ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Στα εύκολα... δυσκολεύεται!
 Ωραία ακούστηκαν όλα όσα ανακοίνωσε προ ημερών ο Δήμος Ιωαννιτών για τις δράσεις που αναλαμβάνει, με σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία θα συμβάλλουν στην προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας.
Φίλος αναγνώστης που εκφράζει τις επιφυλάξεις του, όχι για την πρόθεση, αλλά για την ουσία του πράγματος, μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία με το εξής σχόλιο: «το τοιχίο της Λίμνης θέλει καθάρισμα από τα φυτά. Αυτά δεν τα βλέπει κανείς από τους αρμόδιους;»!
Η αλήθεια είναι ότι με τις μικρές, απλές παρεμβάσεις η Δημοτική Αρχή δεν τα πάει και πολύ καλά. Εκτός κι αν τα δύσκολα την… ιντριγκάρουν περισσότερο.
Όπως και να’ χει πάντως, η στήλη μεταφέρει την επισήμανση και οι αρμόδιοι ας πράξουν αναλόγως…

Έχει γείρει επικίνδυνα!
 Στις μικρές απλές παρεμβάσεις που αναφέραμε πιο πάνω, συγκαταλέγεται και η άμεση… επανόρθωση δυο φωτιστικών που βρίσκονται έξω από την κεντρική πύλη του Κάστρου. Έχουν γείρει επικίνδυνα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσουν και να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό ατύχημα (στη φωτό η μια εξ αυτών).
Επειδή είναι κάτι που αφορά κυρίως την ασφάλεια των πολιτών, καλό θα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν γρήγορα, αποκαθιστώντας τα δυο φωτιστικά.
Ε.

Ενδιαφέρον άρθρο…
 Το «Πρώτο Θέμα», το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό συγκρότημα στην Ελλάδα, δημοσίευσε άποψη του π. Ηλία Μάκου για το δεύτερο γάμο των κληρικών. Μάλιστα είναι το δεύτερο κείμενο του Θεσπρωτού κληρικού που φιλοξενεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι: «Ορθή και αναγκαία η απόφαση για τον δεύτερο γάμο των κληρικών». Γνώμη του π. Ηλία Μάκου, όχι με την επιστημονική του ιδιότητα, αλλά μέσα από την ανθρώπινη και ανθρωπιστική σκοπιά και ματιά, είναι ότι ο δεύτερος γάμος για τους κληρικούς, που χηρεύουν, ή τους εγκαταλείπουν οι πρεσβυτέρες τους, αποτελεί σύναξη και σύνταξη στη μοναδική σύναξη προσώπων και καταστάσεων, που αποτελεί ως Ποίμνη η Εκκλησία. Ο ιερέας δεν μπορεί από προσωπικά εμπόδια να μην πατάει γκάζι, ώστε ενεργοποιημένος, να εκδηλώνει με ταχύτητα προς κάθε κατεύθυνση την κατάλληλη πνευματική κίνηση και να προσανατολισμένος ο ίδιος να προσανατολίζει ορθά. Ως γνωστόν, το «νεκρό σημείο» («point mort») δεν ευνοεί καμία κίνηση.
Α.

Άφησε παρακαταθήκη…
 Επαινετικά λόγια συνόδευσαν τον Μακέιν στην τελευταία του κατοικία. Είναι τελικά τυχεροί εκείνοι που καταφέρνουν να κερδίσουν με τις πράξεις τους την αποδοχή των απόψεών τους και να τους συζητούν και μετά θάνατο για την παρακαταθήκη που αφήνουν! Το μήνυμα που άφησε ο Μακέιν ήταν «μην κρύβεστε πίσω από τα τείχη! Γκρεμίστε τα…». Για να δούμε πώς θα αποχαιρετήσουν, τον Τράμπ οι πολίτες των ΗΠΑ όταν έρθει η ώρα του. Θα κερδίσει τον έπαινο ή θα τον χλευάζουν; Καθένας κρίνεται από τις πράξεις του…
ΜΑΤ

 

Σε καλό δρόμο…
Σε καλό επίπεδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Αλβανίας, με στόχο μια συνολική συμφωνία, διαβεβαίωσε ο Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έθεσε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου η Έλενα Χριστοφορίδου από το Ήπειρος TV1.
Βέβαια για σαφή χρονοδιαγράμματα ούτε λόγος, αφού ως γνωστόν, οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, «πάγωσαν» οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά κρίσιμο εθνικό θέμα.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έσπευσε να… διαβεβαιώσει ότι θέμα «Τσάμηδων» δεν υπάρχει, όπως και ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής συνόρων! Βέβαια, δεν περίμενε κανείς να ακούσει το αντίθετο, ωστόσο επειδή οι γείτονες είναι… επιρρεπείς στην προπαγάνδα και στα εθνικιστικά παραληρήματα, καλό θα είναι η Κυβέρνηση σε εθνικά ζητήματα να κρατά υπεύθυνη στάση, βάζοντας «φρένο» όπου και όταν τα πράγματα ξεφεύγουν. Και δυστυχώς, με την Αλβανία αυτό συμβαίνει πολύ συχνά…
Ε.

 

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…
 Αν μας έλεγαν τότε που ακούγαμε το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» τι θα συμβεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, δεν θα το πιστεύαμε. Κι όμως τα ζήσαμε στην πράξη! Τα μέτρα που μας επέβαλαν άλλαξαν τη ζωή μας προς το χειρότερο και αυτό που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και μετά το φετεινό Αύγουστο και για πολλά χρόνια ακόμη, θα είναι ακόμη χειρότερο, επειδή θα προστεθεί στη σημερινή κατάσταση που δεν την λες και …ευχάριστη. Το να επιβαρύνεις ακόμη περισσότερο εκείνους που ήδη τους φόρτωσες βάρη που αδυνατούν να σηκώσουν, τι ακριβώς θα κάνεις; Θα τους γονατίσεις; Το πολύ δυσάρεστο για μας είναι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης ή τη γνωρίζει και απλά ωραιοποιεί το αύριο για τους δικούς του λόγους.

Άλλαξαν προς το χειρότερο!
 Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015, όλα αλλάζουν προς το χειρότερο! Ήταν η απειρία τους που τους οδήγησε σε λαθεμένες επιλογές; Αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να δημιουργήσουν αρχικά μια χειρότερη κατάσταση, ώστε να μας επιβληθούν ακόμη χειρότερα μέτρα; Προετοίμασαν με τον τρόπο τους την αδρανοποίηση του πληθυσμού, ώστε να περάσουν χειρότερα μέτρα χωρίς να αντιδράει ο λαός; Η κατάληξη είναι πλέον γνωστή. Τα μέτρα πέφτουν βροχή υποθηκεύοντας όχι μόνο το σήμερα αλλά και το μέλλον αυτής της χώρας και του λαού της. Πάντως αυτό που αρχικά έδειχνε να είναι πολιτικά αδύνατο κατέστη πολιτικά αναπόφευκτο. Έτσι οι «ηγέτες μας» εδώ και τρία χρόνια είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι τους υπαγορεύουν οι εντολείς τους.

Πώς τον έπεισαν τελικά;
 Είναι δυσεξήγητο για μας το πώς ένας επαναστάτης πολιτικός, όπως ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός τελικά έγινε ένας πειθαρχημένος συνεργάτης των ξένων συμφερόντων. Γιατί, μη μου πείτε ότι όλη αυτή η προσπάθεια των επιτηρητών μας αποβλέπει στην αναζωογόνηση των οικονομικών της χώρας προς όφελος των πολιτών της. Μετά τη μεγάλη ύφεση ο δρόμος άνοιξε και ο πρωθυπουργός της χώρας μας εφαρμόζει βροχή τα μέτρα που του υπαγορεύουν, χωρίς να είναι σε θέση να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των εντολών του. Εκτός κι αν έχει πλήρη συνείδηση γι’ αυτά που συμβαίνουν και δεν τον ενδιαφέρει, προκειμένου να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμη απολαμβάνοντας προνόμια που δεν θα τα είχε δει ούτε στον ύπνο του. Και τώρα που καλόμαθε άντε να ξεμάθει…

Προετοίμασαν το έδαφος...
Έθεσαν με τις επιπολαιότητές τους τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη, αφού δοκίμασαν να χαράξουν δήθεν το δικό τους δρόμο, κι αφού βρέθηκαν χωρίς οικονομική υποστήριξη μετά τα καλοδέχθηκαν όλα χωρίς ντροπή. Τέτοια συνεργάσιμη κυβέρνηση δεν την ονειρεύτηκαν οι επιτηρητές. Εκτός κι αν ήταν όλα προσχεδιασμένα, ώστε να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις των πολιτών και μετά ανενόχλητοι να επιβάλλουν τα μέτρα που γι’ αυτούς ήταν γνωστά και απλά περίμεναν την κατάλληλη κυβέρνηση για να τα επιβάλει στο λαό χωρίς τύψεις. Και η μεγάλη φλυαρία του πρωθυπουργού της χώρας μας, πού όσο πάει χειροτερεύει αφού γι αυτό εκπαιδεύονταν σ’ όλη του τη ζωή, γίνεται τώρα ανυπόφορη….
Θεανώ Βλάχου