ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Στρογγυλοποίηση προς τα πάνω
• Όπως γίνεται συνήθως η στρογγυλοποίηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% γίνεται προς τα πάνω: Μια τυρόπιττα π.χ. που κόστιζε 1 ευρώ, πήγε τώρα στο 1,10 αν και θα έπρεπε λογικά να πάει στο 1,08. Για δύο λεπτά γίνεται λόγος, θα πει κάποιος. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι, γιατί υπάρχουν είδη που ακριβαίνουν περισσότερο μέσω της στρογγυλοποίησης και αφαιρούνται χρήματα από τους καταναλωτές. Και το ερώτημα είναι τι κάνει το κράτος; Αυτό συνήθως βρίσκεται σε … αγρανάπαυση. Όσο για την Κυβέρνηση, έχει μπλέξει με τις συνιστώσεις.
Ν.

Καλή ιδέα…
• Αν όλες οι επιχειρήσεις ακολουθούσαν το παράδειγμα της «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» (φωτό), τότε «επιδειξίες» οδηγοί  φορτηγών θα είχαν σίγουρα καλύτερη οδική συμπεριφορά και τα ταξίδια θα ήταν ασφαλέστερα για όλους… Μια και το παράδειγμα υπάρχει, μήπως τώρα με την αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ. το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να σκεφθεί κάτι προς αυτή την κατεύθυνση;
Ν.

Τα βαρίδια…
• Έχει προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του, αλλά και τα βαρίδια της ΝΔ δεν πάνε πίσω. Οι οικογενειοκρατίες σ’ αυτό το χώρο ήταν πάντα το πρόβλημά του. Και να ήταν όλοι οι απόγονοι ξεχωριστές προσωπικότητες θα έλεγες  ότι αξίζουν. Πολλοί απ’ αυτούς, λόγω ονόματος και μόνο, επιμένουν να παριστάνουν τον μεγάλο πολιτικό κι ας είναι… φούσκες. Αν ψάξεις μέσα στο χρόνο, θα δεις να κυριαρχούν τα ίδια ονόματα! Αν η ΝΔ δεν απαλλαγεί από τους λεγόμενους δελφίνους και δεν λειτουργήσει με διαφανείς διαδικασίες, άσπρη μέρα δεν θα δει. Τώρα που ο Μεϊμαράκης ανέλαβε πρωτοβουλίες, είναι η κατάλληλη ώρα να αλλάξουν πολλά σ’ αυτό το χώρο. Αν δεν το κάνουν, απλά θα σέρνονται στην πολιτική σκηνή και θα υπονομεύει ο ένας τον άλλο.  Αντε λοιπόν καλή αρχή…
Θ.
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
• Αχ καημένε Αλέξη! Το Βαρουφάκη τι τον ήθελες; Αν δεν ήξερες τι θα πάθαινες δεν ρώταγες και κάποιον παλιότερο που τον είχε σύμβουλο;  Αυτόν για τον οποίο σήμερα αποκαλύπτει ο Γιάνης ότι στα μαθηματικά έχει  κρίση πεντάχρονου παιδιού! Γιατί περίμενες εσένα να σε σεβαστεί; Έξυπνος δεν λέω! Μέχρι και σε χάκερ εξελίχθηκε, προκειμένου να σου αποδείξει τις ικανότητές του και ποιος ξέρει πόσες αποκαλύψεις θα κάνει ακόμη. Σου ευχόμαστε να μη ξέρει τα μυστικά σου γιατί την έχεις βάψει… Σ’ εκείνον τον περίπατο στον Εθνικό κήπο, τι συζήτησες μαζί του; Κάποια στιγμή θα το μάθουμε από τον ίδιο. Βλέπεις δεν κρατάει μυστικά.
ΜΑΤ

Πρόβλημα με τα χαλίκια…

• Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και στη διάβαση των περαστικών προκύπτουν καθημερινά στην οδό Καπετάν Κρομμύδα (φωτό), καθώς ακόμη δεν έχουν… επουλωθεί οι λακκούβες από το σκάψιμο για το δίκτυο ύδρευσης. Ιδιαίτερες δυσκολίες υπάρχουν μετά από έντονη βροχόπτωση, όπου δημιουργείται πρόβλημα με τα χαλίκια και τις πέτρες, με αποτέλεσμα να  είναι δύσκολη η πρόσβαση στις όμορες οδούς.
Σε καμία περίπτωση η σημερινή εικόνα δεν δείχνει μία πόλη που διεκδικεί τον τιμητικό τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.  
Ν.Γ.

Πρόσκοποι στη Ροδαυγή Άρτας!
• Προσκοπικές φωνές γέμισαν την κεντρική πλατεία της Ροδαυγής την περασμένη Κυριακή. Το σώμα Προσκόπων Άρτας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής «Αγία Παρασκευή», διοργάνωσαν διάφορες δραστηριότητες για παιδιά και δεν έλειψαν τα τραγούδια και τα παιχνίδια. Η πλατεία του χωριού γέμισε με κόσμο, ενώ η μικρής διάρκειας μπόρα δεν πτόησε κανέναν, ούτε τους προσκόπους και σίγουρα όχι τα παιδιά!..
Χρ.

Θέλουμε απαντήσεις!
• Γιατί πολεμήθηκε λυσσαλέα η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από τον Τσίπρα;  Γιατί δεν συναίνεσε η τότε αντιπολίτευση ούτε σε ένα νομοθέτημα, ακόμη και σε αυτά που κατά γενική ομολογία ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση; Γιατί λύσσαξε ο Τσίπρας να ρίξει εκείνη την κυβέρνηση μια ώρα γρηγορότερα; Δεν ήξερε  ποια ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας και με ποιους συνομιλούσε η τότε κυβέρνηση; Τι ακριβώς δεν γνώριζε και έκανε εκείνες τις επαναστατικές αντιμνημονιακές γυμναστικές; Τι φοβόταν τελικά; Μήπως ομαλοποιηθεί η κατάσταση και πάρει πάλι μπρος η οικονομία και εκείνος χάσει την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός; Και οι ξένοι γιατί δεν βοήθησαν περισσότερο εκείνη την κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προέρχονταν από το δικό τους ιδεολογικό χώρο;

Θα μας στοιχειώνουν…
• Τα αναπάντητα ερωτήματα θα μας στοιχειώνουν και όσο ο καιρός θα περνάει και θα βουλιάζουμε περισσότερο στα νέα μνημόνια, θα απαιτούν να απαντηθούν. Το γιατί δεν έκλεισε η τρόικα μια ώρα γρηγορότερα το πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αυτό θα μας βασανίζει. Και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό παρουσίασε εκείνη η κυβέρνηση και μετά από πολλές θυσίες του λαού βρέθηκε και πλεόνασμα! Κι όμως το πρόγραμμα δεν το έκλειναν. Λες και κάτι περίμεναν. Εκτός κι αν σκέφτονταν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να επιβάλλει κι άλλα μέτρα, μπαίνοντας σε ένα ακόμη μνημόνιο και θα ήταν πιο εύκολο να περάσει στο λαό ένα σκληρότερο πρόγραμμα αν τη διακυβέρνηση την είχε μια αριστερίζουσα κυβέρνηση.

Συνέπραξαν χωρίς να συνεννοηθούν;
• Όλες οι αντιμνημονιακές κορώνες της σημερινής συγκυβέρνησης ατόνισαν! Αφού έπαιξαν θέατρο για έξι μήνες, αλλάζοντας ονοματολογία στους συνομιλητές τους, αλλά και στις συμφωνίες που επιδίωκαν να κάνουν, τελικά κατάφεραν να αναφέρονται πολύ άνετα ακόμη και στη λέξη μνημόνιο, χωρίς να ντρέπονται. Αν θυμηθούμε τη στάση των στελεχών και των δύο κομμάτων, ιδιαίτερα των επικεφαλής τους, για όσο διάστημα πάλευαν για να κατακτήσουν την εξουσία, θα νιώσουμε μεγάλη απογοήτευση.  Εμάς τους ταλαιπωρημένους από τα μνημόνια πολίτες κορόϊδευαν; Εκείνες οι ανήκουστες προσωπικές ύβρεις για τους επικεφαλής της κυβέρνησης που έριξαν  άκαιρα με τις μεθοδεύσεις τους δεν αξίζει να τις επαναλάβουμε. Πάντως δεν τιμά την οποιαδήποτε αντιπολίτευση μια τέτοια στάση.

Δεχόμαστε οικονομικό πόλεμο!
• Ενώ η χώρα κατέρρεε εκείνοι συμπεριφέρονταν ως θεατές! Λες και δεν τους άγγιζαν όσα βιώναμε. Καμία συναινετική πράξη. Καμία σοβαρή αντιπρόταση στα σχέδια της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Λες και δεν τους αφορούσαν τα προβλήματα. Λες και αυτά συνέβαιναν κάπου αλλού! Και όχι μόνο δεν βοηθούσαν την τότε κυβέρνηση αλλά επιδείνωναν την κατάσταση με τις αντιμνημονιακές τους κορώνες που σκοπό είχαν να αποδομήσουν την προσπάθεια των αντιπάλων τους για να ωφεληθούν εκείνοι. Το «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» το απαξίωσαν εντελώς. Κι έτσι μας οδήγησαν στην ανασφάλεια, αφού δεν τα βρίσκουν στο κόμμα τους αν και για πρώτη φορά η αντιπολίτευση τους στηρίζει…
Θεανώ Βλάχου