ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Καταπέλτης» για ΣΥΡΙΖΑ!
• «Καταπέλτης» πραγματικός για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ήταν ο Κώστας Τασούλας χθες ως φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ! Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι όλο το κόμμα, ήθελε εξαρχής τη ρήξη με τους εταίρους μας και την έξοδο από την Ευρωζώνη και εκμεταλλεύθηκε το πεντάμηνο απ’ την ανάληψη της εξουσίας για να οικοδομήσει… ανδριάντες ενόχων και να έχει το λαό μαζί της. Σύμφωνα με τον Γιαννιώτη βουλευτή η κυβέρνηση συμμετείχε μόνο προσχηματικά στη διαπραγμάτευση, ενώ ο Π. Λαφαζάνης υπήρξε ο πιο ειλικρινής απ’ όλους, αφού ποτέ δεν έκρυψε την προτίμησή του για τη δραχμή!
Κ.Α.
Η... αντίπερα όχθη!
•  Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 14.20’, είχα το ραδιόφωνο στο αγαπημένο μου 2ο Πρόγραμμα και σε κάποια στιγμή η εκφωνήτρια, κουβεντιάζοντας με έναν «ποιητή» ή εκπρόσωπο των Ελλήνων «ποιητών», του είπε:
- «Αλήθεια κύριε... «ποιητή» δεν μου είπατε τι θέση παίρνετε για τα πολιτικά πράγματα της χώρας;».
- «Είναι αλήθεια ότι κατηγορούμαστε ως πνευματικοί άνθρωποι πως δεν παίρνουμε θέση! Όμως νομίζω ότι όταν παράγουμε πολιτισμό είναι η καλύτερη θέση την οποία μπορούμε να πάρουμε στα πολιτικά πράγματα!».
- «Μπορεί να έχετε δίκιο, όμως εγώ θα διαφωνήσω μαζί σας και θα σας πω ότι πολλοί από σας δυστυχώς βρίσκονται στην «ΑΝΤΙΠΕΡΑ» όχθη! Βρίσκονται δηλαδή με εκείνους οι οποίοι κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!».
Κύριε Τσακνή, μπορείτε πολύ εύκολα με την ημερομηνία και ώρα να απομαγνητοφωνήσετε αυτήν την στιχομυθία και, αν λέω εγώ ψέματα, να με κάνετε να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη, αν δεν άκουσα καλά τη συνέντευξη. Αν όμως τα γραφόμενά μου είναι αληθή, τότε να πείτε σε αυτήν την κυρία ότι δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά και να την στείλετε κάπου αλλού με... ξεσκονόπανα! Εγώ μεν είναι εύκολο να αλλάζω σταθμό. Όμως λυπάμαι επειδή είναι ο μόνος σταθμός που τον πληρώνω προσωπικά με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Και την κυρία φυσικά!
Γι-Πας

Γι’ αυτό καθυστερούν;
•  Ακούμε ότι πολλές από τις καταθέσεις των Ελλήνων που …ταξιδεύουν στο εξωτερικό έκαναν στάση στη Γερμανία! Λέτε γι' αυτό να καθυστερούν οι αποφάσεις των οργάνων της Ε.Ε; Όσο φοβίζουν τους Έλληνες ότι θα χάσουν τα χρήματά τους τόσο το κύμα φυγής των καταθέσεων αυξάνεται. Και αν αληθεύει ότι... αναπαύονται τελικά σε Γερμανικές Τράπεζες τότε εξηγείται και η στάση του Σόιμπλε. Τα συμφέροντα της δικής του χώρας υπερασπίζεται. Οι δικοί μας τι κάνουν… Παρακολουθούν απλά το άδειασμα των ελληνικών τραπεζών και φέρνουν βόλτα στον Εθνικό Κήπο; Εξ άλλου και το κράτος πήρε από τις τράπεζες όλα τα αποθεματικά των φορέων και τα διοχέτευσε στην ΤτΕ. Είναι τυχαίο; Δεν νομίζω…
MAT

Ζήλεψε τη Φώφη;
•  Ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό η νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Πρόεδρος του «Ποταμιού». Η Ντόρα ως τι ζήτησε τη συνάντηση; Κάτι είπε ότι έπρεπε να τον ενημερώσει για τις πληροφορίες που έχει απ' έξω! Έκανε και δημόσιες δηλώσεις!  Και τι είπε που δεν το ξέραμε; Αν αυτές οι πληροφορίες που του έδωσε είναι σαν το CAPITAL CONTROL που ανήγγειλε δημόσια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καλύτερα να μη του έδινε κι άλλη τόσο αξιόπιστη  ενημέρωση. Πάντως είναι μεγάλο προτέρημα να ξέρεις πότε πρέπει να κάτσεις στ' αυγά σου και να μην επιμένεις να παίζεις ρόλο που δεν σου πάει. Εξ άλλου υπάρχουν νεώτεροι εκπρόσωποι της ίδιας οικογένειας στην πολιτική. Δεν χάνεται η γενιά. Ας τους αφήσει να βαδίσουν τη δική τους πορεία χωρίς βαρίδια…
Θ.

Ο τόμος της Βελλάς…
•  Ο Ζ’ τόμος της Επιστημονικής Επετηρίδας της Ανωτάτης Εκκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Έχει αφιερωθεί στην μνήμη του αείμνηστου Αθανασίου Παλιούρα, ο οποίος υπό την ιδιότητα του εκτάκτου Καθηγητή και Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Σχολή Βελλάς. Ο τόμος περιέχει εκλεκτές συνεργασίες διαλεχτών επιστημόνων για θεολογικά, αλλά και ιστορικά θέματα και όχι μόνο. Πρόκειται για συλλογική δουλειά, ωστόσο η Επιστημονική αυτή Επετηρίδα, έχει τη σφραγίδα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής και καθηγητή της Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού, που χωρίς υπερβολή έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανάδειξη της Βελλάς και τα αποτελέσματα της ουσιαστικής δουλειάς του είναι ορατά σε όλους.
Η.Μ.

Σενάριο απαισιοδοξίας…
•  Χωρίς να το θέλουμε αυτή την ώρα, με όσα ακούμε και παρακολουθούμε, νιώθουμε ωσάν να ανεβήκαμε στη μηχανή του χρόνου και πάμε προς τα πίσω. Αυτό είναι ένα σενάριο που δημιουργεί φοβικές καταστάσεις. Γιατί, εκεί που περίμενες ότι κάτι απέδωσαν οι θυσίες που σου επέβαλαν οι πολιτικοί που εσύ επέλεξες για να διαχειριστούν τα προβλήματα της χώρας σου και ότι θα ξεκινούσε κάτι καλύτερο για τον τόπο σου μια βιαστική κίνηση του πολιτικού κόσμου, όπως ήταν οι άκαιρες και πρόωρες εκλογές, σε οδηγεί και πάλι προς τα πίσω. Τα έσοδα που σου έλεγαν οι προηγούμενοι ότι εξασφάλισαν χάρις στις «θυσίες του ελληνικού λαού» έκαναν φτερά και εσύ βρέθηκες πάλι στην αφετηρία να σου ζητάνε κι άλλες θυσίες. Και όλα αυτά σου δημιουργούν ανασφάλεια.

Φρένο στην ανάπτυξη!
•  Το ξέρουν οι… θεσμοί ότι ο υψηλός ΦΠΑ βάζει φρένο στην ανάπτυξη! Το ξέρουν πολύ καλά από τις πρακτικές των χωρών που έχουν χαμηλό ΦΠΑ και μεγάλη ανάπτυξη όπως η γειτονική μας Τουρκία! Και γιατί αντί να βρουν τρόπους να εισπράξουν το ΦΠΑ που βρίσκεται στα αζήτητα επιμένουν στην αύξησή του γνωρίζοντας ότι γύρω μας υπάρχουν ανταγωνιστικές χώρες τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στον τουρισμό; Μήπως εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων; Η επιμονή τους μας βάζει σε σκέψεις… Γιατί αυτοί το ξέρουν καλύτερα από μας ότι χωρίς ανάπτυξη έσοδα δεν θα έχει το κράτος όσο κι αν στύψει τους γνωστούς φορολογούμενους. Και όσο επιμένουν να κατεβάζουν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων τόσο πιο δύσκολα θα αποπληρωθούν και τα χρέη…

Πώς να σταθεί στα πόδια της;
•  Πώς μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να διαχειριστεί τα του οίκου της μια χώρα που της επέβαλαν ένα πρόγραμμα λιτότητας που απέτυχε;  Αν ο πολλαπλασιαστής ήταν στραβός, αν η υπερφορολόγηση οδήγησε στα λουκέτα και την μεγάλη ανεργία αυτό χρεώνεται σ’ εκείνους που έδιναν τις εντολές και σ’ αυτούς που πειθαρχούσαν και τις εφάρμοζαν. Γιατί μέσα κι έξω από τη χώρα άλλοι το ομολογούν φανερά και άλλοι το σιγοψιθυρίζουν ότι το πρόγραμμα απέτυχε να φέρει την ανάπτυξη. Σε όλη αυτή την πορεία των μνημονιακών εντολών δεν ακούστηκε ούτε μια λέξη για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας  που θα φέρει τις θέσεις εργασίας και για την παραγωγικότητα που θα δημιουργήσει συνθήκες επάρκειας στη χώρα ή ακόμη και εξαγωγικές κινήσεις.

Λιγότερα σκουπίδια…
•  Μέσα στη θολούρα ακούσαμε και κάτι ευχάριστο. Τα απορρίμματα λόγω της κρίσης μειώθηκαν έτσι θα δουν άσπρη μέρα και η Τρίπολη και ο Πύργος αλλά και τα βουνά και οι ρεματιές όλης της χώρας! Έλα όμως που και αυτό δεν μπόρεσαν τα «γκεσέμια» μας να το εκμεταλλευτούν! Δημιουργούν τέσσερα τεράστια εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων  αλλά οι συμβάσεις που υπέγραψαν με τους εργολάβους ότι θα έχουμε τέτοιους όγκους σκουπιδιών για 27 χρόνια μας προβλημάτισε. Αν δηλαδή οι Έλληνες συνεργαστούν για την ανακύκλωση, αν φροντίσουν να κάνουν και κομποστοποίηση τότε γιατί θα πληρώνονται με τις ίδιες αμοιβές οι εργολάβοι οι οποίοι ετοιμάζονταν να κλείσουν  τις συμβάσεις;
Θεανώ Βλάχου

Βγάζουν και τη βενζίνη!

•  Έχουν... χάσει τον ύπνο τους τις τελευταίες δέκα ημέρες περίπου οι κάτοικοι στο τελευταίο τμήμα της οδού Βηλαρά, αφού επιτήδειοι κλέβουν ακόμα και την βενζίνη από μηχανάκια και οχήματα τα οποία είναι παρκαρισμένα πάνω στο δρόμο ή σε πιλοτές! Σα να μην έφτανε αυτό, οι δράστες άρχισαν να αρπάζουν ακόμα και προμήθειες που αφήνουν νωρίς το πρωί στις εισόδους καταστημάτων εκείνοι που τα εφοδιάζουν! Καλό θα ήταν λοιπόν η Αστυνομία να κάνει καμιά νυχτερινή περιπολία στην περιοχή, μπας και αποθαρρυνθούν οι κλέφτες!
Κ.Α.