ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Η απόσταση μεγαλώνει!
•  Όσο περνάει ο καιρός η απόσταση ανάμεσα στις θέσεις των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης μεγαλώνει και οι απαιτήσεις των συνομιλητών μας γίνονται ακόμη πιο σκληρές κι ας ισχυρίζεσαι ότι εσύ επιβάλεις το κείμενο των σχεδιασμών σου.  Θα μου πεις, πώς είναι δυνατό να παρακαλάς τη Μέρκελ και τον Ολάντ να δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα και ταυτόχρονα να τους ξαφνιάζεις δημοσιεύοντας την ίδια μέρα τις απόψεις σου  με άρθρο σου στη «LE MONDE»; Κι όσο ο καιρός περνάει τα πράγματα για τον τόπο σου γίνονται ακόμη πιο δύσκολα μέχρι που τα στελέχη σου προτείνουν τον έλεγχο των  αναλήψεων. Λες και τους βαραίνουν οι ελάχιστες καταθέσεις που παρέμειναν στις ελληνικές τράπεζες και επιδιώκουν να αποσυρθούν όλες….

Tι ακριβώς κάνουν;
•  Καταγγέλλει ο Οδ.  Κωνσταντινόπουλος ότι η κυβέρνηση δεν εκταμιεύει ούτε ένα Ευρώ από το ΕΣΠΑ και τα έργα υπολειτουργούν ενώ συνεχίζουν να διορίζουν κομματικά στελέχη στο Δημόσιο! Αλήθεια ή διαδόσεις δεν το ξέρουμε. Αν και ο εν λόγω πολιτικός που δεν βαρύνεται με τις πρακτικές του παρελθόντος και εκφράζει ένα καθαρό λόγο δεν λέει ό,τι να ‘ναι! Αν όμως πράγματι αυξάνονται τα βαρίδια του Δημοσίου ενώ ο ιδιωτικός τομέας νεκρώθηκε και τα δημόσια έργα υπολειτουργούν, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα και όσο δεν ασχολούνται οι αρμόδιοι υπουργοί με τις ευθύνες τους τόσο θα βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Κι αν συρρικνώσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία  τότε αυτό το μοντέλο καλύτερα να μην το …καμαρώσουμε.

Μεγάλο ρεύμα…
•  Κάθε φορά που γίνονται διαπραγματεύσεις οι δηλώσεις των πολιτικών που συνωστίζονται στα κανάλια, για να μας διαφωτίσουν, προκαλούν τον φόβο στους εργαζόμενους που κατά χιλιάδες καταφεύγουν στη συνταξιοδότηση! Και μετά τι κερδίζει ο δημόσιος τομέας; Απλά δεν έχει στελέχη για να κάνει τη δουλειά του, οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, ο πολίτης βασανίζεται και αντί για τους μισθούς που πλήρωναν τα δημόσια ταμεία, τώρα πληρώνουν τις συντάξεις,  ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία που άδειασαν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους! Μεγάλο κατόρθωμα εκείνου που προκαλεί τον πανικό στους εργαζόμενους και τους αναγκάζει να καταφύγουν στη συνταξιοδότηση μια ώρα γρηγορότερα!

Είναι παραμεθόριος!..
•  Γιατί η κυβέρνηση μπαίνει σε συζητήσεις που αφορούν στο ΦΠΑ των νησιών; Τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου δεν είναι παραμεθόριος περιοχή; Αφού όλα τα νησιά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, ακόμη και η περιοχή που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Γερμανίας, έχουν μηδενικό συντελεστή γιατί οι δικοί μας επιτρέπουν αυτές τις συζητήσεις;  Δεν είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι επιδιώκουν τη μείωση του τουρισμού στα Ελληνικά νησιά;  Σα να μη φθάνει πόση πίεση δέχονται σήμερα από το ρεύμα της μετανάστευσης, που οπωσδήποτε θα λειτουργήσει αρνητικά για τον τουρισμό, να τους επιβάλουν και υψηλότερη φορολόγηση; Αυτά δεν μπορεί να περνάνε έτσι.
Θεανώ Βλάχου

Χωρίς νερό στην Κατσικά!

•  Με το… σταγονόμετρο φτάνει –όταν φτάνει- το τελευταίο σαρανταήμερο νερό στις βρύσες των σπιτιών στα σύνορα Κατσικά – Ανατολής (οδοί Μπουμπουλίνας, Καβάφη, Οδ. Ελύτη κ.λ.π.)! Τουλάχιστον σε όσους ζουν σε ισόγειο, γιατί στους πάνω ορόφους νερό δεν πάει καθόλου! Διαμαρτύρονται λοιπόν οι κάτοικοι και με το δίκιο τους. Όσο για τις ενοχλήσεις προς τη ΔΕΥΑΙ, αυτές δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Τους λένε ότι οφείλονται στα έργα του αποχετευτικού της περιοχής και… στον τόπο τα βιολιά! «Δεν πάει άλλο η κατάσταση, κάτι πρέπει να γίνει», ανέφερε χθες στη στήλη εξοργισμένος κάτοικος κι έχει δίκιο! Δεν μπορεί να αφήνεις τόσο κόσμο χωρίς νερό για τόσο καιρό…
Κ.Α.

Εκατό βιογραφικά…
•  Αγγελία με την οποία ζητούσαν τρεις υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης δημοσίευσαν προχθές Γιαννιώτικα πρατήρια υγρών καυσίμων στον «Π.Λ.». Μέσα σε μισή μόλις ημέρα, απ’ το πρωί ως το μεσημέρι, δέχθηκαν στο e-mail και στα καταστήματά τους περισσότερα από 100 βιογραφικά σημειώματα από υποψηφίους υπαλλήλους που διέθεταν μέχρι και μεταπτυχιακά διπλώματα! Ο κακός αυτός χαμός προκάλεσε αμηχανία και θλίψη στους υπευθύνους της εταιρίας, οι οποίοι σταμάτησαν φυσικά την αγγελία! Σημάδι κι αυτό του τι συμβαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας και των ποσοστών ανεργίας που αντιμετωπίζει η περιοχή μας…
Κ.Α.

Έκλεισαν τα φαρμακεία!
•  Απόλυτο σχεδόν ήταν το ποσοστό συμμετοχής των Γιαννιώτικων φαρμακείων στη χθεσινή 24ωρη απεργία, καθώς το θέμα της πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από σούπερ μάρκετ «καίει» όλους τους επαγγελματίες του κλάδου. Δε μιλάμε για δύο - τρία, αλλά για περίπου 1.300 σκευάσματα που εμπίπτουν στα ΜΗΣΥΦΑ! Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, πάμε και για νέες κινητοποιήσεις στις οποίες οι ντόπιοι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε χθες ο Πρόεδρός τους Θεόδωρος Ντούσκας μιλώντας στο Δημοτ. Ραδιόφωνο και τη Βίκυ Μιχέλη. «Αν απαιτηθεί να αγωνιστούμε περαιτέρω για την επιβίωσή μας θα το κάνουμε», τόνισε με έμφαση!
Κ.Α.


Τι είναι δυσκολότερο;
•  Αν ο πρωθυπουργός ένιωθε την ανάγκη να εξομολογηθεί τα σημερινά πάθη του, με ποιους θα μας περιέγραφε ότι δυσκολεύεται περισσότερο; Με τους έξω ή με τους μέσα; Πάντως, καλά τα πάει με τη Μέρκελ! Την κατάφερε να βάλει σε δεύτερο πλάνο τον Σόιμπλε για χάρη του. Αυτά που σκέφτεται να συμφωνήσει με τους έξω  θα τον υποστηρίξουν οι δικοί του για να τα εφαρμόσει στη χώρα; Η πολύμηνη καθυστέρηση μας βάζει σε υποψίες. Μήπως προετοιμάζει σε κάθε περίπτωση ένα άλλοθι για τον εαυτό του;
ΜΑΤ
Ενθουσιασμός στο… βρόντο!
•  Γελάνε και τα αυτιά του Λαφαζάνη όταν βρίσκεται στη Ρωσία και ανταλλάσσει χειραψίες! Πετάει στα σύννεφα όταν υποδέχεται όρθιος στην πόρτα του γραφείου του Ρώσους εκπροσώπους. Και μετά πετάει και την... κοτσάνα  πως αν οι θεσμοί δεν υπακούσουν στις εντολές του υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.  Τις πορτοκαλιές δεν τις είδαμε! Κι αν δεν υπάρχουν πορτοκαλιές τότε είναι δύσκολο να φάμε πορτοκάλια. Ας προσέχει τι λέει γιατί κι άλλοι αναζήτησαν τέτοια υποστήριξη αλλά  έμειναν στα κρύα του λουτρού… Δεν θα ήταν καλύτερα ο κύριος υπουργός να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών και του ΣΕΒ μήπως και βρεθούν θέσεις εργασίας; Κάθε μέρα χάνονται κι άλλες! Αν όμως απεχθάνεται την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το στρατό των ανέργων.
Θ.

«Έφυγε» ο Κ. Κωστής…
•  Τον αγαπημένο της αδελφό Κωνσταντίνο έχασε χθες η τακτική συνεργάτης του «Π.Λ.» Μαίρη Κωστή. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο καλλιεργημένο, με ήθος και αξιόλογη προσωπικότητα, η απώλεια του οποίου βυθίζει στο πένθος την οικογένειά του και προκαλεί αισθήματα λύπης σε όσους τον γνώριζαν.
Ο «Π.Λ.» απευθύνει τα θερμά συλλυπητήριά του στην Μαίρη Κωστή και τους οικείους του εκλιπόντος…