσωπό του δείχνει τον βαθύ προβληματισμό του. Χάθηκε ο μαχητικός του τόνος, αυτόν που επέλεγε κατά τις προεκλογικές του εμφανίσεις όταν σήκωνε τη γροθιά και διακήρυττε με μεγάλη σιγουριά ότι θα καταργήσει αμέσως με ένα νόμο και σε ένα άρθρο το μνημόνιο βεβαιώνοντας τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ούτε με την τρόικα, ούτε με τη Μέρκελ, ούτε με κανέναν άλλο! Εξάλλου, για την υλοποίηση εκείνου του προγράμματος είχε βάλει με το νου του να ξοδέψει μόνο… 10 δισεκατομμύρια. Δηλαδή ψίχουλα! Και τώρα που βάζει χέρι και στα αποθεματικά των πρεσβειών τι να πει ο άνθρωπος; Εκείνα τα δις έγιναν άπιαστο όνειρο.

Θα δούμε συμφωνία;
•  Θα δούμε τελικά κάποια συμφωνία ή θα μείνουμε στην ιστορία ως η χώρα που διαπραγματευόταν επί τέσσερις μήνες και συμφωνία δεν πέτυχε; Το ότι μας βομβάρδισαν με κάθε είδους δηλώσεις αυτό δε θα μας λύσει κανένα πρόβλημα. Εκείνο που συμβαίνει σ’ αυτό το μακρύ στάδιο της αναμονής για το κλείσιμο κάποιας συμφωνίας είναι το άδειασμα κάθε κουμπαρά οπουδήποτε κι αν υπάρχει χρήμα, εκτός εκείνου της Βουλής. Εκεί υπάρχει… φύλακας άγγελος που προστατεύει τα αποθεματικά τους. Αλλά και αν ακόμη φθάσουν σε συμφωνία, πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να μπει η οικονομία πάλι σε ρυθμό ανάπτυξης; Και από πού θα επιστραφούν όλα αυτά τα αποθεματικά που έκαναν φτερά;
Θεανώ Βλάχου

Πρώτοι σε εκκλησίες!

•  «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Ήπειρος όσον αφορά τον αριθμό των εκκλησιών, μονών και σχολικών κτιρίων που διαθέτει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ! Σε όλη την περιφέρεια υπάρχουν 3.400 εκκλησίες και μονές (!), νούμερο άκρως εντυπωσιακό και 1.140 νυν και πρώην σχολεία! Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένοι αριθμοί δικαιολογούνται, αφού, όπως εύστοχα επισήμανε προχθές και ο «Ηπ. Αγώνας», μιλάμε για την πατρίδα των ευεργετών, οι οποίοι, ως γνωστόν, πρόσφεραν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους χτίζοντας σχολεία και ναούς!
Κ.Α.

Ξέρει από διοίκηση!..
•  Σε χρόνο μηδέν έγινε γνώστης όλων των Αστυνομικών θεμάτων της Ηπείρου, των αναγκών αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων της ευρύτερης περιοχής, ο εκ Μακεδονίας προερχόμενος Στρατηγός της ΕΛΑΣ στην  Ήπειρο Γιώργος Καραΐτσης.
Στην πρώτη του τηλεοπτική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Βίλιαν Στασινού έδωσε σαφείς απαντήσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα, έδειξε γνώστης ακόμα και λεπτομερειών, γνώριζε μέχρι και τις ανάγκες στα Τζουμέρκα, αποδεικνύοντας ότι ο καλός «καπετάνιος» δεν αρκεί να έλκει την καταγωγή από τον τόπο ευθύνης του, αλλά να δουλεύει γι’ αυτή.
Α.

Άχαρες «μπανιέρες»!
•  Μετά τους «πιγκουίνους» ή «πτερύγια καρχαρία», όπως χαρακτηρίζουν πολλοί Γιαννιώτες τα μεταλλικά κολωνάκια που τοποθετήθηκαν στους νέους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου, έκαναν την εμφάνισή τους σ’ αυτούς και κάτι μεταλλικές ζαρντινιέρες που πιο πολύ μοιάζουν με στρογγυλές… μπανιέρες. Ψηλές, κατάμαυρες και πολύ αυστηρές, προκαλούν επίσης πολλά αρνητικά σχόλια για την αισθητική τους! Βέβαια, γούστα είναι αυτά! Προφανώς οι αρμόδιοι του Δήμου που έκαναν την επιλογή των συγκεκριμένων «αξεσουάρ», έχουν άλλη αντίληψη για το τι ταιριάζει και τι όχι στους πεζόδρομους. Και προφανώς δεν έχουν επισκεφθεί άλλες πεζοδρομημένες πόλεις να πάρουν ιδέες…
Κ.Α.

Εξαφανίστηκαν!..
•  Εξαφανίστηκαν οι 1.000 αστυνομικοί που ο Πανούσης αποδέσμευσε από τους  VIPS! Η πρόθεσή του ήταν να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα για να προσφέρουν προστασία στους πολίτες! Τους ψάχνουν οι συνάδελφοί τους, τους ψάχνει και ο υπουργός αλλά αυτοί είναι άφαντοι. Κάτι ακούστηκε ότι άλλοι πήραν άδειες, άλλοι πήγαν στα κόμματα και άλλοι στη Βουλή! Ποιοι τους καλύπτουν; Μα οι πολιτικοί πάλι. Αυτοί είναι η πέτρα των σκανδάλων…
ΜΑΤ

Αυτά είναι δικά μας!
•  Σε τόσες πόλεις στην Πελοπόννησο, αλλά και στην Κέρκυρα και αλλού τα σκουπίδια βρίσκονται στους δρόμους. Κανένας δεν τα συλλέγει! Τι έγινε, βρε παιδιά; Τα θεωρείτε δικά σας και θέλετε να τα βλέπετε έξω από τα σπίτια σας; Καμία υποδομή ανακύκλωσης, κανένας χώρος υγειονομικής ταφής, καμία πρόνοια για τη χρησιμοποίηση των απορριμμάτων και όχι για το θάψιμό τους.  Δεν τα στέλνετε στη Σουηδία που ψάχνει για σκουπίδια προκειμένου να παρέχει σε όλους ζεστό νερό; Θα μου πείτε ότι μας πέφτει κάπως μακριά. Ας πάνε εκεί τουλάχιστον οι τοπικοί άρχοντες για να πάρουν ιδέες. Αρκετά έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τις ευθύνες που έχουν….
Θ.