ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Γλίτωσε απ’ τον Αλέκο!
Ευτυχώς που ο Παναγιώτης Σκουρλέτης θα επισκεφθεί την Πρέβεζα, όπου θα έχει συνάντηση, μεταξύ άλλων και με τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και όχι τα Γιάννενα. Εδώ αναγκαστικά θα ερχόταν σε τετ α τετ με τον Αλέκο Καχριμάνη κι αυτό δε θα του ήταν καθόλου ευχάριστη εμπειρία! Ο Περιφερειάρχης άστραψε και βρόντηξε προχθές για τον «Κλεισθένη» που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, ζητώντας μάλιστα την παραίτησή του. Φαντάσου να τον είχε και μπροστά του τι θα του ‘σερνε. Ως γνωστόν, ο Αλέκος δε… μασάει τα λόγια του!
Κ.Α.
Λετσαρία…
Επίσημο δείπνο για τον Κάρολο στο Προεδρικό Μέγαρο! Εθνικές στολές και ασημένια μαχαιροπίρουνα!  Όλοι επίσημα ντυμένοι κατά πώς ορίζει το πρωτόκολλο, πλην Τσίπρα και Βούτση! Μας εκθέτουν. Δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά τη χώρα. Η Μπέττυ έχει κάνει …προόδους στο ντύσιμο και δείχνει άνετη. Τα μαλλιά της Μαρέβας την εξέθεσαν. Μπορούσε να τα συμμαζέψει για να μη δείχνει τόσο ατημέλητη. Άψογος ο Κάρολος και η Καμίλα. Ξέρουν πού να βάλουν παπιγιόν και πού στολή εκστρατείας… Οι δικοί μας  διαρκώς προκαλούν… Κάποτε το διακωμωδούσαν οι ξένοι χαρίζοντάς τους γραβάτες. Τώρα τους βαρέθηκαν όλοι. Τους θεωρούν παρακατιανούς και δεν ασχολούνται μαζί τους.
Θ.
Είδες η Περιστέρα;..
Ανετότατα ένιωσε προχθές η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρέα με το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας. Τόσο άνετα μάλιστα με τον Κάρολο, που παρέβη, άθελά της, το πρωτόκολλο και τον χάιδεψε στον ώμο (φωτό), κάτι που δεν επιτρέπεται φυσικά! Μόνο το… μαγουλάκι δεν του τσίμπησε από τη χαρά της του πρίγκιπα της Ουαλίας! Υπόκλιση δεν ξέρουμε αν έκανε η Περιστέρα, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου… Τέτοια προσαρμοστικότητα πάντως όπως αυτή της –κάποτε- αριστεράς είναι αξιοθαύμαστη! Από τους δρόμους, με άνεση στα σαλόνια!..
Κ.Α.
Τάδε έφη Μάρδας…
«Κάποια φορά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια…»! Τι έγινε; Τώρα κατάλαβε ο Δημήτρης Μάρδας ότι ήταν μεγάλο λάθος να χρησιμοποιήσουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσουν το 2015 πρόωρες εκλογές; Μήπως οι άλλοι θα τα κατάφερναν καλύτερα από τις μη μνημονιακές δυνάμεις που έγιναν τελικά υπέρμαχες των μνημονίων; Από το «σκίζουμε τα μνημόνια», κατάντησαν να …προσκυνάνε  νύχτα-μέρα τα μνημόνια…  Το κάθε τέσσερα χρόνια εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες χώρες. Εδώ παίζονται τα γνωστά πολιτικά παιγνίδια. Κι αν τώρα μιλάει ο κ. Μάρδας για τετραετία φαίνεται ότι ξέρει πως θα χάσουν τις εκλογές, γι’ αυτό προσπαθούν να τις κρατήσουν όσο γίνεται μακρύτερα.
MAT

Αχτύπητο δίδυμο!..
Αχτύπητο «δίδυμο» οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας της Πρέβεζας και Μάριος Κάτσης από Θεσπρωτία. Είναι εκείνοι που μάχονται υπέρ των συμφερόντων των περιοχών τους, που όμως ενώ όλα γίνονται καλώς καμωμένα από αυτή την Κυβέρνηση, όλο στον τόπο τα βιολιά! Είναι οι δύο βουλευτές που πρώτοι σπεύδουν να καρπωθούν τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης, τα οποία όμως κανείς άλλος δεν βλέπει! Ο μεν Μπάρκας «αφήνει» τα Κέντρα Υγείας του Νομού του «ορφανά» από προσωπικό, εκλιπαρώντας την Κυβέρνηση για λίγα ψίχουλα και ο δε Μ. Κάτσης πανηγύρισε τη δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στη Θεσπρωτία, την οποία όμως δεν είδε κανένας άλλος Θεσπρωτός και γι’ αυτό το πυρ ομαδόν απ’ όλους τους φορείς της. Ποιος θα τους χαράξει δύο... φωνήεντα για να πάψουν να γίνονται τζάμπα μάγκες;
Γ.Γ.

Ας κάνει την αρχή...

Υπέρμαχος της απλής αναλογικής εμφανίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης. Δεν κάνει την αρχή από το Νοσοκομείο, να δει κατά πόσο λειτουργική και αποτελεσματική θα είναι η διοίκησή του; Καλή η θεωρία, αλλά πιο καλή η πράξη…
Α.

* * *

Δεν τελείωσαν το έργο;
Επανέρχεται το ΔΝΤ στην Αργεντινή. Φαίνεται ό,τι δεν κατάφεραν λόγω των αντιδράσεων του λαού να «ολοκληρώσουν» τότε το έργο τους! Στην προηγούμενη «επιτήρηση» είχαν ήδη πουληθεί ακόμη και τα εθνικά συνταξιοδοτικά ταμεία, η πετρελαϊκή βιομηχανία, το τηλεφωνικό δίκτυο, η  αεροπορική εταιρεία, οι σιδηρόδρομοι, το εθνικό οδικό δίκτυο… Όσο για τον τρόπο ζωής των πολιτικών που τότε κυβερνούσαν γινόταν όλο και πιο πολυτελής ενώ ο πλούτος της χώρας μεταφερόταν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό καμία τρόικα δεν θίγει τα προνόμια των πολιτικών-συνεργατών της. Τους θέλει συμμάχους. Αυτές οι πρακτικές μήπως έχουν ομοιότητες με όσα συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα; Αν τελικά βάλει πάλι πόδι το ΔΝΤ στην Αργεντινή θα κάνουμε συγκρίσεις με τα δικά μας…
Τα ίδια Παντελάκη μου…
Σε όλες τις χώρες που έσπευσε να τις «σώσει» το ΔΝΤ οι λαοί εξέλεγαν με εκλογές τις κυβερνήσεις τους. Βλέπεις το Ταμείο έχει δημοκρατικές ευαισθησίες. Δεν θέλει να αναμιγνύεται  σε αυταρχικές καταστάσεις. Αυτές τις κρατάει για τις μεθόδους επιβολής των μέτρων του. Υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να καταφεύγουν στη βία προκειμένου να επιβάλουν τα μέτρα αλλά ταυτόχρονα να διατηρούνται στην εξουσία υπερασπιζόμενες τις μεταρρυθμίσεις τους. Στην Αργεντινή το 2001 όταν προσπάθησε ο πρόεδρός τους να τους επιβάλει και επί πλέον μέτρα λιτότητας, τα οποία είχε ζητήσει το ΔΝΤ, εξεγέρθηκαν οι πολίτες και ο πρόεδρος δραπέτευσε από τη χώρα με ελικόπτερο. Έτσι έληξε άδοξα η πρώτη παρέμβαση του ΔΝΤ και τώρα θα κληθεί να …ολοκληρώσει το έργο του.
Να έβαλε το χέρι του;
Λέτε να δυσαρεστήθηκε το ΔΝΤ από το άδοξο τέλος που έδωσε τότε ο λαός της Αργεντινής και έβαλε το χεράκι του ώστε να εκτροχιαστεί πάλι η οικονομική κατάσταση της χώρας για να κληθεί να αποτελειώσει το θεάρεστο έργο του; Εκεί δεν βρέθηκαν φαίνεται τόσο συνεργάσιμοι πολιτικοί όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να τα υποθηκεύσουν όλα για τα επόμενα 98 χρόνια και ο λαός τους χάλασε τα σχέδια. Ποιος ξέρει τι έμεινε απούλητο στην Αργεντινή. Οι Έλληνες πολιτικοί αποδείχθηκαν περισσότερο συνεργάσιμοι προκειμένου να κρατηθούν για περισσότερο χρόνο στην εξουσία και υποθήκευσαν ακόμη και το ακίνητο που τους δώρισε η Μονή Κύκκου για να στεγαστεί η ελληνική πρεσβεία. Γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε τώρα στα δικαστήρια η Μονή με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας…
Τρομακτικές εμπειρίες…
Στη Βολιβία οι ιδιωτικοποιήσεις πυροδότησαν πολέμους! Όταν πούλησαν το δημόσιο σύστημα ύδρευσης η τιμή του νερού αυξήθηκε κατά 300%! Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος του νερού και μετά ο πόλεμος των φόρων. Ο λαός στράφηκε εναντίον του ΔΝΤ που έδινε τις εντολές της πλήρους αποδιοργάνωσής τους αφού απαιτούσε τη φορολόγηση των φτωχών προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα! Σας θυμίζει κάτι; Ποιοι φορολογούνται στην Ελλάδα; Οι πλούσιοι πρόλαβαν και έστειλαν σε προστατευμένους χώρους τα χρήματά τους. Άρχισαν από το ΕΚΑΣ και ό,τι δεν μας πήραν μέχρι τώρα θα το πάρουν με την εξομοίωση παλαιών συντάξεων και με τη μείωση του αφορολόγητου….
Θεανώ Βλάχου