ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κίνδυνος για πεζούς!
 Να φέρουμε κόσμο στα Γιάννενα, ποιός λέει όχι. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να διασφαλίζουμε και την ασφάλεια τόσο των ίδιων, όσο και των μόνιμων κατοίκων της πόλης προς τα σημεία που συγκεντρώνουν τον πολύ κόσμο, όπως είναι το Παραλίμνιο με τα «Ασημένια Χριστούγεννα». Κι όμως ο δρόμος από τη διασταύρωση της Βογιάννου μέχρι το Παραλίμνιο και τις δύο ημέρες των Χριστουγέννων ήταν βυθισμένος στο σκοτάδι, αφού οι πυλώνες παρέμειναν σβηστοί. Ας πήγαιναν οι πεζοί από το πεζοδρόμιο, θα μπορούσε να πει κάποιος. Ναι, αλλά να όμως που ο χωμάτινος πεζόδρομος είχε γίνει πάρκινγκ (ελπίζουμε κάποιος να φροντίσει να μαζέψει και τα σκουπίδια που αφήνουν οι αναχωρούντες από το Παραλίμνιο), αλλά και περισσότερα από 25 (ναι 25) αυτοκίνητα είχαν σταθμεύσει πάνω στο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, μην αφήνοντας χώρο για πεζούς, που αναγκαστικά κατέβαιναν στο οδόστρωμα... Απαράδεκτη κατάσταση, ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να μην επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.
Α.
Στέκει εκεί και μας περιγελάει!
Το κτήριο όπου στεγάζεται η Εφορία στην οδό Δομπόλη στέκει εκεί μισογκρεμισμένο και μας περιγελάει. Δεν κατάφεραν, όσοι κι αν σχεδίαζαν να παρέμβουν, να το επισκευάσουν για να στεγάσει υπηρεσίες του Δημοσίου που πληρώνουν ενοίκια. Η εικόνα του απογοητευτική. Σκελετοί οι κολώνες και τα τοιχία και σπασμένα τζάμια παντού. Τα ενοίκια για τη στέγαση των υπηρεσιών υψηλότατα. Πώς πληρώνονται; Μα, από τους φόρους ημών των ταπεινών πολιτών που μας ρήμαξε το κράτος στη φορολόγηση για να μπορεί να ξοδεύει χωρίς να αγωνιά πώς θα πληρώσει τις τόσες νέες γραμματείες και λοιπές κομματικές υπηρεσίες που πρόσφατα ίδρυσε αλλά και τα ενοίκια για τη στέγαση νέων και παλαιών υπηρεσιών…
MAT

Δια στόματος Αυτιά…
 Τι είναι καλύτερο; Να δώσεις ένα ψάρι σε κάποιον που πεινάει για να κορέσει την πείνα του για μια μέρα ή να τον μάθεις να ψαρεύει για να έχει κάθε μέρα τροφή; Έλα ντε; Τι είναι καλύτερο; Τι λέει ο Αλέξης  ή κ. Αχτσιόγλου που σκέφθηκε να δώσει τα Χριστούγεννα σε νέους ανέργους  το  μποναμά της ψηφοθηρίας με την ελπίδα να δηλώσουν ευγνώμονες προς αυτή την τόσο ευαισθητοποιημένη παρέα; Αν μας έλεγαν και από πού τα έκοψαν για να κάνουν το ευεργέτη, θα γινόταν και αξιόπιστοι. Πάντως από τα δικά τους προνόμια και του κομματικού στρατού τους δεν τα έκοψαν. Αυτοί περνάνε ζωή χαρισάμενη. Οι ευεργεσίες προέρχονται από το αίμα των  φορολογουμένων που τους άλλαξαν τα φώτα με τις απαιτήσεις τους…
Θ.

ΣΥΡΙΖΑ και Ορθοδοξία…
Ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για την απόδοση της Αλβανικής Ιθαγένειας αναφέρεται και στο Θρησκευτικό και στο κοινωνικό του έργο.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στη δήλωσή του, ανέφερε ότι η απόδοση της ιθαγένειας αποτελεί αναγνώριση του κοινωνικού του έργου. Γενικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι το έχουν σε «κακό» να αναφέρουν τη λέξη Ορθοδοξία.
Ν.

Για τα… δημοσιογραφάκια!
 Μια όμορφη γιορτή για τα παιδιά των ανθρώπων του Τύπου στα Γιάννενα διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), στο θέατρο «Έκφραση». Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα  οι μικροί μπόμπιρες έλαβαν δώρα από τον Άγιο Βασίλη, φωτογραφήθηκαν μαζί του, τραγούδησαν και χόρεψαν στην σκηνή με τους πρωταγωνιστές του Θεάτρου, γεύτηκαν νόστιμους κουραμπιέδες και μελομακάρονα, έπαιξαν με την ψυχή τους!
«Ευχή όλων, να καταφέρει επιτέλους να ανασάνει ο ελληνικός λαός από την οικονομική κρίση, να σταματήσει η ανεργία και στον κλάδο και τα δημοσιογραφάκια μαζί με όλα τα ελληνόπουλα, να έχουν αυτά τουλάχιστον ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, απευθύνοντας τις πιο θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο 2018!
Ε.

Με διασπάσεις ή με συνοχή;
 Μας βρήκαν πόλεμοι, σκλαβιά, κακουχίες, φτώχεια και καταφέραμε να ορθοποδήσουμε πάλι.  Όσες φορές είμαστε ενωμένοι  πάντοτε τα καταφέρναμε. Όταν έμπαινε ανάμεσά μας το σαράκι του διχασμού, οι απώλειες ήταν μεγάλες. Μέσα σε τούτη την ξενόφερτη κρίση που μας βρήκε ως τον πιο αδύναμο κρίκο και μας άλλαξε τα φώτα πάλι κάποιοι ανέπτυξαν διασπαστικές πολιτικές. Ποιοι ωφελήθηκαν και ποιοι έχασαν; Ωφελημένοι βγήκαν μόνο όσοι …ανακατεύουν με την κουτάλα της εξουσίας το προς διανομή μερίδιο και το κάνουν πάντα προς όφελος δικό τους και της …αυλής τους. Οι άλλοι ας πάνε να κουρεύονται. Όποιος έσπειρε αυτά τα χρόνια το μικρόβιο του διχασμού, θα έρθει η ώρα που θα του αποδοθούν οι ευθύνες και θα πληρώσει το τίμημα…

Η εποχή των συμπτώσεων…
 Και σαν να μην έφθαναν όσα μας επιβάλλονται  έξωθεν, τα εντός του οίκου μας είναι απογοητευτικά.  Είναι σύμπτωση που μετά τις βολές Κοντονή εναντίον των δικαστών κάποιοι έβαλαν βόμβα στο Εφετείο Αθηνών; Και ποια μέρα διάλεξαν; Ακούσαμε ότι εκείνη τη μέρα θα έβγαινε η απόφαση για τους νεκρούς της Μαρφίν! Και νέο θαύμα τις παραμονές των Χριστουγέννων. Μόλις ο άλλος υπουργός αυτός της Παιδείας έδειξε την αντίθεσή του για τα λεγόμενα και τις πρακτικές του πρύτανη στη Θεσσαλονίκη γέμισε το πανεπιστήμιο με μπογιές και έσπασαν τζάμια και εξοπλισμοί γραφείων! Για να μην έχουμε και άλλες …συμπτώσεις οι κύριοι υπουργοί, δεν ετοιμάζουν μια λίστα με αυτά που θέλουν από τους δικαστές και τους πανεπιστημιακούς για να  σταματήσουν οι τόσες συμπτώσεις;

Είμαστε μοναδικοί…
Υπάρχει άλλη χώρα  που να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να τα ανέχεται η κυβέρνηση; Ποιος άλλος υπουργός Παιδείας με δηλώσεις του στοχοποιεί πρυτάνεις  ή τους υπαγορεύει τι πρέπει να λένε και τι να κάνουν σύμφωνα με τις δικές  του απόψεις; Οι συνήθεις ύποπτοι καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία, χωρίς να πληρώνουν το τίμημα, ενώ ο υπουργός ρίχνει τα βάρη στον Πρύτανη! Θα μου πείτε αφού είμαστε σε όλες τις συγκρίσεις πάτος να μην έχουμε και μια πρωτιά; Εξ άλλου με προίκα του τις καταλείψεις  αναδείξαμε πρωθυπουργό στη χώρα μας, πώς να μη γίνει παράδειγμα προς μίμηση; Πάντως σε άλλη χώρα τέτοιες ασθένειες δεν …ευδοκιμούν. Το γραφείο Πρύτανη ούτε το έχτισαν ούτε …φυλάκισαν τους διδάσκοντες  μέσα στα γραφεία τους…

Μας τους παίρνουν νωρίς!
 Κι ενώ εδώ κάθε υπουργός Παιδείας κάνει και από μία «μεταρρύθμιση» του ποδαριού ξηλώνοντας  ακόμη και ό,τι σωστό βρίσκει  για να το φέρει στα μέτρα  του, ξένα πανεπιστήμια μας παίρνουν τα φωτεινά μυαλά ακόμη και πριν φθάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πανεπιστήμιο του Σικάγου έδωσε υποτροφία σε μαθητή από το Βόλο για να σπουδάσει εκεί βιοχημεία! Ρώτησαν το μαθητή αν μετά τις σπουδές του θα επιστρέψει για να προσφέρει τις γνώσεις του στην πατρίδα. Ναι, είπε το παιδί. Όταν όμως βρει όλες τις πόρτες κλειστές, όταν αντιληφθεί πως η αξιοκρατία είναι ακόμη στα αζήτητα στη χώρα του λέτε να επιστρέψει; Οι ελληνικές ασθένειες παραμένουν αθεράπευτες…
Θεανώ Βλάχου