ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θαύμα που δεν έγινε!..
•  Χρόνια πάλεψε ο Ανδρέας για να μας πείσει ότι θα εφαρμόσει το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό!  Κι όταν μετά  βαΐων και κλάδων τον υποδέχθηκε ως Μεσσία ο ελληνικός λαός, τότε ξέχασε όσα υπόσχονταν προεκλογικά. Για να πείσει τους υπηκόους του ότι εννοεί αυτά που λέει, ψήφισε νόμο για την Παιδεία που στην εισηγητική του έκθεση περιέγραφε ότι αποβλέπει στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας! Και πράγματι η κοινωνία μετασχηματίστηκε. Πολλοί φτωχοί, ακόμη και από τη συντεχνία των πολιτικών έγιναν πάμπλουτοι κι εκεί που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους έγιναν διάσημοι! Λειτούργησε τότε ακόμη και ειδικό δικαστήριο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ένας εκ των στενών συνεργατών του μεγάλου Αρχηγού.

Δεν δικαιούστε…
•  Τότε έκλεισαν στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» τη Δεξιά και ο… επιτελάρχης διακήρυττε ότι δεν δικαιούνται να ομιλούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι! Τότε πέρασαν και στο Σύνταγμα το άρθρο «περί ευθύνης υπουργών» που μέχρι σήμερα δεν αφήνει περιθώρια δίωξης πολιτικού ακόμη κι αν συλληφθεί κλέπτων οπώρας. Ψηφίστε, τους προέτρεπε ο Κουτσόγιωργας γιατί θα σας κλείσουν φυλακή. Κάτι θα ήξερε εκείνος ο «μάγειρας-υπουργός»! Τότε αποκεφάλισαν τη διοικητική ιεραρχία των υπουργείων καταργώντας τους Γενικούς Διευθυντές και δημιούργησαν τις Γενικές Γραμματείες διορίζοντας άσχετους που τους άλλαζαν κάθε φορά που άλλαζαν και οι υπουργοί. Ενώ ένας στρατός ανεύθυνων συμβούλων μπαινόβγαινε στα υπουργεία που κόστιζαν τεράστια ποσά.

Μείναμε στην αναμονή!
•  Περιμέναμε πολλά χρόνια  το  σοσιαλιστικό μετασχηματισμό που όλο τον ακούγαμε να έρχεται αλλά ουδέποτε μας περιέγραψαν τα στάδια εφαρμογής του. Όλο καλύτερες μέρες μας υπόσχονταν ενώ τα χρόνια περνούσαν χωρίς να αντιληφθούμε αν μετασχηματιστήκαμε και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε. Ιδεολόγοι του χώρου αποχώρησαν απογοητευμένοι  ενώ το κράτος εξέθρεψε ένα σύστημα προνομίων προς κάθε κατεύθυνση. Στρατοί ολόκληροι ζούσαν τη μεγάλη ζωή στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης ή λιάζονταν για να κάνουν χρώμα στην Ελούντα. Κι αφού καλόμαθαν στη μεγάλη ζωή, κατά καιρούς έδιναν και κάποιο… πουρμπουάρ στο λαό για να τον έχουν ευχαριστημένο ώστε να ανανεώνει την εμπιστοσύνη του.

Τρομακτικές ομοιότητες…
•  Μακάρι οι ανησυχίες μας να μη βγουν αληθινές. Αλλά οι ομοιότητες του σημερινού παραιτηθέντος πρωθυπουργού, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, με τον Ανδρέα, τόσο στη φωνή όσο και στις κινήσεις μας τρομάζει. Αν τότε θα βγαίναμε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και θα διώχναμε τις βάσεις του θανάτου, μπορεί να παραλληλιστεί με το σκίζουμε τα μνημόνια και τους κανονιστικούς νόμους, τότε θα έχουμε πάλι πρόβλημα. Και αν τότε έφθαναν εδώ τεράστιοι πόροι από την Ε.Ε. και έκαναν μεγιστάνες του πλούτου τους φτωχούς, τώρα που στέρεψαν οι μποναμάδες, εμείς που είμαστε πρώτοι στη σειρά για να πληρώσουμε... το μάρμαρο, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πούμε ότι πάλι κάναμε λαθεμένες επιλογές.
Θεανώ Βλάχου

Εκπέμπει κανονικά!..

•  Σε κανονική λειτουργία πέρασε κι επίσημα, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, ο Σταθμός της ΕΡΑ Ιωαννίνων κι αυτό είναι θετικό για την ευρύτερη περιοχή, αφού είναι ο μόνος ο οποίος εκπέμπει και ως το πιο απομακρυσμένο χωριό της Ηπείρου, ενημερώνοντας τους ακρίτες, που συχνά δεν μπορούν να δουν ούτε τηλεόραση! Για όσους ενδιαφέρονται, η ΕΡΑ Ιωαννίνων εκπέμπει και μέσω διαδικτύου στην κεντρική σελίδα της ΕΡΤ (www.ert.gr). Από τη στήλη καλή αρχή και, προπαντός, καλή ενημέρωση!
Κ.Α.

Θετικές εντυπώσεις
•  Δύο ημέρες έμεινε στα Γιάννενα ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, έκανε πολλές επιθεωρήσεις σε αθλητικές υποδομές, συνάντησε φορείς και εκπροσώπους σωματείων και χθες έφυγε αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Αυτό γιατί ήταν προσιτός, άκουσε προσεκτικά όλους όσοι είχαν κάτι να του πουν, μίλησε αποφεύγοντας τον συνηθισμένο «ξύλινο» λόγο των πολιτικών, απέφυγε να τάξει… λαγούς με πετραχήλια και δεσμεύθηκε για συγκεκριμένα πράγματα. Αν παραμείνει στο πόστο του και μετά τις εκλογές, μπορεί να κάνει πράγματα και για την Ήπειρο. Οψόμεθα…

«Ένοικοι» στον Πύργο!
•  Τελικά, εκείνος ο άμοιρος Πύργος Κωπηλασίας στη Λιμνοπούλα δεν έχει αχρηστευθεί τελείως, όπως πιστευόταν μετά τη διάρρηξη και τη λεηλάτησή του! Μέσα του έχουν βρει κατάλυμα… αθίγγανοι, οι οποίοι απομακρύνθηκαν προχθές προσωρινά, προκειμένου να μπει στο κτίριο για επιθεώρηση ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού με τους συνεργάτες του και όσους τον συνόδευαν. Ακόμα πάντως οι νέοι «ένοικοι» του Πύργου, δεν έχουν βάλει χέρι στις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που έχει απομείνει σ’ αυτόν. Να δούμε πότε θα τον δώσουν για… παλιοσίδερα!
Κ.Α.

Επιμένει να… ενημερώνει!
• Ο κ. Λεουτσάκος, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος μέχρι χθες - προχθές, επιμένει τακτικότατα να βρίσκεται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Συνεχίζει λοιπόν να μας ενημερώνει με τις ελληνικούρες του. Τελευταία μας έλεγε ότι αυτό που ζούμε «είναι μια διαρκή μάχη…» και ότι «εν καιρώ ειρήνης…» κλπ. Μήπως τα χρήματα που έδωσαν για την επιμόρφωση των βουλευτών κάποτε πρέπει να πιάσουν τόπο;
Θ.
Νιώθουν την ευθύνη;
•  Τελικά οι ιθύνοντες του Δήμου Ιωαννιτών βγαίνουν απ’ τα γραφεία τους; Αν νομίζουν ότι παίρνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς να έχουν εικόνα της κατάστασης της πόλης είναι γελασμένοι. Δρόμοι με μεγάλη κυκλοφορία παραμένουν με χώματα και χαλίκια, επιδεινώνοντας την κατάσταση λόγω της ζέστης. Η σκόνη σηκώνεται σύννεφο και άσπρισε τα πάντα (βεράντες, παράθυρα, αυλές ακόμη και τα δένδρα στα πεζοδρόμια). Η αναπνοή δύσκολη… Δεν μπορούν να αγνοούν μια τέτοια κατάσταση για δεύτερο Καλοκαίρι και να λένε ότι είναι η Δημοτική Αρχή της πόλης. Πριν συνεχίσουν να την προβάλουν ως πολιτιστική πρωτεύουσα, ας την κάνουν πρώτα ανθρώπινη για τους κατοίκους της…
ΜΑΤ

Πανέμορφη εκκλησία...
•  Στη Βροσίνα, Ιωαννίνων, στα όρια με τον Νομό Θεσπρωτίας,  στην κορυφή ενός μικρού γραφικού λόφου, που περιβάλλεται από τις τρεις μεριές του από τον ποταμό Καλαμά βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Από  τον ιστοριοδίφη Σπύρο Μουσελίμη χαρακτηρίζεται ως παλιό καθολικό της Μονής της Ντραζανίτισσας, μετοχίου της Παναγιάς της Ραϊδιώτισσας. Πεντακόσια μέτρα απέχει από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, σε μια θέση πραγματικά εντυπωσιακή. Πάει κανείς εκεί ακολουθώντας την πορεία του Καλαμά, κάτω από  τα βαθίσκιωτα πλατάνια. Η μονή της Αγίας Παρασκευής που χτίστηκε το 1597, λέγεται και Ντραζανίτισσα, από τον γειτονικό κάμπο της Ντράζανης.
Η.Μ.