ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έλλειψη προσωπικού…
Συνολικά 33 ηλικιωμένους φιλοξενεί σήμερα ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, ο οποίος άνοιξε επί δύο ημέρες τις πύλες του για να προσκυνήσουν οι πιστοί στο εκκλησάκι του που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο. Οι υποδομές του είναι καταπληκτικές, άρα τυχεροί οι φιλοξενούμενοι στο συγκεκριμένο γηροκομείο. Οι οποίοι, εδώ που τα λέμε, θα μπορούσαν να είναι αρκετά περισσότεροι, αφού το επιτρέπει η δυναμικότητά του, όμως, δυστυχώς, δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό! Οι ανάγκες στα Γιάννενα όμως είναι μεγάλες. Ας δει λοιπόν η Δημοτική Αρχή πώς θα θέσει σε πλήρη λειτουργία τον Ζωγράφειο Οίκο. Είναι αμαρτία από το Θεό…
Κ.Α.
Έκπληξη…

Μια ευχάριστη νότα στην είσοδο της πόλης. Μετά το Πολυκλαδικό Λύκειο κι ενώ εισέρχεσαι στη Λεωφόρο Δωδώνης ξαφνιάζεσαι ευχάριστα. Στην κεντρική νησίδα πέρυσι είχαν φυτέψει κίτρινα λουλούδια και έβαψαν τον τσιμεντένιο τοίχο. Εφέτος τα λουλούδια που φύτεψαν είναι πολύχρωμα! Τέτοια ομορφιά δεν την περιμέναμε να τη δούμε στα Γιάννενα. Είναι ξεχωριστή. Ευχαριστούμε αυτούς που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν. Γείτονες και περαστικοί ας φροντίσουν να διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι η ωραία εικόνα. Ας βοηθήσουμε όλοι με όποιο τρόπο μπορούμε αυτούς που αγωνίζονται για να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας. Γιατί αν απογοητευτούν, θα επανέλθουμε στη γκρίζα πραγματικότητα…
Θ.
Δημοκρατία αλά τούρκα…
Ο Ερντογάν πριν ακόμη ορκιστεί απέλυσε 18.000 δημοσίους υπαλλήλους ανάμεσά τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Αυτό θα πει δημοκρατία αλά τούρκα… Πιστεύω ότι οι εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν. Έτσι θα στεριώσει τη δική τους «δημοκρατία». Κι ενώ λέγονται πολλά για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία, κατασκευάζει ο Ερντογάν τζαμί στη Β. Κύπρο για 3.000 πιστούς ενώ ετοίμασε μεγάλη φιέστα για την ορκωμοσία του. Η ανέχεια, ανέχεια αλλά η επίδειξη πλούτου αναγκαία… Όσο για τους κατοίκους της Β. Κύπρου αποζητούν την ενοποίηση του νησιού και για να είναι μέλη της Ε.Ε και για να συμμετέχουν στις εξορύξεις κοιτασμάτων….
ΜΑΤ

Περήφανο το Αθαμάνιο!..
Σε κάνα δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεβαίνει με άνεση για διακοπές στο χωριό καταγωγής του, το Αθαμάνιο Άρτας, αφού ήδη δεσμεύτηκαν με απόφαση Σπίρτζη, 8,8 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των δρόμων που οδηγούν σ’ αυτό! Και κάπως έτσι το Αθαμάνιο θα μπορεί να υπερηφανεύεται για το τέκνο που έβγαλε, το οποίο προσέχει τον τόπο του! Όσο για τον βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα, την… πάτησε! Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε πρώτη το έργο με μισή ώρα διαφορά απ’ το δικό του πολιτικό γραφείο! Πάει, τους έχασε τους ψήφους της περιοχής Αθαμανίου. Κρίμα…
Κ.Α.

Περί αρχαιοφυλάκων…

Δεν περιορίστηκε μόνο στα των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου χθες ο Αλέκος Καχριμάνης. Ευκαιρία βρήκε, αφού είχε εκεί την Υπουργό Πολιτισμού να της θέσει και το θέμα των αρχαιοφυλάκων σε χώρους που φιλοξενούν εκδηλώσεις όπως το Ιτς Καλέ. «Εμείς θεωρούμε πως οι φύλακες πρέπει να είναι διάσπαρτοι σε ένα χώρο και όποιος φορέας θέλει να κάνει εκδήλωση, ας πληρώνει σεκιούριτι. Είναι οπισθοδρόμηση να ματαιώνονται εκδηλώσεις ή να μένει κλειστή π.χ. η νότια πύλη του Κάστρου που οδηγεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας», είπε ο Περιφερειάρχης. Όσο για τη Λ. Κονιόρδου, προσπέρασε τα περί ιδιωτικής φύλαξης και ανέφερε κάτι… αόριστο περί διορισμού προσωπικού. Όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!

Κ.Α.

"ΚΑΘΑΡΟΣ" Ο Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ!

Όταν μια πόλη δεν τιμάει τους ευεργέτες της είναι σα να περιφρονεί την ιστορία και την περιουσία της. Πάρτε παράδειγμα την προτομή του Γεωργίου Σταύρου στον περίβολο του αρχοντικού του που στεγάζει τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Μέχρι πριν από τρεις μέρες ήταν… μαύρη κι άραχνη! Χθες πάλι είχε… ξαναβρεί το λευκό της χρώμα. Αυτό χάρη στην φροντίδα που της έκαναν οι Γιαννιώτες μαρμαροτεχνίτες Βασίλης και Αντώνης Γκάλγκος, οι οποίοι συχνά – πυκνά φροντίζουν για τον ευπρεπισμό μαρμάρινων μνημείων της πόλης μας. Καθάρισαν την προτομή, έκοψαν τα χόρτα στη βάση της, έστρωσαν βότσαλο και προφανώς ευφράνθηκε το πνεύμα του Μεγάλου Ευεργέτη! Μπράβο στα δύο αδέλφια! Όσο για τον υπόλοιπο κήπο του εντυπωσιακού αρχοντικού, αυτός κοντεύει να γίνει ζούγκλα. Μια επέμβαση του Δήμου λοιπόν για το κόψιμο των χόρτων είναι απαραίτητη, αφού η Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν διαθέτει κηπουρό!

Κ.Α.

* * * 

Ίδια συνταγή…
Τα στελέχη του ΔΝΤ επιβάλουν κάθε φορά την ίδια συνταγή. Την έχουν μελετήσει καλά και λόγω των εμπειριών που έχουν την επαναλαμβάνουν για να ξεκάνουν τα κράτη που βάζουν στο μάτι αρπάζοντας όσο περισσότερο πλούτο μπορούν από κάθε κράτος που τίθεται σε επιτροπεία! Παραμερίζουν τις νόμιμες διαδικασίες και επιβάλουν μια ακραία επιτάχυνση των νομοθετικών διαδικασιών ώστε να περνάει «πακέτο» η θεραπεία και να μη χάνουν χρόνο σε ανώφελες συζητήσεις. Κι επειδή η Ε.Ε. βρέθηκε προ απροόπτου με την εισαγόμενη από τις ΗΠΑ κρίση προθυμοποιήθηκε το ΔΝΤ να τους ανοίξει τα μάτια. Έτσι, είτε το άτυπο Γιούρογκρουπ, του Σόιμπλε είτε το ΔΝΤ εκ του σύνεγγυς ή εξ αποστάσεως έβαλαν χέρι στον πλούτο μας.

Βρίσκουν πρόθυμους!
Ποιος φανταζόταν ότι ο Τσίπρας θα τα αποδέχονταν και θα τα υπέγραφε όλα; Τόσο συνεργάσιμος πολιτικός δεν το περιμέναμε ότι θα προέρχονταν από τον αριστερό χώρο. Μέσα στη δημόσια περιουσία που συμπεριέλαβε στο ΤΑΙΠΕΔ και την πρόσφερε ως λάφυρο στους δανειστές, είναι και τα οικόπεδα από όλες τις ελληνικές ΑΟΖ! Ήδη Αμερικανική εταιρεία έχει εγκατασταθεί νότια της Πελοποννήσου για να αντλήσει πετρέλαιο. Μη χαίρεστε, δεν πρόκειται να ζεσταθούμε με φθηνό πετρέλαιο. Όσα έσοδα εισπράξει η χώρα θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί στους Γερμανούς. Λένε ότι τους χρωστάμε από τα δάνεια που μας έδιναν τη μνημονιακή περίοδο. Εκείνοι δεν μας χρωστάνε ούτε ένα ευρώ! Τέτοια υποχωρητικότητα από πολιτικό που λέει ότι είναι αριστερός δεν την περιμέναμε.

Παντός καιρού…
«Υπογραφή ντροπής να μην περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε κάποτε ο Τσίπρας! Και τα υπέγραψε ΟΛΑ! Και αντί να πει συγνώμη προσπαθεί να ανατρέψει όσα έκανε και να τα δικαιολογήσει. Κάποια δεν τα αναφέρει καν. Νομίζει ότι θα τα ξεχάσουμε. Αλλά η πραγματικότητα είναι εδώ μπροστά μας. Μας ρήμαξε τη ζωή… Και η άλλη ατάκα του; «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού! Δηλαδή, αν με αναγκάσουν να δεχθώ αυτά που δεν συμφωνώ θα παραιτηθώ»! Και εμείς τι να υποθέσουμε; Ότι ήταν σύμφωνος με αυτά που μας φόρτωσε για πολλά - πολλά χρόνια και γι’ αυτό όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά προσπαθεί να κρατήσει με τα δόντια την εξουσία; Πού θα ξαναβρεί τέτοιες τιμές και δόξες; Αλλά ας περιμένουμε. Τέτοια πειθαρχία δεν θα ανταμειφθεί και στο μέλλον;

Κανένας χαμένος!..
Όλοι όσοι συνεργάζονται με το σύστημα δεν χάνονται. Όλο και κάποια θέση τους προσφέρουν για να τους ανταμείψουν αλλά και για να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση από όσους θα ήθελαν να …δουλέψουν για τις αγορές και το όλο σύστημα. Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου κάπου θα βολευτεί. Το παιδί τους άφησε ολάνοιχτη την πόρτα της χώρας μας και μας χορεύουν στο ταψί οι κάθε είδους εκπρόσωποι θεσμών και οργανισμών. Ποιος ξέρει πόσο περίμεναν να βρουν την ευκαιρία για να βάλουν πόδι στην Ελλάδα. Σιγή ιχθύος τόσα χρόνια για τις ΑΟΖ. Τώρα βρίσκονται στο κέντρο όλων των συζητήσεων μαζί με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Θα τα ρημάξουν ΟΛΑ!
Θεανώ Βλάχου