ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θυμήθηκαν  το σχόλιο!..
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ξανά από χθες το ατυχές σχόλιο της Γιαννιώτισσας νέας υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη για το τροχαίο που είχε πρωταγωνιστή τον γιο του ιδιοκτήτη των «Jumbo» Απ. Βακάκη. Η κ. Τζούφη είχε δηλώσει τότε ότι το δυστύχημα με την πόρσε είχε… ταξικό πρόσημο! Μάλιστα, χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ που, ως γνωστόν, συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, σχετικά με εκείνο το σχόλιο λέγοντας πως θα ήθελε η νέα υφυπουργός να το ανασκευάσει! Λίγο… χλωμό αυτό το τελευταίο!
Κ.Α.
Το «ναι» που έγινε «λευκό»!
Στο… δρόμο που χάραξε ο Αλ. Τσίπρας, φαίνεται πως κινήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος για το θέμα επιβολής προστίμου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στην εταιρία Εμφιαλώσεων «Χήτος ΑΒΕΕ», που τελικά δεν πέρασε, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της μονάδας «ΒΙΚΟΣ».
Η διαφορά όμως είναι ότι σε εκείνη την περίπτωση ο Θ. Μανταλόβας είχε ψηφίσει «ναι», ενώ προχθές αν και δήλωσε ότι συμφωνεί για επιβολή προστίμου, τελικά ψήφισε «λευκό». Πώς και γιατί τελικά το «ναι» έγινε «λευκό», μόνο ο ίδιος πραγματικά γνωρίζει.
Αλλά θα πει κανείς, εδώ ο Πρωθυπουργός στο δημοψήφισμα έκανε το «όχι» «ναι», ο Θ. Μανταλόβας μας… πείραξε;
Ε.
Είναι όλοι παρόντες;
Με αφορμή την παραίτηση και του κ. Παπαδημητρίου, συζύγου της υπουργού που πήρε το αμαρτωλό επίδομα στέγασης, έγινε λόγος για τις διασυνδέσεις που είχε το ζεύγος στην Αμερική και που φρόντισε να …ανοίξει πόρτες στον υπό εκκόλαψη τότε πρωθυπουργό! Ακούστηκαν ονόματα όπως το ίδρυμα Λεβί, ο Τζόρτζ Σώρος, οι Ρότσιλντ που υπέγραψαν και σύμβαση με την Ελλάδα και θα πάρουν ουκ ολίγα χρήματα. Μέσα σ’ όλα, λένε, είναι και ο Δραγασάκης που …αναβαθμίστηκε προς ικανοποίηση του αποχωρήσαντος υπουργού. Τι γίνεται πίσω από την πλάτη μας δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Κάποτε ..πετάχτηκε μέχρι το Παρίσι ο Τσίπρας χωρίς κανένα οικονομικό παράγοντα μαζί του και κάτι ειπώθηκε για συνάντηση με τους Ρότσιλντ…. Τι είπαν και τι συμφώνησαν;
Θ.
Λάθος πρόσωπο…
Σε λάθος πρόσωπο έπεσε η οργή του λαού για το επίδομα στέγασης που πήρε η συγκεκριμένη πλούσια υπουργός αλλά και άλλοι συνάδελφοί της! Αυτοί φταίνε που το πήραν νόμιμα ή ο Τσίπρας που το πέρασε κρυφά τον Αύγουστο του 2015 μέσα στις χιλιάδες σελίδες του τρίτου μνημονίου και που δεν πρόλαβαν ούτε να τις διαβάσουν εκείνοι που τις ψήφιζαν;  Ήταν ηθικό τελικά που δεν έβαλε ούτε εισοδηματικά κριτήρια; Εκτός κι αν κάποιοι το έβαλαν κρυφά από τον Τσίπρα και δεν τον ενημέρωσαν. Γιατί αν ήξερε τι πρόσθεσε στο νόμο που με κάθε άρθρο του  θα διέλυε την κοινωνία, αυτός έπρεπε να αποχωρήσει με τον ανασχηματισμό και όχι εκείνοι που χρησιμοποίησαν το νόμιμο ευεργέτημα.  Ίσως έτσι να ήταν τα πράγματα καλύτερα. Υπάρχουν τόσοι ικανοί σ’ αυτό το χώρο…
ΜΑΤ

Μίλησε κι ο… σύζυγος!
Λαμπερή είσοδο στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε χθες η συμπατριώτισσά μας νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία σε δηλώσεις της για το πώς αντέδρασε στην υπουργοποίηση ανέφερε: «Συγκινήθηκα αλλά δεν έκλαψα. Γύρισα στην παιδική μου ηλικία. Είχα προσπαθήσει να είμαι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ σε άλλους ρόλους». Ιδιαίτερα ασυνήθιστη πάντως ήταν η κίνηση  του συζύγου της κ. Τζούφη, Βαγγέλη Μακάριου που τη συνόδευε να κάνει επίσης δηλώσεις! Ο κ. Μακάριος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε σίγουρος ότι η νέα υφυπουργός «έχει όλα τα προσόντα και θα τα καταφέρει πολύ καλά». Τι άλλο θα δούμε ακόμα…
Κ.Α.
Παιχνίδι με επιχορηγήσεις!

Κάποιοι  "σκίζονται"  να αντιπολιτευτούν είτε την Περιφέρεια, είτε τοπικούς Δήμους για "πελατειακή" πολιτική στο θέμα των χρηματοδοτήσεων έργων για ποσά τις περισσότερες φορές ορισμένων δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Άντε να συμφωνήσουμε μαζί τους. Πως γίνεται όμως και οι ίδιοι δεν βλέπουν... μέτρο παραπέρα και ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών μοιράζουν εκατοντάδες ή και εκατομμύρια ευρώ για συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς καμία εμφανή ιεράρχηση, παρά μόνο με βάση πολιτικές γνωριμίες; Οπότε, δύο τινά συμβαίνουν: Η πάσχουν από… αχρωματοψία, ή "στρουθοκαμηλίζουν"! Και για να τους ενημερώσουμε, συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους, μόλις πριν τρεις ημέρες άλλα 17, 85 εκ. ευρώ κατευθύνθηκαν προς ορεινές περιοχές της Άρτας, όπως ανακοίνωσε η (αν)αρμόδια Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη.
Α.

* * *

Δεν ένιωσε ενοχές;
Αυτή η κυβέρνηση που απέμεινε μετά την αποχώρηση πολλών στελεχών της δεν ένιωσε ποτέ ενοχές κι ας  βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη λαϊκή έκφραση;  Διαμαρτύρονται οι Έλληνες για την ανεργία, για τις ελλείψεις στα σπίτια τους, για την ανασφάλεια που νιώθουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, για την αβεβαιότητα των επιχειρηματιών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Όλοι ζουν σ’ έναν εφιάλτη. Και η κυβέρνηση τα παρουσιάζει όλα καλά κι όλα ωραία! Κανένας προβληματισμός για το πού μας πηγαίνει. Ακόμη και για τις προκλήσεις από τους γείτονες έχει τις απαντήσεις. Ο λαός αγωνιά αλλά σε ποιον να το πει; Οι τοίχοι στο Μαξίμου έχουν καλές μονώσεις ενώ στα υπόγεια οι «ειδικοί στη διαχείριση κρίσεων» ετοιμάζουν το στρατηγικό σχεδιασμό…
Δίνει γη και ύδωρ…
Όλα τα δίνει ο Τσίπρας! Και σε όλα τα απαιτούμενα από τα μνημόνια είπε ΝΑΙ και το όνομα «Μακεδονία» είναι έτοιμος να το εκχωρήσει στους γείτονες εκτός κι αν τον εμποδίσει ο λαός. Γιατί; Χτίζει το μέλλον του. Ξέρει απ’ αυτά. Τόσες καταλήψεις στο παρελθόν του βγήκαν σε καλό. Βολεύτηκε για όλη του τη ζωή. Και τώρα; Ό,τι του ζητήσουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία θα το δώσει. Και αυτό θα φανεί μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση. Δεν θα πάει χαμένος. Θα το δείτε…    Δουλεύει για να εξασφαλίσει το …μέλλον του. Εξ άλλου, το επάγγελμα του μηχανικού δεν έχει και τόση πέραση στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν και δεν έδειξε μέχρι τώρα ιδιαίτερη αδυναμία στο να δουλέψει για να βγάλει το ψωμί του. Επέλεξε άλλους δρόμους περισσότερο ελκυστικούς και …αποδοτικούς!
Ο μόνος… αλάθητος!
Δεν ακούσαμε ούτε μία φορά από το στόμα του πρωθυπουργού μας τις λέξεις «συγνώμη, έκανα λάθος»! Συνέργησε και στην απομάκρυνση για πολλά χρόνια από την πολιτική του Θοδωρή Ρουσόπουλου αφού του φόρτωσαν αμαρτίες που δεν του αναλογούσαν! Δεν θα ήταν χρήσιμος στην πολιτική ζωή αυτός ο τόσο χαρισματικός πολιτικός; Δεν ήταν ικανός; Ικανότατος ήταν και είναι. Λέτε να επαναληφθεί η ίδια ιστορία με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και στο σκάνδαλο NOVARTIS; Περιέργως και πάλι πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα εμπλέκονται και στο νέο σκάνδαλο. Λέτε να είναι αυτός ο πρόσφορος τρόπος για να βάζει στην άκρη τα εμπόδια που βρίσκει στο δρόμο του; Πάντως δεν ζήτησε συγνώμη από τον Ρουσόπουλο.
Για γέλια και κλάματα…
Καταγγέλλει η κυβέρνηση τα παλιά πολιτικά κόμματα για όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος! Και αυτοί που έφθασαν το ΣΥΡΙΖΑ στο 34% δεν ήταν ψηφοφόροι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Και στο αδελφό κόμμα των ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν στελέχη της ΝΔ και μάλιστα εκείνοι που χρημάτισαν και υπουργοί της; Τι αλλάζει με όλους αυτούς; Απλά αναβαπτίζονται στην κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν άλλη οντότητα; Και όλα αυτά τα παλιά και βολεμένα στελέχη γνώρισαν από πρώτο χέρι τη λύση του ρουσφετιού, της κατάληψης θέσεων χωρίς αξιοκρατία, το «όλα επιτρέπονται αρκεί να έχεις βίσμα»… Και τώρα γίνονται τιμητές όλων των μη Συριζαίων και απευθύνουν ύβρεις προς κάθε… εχθρό.
Θεανώ Βλάχου