ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Ειρήνη ημίν»...
«Ειρήνη ημίν» για τη Διεπαγγελματική της Φέτας... Η διάσπαση δεν βοηθά και πρέπει να βρεθεί λύση για ενιαία έκφραση. Κι αν δεν τα βρίσκουν για τον επικεφαλής, ας προτείνουν τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο. Δυναμικός είναι, μονάδα κτηνοτροφική έχει η Βελλά, δεν είναι και μακριά η μέρα που θα αποκτήσει και τυροκομείο, οπότε συγκεντρώνει όλα τα εχέγγυα για το αξίωμα. Κι όποιος παρεκκλίνει, η ... ποιμαντική ράβδος θα μπορεί να τον επαναφέρει στην τάξη.
Ν.

Τραπέζι με «μαϊμού» φέτες…
Ένα τραπέζι γεμάτο με συσκευασίες απομίμησης φέτας... Το τραπέζι είχε στηθεί στην είσοδο της αίθουσας που έγινε η ημε­ρίδα το περασμένο Σάββατο, ώστε να πάρουν όλοι μια «γεύση» για τις διαστάσεις που έχει πάρει η κλοπή του εθνικού μας προϊόντος.
Ν.
Κάποιος να καθαρίσει!
Είτε έκανε ο Δήμος, είτε η Περιφέρεια τον καθαρισμό στην παραλίμνια περιοχή, στην Ακτή Μιαούλη, εκείνο που μπορεί να επισημάνει κανείς είναι ότι άνοιξε το τοπίο της λίμνης. Υπάρχει όμως μια εκκρεμότητα: Κάποιος φορέας (ή ακόμη και εθελοντικές οργανώσεις) θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία να καθαρίσουν τα αντικείμενα που υπάρχουν στην ακτή και τα οποία εμφανίστηκαν με τον καθαρισμό που έγινε.
Σ.
Ποια είναι η πρόταση της ΑΔΕΔΥ;
Απήργησε η ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα. Αρνούνται να δεχθούν αξιολόγηση; Γιατί; Τι τους ενοχλεί; Ο τρόπος που προτείνει το υπουργείο δεν τους ικανοποιεί, ή απλά δεν θέλουν την αξιολόγηση γιατί τη φοβούνται; Παντού γίνεται αξιολόγηση. Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό το θεωρούν απόλυτα φυσικό να αξιολογούνται όποια εργασία κι αν κάνουν, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Και πώς θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι; Δεν πρέπει να ανταμειφθεί η ευσυνειδησία, η εργατικότητα, η αποδοτικότητα,  η γνώση του αντικειμένου, η καλύτερη προσπάθεια; Όλοι ίδιοι είναι; Δεν πρέπει να δοθούν κίνητρα σ’ εκείνους που αποδίδουν άριστα στον τομέα τους; Ποιο μοντέλο αξιολόγησης προτείνει η ΑΔΕΔΥ;
Θ.
Γιατί ματαιώνει τις πτήσεις;
Ακούσαμε ότι πολύ τακτικά ακυρώνει πτήσεις η AEGEAN προς τα Γιάννενα. Τι συμβαίνει; Δεν έχει επιβάτες; Ματαίωσε και τη βραδινή πτήση για το Σάββατο του Λαζάρου! Επιβάτες που ταξιδεύουν από άλλες χώρες προς την Ελλάδα εκείνη τη μέρα και μάλιστα με στάσεις, αφού δεν εξυπηρετούνται με απ’ ευθείας πτήση προς την Αθήνα, ειδοποιήθηκαν ότι η πτήση τους ακυρώθηκε! Θα μείνουν εκεί το βράδυ, θα ταλαιπωρηθούν, θα ξοδέψουν επί πλέον χρήματα και ποιος ξέρει πότε θα φθάσουν στα Γιάννενα… Αν χάσει την αξιοπιστία της η εταιρία, απλά δεν θα ξαναδοκιμάσουν να την εμπιστευθούν οι επιβάτες. Θα ψάξουν για άλλες λύσεις…
ΜΑΤ

Καλούδια από τους «Paguristas»

Πότε με δράσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και πότε αναδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, η εθελοντική οργάνωση «Paguristas», σε κάθε ευκαιρία δίνει το «παρών» στα κοινωνικά δρώμενα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ντουραχάνης, στην οποία φιλοξενούνται περίπου 65 παιδιά, για να τους προσφέρουν γραφική ύλη και λαχταριστά εδέσματα. Όμως η ανάγκη για στήριξη του σημαντικού αυτού κοινωνικού έργου είναι συνεχής, γι’ αυτό και κάθε προσφορά λαμβάνεται με χαρά και ευγνωμοσύνη από τους ανθρώπους της Μονής που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σ’ αυτό τον ιερό σκοπό.
Ε.

* * *

Η «καυτή πατάτα»!
Όσο πάει και βράζει περισσότερο το μενού! Θα αντέξει λέτε ο Έλληνας πρωθυπουργός να βαστάξει την... καυτή πατάτα; Αμέλησε πολύ να κατεβάσει το φαγητό απ’ τη φωτιά και αυτό υπερθερμάνθηκε. Άρχισαν ήδη να παίζουν τα όργανα και να χορεύουν τους ΑΝΕΛ στο ταψί. Δεν νομίζω να είναι τυχαία η σύγκρουση που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Μάλλον περιμένει ο Τσίπρας να αντιδράσουν οι ΑΝΕΛ και να ρίξουν την κυβέρνηση. Έτσι δεν θα βρεθεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που θα γίνουν αντιληπτά, με το που θα μειωθούν απελπιστικά οι συντάξεις και θα φορολογηθούν υπέρμετρα οι Έλληνες, που μπορούν να δηλώνουν ακόμη εισόδημα πάνω από τα 5.900 ευρώ το χρόνο. Αυτά μάλλον θα ήθελε να τα αποφύγει, ώστε να μη φύγει κακήν κακώς από το …θρόνο!
Και οι 53 αντιδρούν...
Ανταλλάσουν ήδη βαριές κουβέντες πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ και υπουργοί, προερχόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ. Μπήκε και ο Κουβέλης στο παιγνίδι και σε λίγο θα γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Λέτε αυτό το σκηνικό να το προετοίμασε το «συνεργείο» που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να απαλλάξουν τον πρώτο τη τάξει από τη μεγάλη δοκιμασία; Πάντως είναι για γέλια και για κλάματα, αφού οι 53 καμπαλέρος, ανάμεσά τους και ο υπουργός των Οικονομικών που κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και αποδέχεται ό,τι κι αν του προτείνουν, αντέδρασαν δήθεν για όσα γίνονται στους πλειστηριασμούς. Ας μας πουν πόσοι απ’ αυτούς δεν ψήφισαν όλα τα επώδυνα μέτρα και για τώρα και για πολλά χρόνια μετά την υποτιθέμενη λήξη του μνημονίου… Ούτε ένας!
Λαλίστατος και ο Βίζερ
Ο Τόμας Βίζερ ασχολείται κάθε τόσο με την Ελλάδα! Σε Ολλανδική εφημερίδα είπε ότι το πρώτο εξάμηνο της προθέρμανσης για την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων από το ΣΥΡΙΖΑ, στοίχισε στους Έλληνες 200 δισ. όχι 100 που λένε άλλες πηγές! Και γι’ αυτό δεν έφταιγε μόνο ο Βαρουφάκης, λέει, αλλά ολόκληρη η Ελληνική κυβέρνηση. Δεν λαβαίνει υπ’ όψη του ότι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτε από οικονομικά και έτσι δεν αντιλαμβανόταν ποιο θα ήταν το κόστος που θα πλήρωνε ο λαός; Όσο για τους ΑΝΕΛ, με  αυτούς δεν ασχολείται καθόλου… Αυτοί λίγες καρέκλες ήθελαν και συναινούν σε όλα! Τη στολή παραλλαγής να φοράει ο Καμένος και είναι ευτυχής. Θα μου πείτε ότι μπορεί να του χρησιμεύσει και για το κυνήγι, αν είναι κυνηγός, αλλά σα δύσκολο να ανέβει στα βουνά…
Βιάζονται για να μη τους χάσουν
Βιάζεται το ΔΝΤ να έρθει πιο μπροστά η μείωση του αφορολόγητου! Ίσως φοβάται ότι θα γίνουν πρόωρα οι εκλογές και θα χάσει τους πολύτιμους συνεργάτες του, όπως αποδείχθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τόσο πειθαρχημένη κυβέρνηση σα δύσκολο να την ξαναβρεί. Και ξέρουμε αυτό τι θα σημαίνει για τους φορολογούμενους που δεν κρύβουν εισοδήματα. Πρώτα θα πάρουμε μια γεύση από την εξομοίωση παλαιών και νέων συντάξεων και έπεται η μείωση του αφορολόγητου που θα στερήσει κι άλλους πόρους από την ελληνική οικογένεια. Γι αυτά δεν μιλάει τώρα ο Τσίπρας. Προσπαθεί να πετάξει την καυτή πατάτα σε άλλους. Εκείνος τα αποδέχθηκε όλα  και τώρα ας  βγάλουν άλλοι τα κάρβουνα απ’ τη φωτιά...
Θεανώ Βλάχου