ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει…
•  Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει! Να μην ήθελαν τη συμφωνία οι δικοί μας και γι’ αυτό  άφησαν να περάσουν τέσσερις μήνες για να καταλήξουν, αν τελικά καταλήξουν, σε συμφωνία που όχι μόνο, απ’ όσα ακούμε, δεν θα απέχει  από τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά μπορεί να είναι και χειρότερη; Αλλά κι αν καταλήξουν σε συμφωνία πώς θα βάλουν σε τάξη τα οικονομικά της χώρας που ήδη στέγνωσε από ρευστό; Πώς θα αναπληρώσουν τα μεγάλα κενά στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους αδύναμους; Από πού θ’ αρχίσουν και πώς θα προχωρήσουν;

Πώς θα ισορροπήσει;
•  Ο πρωθυπουργός πώς θα τα καταφέρει να ισορροπήσει ανάμεσα στην πραγματικότητα, έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα, και σ’ αυτά που επαγγέλθηκε προεκλογικά; Αυτό που θα φέρει ως κείμενο της νέας συμφωνίας υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερο από το πολυσυζητημένο mail Χαρδούβελη; Χρειάστηκαν να περάσουν τέσσερις μήνες με αερολογίες για να παραδέχεται ένας από τους αντιπροέδρους της Βουλής ότι υπερέβαλλαν σε πολλές προεκλογικές τους δεσμεύσεις και ότι αυτά που θα έρθουν θα μας κάνουν να ικετεύουμε για το mail Χαρδούβελη! Τι μας περιμένει άραγε; Οι διάφοροι προβληματισμοί που ακούγονται από πολιτικούς του χώρου που μας κυβερνά μας αναστατώνουν! Μιλούν ακόμη και για ωμό εκβιασμό των δανειστών!

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν…
•  Τώρα μιλούν περί ασύμμετρης διαπραγμάτευσης λες και δεν ήξεραν με ποιους θα διαπραγματεύονταν! Κι αν δεν ήξεραν, ήταν τόσο ταπεινωτικό για τον Τσίπρα, αντί να στήσει στο απόσπασμα το Σαμαρά, να τον καλέσει για να πάρει την εμπειρία του; Μήπως εκείνος πέρασε καλύτερα από τις απαιτήσεις των δανειστών; Από την ώρα που δεν έχεις δικούς σου πόρους για να τα βγάλεις πέρα είναι φυσικό οι δανειστές σου να σου βάζουν όρους! Σκληροί ή μαλακοί λίγη σημασία έχει. Και όσο πιο αδύναμος είσαι τόσο περισσότερο σε πιέζουν. Τα ταμεία μας στέγνωσαν αυτό το τετράμηνο. Και αυτό δεν το κρατήσαμε μυστικό. Επειδή διέγραψαν τους όρους μνημόνιο και τρόικα και τους αντικατέστησαν με άλλες λέξεις νόμισαν ότι θα επέβαλαν και τις επιθυμίες τους;

Πρέπει να γνώριζε!..
•  Και από δω και πέρα τι να περιμένουμε; Μια νέα συμφωνία με επώδυνους όρους ή μή συμφωνία που οδηγεί στην καταστροφή; Διαλέγουμε και παίρνουμε! Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μη γνώριζε πριν από τις εκλογές τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.  Εκτός των υποχρεώσεων προς το εσωτερικό έπρεπε να εξασφαλίσει για το 2015 22 δις! Αν προσθέσεις και τα χρήματα που έπρεπε να διαθέσει για να υλοποιήσει όσα προεκλογικά υπόσχονταν, τότε από πού υπολόγιζε να τα εξασφαλίσει; Και εμείς οι αφελείς πιστέψαμε για λίγο ότι μπορεί να υπήρχε και άλλος δρόμος με λιγότερους φόρους που η κακή προηγούμενη κυβέρνηση απέφευγε να τον διαβεί!
Θεανώ Βλάχου

Πολλές νεκρές χελώνες…

•  Ανησυχία έχει αρχίσει να προκαλεί σε περιβαλλοντικούς φορείς αλλά και πολίτες το γεγονός ότι αυξάνει ο αριθμός των θαλάσσιων χελώνων Καρέτα – Καρέα που εντοπίζονται νεκρές σε παραλίες της Ηπείρου. Από την αρχή της χρονιάς έχουν βρεθεί αρκετά σπάνια ζώα νεκρά, ενώ το τελευταίο πενθήμερο περίπου εντοπίστηκαν άλλες τέσσερις, στο Ψαθάκι, στην Καστροσυκιά, στο Κανάλι και στον λιμάνι Πρέβεζας. Αν συνεχιστεί αυτό, σε λίγα χρόνια δε θα μείνει Καρέτα – Καρέτα ούτε για δείγμα στον Αμβρακικό!..
Κ.Α.

Προστασία στα παιδιά!
•  Εκπέμπουν SOS τα παιδάκια της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή. Λίγα βήματα από τα σύνορα μεγαλώνουν εκεί τόσα παιδιά! Δεν τα φροντίζει το κράτος αλλά η αγάπη του παπα-Αντώνη και ο κόσμος. Ανοιξαν σχολεία στην ακριτική Πωγωνιανή, δημιουργήθηκαν υποδομές για την εξοικείωση των παιδιών με τη γη και τα ζώα,  θα αναπτυχθεί εκεί ένα γεωργικό σχολείο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να δεθούν τα παιδιά με τον τόπο και να του ξαναδώσουν ζωή. Τι τους λείπει; Μα ένα Αστυνομικό Τμήμα ώστε να νιώθουν ασφάλεια. Είναι δύσκολο κύριε Πανούση; Έχουν λιγότερη ανάγκη τα παιδιά από προστασία απ' όση έχουν οι VIPS; Βλέπεις, είναι θέμα προτεραιοτήτων… Να λοιπόν μια ευκαιρία για σας!
Θ.

Κατατοπιστικός «Οδηγός»!
•  Ενημερωμένος και κατατοπιστικός είναι ο διαδικτυακός «Οδηγός του Πολίτη» που έχει θέσει σε λειτουργία η Περιφέρεια Ηπείρου. Αν μπεις, ας πούμε, στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, μπορείς να βρεις χρήσιμες πληροφορίες για θέματα όπως η ανανέωση των αδειών οδήγησης (δικαιολογητικά, προϋποθέσεις και κόστος), η  ίδρυση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων (ΚΤΕΟ, Πρατήρια, συνεργεία) κ.α.. Αντίστοιχες πληροφορίες βρίσκει κανείς αν περιηγηθεί στις Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Αγροτ. Οικονομίας κ.λ.π.. Χρήσιμη υπηρεσία αυτή. Ο σύνδεσμος είναι: politis.php.gov.gr.
Κ.Α.

Τα κλαδιά όπου να’ναι!
•  Κλάδεψε τα δένδρα του ο άλλος, πήρε τα κομμένα κλαδιά και τα απέθεσε προχθές βράδυ πίσω από τους κάδους στην Χαριλάου Τρικούπη (φωτό) για να τα… ξεφορτωθεί! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κλαδιά, κομμένα φυτά και παρόμοια απορρίμματα δεν τα συλλέγουν τα συμβατικά απορριμματοφόρα, αλλά ειδικό φορτηγάκι του Δήμου που πρέπει να ειδοποιηθεί. Προφανώς ο «έξυπνος» Γιαννιώτης δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τι πρέπει να κάνει. Όχι μόνο αυτό, αλλά έβαλε κι ένα «εμπόδιο» στο πεζοδρόμιο που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για ανυποψίαστους περαστικούς. Τι να πει κανείς…
Κ.Α.
Γιατί η εκδήλωση;
•  Ακούσαμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργάνωσε εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την εκλογή του αείμνηστου πρώην πρύτανη της Παντείου  ο οποίος... δικάστηκε και φυλακίστηκε για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών πόρων! Ο εν λόγω καθηγητής πρωτοεκλέχτηκε εδώ αλλά προσέφερε τις υπηρεσίες του μόνο για 5 χρόνια και μετά πήγε σε άλλο πανεπιστήμιο. Δεν καταλαβαίνουμε τους λόγους της τιμητικής εκδήλωσης! Εδώ υπηρέτησαν τόσοι και τόσοι επιστήμονες για πολλά χρόνια και το Πανεπιστήμιο δεν τους τίμησε με ειδικές εκδηλώσεις!
ΜΑΤ