ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δίκαια καμαρώνουν!
• Δυσκολίες, πρόστιμα, εμπόδια… όλα τα αντιμετώπισε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων τα τελευταία δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, παραμένει αήττητος στην Κωπηλασία, σαρώνοντας μετάλλια και διακρίσεις, όπως έκανε ξανά την Κυριακή στην Καστοριά! Τέτοιες επιτυχίες δεν είναι τυχαίες. Πίσω τους κρύβεται πολλή δουλειά από πλευράς προπονητών και αθλητών, αλλά και από τη Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. που δίνει καθημερινό αγώνα για να λύνει τα προβλήματα. Δικαιούνται λοιπόν να καμαρώνουν για τις επιτυχίες των αθλητών τους οι ιθύνοντες του Ν.Ο.Ι., οι οποίοι βρέθηκαν φυσικά στην Καστοριά και παρακολούθησαν από κοντά τους πρόσφατους αγώνες (στη φωτό μπροστά ο Πρόεδρος Χρήστος Αλεξίου και από αριστερά τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Νταλαμάγκας, Αντώνης Καραπέτσος, Φίλιππας Μάνθος, Τάσος Σκλιβανίτης και Κώστας Μπίλης).
Κ.Α.

Άσχημη εικόνα…
• Μιλάει από μόνη της η εικόνα που παρουσιάζει η λίμνη στον κολπίσκο παραπλεύρως της Πλατείας Μαβίλη. Σκουπίδια όπως μπουκάλια, σακούλες, κονσέρβες κ.λ.π. και φυτοπλαγκτόν είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των νερών της αυτή την περίοδο στο συγκεκριμένο σημείο (φωτό) και η εικόνα που παρουσιάζουν είναι πολύ άσχημη. Ευτυχώς που στη φωτογραφία δεν αποτυπώνεται η δυσοσμία γιατί αλλιώς… Αλήθεια, εκείνο το μηχάνημα που καθάριζε παλιότερα την Παραλίμνιο από σκουπίδια και φυτά που βρίσκεται; Τώρα είναι η ώρα να πιάσει δουλειά!
Κ.Α.

Και πάλι οι τράπεζες…
• Και νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με κόστος 25 δις που θα χρεωθεί πάλι στους πολίτες! Γιατί συνεχίζεται η ίδια τακτική; Γιατί δεν φροντίζουν οι τράπεζες να πάρουν τα αναγκαία δάνεια τα οποία να αποπληρώσουν οι ίδιες από τα κέρδη τους; Είναι πολύ μεγάλο το κόστος της σωτηρίας τους. Αν δεν σχεδίασαν σωστά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και δεν προστάτευσαν τους πόρους τους αλλά τους διέθεταν για θαλασσοδάνεια εμείς τι τους φταίμε; Μήπως μοιράστηκαν ποτέ μαζί μας τα κέρδη τους; Ακόμη και το επιτόκιο που μας δίνουν είναι χωρίς σημασία… Τοποθετούμε εκεί τις μικρές μας οικονομίες χωρίς κανένα όφελος για μας. Και εκείνες πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους.
Θ.

Τα μισά... χωρίς ασβέστη!

• Βιάστηκε η στήλη να επαινέσει το Δήμο για το ασβέστωμα που έκανε στα πλατάνια της Παραλιμνίου! Τελικά, άσπρισαν τους κορμούς των δέντρων απ’ την «Κυρά Φροσύνη» και μέχρι το «Δώδεκα» περίπου (φωτό) και τα υπόλοιπα ως το Πάρκο Κατσάρη τα άφησαν έτσι! Λες να τελείωσε ο ασβέστης στον Δήμο και δεν έχει να πάρει άλλον; Όπως και να ‘χει, ή ασπρίζεις όλα τα πλατάνια ή κανένα. Όχι τα μισά έτσι και τα άλλα μισά αλλιώς. Απλά πράγματα….
Κ.Α.

Ας το δει ο Δήμαρχος…
• Το δρόμο που χάραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Φιλ. Φίλιου, φαίνεται ότι ακολουθεί με… συνέπεια και η νέα υπό τον Θωμά Μπέγκα, στο θέμα των πληρωμένων καταχωρήσεων - ανακοινώσεων του Δήμου.  Αν και ο Νόμος ρητά ορίζει ότι πρέπει οι δημοσιεύσεις να ισοκατανέμονται στον τοπικό Τύπο, ο «Πρωινός Λόγος» μονίμως αδικείται! Δεν πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται σε γνώση του Δημάρχου, ή πολύ περισσότερο με υπόδειξή του, όπως δυστυχώς γινόταν παλαιότερα. Καλούμε τον κ. Θωμά Μπέγκα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να παρέμβει σε κάποιους εκεί στο Δήμο, που φαίνεται ότι τους έγινε... συνήθεια η παλιά τακτική και η προνομιακή μεταχείριση προς ορισμένες φιλικές προς αυτούς εφημερίδες. Θα πρέπει πάραυτα να τους καλέσει ο Δήμαρχος και να τους συστήσει την εφαρμογή του Νόμου περί ίσης κατανομής των καταχωρήσεων, ώστε να μην – κατά σύστημα - αδικείται στις δημοσιεύσεις ο «Π.Λ.». Ας ελπίσουμε ότι με την υπό του Θ. Μπέγκα Δημοτική Αρχή θα τηρηθεί ο Νόμος…
«Π.Λ.»

Τους έμεινε… απωθημένο!
• Εκλογές, εκλογές φώναζαν πριν από την 25η Ιανουαρίου του 2015! Εκλογές αναφωνούν και πάλι! Ίσως από κεκτημένη ταχύτητα, ίσως έχουν κάποια περισσευούμενα  και θέλουν να τα ξοδέψουν σε αφίσες και ψηφοδέλτια. Δηλαδή, για να καταλάβουμε και εμείς τι ακριβώς κάνουν; Υποτίθεται ότι γνώριζαν σε ποιο περιβάλλον θα διαπραγματεύονταν το δανεισμό της χώρας, αφού δεν είχαμε τα κονδύλια για να λειτουργήσει  το κράτος εξ ιδίων πόρων. Άρα γνώριζαν ότι θα είχαν απέναντί τους διαπραγματευτές. Και όταν έλεγαν ότι είχαν έτοιμο το σχέδιο διακυβέρνησης τι εννοούσαν; Απλά ότι θα έβρισκαν αυτά τα 12 δις για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και μετά; Με  ποιους πόρους θα ασκούσαν την παραπέρα διακυβέρνηση;

Βλέποντας και κάνοντας…
• Αν δεν ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσαν να κυβερνήσουν τη χώρα τότε γιατί το επιδίωξαν; Ας περίμεναν πρώτα να ωριμάσουν και μετά να αναλάβουν  τις ευθύνες ώστε να μας οδηγήσουν με ασφάλεια. Όλος ο κόσμος είχε την αγωνία για το τι θα κάνουν όταν θα έρθει η ρήξη ανάμεσά τους, αφού ήταν γνωστό ότι εκεί μέσα υπήρχαν πολλές διαφορετικές φωνές. Κι αν ήλπιζαν ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες θα τους έλυναν τα προβλήματα και θα πειθαρχούσαν όλοι στην απόφαση της πλειοψηφίας, να λοιπόν που έμαθε και η ηγεσία τους αυτά που γνώριζαν εκ των προτέρων οι πολίτες. Αν για να στεριώσει η αριστερή κυβέρνηση και να βρει ταυτότητα συμβατή με την πραγματικότητα θα πρέπει εμείς να τρέχουμε κάθε εξάμηνο στις κάλπες, τότε πολύ ακριβό χόμπι επέλεξαν!

Χαμένο εξάμηνο…
• Νόμισε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα κατάφερνε να διαπραγματευτεί καλύτερα έχοντας δίπλα του τον Βαρουφάκη! Το κόστος της αλλοπρόσαλλης στάσης του το πλήρωσε πρώτα απ’ όλους ο ίδιος ο Τσίπρας και μετά εμείς οι ταλαίπωροι που θα δεχθούμε μεγαλύτερη πίεση απ’ αυτή που δεχόμαστε μέχρι να πάρει τα ινία της οικονομίας ο Γιάνης! Και όταν έφθασε ο κόμπος στο χτένι και ζήτησε ο πρωθυπουργός εξουσιοδότηση από τη Βουλή για να διαπραγματευτεί την παραμονή της χώρας στο Ευρώ, ο Γιάνης έκανε διακοπές στην Αίγινα! Ενώ  κατά την ψήφιση της συμφωνίας, αφού χειροκρότησε όρθιος τον Τσίπρα, μετά  ψήφισε ΟΧΙ! Ας πρόσεχες Αλέξη! Μόνος σου, καλύτερη συμφωνία θα έκλεινες.  Όσο για τον  Ηπειρώτη Τσακαλώτο αυτός αποδείχθηκε πιο συνετός από τον Μέγα οικονομολόγο…

Θα τα κατάφερνε καλύτερα;
• Αν απ’ την αρχή αναλάμβανε περισσότερες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός και με την ώριμη καθοδήγηση του Δραγασάκη συγκροτούσαν την κατάλληλη διαπραγματευτική ομάδα σήμερα δεν θα ήταν ούτε ο Τσίπρας σε τέτοια δυσχερή θέση, ώστε να υπερασπίζεται την εφαρμογή των τόσο σκληρών απαιτήσεων των δανειστών και εμείς δεν θα ζούσαμε αυτούς τους εφιάλτες. Αν δεν τον παρέσυρε ο Βαρουφάκης με τις δημιουργικές του ασάφειες θα έκλεινε γρηγορότερα τη συμφωνία και θα ήταν σίγουρα καλύτερη. Αλλά και ο πρωθυπουργός ως  γνήσιος Ηπειρώτης πήρε όλες τις ευθύνες των πρακτικών Βαρουφάκη επάνω του. Και εκείνος τον αντάμειψε με ένα ΟΧΙ!!! Ας προσέχει όταν  επιλέγει συνεργάτες.
Θεανώ Βλάχου