ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ωραία εκδήλωση!
Πολύ ωραία ιδέα ήταν η μουσική εκδήλωση που έλαβε χώρα ανήμερα της 28ης το απόγευμα μπροστά στο Διοικητήριο της 8ης Μεραρχίας. Στο πλαίσιό της η Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας ερμήνευσε επετειακά τραγούδια, ενώ παράλληλα έγινε προβολή βίντεο με ιστορικά ντοκουμέντα από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο! Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες Γιαννιώτες κι επισκέπτες, οι οποίοι στάθηκαν απέναντι από το κτίριο της Μεραρχίας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Διοικητή Ταξίαρχο Σπύρο Γκίζα (διακρίνεται εν μέσω των μουσικών της στρατιωτικής Μπάντας)  και στους επιτελείς του για την συγκεκριμένη πρωτότυπη εκδήλωση…
Κ.Α.

Του έδωσε μαθήματα!..
Ξέρει Γαλλικά ο Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνάντησή του, όμως, με τον Ολάντ του μιλούσε Ελληνικά, όπως και εκείνος  μιλάει τη γλώσσα του. Ο Πρόεδρος έστειλε μήνυμα  στον πρωθυπουργό μας που κάνει... πράκτις στα Αγγλικά. Τι φοβάται; Μήπως τον θεωρήσουν παρακατιανό αν δεν μιλάει μια διεθνή γλώσσα; Υπάρχει πιο διεθνής από την Ελληνική; Ας μάθει, όμως, και πώς στέκονται όταν ανακρούεται ο εθνικός ύμνος  και ας μην εμφανίζεται σα... λέτσος στις επίσημες εκδηλώσεις! Υπάρχουν κανόνες που τις σέβονται όλοι ανεξαιρέτως. Του έστειλε μήνυμα και ο Μπουτάρης, που φόρεσε γραβάτα αλλά ντύθηκε και τη φουστανέλα του! Κάποιοι ξεβαφτίστηκαν αν και πίνουν τσιπουράκι με ή χωρίς νηστίσιμο μεζέ, με υψηλά ιστάμενα στελέχη της εκκλησίας! Αλλά ας μην ξεθεμελιώσουν και τις εθνικές μας ευαισθησίες!
ΜΑΤ

Tον κατέταξε στους έχοντες!
Εύπορος είναι ο Τσίπρας, είπε ο Φίλης! Άρα δικαιούται να στέλνει τα παιδιά του σε καλά ιδιωτικά σχολεία και να πληρώνει και το ΦΠΑ, αν και εξαίρεσαν τα νηπιαγωγεία από το φόρο. Λέτε να το έκαναν γιατί τα παιδιά του Τσίπρα είναι ακόμη μικρά; Αλλά μόνο ο Τσίπρας επιλέγει την ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά του; Ακούσαμε ότι ακόμη και ο ίδιος ο Φίλης έμαθε τα γράμματα σε ιδιωτικό σχολείο. Τα παιδιά του Σκουρλέτη σε ποιο σχολείο φοιτούν; Βλέπεις, όταν πρόκειται για τα δικά τους παιδιά επιλέγουν το καλύτερο. Για τα παιδιά του απλού λαού καλή είναι και η ανάπηρη δημόσια εκπαίδευση,  για την οποία ο πολιτικός κόσμος δεν έκανε ποτέ το χρέος του…
Θ.

Έπρεπε από καιρό!..
Βρε, λες με τη δυνατότητα που θα δώσει η ΔΕΥΑΙ από την ερχόμενη εβδομάδα στους Γιαννιώτες να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και μέσω τραπεζών ή ηλεκτρονικά, να εκλείψουν οι περίφημες «ουρές» έξω από τα ταμεία της επιχείρησης; Μακάρι, γιατί έρχεται χειμώνας και άντε να στέκεσαι μέσα στο κρύο, αναμένοντας να φτάσεις στο ταμείο για να πληρώσεις τις οφειλές σου. Πάντως, έπρεπε να είχε γίνει από καιρό η συγκεκριμένη ρύθμιση από τη ΔΕΥΑΙ!
Κ.Α.

Ακόμα να τελειώσουν!..

Έγιναν κάποιες εργασίες αποκατάστασης του κρηπιδώματος και του πλακόστρωτου στην Παραλίμνιο περιοχή, από την «Κυρά Φροσύνη» προς το «Δώδεκα». Έκλεισε ο Δήμος και κάτι λακκούβες πιο πέρα, ως το Πάρκο Κατσάρη. Όμως, μπαίνουμε στον Νοέμβριο και οι παρεμβάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, λες και μιλάμε για κάνα… τεράστιο έργο! Ας πούμε, ακόμα να τοποθετηθούν καπάκια σ’ όλο το μήκος του τοίχου (φωτό). Και καθώς πλησιάζει ο χειμώνας αναρωτιέται κανείς: Θα προλάβει ο Δήμος να φτιάξει τις ζημιές της ή θα τον προλάβει η κακοκαιρία προκαλώντας κι άλλες; Κανονικά αυτά τα έργα γίνονται στο τέλος του χειμώνα κι όχι όταν έρχεται καινούριος!
Κ.Α.

Για τον Μαρδοχαίο Φριζή…
Ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη που έδωσε χθες στο Δημοτ. Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και τον Γιώργο Γκόντζο ο Αντιστράτηγος ε.α. και νυν βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Ντζιμάνης (φωτό). Αναφέρθηκε στην ιστορία εντοπισμού των οστών του συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, ο οποίος σκοτώθηκε βορειοανατολικά της Πρεμετής, στις 5 Δεκεμβρίου 1940! Όπως είπε, αρχικά πληροφορίες πήρε ο Στρατός το 2001 από έναν 91χρονο Γιαννιώτη δάσκαλο και, με βάση και σχετικό χάρτη, φτάνοντας στο χωριό Τρεμίστο της Πρεμετής, τους βοήθησαν ηλικιωμένοι κάτοικοί του να εντοπίσουν το σημείο όπου ήταν θαμμένος ο Μ. Φριζής. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γ. Ντζιμάνης ήταν ο τελευταίος διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού, ενώ διετέλεσε και διοικητής της  8ης Μεραρχίας!
Κ.Α.

* * *

Αν το καταφέρουν…
Καταργείται η κοινωνική προστασία των αγροτών, δήλωσε ο  Ρωμανιάς! Αν το καταφέρει και αυτό η κυβέρνηση θα έχει κάνει ακόμη ένα βήμα, για να δεχθεί τα συγχαρητήρια απ’ αυτούς που σχεδίασαν τη θεραπεία- σοκ για την Ελλάδα. Ήδη τα χρήματα από τα οικογενειακά επιδόματα έπιασαν αλλού τόπο! Αλλά γιατί απορούμε;  Στο μνημόνιο περιγράφονται όλα με κάθε λεπτομέρεια. Απλά, εμείς τα μαθαίνουμε με χρονοκαθυστέρηση. Αν καταφέρουν να πουληθούν και τα κόκκινα δάνεια σε ξένους επενδυτές, θα έχουν προχωρήσει ακόμη ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της καταστροφής κάθε κοινωνικής δομής του Ελληνικού κράτους. Και όλα αυτά με τίνος βοήθεια; Ποιος είναι ο μεσάζων, ανάμεσα στον ελληνικό λαό και στους περιβόητους δανειστές;

Μόνο στα λόγια!..
Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα παρουσιάζονται πολλά κυβερνητικά στελέχη. Πέφτει το δάκρυ τους βροχή για το χειμαζόμενο λαό! Με ποιους τρόπους προσπαθούν να του χρυσώσουν το χάπι και να τον κάνουν να το καταπιεί και μάλιστα χωρίς νερό, δεν περιγράφονται. Περιέργως, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, προκειμένου να στερήσουν από την ελληνική οικογένεια κάθε δυνατότητα για να επιβιώσει, αυτοί οι ίδιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως ο τρόπος που ζουν, τα έσοδα και τα προνόμια που προσφέρουν στον εαυτό τους, όχι μόνο προκαλούν το λαό αλλά βάζουν και ανυπέρβλητα εμπόδια ανάμεσά τους. Γιατί, όσο προχωράει η υλοποίηση του νέου μνημονίου, τόσο θα μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σε άρχοντες και σε αρχόμενους.

Αυτό πότε θα το δούμε;
Για να εφαρμοστεί και εδώ η γνωστή θεραπεία-σοκ, θα χρειαστεί να συνοδευτεί από επιθέσεις εναντίον ενοχλητικών κοινωνικών ομάδων που θα αντιδρούν στα δυσβάσταχτα μέτρα! Μια οικονομική κρίση σπέρνει τόσο το φόβο, όσο και σύγχυση αφού ο λαός δεν ξέρει τι είναι αυτή η καταιγίδα που τον χτυπάει από παντού, που αλλάζει ριζικά τη ζωή του, που υπονομεύει το μέλλον του, αφού όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ορατές λύσεις στο άμεσο μέλλον. Ήδη το νέο σχέδιο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης. Κάποιες κουβέντες περί παράλληλου προγράμματος, ή περί υποτιθέμενων ισοδύναμων, είναι λόγια παρηγοριάς. Όλο και περισσότερα στελέχη αποφεύγουν να εκτεθούν με δημόσιες δηλώσεις,  αφού ξέρουν ότι κάθε μέρα που περνάει αναιρούνται οι υποσχέσεις τους.

Για κάθε περίπτωση…
Σε όλες τις χώρες όπου υπήρξε κρίση χρέους, έγιναν αποδεκτοί οι κανόνες  που επιβλήθηκαν, προκειμένου να μην έρθουν σε ρήξη με τους θεσμικούς οργανισμούς στους οποίους ήταν χρεωμένες. Η δικτατορία του χρέους επιβάλει τους κανόνες της διαρθρωτικής προσαρμογής, με ανυπολόγιστες ταλαιπωρίες για τον απλό λαό. Κι αυτό γιατί αυτός σηκώνει όλο το βάρος της προσαρμογής και πάντα καταλήγει σε βάρος του αφού εκείνοι που θα δεινοπαθήσουν δεν θα είναι ούτε οι νταβατζήδες του Καραμανλή, ούτε οι ολιγάρχες του Τσίπρα. Θα είμαστε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες, που θα υποστούμε τη μανία των μέτρων προσαρμογής…
Θεανώ Βλάχου