ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Επίτιμη δημότης…
Συνδημότισά μας θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Σοφία Στάικου, η οποία, ως γνωστόν, πρωτοστάτησε για την κατασκευή του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ του Κάστρου. Ο Δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζει να διοργανώσει ειδική εκδήλωση όπου θα την κάνει επίτιμη δημότη της πόλης, θέμα που τέθηκε χθες και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δίκαιη τιμή για μία γυναίκα που πρόσφερε καλές υπηρεσίες στα Γιάννενα!
Κ.Α.

Η διαφορά...
Μόνο στις 17 μονάδες έφτασε η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (Ν.Δ. 32,5, ΣΥΡΙΖΑ 15,5) σε μέτρηση που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δημοσιοποιήθηκε προχθές από τον ΣΚΑΙ! Μην τρέξουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες και αμφισβητήσουν την έρευνα, η οποία απλά επιβεβαιώνει ανάλογη δημοσκόπηση της δικής τους «Εφημερίδας των Συντακτών», η οποία έδινε την διαφορά στις 16,5 μονάδες. Μέχρι να φτάσει το Κόμμα στο 4% έχει αρκετό δρόμο ακόμη, γι’ αυτό ας μη βιάζονται ούτε οι μεν να αναλάβουν εξουσία, ούτε οι δε να επιστρέψουν στη βάση τους...
Γ.Γ.

Απλά αδιαφορούν…
Κάθε μέρα έρχονται μηνύματα από επιχειρηματίες που φεύγουν από την Ελλάδα και εγκαθίστανται στη Βουλγαρία, την Κύπρο ή αλλού. Όλοι τους λένε ότι εκεί βρίσκουν ευνοϊκό κλίμα τόσο για την έναρξη των εργασιών όσο και για τη χαμηλή φορολόγησή τους. Ακόμη και η Κύπρος που βρέθηκε για λίγο σε μνημόνιο ξαναπήρε μπροστά και ελκύει Έλληνες επιχειρηματίες που αδυνατούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Και η κυβέρνηση τι κάνει για να προλάβει την οικονομική  αφαίμαξη; Τίποτε. Ίσα - ίσα που κάνει ό,τι μπορεί για να διώχνει τις επιχειρήσεις απ’ την Ελλάδα. Τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης θα είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα εφαρμογής της θεραπείας του ΣΟΚ! Θα πάρουν και βραβείο.
ΜΑΤ
Πολιτική αλά ελληνικά!
Φόρτωσαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ό,τι ήθελαν! Το ρεύμα που καίει ο καταναλωτής είναι ελάχιστο μπροστά στους πρόσθετους φόρους. Ακόμη και τον ΕΝΦΙΑ τον έβαλαν κάποτε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Και το ωραίο είναι ότι το κράτος κάνει κοινωνική πολιτική αλλά τη φορτώνει σε όλους τους Έλληνες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Επιβαρύνει ακόμη και τις κοινωνικές ομάδες που θέλει να συνδράμει. Έτσι πολύτεκνοι και εκείνοι που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο πληρώνουν μέσα στο λογαριασμό τους το ΥΚΩ. Ποιοι σκέφτηκαν και ποιοι υλοποίησαν τέτοιες πρακτικές δεν το ξέρουμε…. Είναι καιρός να απαλλαγούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τα πανωπροίκια!
Θ.

Απειλή για δρομείς!..

Τη δέσμευση ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης. Ας είναι κι έτσι. Πάντως, το συγκεκριμένο έργο έπρεπε εδώ και καιρό να έχει μπει σε προτεραιότητα έναντι άλλων, γιατί στο ταρτάν αυτό τρέχουν καθημερινά δεκάδες δρομείς, που θα αυξηθούν καθώς φτιάχνει ο καιρός και η κατάστασή του θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Χειρότερο σημείο του ταρτάν είναι αυτό παραπλεύρως της σκεπαστής (φωτό) που και τις πιο πολλές φθορές έχει και όταν βρέχει γεμίζει γλίτσα. Πατινάζ κάνεις πάνω του…
Κ.Α.

Δεν… ακούει το τηλέφωνο!
Ως Αντιδήμαρχος αρμόδιος για πολύ σημαντικά θέματα της πόλης όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση, τα αδέσποτα ζώα, οι παιδικές χαρές, ο Δημήτρης Κατηρτσίδης λογικά θα έπρεπε να απαντάει σε κάθε τηλέφωνο που του γίνεται, είτε αναγνωρίζει τον αριθμό, είτε όχι, ώστε να δέχεται αιτήματα, παράπονα, παρατηρήσεις. Έτσι κάνουν όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Αμ δε! Υπάρχουν αριθμοί γνωστοί που τον καλούν επανειλημμένα, αλλά ο κ. Κατηρτσίδης κάνει πως δεν… ακούει, προφανώς επειδή δεν ξέρει τι να απαντήσει! Σύμφωνα με διαδόσεις, από Πανεπιστημιούπολη μεριά έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις το τελευταίο διάστημα για το θέμα των αδέσποτων. Δεν απάντησε σε καμία, ούτε επέστρεψε κλήση! Φαντάσου τι σκέφτονται για εκείνον αυτοί που τον καλούν…
Κ.Α.

* * *

Βάσει προγράμματος…
Εφτά χρόνια τώρα προγραμματίζουν με το μυαλό τους τη λύση του ελληνικού προβλήματος. Αποφασίζουν και διατάσσουν. Μας πιέζουν και μας απειλούν. Έλα όμως που το πρόγραμμα δεν βγαίνει… Μέτρα κι άλλα μέτρα, δυστυχία στα σπίτια των Ελλήνων, και όταν ζορίζονται οι εγκέφαλοι της καταπίεσής μας βγάζουν το χαρτί του Grexit και της δραχμής… Να ξέραμε και τι θέλουν πραγματικά από εμάς ή από τη χώρα μας… Ίσως εν καιρώ να αποκαλυφθούν οι επιδιώξεις τους. Πάντως από τη φάτσα τους συμπεραίνουμε ότι για το καλό μας δεν δίνουν δεκάρα. Άλλα σκέφτονται και άλλα επιδιώκουν… Ποιοι θα κερδίσουν στο τέλος ίσως το μάθουμε κάποτε. Τότε θα βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα. Το δεύτερο βιβλίο «το δόγμα του ΣΟΚ» μπορεί να περιγράφει και τα δεινά των Ελλήνων.

Στο επίκεντρο…
Διάφοροι θεσμοί ανασκουμπώθηκαν για να βρουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Σκέφθηκαν και ξανασκέφθηκαν, συσκέφτηκαν και αντάμωσαν πάλι και πάλι, συνομίλησαν με τους αξιωματούχους της Ελλάδας και τους έκαναν σοβαρές υποδείξεις και στο τέλος έκαναν μια τρύπα στο νερό. Και εκείνο το αόρατο χέρι που κινεί τα νήματα της όλης προσπάθειας και που κάνει τόσο κακό στον ελληνικό λαό εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός και δίνει εντολές με τέτοιο ύφος λες και μας μισεί. Δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει η φτωχοποίηση ενός λαού ούτε τα δεινά που προκαλούνται μετά από κάθε δική του απόφαση. Στάζει χολή. Μας υποδεικνύει και τρόπους για να γίνει δήθεν πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.

Οικονομικός πόλεμος!..
Πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι αυτός ο νέος πόλεμος; Ο οικονομικός; Γιατί περί πολέμου πρόκειται και τώρα. Άλλοι σχεδιάζουν και άλλοι μας επιβάλουν τα μέτρα της διάλυσης της κοινωνίας μας. Μπορεί να μη βλέπουμε τα τανκς και να μη μας βομβαρδίζουν με τα αεροπλάνα τους αλλά όταν θα τελειώσει και αυτός θα έχουν ισοπεδώσει την Ελλάδα. Τι θα αφήσουν όρθιο; Και ποια θα είναι η διαφορά του με τον άλλο πόλεμο; Και αν συγκρίνουμε τη στάση των προγόνων του Σόιμπλε πόσο διαφορετική ήταν τότε που  ισοπέδωναν την Ελλάδα και εξαφάνιζαν τους Έλληνες; Έδειξαν τότε λύπηση για τη στάση τους; Δείτε τώρα το πρόσωπο του Σόιμπλε κάθε φορά που κάνει αναφορά στα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι Έλληνες αλλά και όταν φωνάζει Grexit…

Αποφεύγει τις …συγκινήσεις!
Δεν ήρθε ούτε μια φορά για να δει από κοντά το αποτέλεσμα των εντολών του. Δεν τον ενδιαφέρει η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Δεν δίνει δεκάρα για τους νέους επιστήμονες που εγκαταλείπουν την πατρίδα. Δεν πέρασε ούτε μια φορά από τις γειτονιές να δει τα λουκέτα των απελπισμένων επιχειρηματιών. Όλα γι’ αυτόν είναι νούμερα που πρέπει να βγαίνουν σύμφωνα με το δικό του σχέδιο. Ούτε μία φορά δεν αναφέρθηκε στους άνεργους, στους πεινασμένους, στους άστεγους! Και το δυστύχημα για μας είναι ο κατώτερος των περιστάσεων πολιτικός κόσμος. Καμία εθνική προσπάθεια. Καμία προσωπικότητα δεν υψώνει ανάστημα.  Καμία  φωνή δεν ξεχωρίζει.
Θεανώ Βλάχου