ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μέχρι πότε θα τον στηρίζει;
Την απορία του εξέφρασε αναγνώστης της στήλης: Τελικά στη Δημοτική Αρχή, εκτός του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, υπάρχει άλλος να στηρίζει τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκο; Όχι απάντησε ο ίδιος, που το απέδωσε στο δύσκολο χαρακτήρα του, εξ ού και οι επιθέσεις σε βάρος του με την πρώτη ευκαιρία που δίνεται. Τώρα μέχρι πότε θα τον στηρίζει ο Δήμαρχος, είναι άλλη ιστορία.
Α.

Ουσιαστική παρέμβαση...
Το θέμα της διατήρησης του Αστυνομικού τμήματος στον Κατσικά επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Βλέτσας.
Ο αντιπρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου επεσήμανε ότι η διατήρηση και η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος είναι αναγκαία και θα βοηθήσει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
Ουσιαστική παρέμβαση από τον κ. Βλέτσα που τόνισε το αυτονόητο, καθώς σε μια κρίσιμη περίοδο με την έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων στη περιοχή, κρίνεται αναγκαία η διατήρηση του τμήματος στον Κατσικά για να ελεγχθεί η κατάσταση και να αποτραπούν τα χειρότερα...
Ν.Γ.

Συναγερμός ΤΕΛΟΣ…
Μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ το ξανασκέφτηκε ο Καμμένος, θα του τα έψαλαν και οι δικοί του που έκανε τόσο ντόρο με κίνδυνο να χάσουν τα υπουργεία και δήλωσε ότι δεν ζητάει τίποτε από τον Τσίπρα! Ζητάω, είπε, από τον Μουζάλα να παραιτηθεί αλλά κι αν δεν παραιτηθεί είναι θέμα δικό του! Σιγά να μην  έχανε το υπουργείο ο Πάνος και μάλιστα λίγο πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου! Τούμπες θα κάνει στον Αλέξη αρκεί να πετάει με Σινούκ και να φοράει τα στρατιωτικά τζάκετ! Μέχρι και δίαιτα έκανε για να τον χωράνε… Εξ άλλου και ο Τσίπρας αποδέχθηκε αυτή την ονομασία στο κείμενο του Ολάντ… Διαμαρτυρία του δεν ακούσαμε… Τι να πει τότε και ο Πάνος… Μια επίσκεψη στο σπίτι του από τους Παππά και Κουίκ μαζί με ένα τηλεφώνημα εκ Βρυξελλών από τον μεγάλο αρχηγό και ο Πάνος έκανε και πάλι την τούμπα….
ΜΑΤ
Για τη δράση του πατρο-Κοσμά…
Το ενδιαφέρον του φιλόλογου και πρ. βουλευτή Μιχάλη Παντούλα (από το Πολύδωρο Ιωαννίνων) για το πρόσωπο  του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αλλά και για τα ανεξερεύνητα στοιχεία της δράσης του είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ. 1779-1961».
Γύρισε επί 4 χρόνια ολόκληρα τα Βαλκάνια ο κ. Παντούλας και κατέγραψε 186 διαφορετικές εικονογραφικές παραστάσεις του ιερομάρτυρα από το θάνατό του το 1779 έως την αγιοκατάταξή του το 1961, παρουσιάζοντας το ποιος πραγματικά ήταν και το τι πραγματικά έκανε. Ο Μιχάλης Παντούλας, με στηρίγματά του την πνευματική του καλλιέργεια και την ενάρετη καλλιτεχνία του, την καλλιέπειά του και την ορθόδοξη ευλάβειά του, κατόρθωσε και ανέδειξε τον πατροΚοσμά ως μορφή υψηλής νοημοσύνης, υψηλής ευσέβειας, υψηλής ομολογίας, υψηλού θάρρους και παρρησίας.  
Η.Μ.

Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει...

Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και της πλειοψηφίας στο Δήμο Ιωαννιτών για το γεγονός ότι δεν καλέστηκαν επίσημα στα εγκαίνια του 2ου ΚΑΠΗ. Κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα και το μέλος του ΟΚΠΑΠΑ και Δημοτική Σύμβουλο Γωγώ Γιώτη που στάθηκε στο σημείο ότι τα μέλη του ΟΚΠΑΠΑ μαθαίνουν μέσω δελτίων τύπου για τις εκδηλώσεις, αφήνοντας αιχμές και για τον Πρόεδρο του Οργανισμού  Φίλιππα Τσουμάνη.
Παιδικά λάθη σίγουρα από την Δημοτική Αρχή που δεν μεριμνούν να ενημερώσουν προσωπικά ούτε τα δικά τους στελέχη.
Ισχύει απόλυτα το λαϊκό ρητό στην περίπτωση «Γιάννης πίνει-Γιάννης κερνάει»!
Ν.Γ.

Ανοησίες εκφωνητή...
Οι εκφωνήσεις συνθέσεων, διαιτητών κλπ  στο Εθνικό Στάδιο γίνονται για την ενημέρωση των φιλάθλων και όχι για να κάνει... παιχνίδι ο εκάστοτε εκφωνητής. Το επισημαίνουμε αυτό ενόψει και του παιχνιδιού της Δευτέρα ΠΑΣ- Πανιωνίου, μήπως και το αντιληφθεί η ΠΑΕ (και ο εκτελών χρέη εκφωνητή) ότι πρέπει να ανακοινώνονται ευκρινώς και δυνατά τα ονόματα των ποδοσφαριστών των δύο ομάδων και όχι αυτά των φιλοξενούμενων να... ψιθυρίζονται σε μια ανόητη επίδειξη οπαδισμού που δεν προσφέρει απολύτως τίποτε. Και με την ευκαιρία: Πρέπει κάποια στιγμή να αποκατασταθεί η λειτουργία των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.  Τελειώνει βέβαια η αγωνιστική περίοδος, ας γίνει τουλάχιστον για την ερχόμενη.
Ν.

* * *

Κατώτερη των περιστάσεων…
Η διεθνής κοινότητα αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Λένε ότι επιλαμβάνονται θεμάτων που αφορούν στην προσφυγιά, αλλά κάνουν απλά μια τρύπα στο νερό. Το ξέρουν κι αν δεν το ξέρουν θα το άκουσαν πως αν δεν εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι που αφανίζουν τους λαούς, αν δεν πάψουν να υπάρχουν τα ανελεύθερα καθεστώτα, οι πολιτικές διώξεις, η φτώχεια, η έλλειψη βιώσιμης προοπτικής για τους λαούς στον τόπο τους, δεν μπορούμε να μιλάμε για λύσεις οποιαδήποτε μορφή κι αν τους δώσουμε… Αλλά η διεθνής κοινότητα αντί να επέμβει δραστικά και να αλλάξει τις αιτίες, ενεργεί προς την αντίθεση κατεύθυνση. Ενθαρρύνει παρασκηνιακά αυτές τις καταστάσεις…

Όλοι τους μια μεγάλη παρέα…
Εδώ είναι η FRONTEX, εδώ και το ΝΑΤΟ, κι όμως πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν εδώ καθημερινά κατά εκατοντάδες! Σαν κάτι να προσπαθούν να προλάβουν… Ευτυχώς που έφθασε στην Ελλάδα η Αντζολίνα Τζολί και …είδε από κοντά την κατάσταση για να μεταφέρει την εικόνα στον ΟΗΕ που περιέργως είναι αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν. Aν η Αντζολίνα σύγκρινε τη δική της διαμονή στην πολυτελή σουίτα στην Αθήνα με τις λάσπες της Ειδομένης, σίγουρα θα έβρισκε κάποιες μικρές διαφορές! Αλλά στην Ειδομένη δεν πήγε! Πάντως όλοι κάνουν το κομμάτι τους στα ΜΜΕ, εξασφαλίζοντας δημοσιότητα αλλά μόνο οι εργαζόμενοι στο λιμενικό δίνουν καθημερινά τη μάχη… Και η ελληνική κυβέρνηση στήνει σκηνές σε όλη την επικράτεια… Όλη η χώρα ένα απέραντο HOT SPOT.

Όσο πάει και γίνεται μονιμότερο…
Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! Μπορεί νε περάσουν δύο χρόνια μέχρι που να φύγουν οι πρόσφυγες απ’ την Ελλάδα και μπορεί και κάποιοι να μη φύγουν αναφώνησε ο κ. Δρίτσας. Ήδη 20.000 πρόσφυγες θα μείνουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Προετοιμάζονται και για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και κάτι ψέλισαν και για εργασία! Σε μια χώρα με τέτοιο δείκτη ανεργίας, αν προσθέσεις κι άλλους ανέργους απλά θα υποφέρουν και οι ντόπιοι και οι ξένοι. Όσο για τους μετανάστες γι’ αυτούς ακόμη δεν αναφέρουν τίποτε… Έχουμε καιρό μέχρι που να γεμίσουν όλοι οι χώροι φιλοξενίας… Όταν θα φθάσουν σε πλήρη αδιέξοδο, τότε μπορεί και να δώσουν την καυτή πατάτα στους επόμενους. Πήραμε ένα ακόμη δείγμα αριστερής διακυβέρνησης τύπου Β!

Αυτό είναι αλήθεια;
Πολύς λόγος γίνεται για τις μετακινήσεις πληθυσμών που φέρνουν μαζί τους τα ήθη του τόπου τους και τις εντολές της θρησκείας τους. Αν αυτοί οι λαοί θα σεβαστούν τις αρχές και τις αξίες αλλά και τους νόμους των χωρών όπου θα εγκατασταθούν, θα γίνει στην πράξη γνωστό εν καιρώ! Αληθεύει ότι οι μουσουλμανικές χώρες αρνούνται να δεχθούν μη μουσουλμάνους να εγκατασταθούν μόνιμα σ’ αυτές;  Αν είναι έτσι, τότε  μήπως υπάρχει δόση αλήθειας στα νέα, όπως κυκλοφορούν σήμερα; Γιατί αν κάποιοι είναι τόσο πιστοί που θεωρούν χρέος τους να υποστούν όλες αυτές τις ταλαιπωρίες, προκειμένου εγκατασταθούν στην Ευρώπη, τότε θα δούμε καταστάσεις που ίσως να μη μας αρέσουν…
Θεανώ Βλάχου