ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Όλα για την Άρτα!
= Πάντα οι υπουργοί βοηθούσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με έργα την εκλογική τους περιφέρεια. Αυτό όμως που συμβαίνει με τη γειτονική Άρτα και τους ΣΥΡΙΖΑΙους (αυτούς ντε που καταδίκαζαν τις... ρουσφετολογικές αποφάσεις) δεν έχει προηγούμενο, και είναι αδύνατο να  βρει μιμητές στο μέλλον. Τρέχουν προγράμματα, τρέχουν χρηματοδοτήσεις για έργα και εργάκια. Μέχρι και ειδική συνέντευξη Τύπου σχεδιάζουν να δώσουν Γεροβασίλη και Τσίρκας (όπως έγραψε Αρτινή εφημερίδα), ώστε να ανακοινώσουν εντάξεις έργων στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που για τους άλλους νομούς της χώρας, είναι «κλειδαμπαρωμένο»!

Πλημμύρισαν κι αλλού…
 Δεν λέμε ότι δεν είναι καλό να δίνονται χρήματα για κοινωφελή έργα σε μια περιοχή, αλλά πρέπει να κοιτάμε και παραδίπλα μας. Γιατί, τον περασμένο χειμώνα  δεν πλημμύρισε μόνο η Άρτα, αλλά πλημμύρισε π.χ. και ο Αχέροντας, καταστρέφοντας στρέμματα καλλιεργειών. Για εκεί όμως δεν υπάρχουν χρήματα, έστω και αν ο Πρεβεζάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας είναι «κολλητός» (τον έχει παντρέψει) ο Αλέξης Τσίπρας.
Α.

Βραβείο πρωτοτυπίας!
Υπέγραψε τη συμφωνία με τους Κινέζους ο Τσίπρας! Χαρές και χειραψίες την ώρα της υπογραφής. Έλα, όμως, που η συμφωνία έπρεπε να περάσει και από τη Βουλή! Και αυτό το έκαναν λίγο πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο. Αλλά το σχέδιο που κατέθεσε ο Δρίτσας ήταν διαφορετικό από όσα συμφώνησαν και υπέγραψαν… Ήξερε αυτός τι έλεγε όταν μας προειδοποιούσε ότι μέχρι τον Ιούνιο πολλά θα αλλάξουν… Μιλάμε για μεγάλη συνέπεια… Για να δούμε. Θα τα καταπιεί η COSCO, ή θα κάνει κολοτούμπα ο υπουργός;
ΜΑΤ
«Εξορθολογισμός»…
Πρώτοι απ’ όλους πήραν οι συνταξιούχοι την ψυχρολουσία. Πήγαν να πάρουν τη σύνταξή τους και τη βρήκαν μειωμένη. Έλειπε το ΕΚΑΣ! Από τη δήλωση του Γεν. Γραμματέα μάθαμε ότι τους έκοψαν το ΕΚΑΣ για να εξορθολογήσουν την κατάσταση! Οι συνταξιούχοι το μόνο που κατάλαβαν είναι ότι η πενιχρή τους σύνταξη έγινε μικρότερη. Περιέργως, ενώ χρειάζονται πόρους εξακολουθούν να μη φορολογούν ούτε τις επίσημες αποδοχές των πολιτικών. Αυτές δεν φορολογούνται στο ακέραιο… Αυτό θα πει εξορθολογισμός αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… Και όποιος έχει αντιρρήσεις ας το πιει με το ζουμί του!
Θ.

Ηπειρώτισσα Γεν. Διευθύντρια!
Μετά τον Κώστα Τασούλα που θήτευσε ως πρόεδρος, άλλη μία Ηπειρώτισσα αναλαμβάνει το «τιμόνι» στο Ινστιτούτο «Κων/νος Καραμανλής». Ο λόγος για  την Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία με απόφαση του Πρόεδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε Γενική Διευθύντρια στο Ινστιτούτο. Η κ. Μπότσιου γεννήθηκε στην Αθήνα, έλκει όμως την καταγωγή της από την Καστάνιανη Κόνιτσας. Ακούγονται μάλιστα πολύ θετικά σχόλια για τις ικανότητες και την επιστημοσύνη της! Από τη στήλη, ευχές για γόνιμη θητεία στο Ινστιτούτο «Κ. Καραμανλής»!
Κ.Α.

Μπαίνουν παιδιά…

Σφραγισμένη επίσημα μπορεί να είναι η παιδική χαρά στον Κουραμπά, όμως υπάρχουν παιδιά που βρίσκουν καθημερινά τρόπο να μπαίνουν σ’ αυτήν και να παίζουν σε ορισμένα απ’ τα παιχνίδια της (φωτό)! Ας ελπίσουμε να μην κινδυνεύσει η ασφάλεια κάποιου απ’ αυτά, γιατί η ευθύνη για ό,τι συμβεί θα ανήκει στα παιδιά που αψηφούν την απαγόρευση εισόδου στον παιδότοπο ή και στους γονείς τους που τους επιτρέπουν να μπαίνουν σ’ αυτόν. Όσο για τον Δήμο, δε μπορεί να βάλει… συρματόπλεγμα για να κάνει απρόσιτη την παιδική χαρά, όμως αν μπορεί να πάρει κάποιο άλλο μέτρο…
Κ.Α.

* * *

Δικό τους παιδί!
Δεν έχουμε την πατρότητα του προγράμματος, αναφωνεί και ο Σκουρλέτης! Το σύνθημα ρίχτηκε και το επαναλαμβάνουν όλοι τους με τη σειρά ωσάν αντίλαλοι. Ακόμη και μέσα στις πέντε προτάσεις των 53 στελεχών της νέας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ο Τσακαλώτος, ξεχωρίζουμε μία: «Το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει επιβληθεί και πρέπει να αλλάξει…». Αν εμείς λέγαμε ότι με τις βλακείες τους το 2015 μας φόρτωσαν αυτό το συγκεκριμένο μνημόνιο θα είχαμε άδικο; Γιατί αν δεν είχαν προκαλέσει τότε εκλογές, αν έκλεινε η αξιολόγηση του προγράμματος με την προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα φθάναμε σήμερα εδώ. Γι’ αυτό ας μην αποποιούνται την πατρότητα. Δικό τους παιδί είναι το τρίτο μνημόνιο.

Προκαλεί θλίψη…
Όσα αποδέχθηκαν να εφαρμόσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το νέο χαλκά που μας πέρασαν δεν θα τα αποδεχόταν καμία άλλη κυβέρνηση. Και αυτό το ήξεραν πριν από εμάς οι λεγόμενοι δανειστές. Εκείνο που εμείς δεν ξέρουμε είναι αν οι δανειστές γνώριζαν ότι μόνο με τον Τσίπρα θα μπορούσαν να περάσουν κάθε επώδυνο μέτρο και μάλιστα χωρίς μεγάλες αντιδράσεις από το λαό. Είτε τα γνώριζαν όλα αυτά είτε τα ανακάλυψαν στην πορεία, τους ήρθε κουτί η εκλογή Τσίπρα. Με υψωμένες γροθιές και με επαναστατικά συνθήματα επέβαλε στην ελληνική κοινωνία τόσο επαχθή μέτρα που ήταν αδύνατο να τα αποδεχθούν άλλοι λαοί. Όχι πως καλοπερνάνε και όσοι πέρασαν από μνημόνια αλλά και οι άλλοι που βιώνουν τη λιτότητα και βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να ξηλώνονται.

Αφού το λέει…
Στην Ευρώπη, είπε ο Νίκος Παππάς, υπάρχουν δύο λύσεις. Ή η δεξιά και η ακροδεξιά που έχουν διχάσει το λαό ή η αριστερά που ενώνει! Αν εννοεί τη δική του αριστερά που τα βρήκε μόνο με τη δεξιά του Καμμένου εμείς τι να πούμε; Πάντως, αν κρίνουμε από το πώς ξεκίνησε η δική του αριστερά το Γενάρη του 2015, από ποιους απαρτιζόταν και ποιους εκπροσωπούσε μάλλον κάποιο λάθος κάνει. Γιατί η ηγεσία αυτής της αριστεράς εκπαραθύρωσε κάθε φωνή διαμαρτυρίας κι ας προέρχονταν  από τη σάρκα της. Ούτε Λαφαζάνης και Σία, ούτε Ζωή, ούτε Σακελλαρίδης… Αν θα εξωπετάξει με πρώτη ευκαιρία και τους 53 του Τσακαλώτου θα το δούμε… Πάντως με λόγια δεν φτιάχνεις καμία αριστερά. Θέλεις συνέπεια, θέλεις έργα στην πράξη.

Το  BREXIT θα διδάξει!
Ήρθε η ώρα για να πάρουν οι δικοί μας ένα μάθημα του τι σημαίνει να είσαι έξω από την Ε.Ε. κι ας έχει αυτή ένα σωρό μειονεκτήματα. Έξω απ’ αυτή τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Και τώρα θα δούμε στην πράξη τι θα γίνεται στην Αγγλία  μετά το BREXIT. Αυτή η χώρα θα βρει στηρίγματα αλλού ή θα μείνει μόνη της σαν την καλαμιά στον κάμπο μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς προς το χειρότερο; Πάντως, ό,τι θα γίνεται από εδώ και πέρα στην Αγγλία θα αποτελεί μάθημα και για τους πληθυσμούς και για τα κόμματα που πετάνε ιδεολογικές κορώνες χωρίς περιεχόμενο. Οι λυκοσυμμαχίες που καταγγέλλουν μπορεί να αποδειχθούν καλύτερα καταφύγια από τη μοναξιά...
Θεανώ Βλάχου