ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έγγραφο για το Νεκροταφείο!
• Μας… προφταίνει σε διάφορα θέματα ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Δοβανάς κι αυτό έγινε και με το θέμα του Νεκροταφείου του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, στο οποίο, όπως γράφαμε χθες δεν πέφτει πλέον ούτε… καρφίτσα! Ήδη, όπως μας ενημέρωσε, με έγγραφό του από τις 7 Αυγούστου προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού ο Δήμος Ιωαννιτών ζητάει την παραχώρηση για χρησικτησία του χώρου που βρίσκεται παραπλεύρως του Κοιμητηρίου, έκτασης δύο περίπου στρεμμάτων, ώσπου η Δημοτ. Αρχή να χωροθετήσει νέο νεκροταφείο.

Ο Μάξιμος έχει το λόγο….
• «Η κατάσταση στο Νεκροταφείο του Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω κορεσμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες που υπάρχουν», τονίζεται στο έγγραφο του Δήμου προς την Εκκλ. Επιτροπή του Ναού, όπως εξάλλου επισήμανε χθες και η στήλη. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, όπως ανέφερε και ο Λ. Δοβανάς, ότι έχει υπάρξει προφορική δέσμευση από πλευράς της Μητρόπολης για την παραχώρηση του οικοπέδου δίπλα στο Κοιμητήριο, όμως απαιτείται μια τελική απάντηση, η οποία πρέπει να δοθεί από τον Μητροπολίτη Μάξιμο! Και καλό θα ήταν να γίνει αυτό άμεσα γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο!
Κ.Α.

Με τόση προβολή…
• Καλή, αναμφισβήτητα, η πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών να καθαρίσει τη γλυπτή σύνθεση στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος απ’ τα συνθήματα (φωτό) –το είχε ζητήσει και η στήλη πρόσφατα- όμως αυτή η προβολή που επέλεξαν να κάνουν στο συγκεκριμένο θέμα είναι σίγουροι ότι θα βγει σε καλό; Όχι τίποτε άλλο, θα δουν το καθάρισμα τίποτε «διακοσμητές» της πόλης και θα θελήσουν να… ξαναστολίσουν το γλυπτό! Αν ο καθαρισμός γινόταν… σιωπηλά ίσως να ήταν καλύτερα!
K.A.

Νέοι φοιτητές…
• Κοσμοσυρροή γίνεται τις τελευταίες μέρες στα Γιάννενα από τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους, που ψάχνουν να βρουν σπίτια με όσο το δυνατόν οικονομικότερο ενοίκιο. Πολλά τα ενοικιαστήρια ανά την πόλη, αλλά και τα μεσιτικά γραφεία που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους κατοίκους της. Με αυτό το κύμα προσέλευσης φοιτητών θα βοηθηθεί και η τοπική κοινωνία, αφού τα Γιάννενα από καιρό στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας τους στους φοιτητές…
Ν.Τ.

Ταξί και πεζόδρομοι…

• Ένα ταξί φυσικά και επιτρέπεται να εισέλθει σε πεζόδρομο για να αφήσει έναν ανήμπορο συμπολίτη μας, ή κάποιον βαριά φορτωμένο κ.λ.π. στην είσοδο του σπιτιού του, αρκεί εκείνος να μπορεί να αποδείξει το πρόβλημα που τον εμποδίζει να περπατήσει! Αυτό τόνισε στη στήλη ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Χρήστος Πετσινός, με αφορμή χθεσινό σχετικό σχόλιο! Πρόσθεσε δε, ότι δεν μπορεί η Τροχαία να μην θέτει αυστηρά κριτήρια για την είσοδο οχημάτων στους πεζόδρομους του κέντρου, γιατί διαφορετικά θα μετατραπούν σε… δρόμους (!), ενώ έκανε γνωστό ότι το πρόστιμο για παραβίασή τους χωρίς να συντρέχει σημαντικός λόγος είναι 200 ευρώ κι όχι 500!  Χρήσιμες οι διευκρινίσεις…
Κ.Α.

Πότε θα δοθεί;
• Απορία γεννιέται σχετικά με το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος εισόδου στην Εγνατία Οδό στην περιοχή του Πολύγυρου Δωδώνης με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα. Αυτή η κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο όπου είναι ο κόμβος (φωτό), επικρατεί κάτι παραπάνω από δυο μήνες τώρα και το θέμα που προκύπτει είναι πότε θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών, ποιος είναι αρμόδιος να απαντήσει, γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση του έργου και αν δύναται η Περιφέρεια να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα.
Ν.Γ.

Γι’ αυτό εγκατέλειψε;
• Aφού μας έφεραν  την πολυπόθητη συμφωνία δεν ήξεραν από πού ν’ αρχίσουν την εφαρμογή της. Βλέπεις ήταν δύσκολο να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους.  Προτίμησαν να δραπετεύσουν μεταθέτοντας την έναρξη των εργασιών της κυβέρνησης. Τώρα, ποια κυβέρνηση θα προκύψει είναι άγνωστο τούτη την ώρα. Ο προβληματισμός των πολιτών είναι μεγαλύτερος τώρα παρά ποτέ! Βλέπεις εκείνες οι ελπίδες που πήγαν να ανθίσουν το Γενάρη μαράγκιασαν το καλοκαίρι κι ας είχαμε τόσες βροχές. Το φορτίο που μας επέβαλαν αποφεύγουν να το περιγράψουν. Μας αφήνουν να το ανακαλύπτουμε βήμα, βήμα. Πρώτα οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, μετά οι περικοπές στις συντάξεις και τα επικουρικά, αμέσως μετά ο ΕΝΦΙΑ ολόκληρος και ακολουθούν και τα άλλα δεινά.

Τεράστια ανοίγματα...
• Όταν αντιλήφθηκε ο Τσίπρας ότι έχει μπροστά του τόσες ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν απελπίστηκε. Δεν ήξερε από πού  να αρχίσει τη νοσηλεία. Τα ανοίγματα είναι τεράστια. Οι εφτά μήνες της απραξίας μας έφεραν πολύ πίσω. Όλοι ομολογούν ότι πάγωσε κι άλλο η ρευστότητα. Σ’ αυτό το στάδιο της αναμονής όλα έγιναν χειρότερα. Το ότι έπαψε η κυβερνητική παράταξη να αναφέρεται στην ανεργία αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή εξαφανίστηκε. Όχι μόνο δεν μειώθηκε, παρά το ότι ήταν καλοκαίρι και ο τουρισμός έδινε κάποιες περισσότερες διεξόδους, αλλά αυτή αυξήθηκε. Μπήκαν κι άλλα λουκέτα. Με τον έλεγχο κεφαλαίων απελπίστηκαν οι εισαγωγείς αλλά και εκείνοι που ήθελαν να εξάγουν τα προϊόντα τους.  Η αγορά πάγωσε. Δεν κατάφεραν να δώσουν ούτε το επίδομα θέρμανσης.

Όλα χειροτέρευσαν!..
• Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας ήταν λαλίστατος. Έβρισκε ένα σωρό ατοπήματα των προηγουμένων κυβερνήσεων και τα έκανε σημαία του. Κατήγγειλε και τον τρόπο που λειτουργούσε η Βουλή και το πώς έρχονταν οι μνημονιακοί νόμοι σε ένα άρθρο και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Όλα τα έβρισκε στραβά κι ανάποδα. Και όταν κάθισε στη θέση του πρωθυπουργού όλα άλλαξαν. Εκείνος ο λαλίστατος αρχηγός της αντιπολίτευσης έγινε περισσότερο μνημονιακός από κάθε άλλο προκάτοχό του. Όσο για το πώς τηρούσε το σύνταγμα και τους νόμους της δημοκρατίας δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε εμείς. Το εγχειρίδιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου τα περιγράφει όλα με κάθε λεπτομέρεια. Επειδή χάλασαν οι σχέσεις τους δεν σημαίνει ότι παραγράφηκαν όλα…

Ας κάνει αυτοκριτική...
• Το ότι μας λέει ότι δεν συμφωνεί με αυτά που έφερε για ψήφιση αλλά το έκανε για να μη μας βρουν χειρότερα, αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Γιατί, αν δεν είχε βιαστεί το Γενάρη να προκαλέσει πρόωρες εκλογές ίσως όλα να ήταν καλύτερα. Όχι πως θα μας απάλλασσαν από  τα φορολογικά βάρη αλλά ήδη είχαν αρχίσει να μειώνονται. Δεν άφησε την προηγούμενη κυβέρνηση να μας ελαφρύνει τα βάρη και αυτή του η ενέργεια θα τον ακολουθεί και θα τον βασανίζει αν έχει πραγματικές ευαισθησίες και δεν είναι όλα ένα θέατρο για να κερδίζει τη συμπάθεια των πολιτών. Το ότι με δική του ευθύνη κάνουμε τρεις φορές εκλογές μέσα σ’ ένα χρόνο αυτό το χρεώνουμε αποκλειστικά σ’ αυτόν…
Θεανώ Βλάχου