ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Εν αναμονή… έκπληξης!
 Όταν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και ειδικά ο Νίκος Γκόλας ερωτηθέντες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων, κάνουν λόγο για… έκπληξη, τότε μάλλον πρέπει ν’ ανησυχεί κανείς δεδομένης της «παράδοσης» των τελευταίων ετών! Πολλά για τον στολισμό στην Κεντρική Πλατεία δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος δένδρο δεν θα έχει στο κυρίως τμήμα της, δηλαδή πάνω από το υπόγειο Πάρκινγκ. Πού θα πάει, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια! Πάντως, ο στολισμός της πόλης ξεκίνησε. Συνεργεία του Δήμου εντοπίστηκαν χθες να βάζουν λαμπιόνια στα δέντρα της οδού Αβέρωφ…
Κ.Α.
Αυτή είναι η αλήθεια…
Όσο και αν θέλησαν να προστατεύσουν προς τα έξω τον Αρχιεπίσκοπο οι Συνοδικοί Ιεράρχες, λέγοντας ότι η απόφαση που πήραν ήταν ομόφωνη, μία είναι η αλήθεια. Χωρίς απόφαση Συνόδου δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση μόνος του και εν κρυπτώ. Έτσι πήγε χαμένη η φιέστα της ανάγνωσης των διμερών αποφάσεων Εκκλησίας και Κυβέρνησης. Κρίμα που έχασαν τόσο χρόνο να «μελετούν» το θέμα. Άνθρακες ο θησαυρός. Αν θα πάρει μονομερείς αποφάσεις ο Τσίπρας αυτό θα το δούμε. Πάντως καλό είναι ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών να φροντίζει να παραιτείται στον κατάλληλο χρόνο… Και αυτός έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό! Ό,τι πρόσφερε, πρόσφερε στην Εκκλησία. Ας έρθει κάποιος νεώτερος να τον αντικαταστήσει!
ΜΑΤ
Γιατί δεν απάντησαν;
 Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε στο κοινοβούλιο ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο! Όλες οι πτέρυγες έσπευσαν να τον αποκηρύξουν αλλά κανένας δεν τόλμησε να φέρει τα ονόματα όσων έχασαν τη ζωή τους μέσα στο Πολυτεχνείο… Γιατί τόση σιωπή; Εκείνος ανέφερε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι υπερασπιζόμενος τη δική του ιδεολογία. Οι άλλες πτέρυγες γιατί δεν παρουσίασαν τα πραγματικά στοιχεία; Αυτός ζητούσε ονόματα. Έτσι που του επιτέθηκαν χωρίς να αναφέρουν τα ονόματα άφησαν κενά στην όλη υπόθεση. Εκείνο που ενοχλεί εμάς τους ταπεινούς είναι η εκμετάλλευση του Πολυτεχνείου από εκείνους που συμμετείχαν και που έγιναν αργότερα και μέχρι σήμερα μεγάλοι και τρανοί. Ονόματα ας μην πούμε αλλά προκάλεσαν το λαό με τα προνόμιά τους.
Θ.

Στο «μάτι» του κυκλώνα…
Περιζήτητος έγινε τις τελευταίες ημέρες ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για το θέμα της συμφωνίας Ιερώνυμου - Τσίπρα. Δεν είναι μόνο ότι ήταν ένας από τους λίγους υποστηρικτές του Αρχιεπισκόπου και μάλιστα στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, δέχθηκε "πυρά" μητροπολιτών για τις συνεχείς παρεμβάσεις του, αλλά και "φωτογραφίζεται" ότι μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Διευθυντή της "Αποστολής" Κ. Δήμτσα (που έχει έρθει αρκετές φορές στα Γιάννενα) ήταν στις συζητήσεις που γινόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη εκλεγεί μητροπολίτης στα Γιάννενα. Η στενή σχέση των "τριών" εξηγεί και την δημιουργία του ΚΔΑΠ "Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’" στα Γιάννενα, που από την πλευρά αυτή βγήκαν κερδισμένα!
Α.

«Η μόνη ελεύθερη φωνή…»!
Είναι σημαντικό για τα Μέσα Ενημέρωσης να προασπίζονται την πολυφωνία και να φιλοξενούν και τη διαφορετική άποψη. Αυτό έκανε κι αυτό συνεχίζει να κάνει σταθερά ο «Π.Λ.». Μπορεί σε ορισμένους να μην αρέσει ή να διαφωνούν ριζικά, όμως, ευτυχώς, υπάρχει πολύς κόσμος που επικροτεί τη συγκεκριμένη επιλογή. Για παράδειγμα, χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει σε email του ο γνωστός Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ανδρέας Κατσούρης, τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας. Ιδού τι αναφέρει: «Παρακολουθώντας την εφημερίδα "μας" διαπιστώνω και πάλι ότι είναι μία από τις λίγες επάλξεις πανελληνίως που υπερασπίζεται αρχές και εθνικά ιδεώδη και η μόνη ίσως -πράγμα που το είχα τονίσει πριν χρόνια στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή- όπου εκφράζονται ελεύθερα οι απόψεις οποιουδήποτε, η μόνη ελεύθερη φωνή. Σιγά - σιγά φοβάμαι ότι εκλείπουν από φόβο και από συμφέρον». Άλλο σχόλιο δε χρειάζεται…

Παραληρήματα…

Με αφορμή το θάνατο Αλβανού διακινητή ναρκωτικών στη Βήσσανη, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, κάποιοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε ιστοσελίδες, έγραψαν υπερβολές του τύπου: «Κάθε μέρα, θα πέφτει και ένας. Το αίμα του Κατσίφα, κάποιοι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά» κλπ. Δεν έχουν λογική τέτοιου είδους παραληρήματα. Και εξυπηρετούν, βέβαια, καθαρά την αλβανική προπαγάνδα. Τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται και δε θα μπορούσαν άλλωστε να συνδέονται μεταξύ τους. Όσον αφορά στα ναρκωτικά, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να υπάρξει συνεργασία και ενίσχυση των ελληνικών και των αλβανικών αστυνομικών αρχών, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση στα σύνορα…

Η. Μ.

Με το καλό…
 Ανακοίνωσε η Τατιάνα Καλογιάννη την πρόθεσή της να ηγηθεί μιας ομάδας συμπολιτών μας προκειμένου να διεκδικήσουν τον διευρυμένο Δήμο Ιωαννιτών. Μεγάλος Δήμος με πάμπολλα προβλήματα που απαιτούν τη λύση τους. Δεν γνωρίζω προσωπικά την Τατιάνα αλλά παρακολούθησα την πορεία της και τη δουλειά που πρόσφερε στην Περιφέρεια Ηπείρου. Χωρίς προκλήσεις, χωρίς επίδειξη γνώσεων, χωρίς περιττές κουβέντες επικεντρώθηκε στη δουλειά που ανέλαβε και την έφερε εις πέρας πάντα με επιτυχία. Πιστεύω ότι δεν θα αποφάσιζε να ηγηθεί ψηφοδελτίου εάν δεν ήταν σίγουρη ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικό και μετρήσιμο έργο στην πόλη όπου και η ίδια γεννήθηκε και κατοικεί. Δεν είναι ξένη. Βιώνει και εκείνη τα ίδια προβλήματα όπως όλοι μας.

Είναι σίγουρη!
 Με την πρώτη της ανακοίνωση έδειξε πως είναι σίγουρη για το εγχείρημά της. Καλή της επιτυχία, γιατί, αν εκείνη επιτύχει, θα έχουμε όλοι μας όφελος αφού τα προβλήματά μας είναι κοινά. Η φράση της «να κάνουμε ένα Δήμο πρότυπο» είναι καθοριστική των δυνατοτήτων της. Ξέρει ότι μπορεί και καλά κάνει και το δημοσιοποιεί. Και νομίζω ότι κάποτε πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε τους πραγματικά άξιους και να παραβλέπουμε τις προσωπικές ή άλλες επιφυλάξεις μας. Πιστεύω πως μια γυναίκα με τόσα προσόντα μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα Δήμο. Και αυτή τη διαφορά την έχουμε όλοι ανάγκη είτε συμφωνούμε με την υποψηφιότητά της είτε έχουμε τους δικούς μας λόγους να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας. Ό,τι καλό καταφέρει θα το βιώσουμε όλοι μας…

Την πληρώσαμε τότε!
 Κάποτε έβαλε υποψηφιότητα ο Κώστας Φρόντζος (την πρώτη φορά) για το Δήμο Ιωαννιτών. Του αρνήθηκαν οι συμπολίτες μας την ψήφο τους. Τώρα και εκ των υστέρων και βλέποντας το έργο που μας άφησε στον τομέα όπου δραστηριοποιήθηκε λένε ότι ήταν λάθος τους. Όταν αργότερα πήγαν να διορθώσουν το λάθος τους ο Φρόντζος είχε προβλήματα υγείας και παραιτήθηκε από το Δήμο. Ας μην κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος. Η εκλογή του καταλληλότερου για το Δήμο μας είναι υποχρέωσή μας και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι με προσόντα. Η Τατιάνα όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά και αν αποφασίσουν να τη βοηθήσουν όλοι τους, τότε η επιτυχία θα είναι δεδομένη. Και το όφελος θα είναι για όλους όποιος κι αν αναλάβει από εκεί και πέρα.

Δε χωράνε ιδεολογίες…
Στην επίλυση τόσο σοβαρών προβλημάτων, όπως έχει ο δικός μας Δήμος, δεν χωράνε οι συγκρούσεις των ιδεολογιών. Σε όλους τους σχηματισμούς θα υπάρχουν άξιοι συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν μετρήσιμο έργο. Απραξία και προσωπικές επιδιώξεις δεν χωράνε αυτή την ώρα. Ήδη ανακοινώθηκαν και άλλες υποψηφιότητες. Τώρα και με την απλή αναλογική θα γίνουν εφικτές οι συνεργασίες. Να θυμάστε αυτό που λέω τούτη των ώρα. Αν αποδεχθούμε όλοι αυτό το διαφορετικό που φέρνει μαζί της η κ. Καλογιάννη και τη βοηθήσουμε, όλα θ’ αλλάξουν προς το καλύτερο. Όσο για το αν έχει ή δεν έχει πολιτικό λόγο, από λόγια χορτάσαμε. Έργο δεν είδαμε… Καλή επιτυχία Τατιάνα!
Θεανώ Βλάχου