ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Στο… περίμενε για τα διπλώματα!
Τελικά αυτή η χώρα όντως βρίσκεται σε «αυτόματο πιλότο», αφού απλά, μικρά καθημερινά πράγματα αποδεικνύουν ότι η κρατική μηχανή δεν λειτουργεί!  Φίλος της στήλης, μας μετέφερε την… οδύσσειά του, όπως και εκατοντάδων άλλων συμπολιτών, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στο… περίμενε για ανανέωση διπλώματος οδήγησης! Ο ίδιος έχει κάνει αίτηση με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά από τις 22 Ιουλίου 2015! Όμως οι Επιτροπές δεν λειτουργούν, λόγω μη αποζημιώσεώς τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί! Όπως λέει, στην περιοχή μας περίπου 300 άνθρωποι βρίσκονται σε αναμονή, ενώ σε όλη τη χώρα πάνω από 10.000! Είναι παράλογο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν αυτοί οι άνθρωποι έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους! Στο μεταξύ, ούτε νέα διπλώματα οδήγησης εκδίδονται, διότι οι εξεταστές δεν πληρώνονται.
Και αναρωτιέται: ποιος θα απαντήσει στους αγρίως φορολογούμενους πολίτες, που δεν έχουν από πού να… κρατηθούν;
Ε.
Είναι απόντες…
Δεν είδα εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής να κάνουν βόλτα στην λίμνη! Φαίνεται δεν αγαπάνε αυτό τον περίπατο. Κι αν δεν βλέπουν με τα μάτια τους την όποια κατάσταση δεν μπορούν να έχουν και γνώμη. Το θέμα της κίνησης τροχοφόρων στο μώλο! Το καλύτερο θα ήταν να μη κινούνται εκεί αυτοκίνητα πλην εκείνων που εξυπηρετούν την είσοδο και έξοδο των κατοίκων του κάστρου. Στην παραλία της Πρέβεζας δεν περνάει ούτε ένα! Όσο για τα πούλμαν; Μου έτυχε να ακολουθώ δύο πούλμαν που κινούνταν από την κεντρική πύλη του κάστρου προς τη λίμνη. Η κίνησή τους γινόταν με δυσκολία και όταν έφθασαν στη λίμνη ήταν αδύνατο να στρίψουν δεξιά γιατί είχε μεγάλη κίνηση τροχοφόρων από αριστερά και από δεξιά. Περιμέναμε πάνω από 20 λεπτά για να πάμε προς το Μάτσικα!
ΜΑΤ
Σενάρια εκλογολογίας...
Όταν ανοίγει το στόμα της η σ. Όλγα Γεροβασίλη, εκπρόσωπος της Αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως, μας κουφαίνει με τις προκλήσεις της. Την ακούσαμε να μας τονίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκη πλέκει σενάρια εκλογολογίας! Δηλαδή, σ. Όλγα, αν αυτά τα σενάρια τα πλέξει ο σ. Αλέξης Τσίπρας είναι επιτρεπτά, ενώ από τον Μητσοτάκη είναι ανεπίτρεπτα; Δε ήταν αυτός ο ίδιος ο σ. Αλέξης που υποσχόταν πέρυσι τον Αύγουστο και έδινε όρκους πίστεως, ότι εκλογές δεν θα γίνουν και αν γίνουν δεν θα αιφνιδιάσει το εκλογικό σώμα; Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, προκήρυξε εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου του ’15!
Ι.Κ.

Καμία σχέση με Αλβανούς
Τα αρβανίτικα ήθη της περιοχής της Ηγουμενίτσας, "φώτισε" ένας ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα! Γι' αυτό, το βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου με τον τίτλο "Μείναμε εμείς...",  γίνεται ανάρπαστο. Η μεγάλη προσφορά του Σωτήρη Δημητρίου βρίσκεται στο ότι, μέσα από ένα ιστορικό μυθιστόρημα, κατορθώνει να απαντήσει και μάλιστα πειστικά και με σαφήνεια, σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν το διαφορετικό γλωσσικό ιδίωμα με μία δήθεν διαφορετική εθνική ταυτότητα. Όμως οι αρβανιτόφωνοι της περιοχής Ηγουμενίτσας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, με τη συμμετοχή τους στους εθνικούς αγώνες και μέσα από  άλλες εκδηλώσεις, ξεκαθάρισαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τους Αλβανούς, τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Η διγλωσσία των Αρβανιτών δεν υποδηλώνει διαφορετική εθνική συνείδηση. Η Ορθοδοξία και όχι το γλωσσικό ιδίωμα ήταν παλαιότερα το κύριο στοιχείο διατηρήσεως της ελληνικότητας. Η γλώσσα  είναι βεβαίως σημαντικότατο στοιχείο της εθνικής ιδιοπροσωπίας, αλλά οι αρβανιτόφωνοι,  είναι εξίσου Έλληνες.
Η.

Για προσέλκυση τουριστών…
Μπορεί εδώ στα Γιάννενα τις τελευταίες μέρες να μονοπωλεί την επικαιρότητα και πάλι η τύχη του αεροδρομίου μας και να ακούγονται διάφορα σενάρια για το πώς θα πορευτούν τα έργα, αλλά μπροστά μας έχουμε την θερινή περίοδο, την οποία τοπικοί φορείς, Αυτοδιοίκηση και επαγγελματίες του Τουρισμού θα πρέπει να εκμεταλλευτούν. Η γειτονική μας Άρτα πάντως έχει ήδη ξεκινήσει ενέργειες για το πώς θα προσελκύσει τουρίστες στην περιοχή της. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης συναντήθηκε χθες  με τον Αερολιμενάρχη του Ακτίου Θεόδωρο Γαλάνη, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού Νίκο Λιόντο.  Οι τρεις άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα προβολής της περιοχής της Άρτας και συγκεκριμένα η προώθηση τουριστών  που καθ’ όλη την θερινή περίοδο θα έρχονται στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Έξυπνη κίνηση, από την Δημοτ. Αρχή της γειτονικής πόλης, η οποία έχει πάρει στα ζεστά το θέμα, επιδιώκοντας αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή της. Εμείς μένουμε στις συζητήσεις για το μέλλον του δικού μας αεροδρομίου, για το οποίο φυσικά τίποτα δεν θα αλλάξει μέσα στο 2016…
Ε.

Κανένας κατάλληλος…

Ζητήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλη την Ελλάδα για να συγκροτήσουν την επιτροπή των πανελλήνιων εξετάσεων! Κανένας έξω απ το …μαντρί δεν κρίθηκε κατάλληλος; Και όπως ακούσαμε άλλαξαν τα περισσότερα μέλη της επιτροπής κάτι που δεν συνέβαινε εδώ και δεκαετίας, αφού όλοι έκριναν ότι έπρεπε να μένει ένας ικανός αριθμός στελεχών που να έχει την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς για να αποφεύγονται τα λάθη…  Όσο για την αξιοκρατία; Αυτή μπήκε για μια φορά ακόμη στα αζήτητα. Τα προσόντα απαντώνται μόνο στους κομματικούς φίλους. Οι άλλοι ας μεταναστεύσουν εκεί όπου ξέρουν να επιλέγουν τους καλύτερους…
Θ.

* * *

Οι γιαλαντζί ιδεολόγοι…
Πόσοι και πόσοι λένε ότι είναι αριστεροί! Παίρνουν από μόνοι τους το δικαίωμα να εμπορεύονται αυτή τη λέξη! Και όταν φθάνουν στο δια ταύτα, είτε στην προσωπική τους ζωή είτε ασχολούμενοι με τα κοινά, τότε μένουν γυμνοί στον ήλιο! Τα ίδια βιώσαμε και με τους γιαλαντζί σοσιαλιστές! Στην πράξη, ούτε σοσιαλισμό βιώσαμε ούτε αριστερή ιδεολογία γευτήκαμε. Το ίδιο σύστημα αναπαράγουν με όλα τα φαινόμενα της κακοδιαχείρισης και της ανοργανωσιάς. Κι εμείς, ούτε που ξέρουμε τι μας γίνεται και αυτοί που κυβερνούν κάνουν μνημόσυνα στην ιδεολογία τους που την κρατούν  θεωρητικά ως σημαία τους, ενώ στην πράξη την προδίδουν. Εκτός κι αν ουδέποτε είχαν την πρόθεση να κάνουν κάτι το διαφορετικό και έσπερναν ωραία λόγια για να αποκτήσουν το ποθούμενο.

Ξέρουμε τι κάνουμε;
Πέρυσι ψηφίσαμε δύο φορές μέσα σ’ ένα χρόνο! Την πρώτη φορά επιλέξαμε μία αριστερή κυβέρνηση και τη δεύτερη φορά πάλι αριστερή κυβέρνηση επιλέξαμε αλλά με απόντες τους αριστερούς. Αποχώρησαν οι καθαρόαιμοι αριστεροί προκειμένου να μην νοθεύσουν την ιδεολογία τους. Και οι συνεπείς δημιούργησαν τη ΛΑ.Ε στην οποία δεν επέτρεψε ο λαός να βγάλει ούτε έναν βουλευτή στο εθνικό κοινοβούλιο! Έτσι το «δεύτερη φορά αριστερά» αμφισβητείται και αυτοί που κυβερνούν τον τόπο αγκαλιά με ένα αξιοπερίεργο δεξιό κόμμα δεν ξέρουν ούτε τι πιστεύουν ούτε πού μας πάνε… Το μόνο που έμαθαν είναι να κρατάνε γερά τις καρέκλες και τα προνόμιά τους… Κι εμείς ποια σχέση έχουμε με τις ιδεολογίες; Τόσες φορές μας πρόδωσαν οι εκφραστές τους.

Τα ίδια Παντελάκη μου…
Πάλι τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος έπαιξαν αυτό τον καιρό. Στο περυσινό δημοψήφισμα μας ζήτησαν να πούμε ΟΧΙ κι όταν τους κάναμε τη χάρη έπεσε πένθος βαρύ στου Μαξίμου και το μετέτρεψαν σε ΝΑΙ! Τόση επιπολαιότητα για πόσο θα την ανεχόμαστε; Και τώρα πάλι μας οδηγούν στο μη χειρότερα! Πάντως, αντί για εξομάλυνση της όλης απερίγραπτης κατάστασης τέσσερα σενάρια παίζουν. Αυτό των εκλογών, του δημοψηφίσματος, ο ανασχηματισμός - μια που κρίθηκαν οι υπουργοί και πήραν βαθμό κάτω από τη βάση- κι άλλο ένα, η παραίτηση του Τσακαλώτου! Παραίτηση του Γιάνη είχαμε πέρυσι, που τώρα παραδέχεται ότι απέτυχε, για παραίτηση του επί κεφαλής των 53  στο ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε τελευταία! Και ποιος πληρώνει τις αποτυχίες τους;

Σχέδια επί χάρτου...
Περιέπλεξαν τόσο την όλη κατάσταση που κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει σ αυτό τον τόπο! Υποσχέθηκαν τόσα μέχρι που να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας και όταν έφθασαν στο δια ταύτα αποδείχθηκαν τόσο ερασιτέχνες που προχωράμε στο δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης Τσίπρα και κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Θα μου πείτε ήταν καλύτερη η κυβέρνηση που διώξαμε; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Απλά θα μείνουμε με την αμφιβολία για το αν πράξαμε σωστά που τους διώξαμε πριν την ώρα τους. Κι όσο θα μας βαραίνουν με τους φόρους που τους ζητάνε πάντα από τους ίδιους πολίτες, τόσο θα αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που μας φορτώνουν…
Θεανώ Βλάχου