ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Συνωστισμός» γιατρών!
 «Συνωστισμός» γιατρών παρατηρείται στο υπό στελέχωση ψηφοδέλτιο του Μωϋσή Ελισάφ για το Δήμο Ιωαννιτών. Σε σημείο τέτοιο, που όπως λένε φίλοι του, αν τελικά όλοι αυτοί περιληφθούν στη λίστα, θα θυμίζει …ιατρικό σύλλογο παρά αυτοδιοικητική παράταξη! Πέραν όμως της εύθυμης πλευράς, υπάρχουν τα καλά, αλλά και τα «κακά» νέα. Τα καλά έχουν να κάνουν, σύμφωνα με φιλικά προσκείμενα στο κ. Ελισάφ άτομα, με την θετική απήχηση που έχει η υποψηφιότητά του σε χώρους πέραν του ΚΙΝΑΛ. Τα «κακά» με το γεγονός ότι ένα τουλάχιστον «κέντρο» εντός ΚΙΝΑΛ, πολεμά την υποψηφιότητά του, προκειμένου να στηρίξει το «πουλέν» του που είναι στέλεχος σήμερα της Δημοτικής Αρχής.
Α.
Ας το επισκεφθεί…
 Ο Γαβρόγλου ας επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Τσεχία. Θα μάθει πολλά. Είναι ιδιωτικό Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο που μαζεύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Πληρώνουν 12.000 ευρώ κάθε χρόνο μόνο για τα δίδακτρα. Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν εκεί ας τους ρωτήσει! Πόσο τονώνουν οι φοιτητές την οικονομία της τοπικής κοινωνίας το ξέρουν οι ντόπιοι. Όσο για τη φοίτηση είναι πολύ αυστηροί. Εκεί και ένα μάθημα να μην περάσεις σε συγκεκριμένες εξεταστικές σε διώχνουν. Έτσι κρατάνε το υψηλό επίπεδο σπουδών και οι απόφοιτοι γίνονται ανάρπαστοι από ΗΠΑ, Αγγλία κλπ. Και η Βουλγαρία τους μιμήθηκε. Μόνο εμείς πολεμάμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Γιατί; Για να προστατεύσουμε το επίπεδο των σπουδών στα Δημόσια! Πόση υποκρισία….
Θ.

Σωστή σκέψη!..
 Δε θα διεξαχθούν αύριο παιχνίδια στα τμήματα υποδομών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς αρκετά παιδιά θα πάρουν μέρος στην παρέλαση με τα σχολεία τους και ήταν αδύνατο να προλάβουν τα μεσημεριανά παιχνίδια με τις ομάδες τους. Έτσι είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές - αθλητές αύριο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Πάντως, η Ένωση προγραμμάτισε παιχνίδια στις δυο ερασιτεχνικές κατηγορίες αύριο σε αντίθεση με τη Γ’ Ερασιτεχνική που δεν θα έχει αγωνιστική δράση…
Ν.Γ.

Αυτό φταίει…
 Τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ; Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς! Δεν γνωρίζω γιατί παρέκλιναν και δεν εφάρμοσαν τις ιδέες της Αριστεράς. Τι να υποθέσουμε; Οι λέξεις που χρησιμοποιούν στο όνομα του κόμματός τους δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα ή φταίει ο όρος «ριζοσπαστική» που τους μπέρδεψε και έχασαν τον προσανατολισμό τους; Πάντως αν αυτή η πρακτική που βιώσαμε είναι η ιδεολογία της Αριστεράς τότε καλύτερα να έλλειπε το βύσσινο… Εκτός κι αν η αριστερά έπεσε σε ακατάλληλα χέρια που την κακοποίησαν επειδή έβαλαν πάνω από την ιδεολογία τους το ατομικό τους συμφέρον! Κι όταν προηγείται το εγώ από το εμείς άστα να πάνε…
ΜΑΤ

Προσθέτει κι άλλα…
 Πολλά προβλήματα διαπιστώνει στη λειτουργία των σχο­λείων η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών. Και είπε σε αυτά να προσθέσει ένα ακόμη: Να προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών τη Δευτέρα το πρωί, την ώρα δηλαδή που πρέπει αυτοί να βρίσκονται στις τάξεις τους και να μην προκαλούνται νέα κενά. Έχει όμως και η… επαναστατική γυμναστική το κόστος της!
Ν.

Γνήσια η εικόνα…

«Η εικόνα της Δευτέρας Παρουσίας που φυλάσσεται στον ναό των Ταξιαρχών στο Γραμμένο (φωτό) είναι η πρωτότυπη, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον Κρητικό ζωγράφο Θεόδωρο Πουλάκη και συντηρήθηκε από τους συντηρητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων», αναφέρει έγγραφο της υπηρεσίας, το οποίο κοινοποιείται και στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού. Το θέμα γνησιότητας της εικόνας είχε θίξει πρόσφατα η στήλη. Παραμένει όμως το ερώτημα: Γιατί την έχουν τοποθετήσει ψηλά σε ξύλινο δοκάρι της εκκλησίας, έτσι που δεν διακρίνεται καλά; Αν το έκαναν για να είναι ασφαλής η πολύτιμη εικόνα, δε χρειαζόταν. Μπορούν να την τοποθετήσουν στην αρχική της θέση και να την ασφαλίσουν με σιδεριά ώστε να μη μπορεί κανένας να την αφαιρέσει. Απλά πράγματα…

Κ.Α.

Η «ηρωική» έξοδος…
Δεν ξέρω πόσο «ηρωική» είναι η έξοδος από τα μνημόνια μετά τον Αύγουστο του 2018! Σ’ αυτή την ημερομηνία θα γίνονται πολλές αναφορές και τώρα και τα επόμενα χρόνια. Όταν θα τελειώσουν οι πανηγυρισμοί και φθάσουμε στο δια ταύτα τότε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Θα μάθουμε στην πράξη και αν τελειώσαμε από τα μνημόνια ή αν αυτά μας τελείωσαν ελέγχοντάς μας για πολλά χρόνια μετά την έξοδο και επιβάλλοντάς μας τις γνωστές μεθόδους που επέβαλαν και στις άλλες χώρες που πέρασαν από τα μνημόνια και οι παρενέργειες ταλαιπώρησαν τους λαούς για πολλά χρόνια μετά. Για να μην πούμε ότι θα επανέλθουν με πρώτη ευκαιρία αυτοί οι… θεόσταλτοι άνθρωποι που επιβάλλουν τις πρακτικές τους σε κάθε χώρα απ’ την οποία θα αποκομίσουν κέρδη.

Τι ξέρει το SPIEGEL;
 Κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς το SPIEGEL! Για να έχει ως τίτλο «Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει» κάτι παραπάνω από εμάς γνωρίζει. Και όπου να ‘ναι εμείς θα μάθουμε και στην πράξη πώς θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα. Βλέπεις, το να βγαίνεις από τα μνημόνια αλλά να εξακολουθούν να σε επιτηρούν κάθε τρεις μήνες αυτό δεν είναι κάτι που δεν του δίνεις σημασία. Ούτε είναι μικρής σημασίας το ότι η Ελλάδα βγαίνει έχοντας ένα μεγάλο φορτίο χρέους που πρέπει να αποπληρώνει από αυτά που υποτίθεται ότι θα της περισσεύουν αφού φροντίσει να λειτουργούν οι υπηρεσίες του κράτους εξυπηρετώντας ουσιαστικά τους πολίτες. Κι ακόμη το να βγαίνεις από τα μνημόνια σημαίνει μόνο ότι σταματάει ο φθηνός δανεισμός και δανείζεσαι από αλλού.

Έκαναν νέες διατριβές!
 Έπεσαν σε βαθειά σκέψη οι οικονομολόγοι με τους μεγάλους τίτλους σπουδών και τους δώσαμε την ευκαιρία να μελετήσουν ενδελεχώς την ελληνική περίπτωση για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την επόμενη «διάσωση»! Πάντως, κατάφεραν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια άλλη χώρα που δεν θα μοιάζει μ’ αυτή που γνωρίζαμε πριν μας ανοίξει τις αγκάλες του το ΔΝΤ! Εξάντλησαν όλη τη σκληράδα τους στους Έλληνες πολίτες. Συνεδρίαζαν κατ επανάληψη, έδιναν εντολές στους Έλληνες αξιωματούχους και για καλή τους τύχη μετά το 2015 συνεργάστηκαν με μία ελληνική κυβέρνηση που δεν τους είπε ούτε ένα ΟΧΙ! Και δεν ήταν μόνο τα πρωτοκλασάτα στελέχη που έδειξαν τόση κατανόηση στις εντολές που έπαιρναν. Ήταν και οι 153 της Βουλής που έλεγαν πάντα ΝΑΙ…

Ελληνικό παράδειγμα…
 Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που επέβαλαν σ’ εμάς, ομολογούν ότι είναι το σκληρότερο που επέβαλαν σε ένα λαό. Θα το έχουν για παράδειγμα όταν τους ζητηθεί να επέμβουν στη διάσωση άλλων χωρών. Μέχρι το 2060 υποτίθεται ότι θα αποπληρώνουμε τα σημερινά χρέη. Τι θα γίνει με αυτά που θα προστίθενται από δω και πέρα δεν τους ενδιαφέρει. Εκείνοι δεν θα ζουν στη φτώχεια. Ο ελληνικός λαός θα πληρώνει τη νύφη. Αυτοί είναι καλοπληρωμένα στελέχη που δίνουν εκ του ασφαλούς οδηγίες «διάσωσης». Το περίεργο είναι ότι ξέρουν πως είναι αδύνατο να αποπληρώνει η χώρα μας τα χρέη της αν δεν ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία… Και η ανάπτυξη είναι για μας όνειρο θερινής νυκτός!
Θεανώ Βλάχου