ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ανοιχτά ή κλειστά;
Από το απόγευμα της Κυριακής «άναψε» η συζήτηση στα Γιάννενα για το αν πρέπει ή όχι να μείνουν κλειστά τα σχολεία! Κι αυτό γιατί υπήρξαν γονείς που δήλωναν πως προτιμούσαν να μην λειτουργήσουν τη Δευτέρα, λόγω του κρύου. Τελικά, ορθώς ο Δήμος αποφάσισε να ανοίξουν τα πιο πολλά σχολεία, πλην κάποιων παιδικών σταθμών όπου είχε παγώσει το σύστημα ύδρευσης, έστω κι αν τα μαθήματα τελικά διακόπηκαν δύο ώρες νωρίτερα. Πάντως, όταν δεν έχει πολύ χιόνι και αφού η θέρμανση στα σχολικά κτίρια λειτουργεί κανονικά, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνουν μαθήματα.
Κ.Α.

Για λίγα ψηφαλάκια;
Δεν τόλμησε ο πρωθυπουργός να πάει στον αγιασμό των υδάτων στο λεκανοπέδιο. Ίσως χρειαζόταν να κινητοποιηθεί ολόκληρο το σώμα των αστυνομικών για να έχει σίγουρη προστασία. Έτσι προτίμησε την ακριτική Αλεξανδρούπολη όπου και ο  επίσκοπος του έδωσε να πετάξει το Άγιο Πνεύμα, εν είδει περιστεράς κι ας δηλώνει άθεος και δεν κάνει ούτε σταυρό! Επιπροσθέτως, τον έβαλαν να βάλει στο λαιμό του νέου που έπιασε το σταυρό και το έμβλημα του Χριστιανισμού. Ένα σταυρό!!! Και όλα αυτά γιατί; Για λίγα ψηφΑλάκια από τους θρησκευόμενους;
ΜΑΤ

Άρχισαν οι πίτες…
Οι γιορτές τελείωσαν, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας ξεκίνησαν στα Γιάννενα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει χαμός στην κυριολεξία! Δεν είναι μόνο οι πολιτιστικοί σύλλογοι που κόβουν πίτα αλλά και τα αθλητικά σωματεία, με πρώτα στα Γιάννενα τον Ναυτικό Όμιλο και τη Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, το δραστήριο σωματείο που ασχολείται με το Πιγκ – Πογκ (φωτό) που έκοψε την πίτα παρουσία της Διοίκησης και των αθλητών του με την ευχή η νέα χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα αγωνιστικά από την προηγούμενη!..
Κ.Α.

Καλή η ευαισθησία...
Έδειξε ευαισθησία ο Μανώλης Γλέζος για το παιδί της Πόλας Ρούπα και καλά έκανε. Ένα παιδί μακριά από τους γονείς του μόνο φυσιολογικά δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Αν και με τις επιλογές των γονέων του θα συνέβαινε κάποτε να το εγκαταλείψουν και οι δύο! Όπως και έγινε. Το κράτος όμως, πριν δώσει το παιδί στη γιαγιά ή στη θεία δεν θα πρέπει να ελέγξει αν το περιβάλλον που θα μεγαλώσει είναι κατάλληλο; Θα μου πεις ότι η αγάπη της γιαγιάς δεν συγκρίνεται με το περιβάλλον ενός ιδρύματος, αλλά καλού κακού ας το ερευνήσουν. Όσο για εκείνα τα παιδιά του παιδομαζώματος που απομακρύνθηκαν βίαια από την αγκαλιά της μάνας τους, ποιες καταστάσεις βίωσαν και πώς εξελίχτηκε τελικά ο ψυχισμός τους; Και οι μανάδες που έμειναν πίσω πώς επιβίωσαν μετά τη μεγάλη απώλεια; Τα παιδιά σε όλες τις εποχές χρειάζονται σωστό περιβάλλον και προστασία…
Θ.

Ήρθε η δικαίωση!

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν τους μετεωρολόγους για λάθος προβλέψεις όσον αφορά στην έλευση του χιονιά και να που τώρα η ΕΜΥ και οι επιστήμονές της δικαιώνονται! Στα λευκά ντύθηκαν οι παραλίες της Πάργας και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, χιόνισε στα Γιάννενα (φωτό), κρύσταλλα έκαναν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια της λίμνης, τα θερμόμετρα έφτασαν να δείξουν χθες από μείον 12 έως μείον 16 – 17 βαθμούς Κελσίου σε χωριά όπως η Μηλιά Μετσόβου και η Βοβούσα, ακόμα και τα νερά του Αράχθου πάγωσαν σε ορισμένα σημεία της κοίτης του! Αν αυτό δεν είναι χιονιάς…
Κ.Α.

Να ξαναμπούν φανάρια!
Μια απορία σε καταλαμβάνει παρατηρώντας τους στύλους που κάποτε ήταν φανάρια στο σημείο όπου διασταυρώνονται η Αβέρωφ με τη Μητροπόλεως και την Ανεξαρτησίας (φωτό), αλλά και πιο κάτω, στη διασταύρωση με Κουντουριώτου και Γιοσέφ Ελιγιά. Εδώ και χρόνια φανάρια δεν υπάρχουν στα σημεία αυτά, αν και μιλάμε για κόμβους με πολλή κίνηση και σε οχήματα και σε πεζούς, οι οποίοι… κάνουν το σταυρό τους προτού περάσουν τις διαβάσεις! Μήπως λοιπόν αφού οι στύλοι υπάρχουν να μπουν ξανά σ’ αυτούς οι φωτεινοί σηματοδότες; Μπορεί έτσι να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό στα σημεία αυτά. Ας μελετήσει ο Δήμος το θέμα κι ας πράξει ανάλογα!
Κ.Α.

* * *

Εθελοντική δουλειά…
Δύο αδέλφια, Έλληνες, είναι βουλευτές. Ο ένας στην Αμερική και ο άλλος στο ελληνικό κοινοβούλιο! Ο ένας παίρνει 500 ευρώ το χρόνο, ως αμοιβή, επειδή στην πολιτεία όπου εκλέγεται θεωρείται εθελοντική η δουλειά του βουλευτή! Eδώ γίνεται επάγγελμα και μάλιστα με πολλά προνόμια. Προκομμένοι και οι δύο, έχουν επιχειρήσεις στην Αμερική αλλά ο ένας ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα. Οι ελληνικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις τους αποτρέπουν να κάνουν και εδώ αντίστοιχες δουλειές αν και θα το ήθελαν. Η ανεργία στην πολιτεία όπου εκλέγεται ο ένας είναι 2,5%! Μάλιστα ψάχνουν για προσωπικό αλλά δεν βρίσκουν. Είπαν ότι τρόμαξαν όταν έμαθαν τι χρειάζεται για να ανοίξεις επιχείρηση στην Ελλάδα και πώς σε αντιμετωπίζει το κράτος… Έτσι δεν το τόλμησαν.

Στείλτε βιογραφικά!
Επιτέλους δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας! Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεται και η πολιτεία των ΗΠΑ στην οποία δραστηριοποιείται στην πολιτική ο συμπατριώτης μας αλλά έτσι μας εμήνυσαν κάποιοι. Ετοιμάστε τα βιογραφικά σας, πάρτε και βεβαίωση κομματικών αγώνων στην αριστερά του Τσίπρα, μπορεί να σας χρειαστεί αφού εκείνος υποσχέθηκε τις θέσεις εργασίας! Προσοχή! Σημειώστε καθαρά και τη χώρα στην οποία θέλετε να σας προσλάβουν. Συγκεκριμένα, οι 300.000 θέσεις είναι στη Γερμανία, 100.000 στην Αυστραλία, 150.000 στην Αγγλία και 150.000 στην Αμερική. Άντε με το καλό και καλή αντάμωση. Μετά τις επιχειρήσεις που έδιωξαν απ’ την Ελλάδα ήρθε η σειρά των επιστημόνων και των αγροτών… Δεν θα μείνει ούτε δείγμα Έλληνα στη χώρα μας!

Πόσο ρόδινα…
Χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα την Πορτογαλία αλλά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί στην πραγματική ζωή! Αν ένας μαθητής χρειάζεται να δώσει 300 ευρώ για να αγοράσει τα βιβλία της τάξης του τότε δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Και εκείνοι που δεν διαθέτουν αυτά τα χρήματα τι κάνουν; Απλά πιέζονται τα παιδιά από τους δασκάλους για να φέρουν στο σχολείο τα βιβλία τους ή αναγκάζονται να τους βγάζουν φωτοτυπίες. Πώς θα τα αγοράσουν; Ας κόψουν το λαιμό τους οι γονείς…  Όσο για τις δικές μας σπατάλες σ’ αυτό τον τομέα, αυτό είναι ελληνική πρωτοτυπία… Πάντως, έτσι ή αλλιώς δηλαδή με ή χωρίς μνημόνια και τρόικες οι λαοί της Ε.Ε θα γονατίσουν. Αυτά είναι τα σχέδια του Σόιμπλε. Και όσο έχει το πάνω χέρι είμαστε καταδικασμένοι.

Άλλο και τούτο…
Το Eurogroup δεν υφίσταται ως επίσημο όργανο της Ε.Ε. αλλά περιέργως παίρνει σοβαρές αποφάσεις! Ποιος το νομιμοποιεί; Είναι το όργανο μέσω του οποίου αποφασίζει και διατάσσει ο Σόιμπλε αφού απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Εκείνος το δημιούργησε για να έχει δίοδο έκφρασης των σκέψεων και των αποφάσεών του; Κι εκείνο το Εuroworking group τι ακριβώς κάνει; Τι θα πει προετοιμάζει τις αποφάσεις του Eurogroup; Τόσα όργανα, τόσες σπατάλες χρημάτων για τη λειτουργία τους και οι λαοί της Ευρώπης ζουν τον αυξανόμενο εφιάλτη της ανεργίας. Πάντως αυτά τα όργανα συνεδριάζουν πολύ τακτικά μόνο που δε δίνουν λύσεις στα προβλήματα.
Θεανώ Βλάχου