ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Προεκλογικές... ρυθμίσεις!
 "Σύννεφο" οι προεκλογικές... ρυθμίσεις: Ακόμη και αυτές που οφείλονται σε αδυναμία του ίδιου του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όπως συνέβη με το αγροτικό τιμολόγιο, τις παρουσιάζουν έμμεσα μεν, σαφέστατα δε ως "προσφορά". Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την ανακοίνωση για ανάθεση στο Γ.Γ. Υποδομών να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου για τη σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, την οποία όλως τυχαίως τώρα την "έβγαλαν" στον αέρα.
Α.
Καινοτομία και αγρότες…
 Αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, αν κρίνει κανείς από τους τίτλους τους, περιλαμβάνονται σε αυτές που ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια ότι εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ για δράσεις έρευνας και καινοτομίας. Μεταξύ αυτών βρίσκει κανείς δράσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, όπως της επαναφοράς του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής του κεφαλοτυριού με τη χρήση γηγενών καλλιεργειών - εκκινητών, την οποία θα υλοποιήσουν ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με την ΣΚΑΡΦΙ ΕΠΕ με συνολική δαπάνη περί της 157.000 ευρώ. Υπάρχει η πρόταση της Μητρόπολης Ιωαννίνων (Αναπτυξιακή εταιρία) για την πιστοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος της αλυσίδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από βελτιωμένες φυλές αιγών ύψους (μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή) 188.800 ευρώ, ενώ στο εταιρικό σχήμα μετέχουν επίσης το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με 87.700 ευρώ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το ποσό των 26.800 ευρώ.

Από την Πίνδο στον... Κόσμο!
 Σε μια δράση, με τίτλο "ο δρόμος του τυριού από την Πίνδο στον… Κόσμο", ενώνουν τις δυνάμεις του οι γαλακτοβιομηχανίες ΚΑΡΑΛΗΣ και ΜΕΤΣΟΒΟ Α.Ε. καθώς και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Τα ποσά ένταξης για τον κάθε εταίρο είναι 206.840, 219.420 και 72.290 ευρώ αντίστοιχα.
Ν.

Πληρώνουν φόρους;
 Ακούμε ότι η γερμανική εταιρεία που πήρε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν πληρώνει ΦΠΑ στο ελληνικό Κράτος. Κάτι ακούστηκε ότι η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και για την FRAPORT! Τι συμβαίνει; Οι ξένες εταιρείες που πλουτίζουν στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους; Συμβαίνει το ίδιο και με τα LIDL; Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα. Ας κάνουν επερώτηση οι τοπικοί μας βουλευτές κι ας μας ενημερώσουν. Ποιες δεν πληρώνουν και γιατί; Αλλά και πόσα έσοδα θα είχαμε αν πλήρωναν όλες τις υποχρεώσεις τους; Είναι αδύνατο να παρακολουθούμε το κλείσιμο τόσων μικρομεσαίων αλλά και μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων λόγω των βαρύτατων φορολογικών φορτίων και για τις ξένες να δείχνουμε τόση ανοχή… Ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις για όλες.
ΜΑΤ

Χρήσιμη προσφορά…

Μπορεί να ήταν… εκτός εποχής η προχθεσινή ενημερωτική εκδήλωση στο Σουφαρί Σεράι για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών (φωτό), αφού βαδίζουμε προς χειμώνα, όμως εξαιρετική ως πρωτοβουλία ήταν η προσφορά από τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων στην 5η ΕΜΑΚ ενός φαρμακείου Πρώτων Βοηθειών! Το φαρμακείο παρέδωσε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. Μάρθα Παπαδοπούλου (ένθετη φωτό) με την ευχή να είναι… αχρείαστο! Όπως και να ‘χει το πράγμα, κάθε προσφορά προς την ΕΜΑΚ είναι πολύτιμη όπως πολύτιμο είναι το έργο της! Για να μην ξεχνιόμαστε, οι άνθρωποι σώζουν ζωές!..Κ.Α.

Θέλουμε ενημέρωση…

Ακούσαμε ότι ο προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αμείβεται με 5.000 ευρώ το μήνα, ενώ η υπηρεσία του του εξασφαλίζει και διαμονή σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα!
Τι από αυτά είναι αλήθεια για να ξέρουμε και εμείς πώς διαχειρίζεται το κράτος τους δυσβάσταχτους φόρους που μας επιβάλει… Δεν αντέχουμε άλλο αυτό το επίπεδο ζωής που μας υποχρεώνουν να ζούμε! Επί πλέον, αυτή η υπηρεσία δεν είναι αναγκαία αφού υπάρχει η εκλεγμένη Περιφέρεια και μπορεί να τα διαχειριστεί όλα.
Η ενδιάμεση κρατική υπηρεσία που λειτουργεί ως μεσάζοντας του κράτους και των εκλεγμένων Περιφερειών απλά δεν χρειάζεται. Ας υπολογίσουν την οικονομία που θα κάνουν…
ΜΑΤ

Το προετοιμάζουν!..
 Ουδέποτε ο σημερινός πρωθυπουργός επιδίωξε την «συμφιλίωση» του ελληνικού λαού! Εύρισκε συμφερότερο για τον ίδιο να διασπά τους πολίτες προβάλλοντας δήθεν την ιδεολογία του. Μακάρι νάξερε τι πραγματικά πιστεύει. Μετά και τη σύμπραξή του με τους «θεσμούς» έχασε πέρα για πέρα τον προσανατολισμό του. Αγκαλιές και φιλιά με τον Δεξιό Καμμένο, Δεξιοί και Πασόκοι υπουργοί για να δουλέψουν μαζί την υποτιθέμενη ανόρθωση της χώρας και την έξοδο από τα αδιέξοδά της, ικέτης στην αυλή της Μέρκελ και του Τράμπ και ούτε μια λέξη για τους λόγους που προκαλούν τη μεγάλη προσφυγιά. Αριστερίζοντα συνθήματα και κακοαντιγραμμένες δεξιές πρακτικές. Τρέμει την πιθανότητα να επιδιώξει ο λαός τον κοινό αγώνα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει…

Βόρειοι και Νότιοι…
 Όσο περνάει από το χέρι του Τσίπρα δεν θα επιτρέψει στο λαό να αγωνιστεί σε μια κοινή προσπάθεια. Τόσο αυτός όσο και η «αυλή του» το διχασμό απεργάζονται. Κάθε μέρα με τις δηλώσεις τους στάζουν φαρμάκι εναντίον των «αντιπάλων»! Και αυτό θα είναι το μεγάλο μας πρόβλημα αν τελικά δεν καταφέρουμε να βάλουμε στην άκρη όποιους μας διχάζουν. Γιατί η πληγωμένη Ελλάδα χρειάζεται όλα τα παιδιά της στην κοινή προσπάθεια. Αν επιλέγει ο Τσίπρας το διχασμό, ως μέσο επιβίωσής του, αυτό είναι δικό του θέμα. Μόνο αν μας πείσει με έργα θα του δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη να συμπράξει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και το λαό για την ανόρθωση της χώρας. Όταν όμως έβαλε εκείνη την υπογραφή για την εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας αυτό πώς θα ξεπεραστεί;

Τα θύματα…
 Τα θύματα του πολέμου Βορείων και Νοτίων δεν τα υπολόγιζε κανένας. Μόνη επιδίωξή τους ποιος θα κέρδιζε τον πόλεμο. Οι άνθρωποι που χάνονταν ήταν απλοί αριθμοί! Έτσι και τώρα βάζουν στην άκρη τις συνέπειες του διχασμού σε μια προσπάθεια να τις αγνοήσουν. Κάνουν ότι δεν ξέρουν το μέγεθος του κακού που προκαλούν και επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μοναδικό σκοπό τους. Τη διατήρησή τους στην εξουσία. Βλέπεις, αυτά που απολαμβάνουν είναι πολλά και όσο περνάει από το χέρι τους δεν θα τα χαρίσουν σε άλλους. Και τo μεγάλo θύμα αυτού του οικονομικού πολέμου, ο ελληνικός λαός, δεν κατάφερε να ξεσηκωθεί και να τους βάλει προ των ευθυνών τους. Παρακολουθεί αμέτοχος την κατάσταση.

Αποφεύγουν!..
 Αυτοί που μας κυβερνούν αποφεύγουν να προσεγγίσουν σοβαρά τη σημερινή κατάσταση. Εξαγγέλλουν μέτρα δήθεν για την ανακούφιση του πληθυσμού και δεν εμβαθύνουν ούτε στην έκταση του προβλήματος ούτε ψάχνουν για λύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση που είναι η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη και μάλιστα με ρυθμούς ταχύτατους τα προβλήματα θα είναι εδώ, οι πολίτες δεν θα βρίσκουν εργασία αμειβόμενη ικανοποιητικά, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα βρίσκονται διαρκώς προς αναζήτηση και ο ελληνικός πληθυσμός θα μειώνεται ανησυχητικά. Και ο λαός έχει την ευθύνη να βρει τρόπους να αποτρέψει τα κόμματα που επιδιώκουν το διχασμό να δρουν ανενόχλητα…
Θεανώ Βλάχου