ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πού είναι το «master plan»;
• Βλέποντας την… ειδυλλιακή αυτή φωτογραφία της Παμβώτιδας που ανέβασε Γιαννιώτης σε ιστότοπο ζητώντας να ψάξουν οι αρμόδιοι από πού προέρχεται η συγκεκριμένη ρύπανση των νερών της δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί: Πού βρίσκεται εκείνο το περίφημο «master plan» για τη λίμνη που ετοιμάζει η Περιφέρεια; Πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται; Ώσπου να περάσει από το χαρτί στην πράξη τι θ’ απογίνει η Παμβώτιδα; Κρίσιμα ερωτήματα που αναμένουν απάντηση και ο χρόνος… τελειώνει!

Tα όμβρια… βλάπτουν!
• Με αφορμή τη… σαπουνάδα στην επιφάνεια της λίμνης που έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή του Πάρκου Κατσάρη, φίλος αναγνώστης της στήλης που έχει ασχοληθεί με θέματα περιβάλλοντος κ.λ.π. επισημαίνει τη σημαντική επίδραση που έχουν τα όμβρια ύδατα στην μόλυνση επιφανειακών υδάτων. Όπως μας γράφει χαρακτηριστικά, «η μόλυνση που προκύπτει από την αποστράγγιση των ομβρίων μιας μόνο καταιγίδας όπως αυτής που έπεσε ξημερώματα Κυριακής στα Γιάννενα μπορεί να ευθύνεται για το 27% του ετήσιου φορτίου ρύπανσης της λίμνης»! Φαντάσου τι παρασύρουν τα όμβρια μέσα στην Παμβώτιδα, ξεπλένοντας δρόμους, ταράτσες κ.λ.π..
Κ.Α.

Τον στενοχώρησαν!..
• Όλα τα κόμματα της βουλής, με εξαίρεση τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα! Καλά που δεν έχασε και τις ψήφους των δυσαρεστημένων των ΑΝΕΛ… Αυτοί του το φυλάνε για αργότερα, εκτός κι αν τους προσφέρει κι άλλη καρέκλα. Δεν έπρεπε όμως να δυσαρεστηθεί ο πρωθυπουργός αφού ο ίδιος με τους εναγκαλισμούς και τα φιλιά έδειξε με ποιον ήθελε να συγκυβερνήσει. Σε όλους τους άλλους έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. Κι εκείνοι του απάντησαν… Ούτε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ούτε εθνική διακυβέρνηση. Αυτές είναι οι επιλογές Τσίπρα. Κι αν λέει ότι στενοχωρήθηκε, και δεν παίζει και πάλι θέατρο, ας το πιει με το ζουμί του.  Εξ άλλου εκείνος είναι ο πρώτος διδάξας για το πώς πρέπει να είναι η στάση ενός κόμματος ως αντιπολίτευση. Ας βάλει τα βίντεο για να ξαναθυμηθεί τη δική του στάση…
ΜΑΤ  
Καλάθι… μισό!
• Το άλλο του… μισό φαίνεται πως έχασε το καλάθι απορριμμάτων σε στάση απέναντι από το Αεροδρόμιο, στην περιοχή της Ελεούσας… (φωτό). Το καλάθι -όσο και η παρακείμενη στάση του Αστικού- είναι άχρηστο έτσι όπως έχει γίνει και δε θα φανεί περίεργο αν στον συγκεκριμένο χώρο μαζευτούν σκουπίδια με τον σωρό! Καλό θα ήταν η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να επιληφθεί του θέματος, είτε βάζοντας κι ένα πάτο στο καλάθι, είτε αφαιρώντας το τελείως!  
Χρ.

Στο Μέτσοβο με βροχή!..

• Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στην Ήπειρο με αφορμή τις προσυνεδριακές διεργασίες στο Ποτάμι και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και το Μέτσοβο, όμως ο καιρός του τα χάλασε! Πρόλαβε να δει το Τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα (φωτό) κι ένα καινούριο ξενοδοχείο της γραφικής κωμόπολης, όμως η καταιγίδα δεν τον άφησε να πάει κι αλλού, όπως π.χ. στο Οινοποιείο Αβέρωφ. Πάντως, ο Στ. Θεοδωράκης συναντήθηκε άτυπα με τον Δήμαρχο Κώστα Τζαφέα, ο οποίος τον ενημέρωσε και για τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε στην περιοχή η κακοκαιρία…
Κ.Α.

Κάνει κι αυτό λάθη;
• Φαίνεται πως το Άγιο Πνεύμα κάνει κι αυτό λάθη! Δεν άκουσε τη φωνή ολόκληρου του λαού της περιοχής μας που ήθελε να βρίσκεται κοντά του και  από τη θέση του Μητροπολίτη ένας κληρικός που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην πνευματική καθοδήγηση του λαού των Ιωαννίνων. Κληρικός αποδεκτός από όλους είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο! Κι όμως σ’ αυτή την περίπτωση συνέβη. Όμως το «Αγιο Πνεύμα» επέλεξε έναν άλλο κληρικό για Μητροπολίτη Ιωαννίνων που δεν ξέρουμε πότε και αν θα δεθεί πνευματικά αλλά και αν θα γίνει κάποτε, αποδεκτός από το ποίμνιό του. Και τώρα, πάλι το Άγιο Πνεύμα, θεώρησε καταλληλότερο για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας τον π. Δημήτριο αποκόβοντάς τον  από τους ανθρώπους που τον σέβονται και τον έχουν ανάγκη.  Μετά την αποχώρησή του δεν ξέρουμε ούτε ποια θα είναι η τύχη της σχολής  Βελλάς, που είναι δημιούργημά του. Το κενό που αφήνει στα Γιάννενα είναι δυσαναπλήρωτο. Όλα  αυτά θα ήταν καλά ταχτοποιημένα αν το… Άγιο Πνεύμα δεν έβαζε ακόμη και θάλασσα ανάμεσα στα Γιάννενα και την Κεφαλλονιά.
Ν.Δ.Π

Ένας και μοναδικός!
• Ένας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κι αν η κομματική εμπάθεια δεν αφήνει κάποιους ελεύθερους για να αξιολογήσουν το έργο που προσέφερε στον τόπο αυτό έχει αφήσει το στίγμα του και αποτελεί σημείο αναφοράς και για το σήμερα. Αν οι συνεχιστές του έργου του δεν υπήρξαν αντάξιοί του αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχές πάνω στις οποίες οικοδόμησε τις ιδέες του έχουν παλιώσει. Είναι πάντα επίκαιρες αρκεί να είναι διατεθειμένοι οι επίγονοί του να δουλέψουν σκληρά και με ανιδιοτέλεια για να ξαναχτίσουν αυτό τον τόπο που τον ρήμαξαν τα διάφορα συμφέροντα και η ανικανότητα εκείνων που αναλάμβαναν να μας κυβερνήσουν. Γιατί αν σήμερα βρισκόμαστε σ’ αυτά τα αδιέξοδα, αυτά δεν προκλήθηκαν μόνα τους! Κάποιοι έβαλαν το χεράκι τους.

Ιδιοκτησιακές αντιλήψεις…
• Το ότι κάποιοι κατάγονται από την οικογένεια του ιδρυτή της ΝΔ αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούνται να έχουν ιδιοκτησιακές αντιλήψεις. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν τόσο πιο ελεύθερη θα αφήσουν την παράταξη στην οποία και οι ίδιοι ανήκουν έχοντας, όμως, ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Το ότι ανήκουν στην οικογένεια Καραμανλή δεν σημαίνει ότι έχουν αυτή την παράταξη υπό τον έλεγχό τους. Καθένας από τους επιγόνους έχει τη δική του ιστορία. Ήδη ένας ακόμη Κώστας Καραμανλής κυβέρνησε τον τόπο με κεντρικό του σύνθημα την επανίδρυση του κράτους. Για να επανιδρύσεις όμως ένα κράτος απόλυτα κομματικοποιημένο είναι δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο. Γι’ αυτό και απέτυχε…

Θέλουν να παίζουν ρόλο;
• Τελικά τι συμβαίνει με τους απογόνους του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Θέλουν οι ίδιοι να παίζουν ρόλο ή τους βάζουν στο παιγνίδι εκείνοι που τους περιστοιχίζουν προς ίδιον όφελος; Πάντως, ακόμη ένας Καραμανλής μπήκε πρόσφατα στην πολιτική! Τι θα είναι στην πράξη θα το δείξει η πορεία του. Όσο για κάποιον άλλο που ωφελήθηκε πάρα πολλά δίπλα στον ιδρυτή απέδειξε ότι πιο πολύ του άρεσε η μεγάλη ζωή κάτι που ουδέποτε γοήτευσε το θείο του που ζούσε απλά χωρίς να τρέχει στην Κουάλα Λουμπούρ προκαλώντας τους πολίτες με τη στάση και τη συμπεριφορά του. Εξαφανίστηκε από το προσκήνιο ή του υπέδειξαν να το κάνει;  Συγκρατήθηκε όσο ήταν δίπλα στο θείο αλλά όταν εκείνος έλλειψε και έπαψε να τον ελέγχει έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός
• Συνεχίζει να εκλέγεται βουλευτής, ως πρώην πρωθυπουργός. Όταν γίνει κάτι στη ΝΔ ζητείται η γνώμη του που την διατυπώνουν οι συνεργάτες του. Ο ίδιος σιωπά! Μπορεί να έχει σοβαρούς λόγους γι’ αυτή του τη στάση, μπορεί να αληθεύουν οι φήμες ότι απειλήθηκε η ζωή του αλλά τώρα  θα έπρεπε να αποσυρθεί διακριτικά και να αφήσει ελεύθερη τη ΝΔ να προχωρήσει. Αρκετά οι επίγονοι, που εξακολουθούν να δίνουν απογόνους με το ίδιο όνομα θεωρώντας ιδιοκτησία τους τη ΝΔ. Ο ιδρυτής ήταν ένας και μοναδικός. Τέτοιος πολιτικός δεν πέρασε από την Ελλάδα. Οι απομιμήσεις κάνουν κακό. Υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη για να συνεχίσουν…
Θεανώ Βλάχου