ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έσπασαν τα κουτιά!..
Τελικά ορισμένοι Γιαννιώτες δεν… παιζόμαστε με τίποτα! Δεν πρόλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου να τοποθετήσει καινούριους απινιδωτές στο Επιμελητήριο και στην οδό Γρηγορίου Σακκά και κάποιοι την έκαναν τη ζημιά τους. Έσπασαν δηλαδή τα κουτιά, μέσα στα οποία είναι τοποθετημένα τα χρήσιμα αυτά μηχανήματα (φωτό), λες και τους ενοχλούσε η παρουσία τους. Αυτοί που έκαναν τη ζημιά δεν είναι απλά βάνδαλοι, αλλά κάτι χειρότερο! Μία λέξη μόνο περιγράφει την πράξη τους: Ντροπή!
Κ.Α.
Μπορεί να προσφέρει…
Τη στήριξη των μελών της Ν.Δ. στα Γιάννενα για την εκλογή του ως σύνεδρος στο επικείμενο συνέδριο της παράταξης, αλλά και ως υποψήφιος υπεύθυνος του Τομέα Δράσης Οικονομίας, ζητάει με ανοιχτή επιστολή του ο Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης. Απ’ τα νέα και ελπιδοφόρα στελέχη της Ν.Δ., με γνώσεις και καταξιωμένος επαγγελματικά (είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός με master στα Χρηματοοικονομικά κι εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος), ο κ. Δαρδαμάνης είναι σίγουρο πως μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες τόσο προς την παράταξη όσο και προς τη χώρα μας γενικότερα. Αξιοπρόσεκτη λοιπόν η υποψηφιότητά του!..
Α.
Αυτό δεν είναι κατάληψη;
Εγκαταστάθηκαν στην Ειδομένη 15.000 άνθρωποι που εισήλθαν αυθαίρετα στη χώρα μας. Ακόμη 5.500 κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του λιμανιού στον Πειραιά παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του. Αν αυτοί ήταν χειμαζόμενοι από την κρίση Έλληνες, πώς θα αντιδρούσε το κράτος; Έχουν οι μετανάστες το δικαίωμα να δημιουργούν καταστάσεις τρέλας, να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους, με απρόβλεπτες συνέπειες πρώτα για τα ίδια και μετά για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας που τους φιλοξενεί; Το σύστημα υγείας είναι σίγουρο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις τόσο αυξημένες ανάγκες; Κι αν οι σύζυγοι των γυναικών που γεννάνε στα λασπόνερα, ή πλένουν με κρύο νερό τα νεογέννητα επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις για να προστατεύσει εκείνους που πραγματικά κινδυνεύουν..
Θ.

Ανασφαλής…
Να νιώθει ανασφαλής ο Τσίπρας και γι’ αυτό διορίζει  συγγενείς τε και φίλους δίπλα του; Τόσα πολιτικά πρόσωπα και άλλοι τόσοι μετακλητοί υπάλληλοι! Όλα τα συγγενολόγια και οι κολλητοί εν δράσει! Πρώτοι δίπλα του ο Νίκος Παππάς, ο Φλαμπουράρης και λοιποί παρακαθήμενοι κι έπονται κι άλλοι! Εκτός κι αν βρήκε αυτόν ως τον καλύτερο τρόπο για να τον προστατεύουν από τις κακοτοπιές στις οποίες οδηγείται, λόγω πλήρους έλλειψης εμπειρίας στη διοίκηση… Τώρα, γιατί ο Σακελλαρίδης εξαφανίστηκε και η Δούρου δεν πίνει καφέ στο Μαξίμου, δεν το μάθαμε… Όσο για τη Ζωή; Δεν νομίζω να τολμήσει να της απαντήσει στην επιστολή που του έστειλε με τις 20 ερωτήσεις, με αφορμή τη συζήτηση για τη διαπλοκή. Αυτή τα ξέρει από μέσα πολύ καλά…
ΜΑΤ

Ένα προσφυγόπουλο…
Δεν έρχονται μόνο οικογένειες προσφύγων στα μέρη μας το τελευταίο αυτό διάστημα! Αν κοιτάξει κανείς καλά ανάμεσα στους «ξεριζωμένους», θα δει ότι υπάρχουν και παιδιά τα οποία ταξιδεύουν μόνα, με μόνο εφόδιο κάποια λιγοστά υπάρχοντα. Μία τέτοια περίπτωση είναι το προσφυγόπουλο της φωτογραφίας που συνέλαβε με το «φακό» του ο συνεργάτης του «Π.Λ.» Γιάννης Μπράτης να περιφέρεται ανάμεσα στους ενήλικες φορτωμένο έναν υπνόσακο, λίγα ρούχα κι ένα στρωματάκι. Το βλέμμα του παιδιού μιλάει από μόνο του…
Κ.Α.

Γρήγορα, τα νέα ταμπλό!

Πότε είπαμε θα τοποθετηθούν τα νέα ταμπλό ανάρτησης αγγελτηρίων κηδειών και μνημοσύνων που έχει βάλει εμπρός ο Δήμος; Ας ελπίσουμε σύντομα γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο, όπως αποδεικνύει και φωτογραφία που έστειλε στη στήλη φίλος αναγνώστης κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια σωστής τοιχοκόλλησης και κατά συνέπεια ελλιπή ενημέρωση των πολιτών. Εύστοχη η επισήμανσή του: «Ο ένας… πάνω στον άλλο και όποιος διαβάσει, διάβασε»! Γρήγορα λοιπόν τα νέα πλαίσια, να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες στην πόλη!..
Κ.Α.

* * *

Το δόλωμα…
Ρίχνουν το δόλωμα για να πιάσουν ψάρια! Βρίσκουν χώρες αρκετά χρεωμένες ώστε να μη μπορούν να πουν όχι σε κάποιο δάνειο και καταλήγουν να τις παραδίδουν στον έλεγχο των οικονομικών τεχνοκρατών. Πρώτα είχαμε τρεις «ειδικούς» επειδή όμως ο Τσίπρας δεν ήθελε να γίνονται τέτοιοι συνειρμοί, διαπραγματεύεται με τέσσερις. Αναβαθμίστηκε ο ρόλος του! Συνομιλεί με περισσότερους για να μας επιβάλει γρήγορα και χωρίς να τον εμποδίζει ο λαός ένα μνημόνιο που συντάχθηκε με τη δική του συμμετοχή. Ένα μνημόνιο πιο σκληρό, περισσότερο επώδυνο για το λαό και ντυμένο με υποσχέσεις για καλύτερες μέρες. Αποφεύγει να οριοθετήσει από τώρα το χρόνο αλλά παίρνει παράταση αφού η δική του κυβέρνηση θα κρατήσει μία τετραετία και όχι μόνο...

Βρίσκονται εν αναμονή!
Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό ιδεολογικό κίνημα που εύχεται να ξεσπούν κρίσεις με τον ίδιο τρόπο που οι αγρότες μετά από μια περίοδο ξηρασίας εύχονται να βρέξει… Αυτές μπορεί να προκαλούνται από ένα πραξικόπημα, μια τρομοκρατική επίθεση, από την κατάρρευση των αγορών, ύστερα από μια πολεμική σύρραξη  ή  ένα τσουνάμι. Ο λαός κλονίζεται και εξασθενούν οι αντιστάσεις του. Έτσι οι κοινωνίες που βρίσκονται σε ΣΟΚ παραιτούνται από όσα θα υπερασπίζονταν σθεναρά υπό διαφορετικές συνθήκες. Θα ήταν αδύνατο να εξασφαλίσουν οι επιτήδειοι την κοινωνική συναίνεση για την ιδιωτικοποίηση των πιο σημαντικών τπηγών μιας χώρας εάν ο λαός δεν βρισκόταν υπό το κράτος πανικού. Και αυτό το ένιωσαν οι λαοί της Μέσης Ανατολής που τα άφησαν όλα πίσω τους…

Xειραγώγηση πραγματικότητας…
Η κλιμάκωση της βίας ή οι ολοκληρωτικές καταστροφές που προκαλούνται με τους πολέμους είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος εκείνων που ξέρουν πώς να εκμεταλλεύονται τη δυστυχία των λαών για να πλουτίζουν. Ακόμη και ο κομμουνισμός που επέβαλε την ολοκληρωτική καταπίεση η οποία κορυφώθηκε με το βασίλειο του τρόμου που εγκαθίδρυσε το κράτος κατάφερε να χειραγωγήσει την πραγματικότητα προκειμένου να αναπλάσει τον κόσμο κατά πως τον οραματίστηκε. Έτσι και όπου εφαρμόζεται το μοντέλο των μνημονίων οι χώρες υφίστανται ΣΟΚ και ακολουθεί ακόμη ένα ΣΟΚ από εταιρείες και πολιτικούς που εκμεταλλεύονται το φόβο του λαού για να προωθήσουν την οικονομική θεραπεία που είναι πανομοιότυπη για όλα τα κράτη.

Eλέγχουν τη σκέψη!..
Και δεν θα ικανοποιηθούν αν  δεν βάλουν στο χέρι τον πλούτο της χώρας μας. Θα φροντίσουν να αποδομήσουν τη σκέψη μας, να την αναπλάσουν απ’ την αρχή και θα προσπαθήσουν να μας διαλύσουν και να μας ξαναφτιάξουν σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα.  Μέσα στους σχεδιασμούς τους δεν μπορεί παρά να υπάρχει και ο έλεγχος της σκέψης μας. Αφού καταφέρουν να καταλύσουν κάθε άμυνά μας τότε αυτοί που θα κατοικούν στην Ελλάδα δεν θα μοιάζουν με τους Έλληνες που ξέρουμε. Και οπωσδήποτε δεν θα έχουν τίποτε ίδιο με αυτό που θαύμασαν όλοι στις Θερμοπύλες ή στο Μαραθώνα ούτε κανένας Έλληνας θα είναι σε θέση να μιμηθεί το έπος του 1940!
Θεανώ Βλάχου