ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πίτα με Άδωνι!
 Όπως ήδη έγινε γνωστό, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ στο CEZARIA. Σε μία αμιγώς εκλογική χρονιά η αίθουσα αναμένεται να είναι κατάμεστη από τα μέλη και τους φίλους της παράταξης που δεν θα παραστούν μόνο για να ανταλλάξουν ευχές, αλλά και να ακούσουν τα όσα θα πει ο επίσημος προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Αυτός θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα είναι παρών για να ανταλλάξει ευχές, να συνομιλήσει με όσους θα βρεθούν στην εκδήλωση, αλλά και για να πραγματοποιήσει την ομιλία του, η οποία και λόγω των πολιτικών εξελίξεων που τρέχουν, θα έχει αναμφίβολα ενδιαφέρον.

Στην Κόνιτσα…
 Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει στην Κόνιτσα και η εκεί Δημοτική Τοπική Οργάνωση την ερχόμενη Κυριακή. Επίσημος προσκεκλημένος σ’ αυτή την εκδήλωση είναι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης.

Ν.Γ.

Θέλει… σεμινάρια!
 Διανύοντας χθες το πρωί, την ώρα της έντονης χιονόπτωσης, την 28ης Οκτωβρίου, παρατηρούσε κανείς ότι περνούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα, όπως και στη Χαρ. Τρικούπη. Δεν ήταν το πολύ χιόνι που εμπόδιζε την κίνηση. Ήταν το γεγονός ότι οι πιο πολλοί οδηγοί δεν έχουμε καν αντιολισθητικές αλυσίδες ή κι αν ακόμα έχουμε, δεν ξέρουμε πώς να τις βάλουμε στο όχημά μας! Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στους δρόμους όταν ρίχνει χιόνι. Μήπως λοιπόν η προμήθεια αλυσίδων πρέπει να γίνει υποχρεωτική και κάποιος αρμόδιος φορέας (Τροχαία, Δήμοι κλπ.) να κάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη χρήση τους; Καλό δε θα ήταν;
Κ.Α.

Πώς αλλάζουν οι καιροί…
Κάποτε γλεντούσαν στα καφενεία του Αθαμανίου, μετά την εκλογή του δικού τους Αλέξη ως πρωθυπουργού της Ελλάδας! Έφτιαξαν τότε και σχετικό τραγούδι… Πήγε εκεί και την εφετινή πρωτοχρονιά αλλά ήταν μόνο τρεις και ο κούκος! Ο Αλέξης, με ορεινή περιβολή, η Περιστέρα, και κουκουλωμένη για να μη κρυώνει η Γεροβασίλη. Έμαθε στο λεκανοπέδιο της Αθήνας και στα ζεστά υπουργικά γραφεία και στα ορεινά δυσκολεύεται. Οι άλλοι θα κλείστηκαν στα σπίτια τους για να μη τον συναντήσουν, εκτός κι αν η φρουρά του τους κράτησε μακριά από τον …λαοπρόβλητο ηγέτη!
MAT

Έδωσε το παράδειγμα!

Αρκετοί Γιαννιώτες πήραν ξανά χθες το πρωί τα φτυάρια κι άρχισαν να απομακρύνουν το χιόνι απ’ όπου η παρουσία του μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα. Απ’ τους πρώτους που έπιασαν δουλειά ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα (φωτό)! Έκανε μάλιστα και σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας χαρακτηριστικά πως είναι «υποχρέωσή μας να κρατήσουμε τα πεζοδρόμια και τις εισόδους των σπιτιών μας καθαρές απ' το χιόνι»! Επικροτούμε τη στάση του κ. Καραγιάννη και επαυξάνουμε!
Κ.Α.

 

Είμαστε τόσο άγριοι;
Έδωσε χρώμα η κ. Βασιλείου με τους συνεργάτες της στην περιοχή του Μάτσικα! Ωραία χρωματιστά φυτά στόλισαν το χειμωνιάτικο περιβάλλον! Έλα όμως που κάποιοι συμπολίτες μας δεν σεβάστηκαν ούτε τον κόπο των υπευθύνων του πρασίνου ούτε την ομορφιά που απολάμβαναν. Ξερίζωσαν πάλι φυτά για να τα πάρουν στα σπίτια τους! Το ίδιο έκαναν και με τα αρωματικά φυτά που φύτεψαν στο πάρκο Λιθαρίτσια. Τόση κακία; Τόση αγριότητα; Γιατί; Μήπως πρέπει να γίνει κάτι ώστε να απομονωθούν αυτοί που δεν μας αφήνουν να χαρούμε το όμορφο και το καλαίσθητο; Πώς κατάφερε ο Δήμαρχος των Τρικάλων και κέρδισε τη συναίνεση και τη συνεργασία των κατοίκων σε ό,τι κι αν κάνει; Άλλαξαν όψη τα Τρίκαλα και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση…
Θ.

Έχασαν το τρένο...
 Τα μηνύματα που παίρνει η κυβέρνηση την αποπροσανατόλισαν εντελώς! Προσπαθεί με πρωτοχρονιάτικους μποναμάδες να περισώσει ό,τι μπορέσει. Έλα όμως που αυτοί που τους παίρνουν δεν λύνουν το πρόβλημά τους. Απλά κλείνουν προσωρινά κάποιες τρύπες και μετά πάλι πέφτουν στην ανασφάλεια. Αυτά όμως που μοιράζουν από πού τα βρίσκουν; Από το λεγόμενο περίσσευμα; Μα αυτό το εξασφαλίζουν με πολύ αίμα! Τα στέγνωσαν όλα! Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, οι φορολογούμενοι ζουν έναν εφιάλτη! Και η κυβέρνηση διακηρύττει ότι έχει περίσσευμα. Μακάρι να βρεθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος ανάμεσά τους και να τους βάλει μυαλό. Ανέλαβαν υποχρεώσεις που είναι πάνω από τις δυνατότητές τους…

Πού μας οδηγούν;
Αξιολογώντας την κατάσταση εκείνοι που ξέρουν οικονομικά άρχισαν να δημοσιοποιούν τις πρώτες μαύρες διαπιστώσεις τους. Δεν βλέπουν να «βγαίνουμε στις αγορές» σύντομα αλλά και αν αυτό γίνει, το επιτόκιο θα είναι απαγορευτικό. Θα μου πείτε και είναι αυτό εμπόδιο για να μη το επιχειρήσει ο Τρίπρας; Και αυτό θα το κάνει και ό,τι άλλο σοφιστεί, αρκεί να κερδίσει περισσότερο διάστημα παραμονής στην εξουσία. Τώρα που γλυκάθηκε άντε να τον τραβήξεις από το μέλι. Θα μείνει εκεί κολλημένος με κάθε τίμημα. Μακάρι να αντιλαμβανόταν τι έκανε μέχρι σήμερα αρχίζοντας από τη μεγάλη επιπολαιότητα να σταματήσει την πορεία της κυβέρνησης του 2014! Θα είχαμε άλλες εξελίξεις μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά ο Τσίπρας τις εμπόδισε…

Με τις βιασύνες...
 Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας έχασε με τις βιασύνες και τις άστοχες ενέργειές του. Εκείνο το πρώτο εξάμηνο τα χρειάστηκε! Τότε κατάλαβε τι έκανε αλλά ήταν πλέον αργά για να κάνει πίσω. Έπρεπε να προχωρήσει και κατέληξε να συνεργαστεί στενά με την τρόικα που την αναβάθμισε σε θεσμούς! Δεν τον ενοχλούσαν πλέον οι απαιτήσεις της και για να περνάνε καλά τους εγκατέστησε στο Χίλτον όπου έφθαναν τα στελέχη του, με τους σάκους στην πλάτη, για να πάρουν εντολές. Με τα οικονομικά δεν είχε τόσο καλές σχέσεις γι’ αυτό αποφάσιζε μέσω εκπροσώπων την τύχη των Ελλήνων. Τελικά κατέληξε να συνεργάζεται άψογα με τους εντολείς του και να τους κάνει όλα τα χατίρια. Και εκείνος βρήκε την ησυχία του, ενώ εμείς βουτήξαμε στην απόγνωση και την υστέρηση.

Έχει συναίσθηση;
 Η κατάσταση δεν είναι καλή. Οι «θεσμοί» θα συνεχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα και να δίνουν τις οδηγίες τους! Πλεόνασμα από ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα, το σκόρπισμα των πόρων του ματωμένου περισσεύματος γρήγορα θα αποδειχθεί καταστροφικό. Νέος δανεισμός από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αναδεικνύεται ως λύση στις επιπόλαιες πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Λέτε να μη τον ενημερώνουν οι συνεργάτες και να του το φυλάνε για έκπληξη; Εκτός κι αν όλες αυτές οι άστοχες ενέργειες έχουν ένα και μοναδικό σκοπό. Να ναρκοθετήσουν την όλη κατάσταση πριν αναλάβει η νέα κυβέρνηση! Τέτοια ανευθυνότητα δεν την περιμέναμε όταν ψηφίζαμε την κυβέρνηση της «ελπίδας».
Θεανώ Βλάχου