ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έχασαν το βηματισμό!..
•  Έχασαν το βηματισμό τους στη ΝΔ! Επιμένουν να βρουν τρόπους για να δικαιωθούν. Όσο κι αν προσπαθούν ο λαός δεν είναι έτοιμος να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος που συνέργησε στις πρόωρες εκλογές. Ακόμη ελπίζει να του πάρει η νέα κυβέρνηση πολλά από τα βάρη που του φόρτωσαν οι προηγούμενοι κι ας γνωρίζουν ότι και εκείνοι  υπέκυπταν στις εντολές των δανειστών. Μέχρι που να βιώσει τη νέα κατάσταση θα είναι απέναντι από τη ΝΔ! Κι ενώ ο κόσμος χάνεται, οι φιλόδοξοι εκκολαπτόμενοι αρχηγοί διαγκωνίζονται για το ποιος θα πάρει περισσότερη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ! Αυτά που πάντα έπαιζαν τέτοιους ρόλους και πιστεύω ότι το έκαναν με το αζημίωτο…  Δείτε ποιοι κάνουν δημόσιες δηλώσεις και θα καταλάβετε πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη.

Δημοσκοπήσεις…
•  Εδώ ο κόσμος κρατάει την αναπνοή του για το τι θα του ξημερώσει αύριο και στη ΝΔ διαγκωνίζονται για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα. Μικρό ποσοστό δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Σαμαρά, αλλά τον φέρνουν πρώτο, μετά έρχεται η Μπακογιάννη, μετά ο Καραμανλής και κάτι ψίχουλα δίνουν στον Δένδια και στον Κυριάκο. Θα έχει γούστο να δούμε συνυποψηφίους τη Ντόρα με τον Κυριάκο…. Μήπως θα έπρεπε η βάση της ΝΔ να βγάλει  μέσα από την κοινωνία έναν άφθαρτο ηγέτη με γνώση της πραγματικής ζωής για να ηγηθεί μιας νέας  ΝΔ αν πραγματικά θέλουν να γίνει  ένα νέο ξεκίνημα; Γιατί τα στελέχη του κομματικού σωλήνα δεν ωφέλησαν ούτε το κόμμα ούτε τον τόπο. Έζησαν και κινήθηκαν σε μια εικονική πραγματικότητα υπερασπιζόμενοι πρώτα το προσωπικό τους συμφέρον.

Το έκαναν ανάποδα!
•  Πόσοι και πόσοι δεν επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το κόμμα για να αναδειχθούν στην κοινωνία! Άλλοι ανήκαν σε πολιτικές οικογένειες που το μόνο μέλλον που επιφύλασσαν στα τέκνα τους ήταν μια καριέρα στην πολιτική και άλλοι εισέβαλαν στα κόμματα  για να υποστηρίξουν την ανεπάρκειά τους, να αποκτήσουν δημοσιότητα και να επιπλεύσουν στην κοινωνία και στην επαγγελματική τους ζωή. Μέσα από εκείνους που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, γιατί τη βίωσαν οι ίδιοι, γιατί πάλεψαν να επιβιώσουν σε μια τόσο ανταγωνιστική κοινωνία, δύσκολα θα βρεις πολίτες να ασχοληθούν και με την πολιτική. Γι’ αυτό και τα στελέχη των κομμάτων λειτουργούν ωσάν να μη γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική ζωή και τι συμβαίνει γύρω τους.

Αχ, αυτοί οι σύμβουλοι…
•  Και την ανεπάρκειά τους την υποστηρίζουν οι λεγόμενοι σύμβουλοι! Στενός συνεργάτης  του Σαμαρά ήταν ο Λαζαρίδης! Δική του ιδέα ήταν και η προεκλογική καμπάνια που τους έθαψε! Πώς καταφέρνουν οι πολιτικοί να έχουν κοντά τους ακατάλληλους συνεργάτες δεν το ξέρουμε. Ίσως ψάχνουν για προσωπικότητες που δεν θα επισκιάσουν τη δική τους παρουσία.  Πάντως και γύρω από τον Καραμανλή και δίπλα στον Παπανδρέου έψαχνες με το… κερί για να βρεις αξιόλογους συνεργάτες. Κι αν κάποιος ξεχώριζε ο περίγυρος τον απομάκρυνε! Ευθύνη των αρχηγών είναι η αξιοκρατική επιλογή συνεργατών. Και όσο το αποφεύγουν τόσο θα απομακρύνονται από την πραγματική ζωή.
Θεανώ Βλάχου

Η Γαλλία τίμησε…

•  Και μια καλή είδηση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τον Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ιωάννη Πρελορέντζο βράβευσε η Γαλλική Δημοκρατία, απονέμοντάς του τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό της Γαλλίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πρελορέντζος σπούδασε στη Γαλλία, έχει λάβει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο «Paris – Sorbonne», έχει εκδώσει βιβλία και άρθρα στη Γαλλική κι έχει μεταφράσει γαλλικά βιβλία στα ελληνικά!
Κ.Α.

Πρώτα τα συνθήματα!
•  Πολύ καλή η κίνηση του Δήμου Ιωαννιτών για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μέχρι να γίνει πράξη το όραμα, η Δημοτική Αρ­χή, ας αρχίσει να δραστηριοποιείται και σε πιο απλά ζητήματα, όπως π.χ. η ανάληψη πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης των νέων, οπαδών ομάδων και πολιτικών κινήσεων κατά της αναγραφής συνθημάτων στους τοίχους. Χωρίς καμία υπερβολή, είναι αηδιαστική η εικόνα που αντικρίζουν σήμερα οι επισκέπτες της πόλης και ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από χώρες του εξωτερικού. Και φυσικά δεν το λες αυτό ένδειξη πολιτισμού…
Ν.
Τρέχει το νερό…
•  Στη γωνία των οδών – πεζόδρομων Ζυγομάλλη αρ. 14 και Γρηγορίου Σακκά τρέχει εδώ και καιρό άφθονο το νερό, προφανώς από διαρροή στο δίκτυο της ΔΕΥΑΙ! Αν λοιπόν η επιχείρηση δεν έχει σκοπό και διάθεση να φτιάξει τη βλάβη, η στήλη έχει να της κάνει μία ενδιαφέρουσα πρόταση: Να βάλει μια… βρύση εκεί για να ξεδιψούν οι περαστικοί! Με τόσο νερό που χάνεται…
Κ.Α.
Ωρίμασε περισσότερο;
•  Λένε ότι το καλό το πράγμα αργεί να γίνει! Περίμεναν τέσσερις μήνες για να πουν το ΝΑΙ στους θεσμούς! Μέσα σ’ αυτό το διάστημα μας διασκέδασαν πολύ για να ξεχάσουμε και τον πόνο μας! Το τι έλεγε ο καθένας που είχε ένα μικρόφωνο μπροστά του δε μολογιέται! Αυτό που θα φέρουν να είναι λέτε καλύτερο απ' αυτό που είχαμε και το οποίο καταγγέλλαμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, τόσο εμείς όσο και αυτοί που σήμερα μας κυβερνούν; Λέτε η μεγάλη αναμονή και η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση να το ωρίμασε περισσότερο;  Πάντως θα μάθουμε στην πράξη τι θα έχουμε σήμερα και θα το συγκρίνουμε με το χθες… Και ας ελπίσουμε να μη καταλήξουμε στο κάθε πέρσι και καλύτερα…
ΜΑΤ
«Ξεσπάθωσε» ο Πρόεδρος!
•  «Ξεσπάθωσε» χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης με αφορμή την απαίτηση των εταίρων μας να καταργηθεί το ειδικό καθεστώτος φορολόγησης για τους αγρότες. «Αυτοί είναι εντεταλμένοι να διαλύσουν την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή στην Ελλάδα», σχολίασε μιλώντας στον «Real fm». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η περιοχή μας είναι η πιο φτωχή της Ηπείρου και καθώς οι δυσμενείς ως τώρα καιρικές συνθήκες απαιτούν μεγάλη ενέργεια (βλέπε πετρέλαιο κ.λ.π) και στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι παραγωγοί θα έρθουν σε δεινή θέση αν αλλάξει το φορολογικό τους καθεστώς.
Κ.Α.

Για ποιότητα ζωής...
•  Ασφαλώς και δεν φταίνε σε τίποτε τα αδέσποτα ζώα που περιφέρονται σε δρόμους της πόλης και ενίοτε… απειλούν περαστικούς. Όπως δεν φταίνε και εκείνα που οι ιδιοκτήτες τους τα στεγάζουν σε ταράτσες και μπαλκόνια, «γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα» τους Νόμους και τους γείτονες. Τα παράπονα όμως από συμπολίτες για γαυγίσματα είτε μεσημέρι, είτε τις νύχτες,  αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία και μένουν ανοικτές οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Και επειδή το ζήτημα, αφορά και την ποιότητα ζωής στην πόλη, ο Δήμος Ιωαννιτών θα πρέπει να αναλάβει δράση, για ενημέρωση σε πρώτο στάδιο και για λήψη μέτρων σε δεύτερο. Άλλωστε, υπάρχει και Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής (και Τουρισμού), που ήρθε η ώρα να δραστηριοποιηθεί!
Ν.