ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Νόμιμες οι αφίσες;
• Λογικά όλοι αυτοί οι σύλλογοι, οι εκπαιδευτικοί φορείς, τα κέντρα κ.λ.π. που έχουν γεμίσει κάθε κολώνα της λεωφόρου Δωδώνης με αφίσες (φωτό) οι οποίες διαφημίζουν εκδηλώσεις και δράσεις τους, θα έχουν πάρει τη σχετική άδεια από τον Δήμο Ιωαννιτών. Ο οποίος Δήμος υπενθυμίζουμε πως ξεκίνησε πρόσφατα εκστρατεία κατά της αφισορύπανσης, απειλώντας και με πρόστιμα! Αν δεν έχουν δοθεί άδειες γι’ αυτό τον… χαμό στην κεντρικότερη είσοδο της πόλης, τότε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πρέπει να αναλάβει δράση!..
Κ.Α.
Μεγάλη… νίκη!
• Εκλογές… μύριζε η προχθεσινή ανακοίνωση της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία πανηγύριζε την ακύρωση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργού της αδειοδότησης για την μονάδα βιομάζας στα Μάρμαρα! Μας υπενθύμισε ότι για να γίνει αυτό έδωσαν αγώνα η περιφερειακή και δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι οκτώ βουλευτές του κόμματος στην Ήπειρο. Σε όλους αυτούς λοιπόν ανήκουν τα… εύσημα για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα και οι Μαρμαριώτες μάλλον θα πρέπει να διοργανώσουν μία ειδική εκδήλωση για να τους τιμήσουν!
Κ.Α.

Περί δικαιωμάτων…
• Δεν χάνει ευκαιρία η γνωστή Ζωή να αναλύει τις απόψεις της περί δικαιωμάτων. Καλά είναι τα δικαιώματα, Ζωή μου, και καλά κάνεις και τα υπερασπίζεσαι. Μήπως σου έμαθαν κάτι οι δικοί σου και περί υποχρεώσεων;  Γιατί όσοι μέχρι σήμερα διακηρύττουν μεγαλοστομίες περί δικαιωμάτων, καταπατούν εν γνώσει ή εν αγνοία τους τα δικαιώματα κάποιων άλλων! Αν δεν οριοθετήσουμε όλοι μας τα δικά μας δικαιώματα που πρέπει να φθάνουν μέχρις εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του διπλανού μας τότε απλά αγνοούμε τις ανάγκες των άλλων και επικεντρωνόμαστε σε ό,τι συμφέρει μόνο εμάς.
ΜΑΤ
Απαιτείται επισκευή!..
• Ο ποδηλατόδρομος στην παραλίμνια περιοχή αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι με θέα την Παμβώτιδα, όπου δεκάδες ποδηλάτες και πεζοί καθημερινά πραγματοποιούν περίπατο, απολαμβάνοντας το πανέμορφο τοπίο. Τα ξύλινα γεφυράκια όμως έχουν υποστεί διάφορες φυσικές φθορές, όπως ξανάγραψε πρόσφατα η στήλη, κυρίως από την υγρασία και  επείγει να βρεθεί μια λύση και να γίνει το συντομότερο δυνατόν επισκευή. Ας ελπίσουμε ότι οι ιθύνοντες του Δήμου Ιωαννιτών θα επιληφθούν άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα το διευθετήσουν, ώστε να αποφευχθεί έτσι το ενδεχόμενο για πιθανά ατυχήματα…
Ν.Γ.

Παρεμβάσεις στην Πλατεία…
• Μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία της «Όασης», ο Δήμος Ιωαννιτών θα μελετήσει και τρόπους αισθητικής αναβάθμισης της κεντρικής Πλατείας, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος μιλώντας προχθές σε τηλεοπτική εκπομπή του Στέφανου Ντόβα! Τις χρειάζεται η Πλατεία μερικές παρεμβάσεις είναι η αλήθεια, όχι μόνο γιατί από την αρχή έγιναν λάθη στο σχεδιασμό της, αλλά κι επειδή τα τελευταία χρόνια υπέστη μεγάλες φθορές κι αφέθηκε στην… τύχη της! Ωστόσο, η στήλη δεν βλέπει να γίνεται σύντομα αυτό. Ίσως σε βάθος χρόνου…
Κ.Α.

Όλοι στα πανηγύρια!

• Όλο και αυξάνουν τα πανηγύρια τώρα που πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος! Καιρός ήταν να ακούσουμε παραδοσιακή ηπειρωτική μουσική, να χορέψουμε συρτό και τσάμικο, να χαλαρώσουμε για μια μέρα από την καθημερινή δύσκολη ρουτίνα και να τιμήσουμε όλοι –μικροί και μεγάλοι- την παράδοσή μας. Όλο και σε κάποιο κοντινό χωριό θα γίνεται κάποιο πανηγύρι. Tο μόνο που έχει να φοβάται κανείς είναι ο καιρός, αφού συχνά ξεσπούν κάποιες μπόρες … Aς ελπίσουμε να είναι σύντομες τουλάχιστον.
Χρ.

Ποιος θα μας ανοίξει τα μάτια;
• Ακούσαμε ότι ο Ντράγκι συμβούλεψε τότε το Σημίτη να πάρει το ιστορικό suap προκειμένου να μαγειρέψουν τα οικονομικά της Ελλάδας. Και μετά το πρόσθεσαν και αυτό στο ελληνικό χρέος! Αυτή η πρακτική εφαρμόστηκε και σε άλλα κράτη όταν κατέφευγαν σε τέτοιες μεθόδους προκειμένου να κρύβουν την αλήθεια.  Ποιοι ήθελαν, τελικά, το ελληνικό χρέος να διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο; Δεν έτυχε να θητεύσει κανένας οικονομολόγος με τσαγανό στα υπουργεία οικονομικών ώστε να προβάλει αντιστάσεις στα χρόνια της μεταπολίτευσης και ιδιαίτερα στα χρόνια που ακολούθησαν την είσοδό μας στην ΟΝΕ; Και πόσο επιβαρύνθηκαν οι Έλληνες από την αδράνεια της τότε κυβέρνησης που δεν  αντιστοίχησε τις τιμές της αγοράς που ήταν σε δραχμές με τις τιμές σε Ευρώ;

Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ...
• Τελικά ποιο ρόλο έπαιξε η ΕΛΣΤΑΤ κατά τον υπολογισμό του χρέους στο τέλος του 2009 και στις αρχές του 2010; Οι καταγγελίες για «μαγειρέματα» πόσο αξιόπιστες ήταν; Είχε βάση η κατηγορία στελεχών για τις ενέργειες του προέδρου της; Γιατί όλα αυτά δεν διαλευκάνθηκαν και γιατί μέχρι και σήμερα ο Πρόεδρος μένει στη θέση του; Εμείς οι απλοί πολίτες που υποστήκαμε όλη τη μανία των αποφάσεων των μνημονιακών κυβερνήσεων που υπό την πίεση των οργάνων της ΕΕ και του ΔΝΤ έφεραν σε απόγνωση το μεγαλύτερο μέρος ενός λαού δεν δικαιούμαστε να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια; Πιεζόμαστε από παντού χωρίς να ξέρουμε ούτε πού μας πηγαίνουν, ούτε αν υπάρχουν διέξοδοι ώστε να επανέλθει η χώρα σε μια υγιή τροχιά ανάπτυξης που θα φέρει τις θέσεις εργασίας.

Παίζουν τώρα με το ΦΠΑ!
• Αφού δέχθηκε η Ελλάδα να ανεβάσει το ΦΠΑ στο 23% σε αντίθεση με την Ιρλανδία που δεν έκανε ούτε βήμα προς τα πάνω αλλά τον διατήρησε όλα τα χρόνια της δικής τους επιτήρησης στο 12%, τώρα οι συζητήσεις για το ΦΠΑ δίνουν και παίρνουν. Είπαν οι θεσμοί  και επανέλαβε το κουαρτέτο  ότι για να αυξηθούν τα  έσοδα θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ! Τι λέτε βρε παιδιά; Από ποια σχολή περάσατε και αντιλαμβανόσαστε με αυτό τον τρόπο τα πράγματα; Δεν ξέρετε ότι με το 23% έχασαν αντί να εισπράξουν περισσότερα έσοδα; Αν κατάφερναν να εισπράξουν τον μέχρι σήμερα βεβαιωμένο ΦΠΑ θα τους χειροκροτούσαμε. Αλλά ενώ έχασαν  μεγάλα ποσά από τον ανείσπραχτο ΦΠΑ  τώρα φορτώνουν κι άλλο τους ήδη ταλαιπωρημένους φορολογούμενους με περισσότερα βάρη.

Χαρά στο κουράγιο τους...
• Κάποιοι μπήκαν στο κόπο να μετρήσουν τους τελευταίους φορολογικούς νόμους. Τους βρήκαν 80! Όσο για τις διευκρινιστικές εγκυκλίους ήδη εκδόθηκαν 2.000! Αν υπάρχει εκπρόσωπος του κουαρτέτου ή έλληνας πολιτικός που να μπορεί να μας περιγράψει τι ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα θα του δώσουμε βραβείο. Και εκείνο το απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα μήπως ξέρουν πού χάθηκε; Για το μόνο που εμείς είμαστε  βέβαιοι είναι το ότι η Ελλάδα τιμωρεί αντί να ανταμείβει τους συνεπείς φορολογούμενους. Όσο για τις υποδείξεις των υποτιθέμενων δανειστών, αυτές στοχεύουν στην υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των συνεπών φορολογουμένων Ελλήνων εξαιρώντας τους γαλαζοαίματους.
Θεανώ Βλάχου