ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Περί συγκέντρωσης τροφίμων…
Καλοπροαίρετες και καλοδεχούμενες οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης τροφίμων από διάφορους συλλόγους - σωματεία ενόψει Χριστουγέννων. Όμως για όσους δεν εντάσσονται ή δε συνεργάζονται με φορείς που έχουν καταγεγραμμένους πολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη, εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα για τον τρόπο διανομής και τους αποδέκτες των δωρεών, ενώ είναι πολύ πιθανό κάποιοι να τύχουν ενίσχυσης από δύο και τρείς φορείς και κάποιοι άλλοι να μην πάρουν τίποτα! Άρα, χρειάζεται ένας συντονισμός, που θα πρέπει να γίνεται γνωστός εκ των προτέρων, ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου.
Ν.
Ευχές με τη γέννηση…
Xριστούγεννα χωρίς να λάβουμε ευχετήρια κάρτα με θρησκευτική αισθητική από τον Αλέκο Καχριμάνη δε γίνονται! Η φετινή –ηλεκτρονική- κάρτα του Περιφερειάρχη Ηπείρου είναι, όπως πάντα, παρμένη από εικόνα εκκλησίας που απεικονίζει τη γέννηση του Χριστού, ενώ η ευχή που τη συνοδεύει αφορά τους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο και είναι η εξής: «Το μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη, αλληλεγγύη και πνευματικό αγώνα να πλημμυρίσει τις καρδιές τους. Η δε νέα χρονιά να σημάνει το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής περιόδου… ειδικά για την πατρίδα μας».
Κ.Α.
Μας προδιαθέτει…
Είμαι σε πανικό φωνάζει ο Τσίπρας! Την ίδια μέρα που ολοκληρώνονταν το συνέδριο της ΝΔ νάσου τον σε κάποια αντισυγκέντρωση να βγάζει λόγο. Συνήθως όλα τα κόμματα σέβονται τα συνέδρια των άλλων κομμάτων και στέλνουν εκπροσώπους τους για να εκφράσουν και τις απόψεις τους αλλά να ευχηθούν και καλή επιτυχία. Τίνος ήταν αυτή η ιδέα να οργανώσουν  μάζωξη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για  να εκφωνήσει το συνήθη  λόγο του ο μέγας αρχηγός; Ό,τι και να πει με λόγια η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός είναι πολύ σκληρή. Και μια που βρισκόμαστε στο χειμώνα ποιος δεν ξέρει αν μπορεί να βάλει πετρέλαιο;  Ό,τι  και να πει εκείνος ακούγεται ως θεωρητική αρλούμπα.  Η πραγματικότητα τον διαψεύδει…
ΜΑΤ
Τι θα έλεγε…
Καμία δήλωση από κυβερνητικό στέλεχος για την απώλεια ζωής τριών ανθρώπων από την Κατερίνη μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς! Αν ήταν τώρα αντιπολίτευση θα είχαν ξεσηκώσει τη χώρα με τις «ευαισθησίες τους»! Αλλά τώρα ούτε στα θύματα της φωτιάς αναφέρονται ούτε στις αυτοκτονίες πολιτών που βρίσκονται σε απόγνωση. Τώρα συμπεριφέρονται σαν να μη μαθαίνουν τι  γίνεται στη χώρα και πώς περνάει αυτός ο λαός… Παριστάνουν τον Αη-Βασίλη δίνοντας κάποια μερίσματα και νιώθουν ότι κάνουν το χρέος τους. Μόνο που αυτά τα «περισσεύματα» προέρχονται από το αίμα του ίδιου του λαού…
Θ.
Πού πάνε τα χρήματα;

Έχουμε ξαναγράψει για την ασυντήρητη κατάσταση του Μεθοριακού Σταθμού Κακαβιάς. Υπάρχει όμως και ένα ερώτημα: Το Τελωνείο εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο και θα μπορούσε ένα ποσό από αυτά να διατίθενται για τη συντήρηση. Κι αν αυτό δεν ήταν εφικτό από τα τέλη κλπ, ας προβλεφθεί να χρησιμοποιούνται για τέτοιου είδους εργασίες τα κατεσχημένα χρήματα. Δεν νομίζουμε ότι είναι δύσκολο, απλά κάποιος πρέπει να αναλάβει την  πρωτοβουλία για να πείσει τους αρμόδιους για την αναγκαιότητα βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων που δυσφημίζουν τη χώρα μας.
Ν.
Αξιέπαινη η «Πίνδος»!
Αυτό είναι όντως πολιτική κοινωνικής ευθύνης που πιάνει τόπο και ανακουφίζει αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας! Ο λόγος για την πρωτοβουλία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» να διανείμει, ενόψει Χριστουγέννων, πακέτα με προϊόντα του σε 2.000 οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης. Φυσικά η «Πίνδος» το κάνει κάθε χρόνο αυτό, προσφέροντας τουλάχιστον τα στοιχειώδη τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι τόσων οικογενειών. Γιατί, να μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα αδειανό τραπέζι μέσα στις γιορτές. Αξιέπαινη λοιπόν η πρωτοβουλία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων στο Νομό μας…
Κ.Α.

* * *

Κατόπιν ενεργειών του…
Λέτε κάθε φορά που ζητάει κάτι παραπάνω η τρόικα να τους υπενθυμίζει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ότι κατόπιν ενεργειών του έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά που πήγαινε να ανατρέψει τα σχέδια των δανειστών και να φέρει στα ίσια την ελληνική οικονομία; Ο Σαμαράς γνώριζε, ως ικανός οικονομολόγος και ιδιαίτερα εργατικός, ότι το πρώτο πρόγραμμα-μνημόνιο, το παπανδρεϊκό, δεν θα πετύχαινε και δεν θα έλυνε το πρόβλημα γιατί δεν είχε ούτε το σωστό πολλαπλασιαστή για τα ελληνικά δεδομένα, κάτι που ακούστηκε αργότερα  από ξένους οικονομολόγους, και ότι απλά θα ανακύκλωνε την ύφεση. Έτσι και έγινε! Του πήρε την εξουσία από τα χέρια ο Τσίπρας υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια και όταν έφθασε στην εξουσία τους έδωσε όλα όσα του ζήτησαν.
Δεν ήθελαν οι δανειστές!
Φαίνεται πως είχαν άλλα σχέδια για την Ελλάδα και το μίγμα πολιτικής των Σαμαρά-Βενιζέλου τους ξεβόλευε. Έτσι φρόντισαν να τους απομακρύνουν από το …ταμείο και το ανέθεσαν στον πιο συνεργάσιμο πολιτικό που ξεπερνάει ακόμη και τον Παπανδρέου. Εκείνος μας έριξε στην αγκαλιά του ΔΝΤ αλλά ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έφερε καμία αντίρρηση σε ό,τι κι αν του ζήτησαν. Κι ενώ κάνει τον ευαίσθητο για τις χειμαζόμενες κοινωνικές ομάδες αποδέχθηκε να κατεβάσει και το αφορολόγητο για να πλήξει τους μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ. Υπάρχει κανένας που να νομίζει ότι με αυτό το μέτρο θα πλήξει τον Βαρδινογιάννη ή τον Σαββίδη ή άλλον πάμπλουτο Έλληνα; Εμάς θα πλήξει. Αυτοί τα έχουν προστατευμένα.
Δεν ρώτησαν τότε!..
Ο Σαμαράς προσπάθησε να αλλάξει το μίγμα πολιτικής που παρέλαβε και κατάφερε τότε να ανατρέψει τα δεδομένα και να παραδώσει μια οικονομία που ξεκινούσε να αποδίδει και να σπάει το φράγμα της ύφεσης. Έτσι την παρέδωσε σε ανάπτυξη και αν παρέμενε για ακόμη ένα χρόνο όλα θα ήταν καλύτερα και για τη χώρα και για το λαό. Αυτή η πιθανότητα χαλούσε τα σχέδια εκείνων που άλλα είχαν στο νου τους για την Ελλάδα και βρήκαν μπροστά τους τον από μηχανής πολιτικό που βιαζόταν να απολαύσει τα προνόμια της εξουσίας και τους παρέδωσε αμαχητί τη χώρα και το λαό της. Ήταν τόσο ενοχλητικό για τους επιτρόπους μας να βλέπουν εκείνο τον πρωθυπουργό να μειώνει  το ΦΠΑ με σκοπό να τονώσει την επιχειρηματικότητα για να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας…
Eκεί που μας ήθελαν…
Ο Τσίπρας τους τα έδωσε όλα! Ούτε αντιστάσεις για το ΕΚΑΣ, ούτε στη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο επέμεινε -που θα έδινε τη δυνατότητα να ζεσταθεί ο λαός- αντιθέτως μείωσε το ύψος του επιδόματος θέρμανσης αλλά και τον αριθμό των δικαιούχων! Ούτε στην προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος είπε ΟΧΙ, ούτε στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Εκείνοι ξέρουν πόσο θα ανέβει το κόστος ζωής εκεί. Αλλά γιατί να νοιάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός; Μήπως είχε σχέδιο δικό του;  Απλά πήγαινε όπου τον πήγαιναν. Τέτοιο συνεργάσιμο πρωθυπουργό δεν βρήκαν ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία… Ένας είναι και μοναδικός. Και αυτόν τον αναδείξαμε εμείς.
Θεανώ Βλάχου