ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έφθασε η ώρα…
 Μετά τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την τελευταία χιονόπτωση στην πόλη μας, άρχισαν να συζητούν οι κάτοικοι για το αν πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ώστε όλοι οι κάτοικοι να καταστούν υπεύθυνοι για την καθαριότητα του πεζοδρομίου που βρίσκεται μπροστά σε κάθε οικοδομή, είτε πρόκειται για κατοικία είτε για εμπορική επιχείρηση. Όση προσπάθεια κι αν κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου, είναι αδύνατο να έχουμε και εμείς μια καθαρή πόλη. Όσο για τα φρεάτια που κλείνουν είτε από φύλλα, είτε και από χιόνι, με λίγη προσπάθεια εκείνων που τα έχουν δίπλα τους, θα λύσουμε και αυτό το πρόβλημα… Και ο Δήμος να φροντίσει να ελέγχει εάν τηρούνται οι αποφάσεις του και να βάζει τα ανάλογα πρόστιμα. Η πρόταση εφαρμόζεται σε πολλά κράτη…
MAT
Στις δάφνες!...
 Έκεί στο ΚΙΝΑΛ σ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε τοπικό επίπεδο αναπαύονται στις... δάφνες του παρελθόντος. Το «είμαστε δυό, είμαστε τρείς» είναι το άσμα που ακούγεται πολύ συχνά με την επιθυμία να γίνουν κάποτε χίλιοι δεκατρείς! Ένας καϋμός που μένει καϋμός, χωρίς ακόμη να φαίνεται φως στο τούνελ!
Γ.Γ.
Υποβάθμιση φαγητού;
Παρέμβαση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο έκαναν χθες εστιακοί φοιτητές της Δομπόλη με εκπρόσωπό τους να καταγγέλλει δημόσια αλλαγές στη σίτισή τους στη φοιτητική Λέσχη με μικρότερες ποσότητες φαγητού και υποβάθμιση της ποιότητάς του! Όπως ανέφεραν, το γεγονός οφείλεται σε περικοπή της χρηματοδότησης για τη σίτιση από πλευράς του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας, στο οποίο ανήκει η διαχείριση της συγκεκριμένης Εστίας. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι το ΕΙΝ έκανε κάτι τέτοιο μέσα σε τόσο δύσκολες περιστάσεις, ειδικά για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά απ’ τα σπίτια τους. Θα ήταν εξωφρενικό!
Κ.Α.

Το σόου της υπουργού…
 Είπε η νεαρή υπουργός ότι θα … άνοιγε στο λαό τις πόρτες του παραδοσιακού κτηρίου όπου στεγάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας και έτρεξαν οι πρόθυμοι για να επισκεφθούν το κτήριο! Έλα όμως που η υπουργός τους άφησε έξω στην αυλή, ενώ στα σκαλιά του ισογείου μια ομάδα ηθοποιών έδινε κάποια παράσταση! Και η υπουργός εμφανίστηκε στο μπαλκόνι για να τους ανακοινώσει περιχαρής τη μεγάλη είδηση ότι η Βουλή των Σκοπίων αποδέχθηκε τη συμφωνία! Ανάμεσα στο λαό και ο υπουργός Φάμελος που έκανε δηλώσεις, αλλά δεν ανέφερε τίποτε για τη συμφωνία… Τι ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη δεν το ξέρουμε, αλλά η στήριξη της υπουργού και υποψηφίας Δημάρχου στον πρωθυπουργό ήταν ιδιαίτερα …συγκινητική!
Θ.

 

Πήγε στον Μπέγκα…

 Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ανακοινώσει, προς το παρόν, επίσημη στήριξη υποψηφίου για τον Δήμο Ιωαννιτών ανάμεσα στον Θωμά Μπέγκα και τον Μωυσή Ελισάφ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Πέτρος Μπούγιας έκανε γνωστή και επίσημα τη συμπόρευσή του με τον νυν Δήμαρχο! Ερωτηθείς χθες σχετικά, παρέπεμψε σε επίσημη ανακοίνωση υποψηφίων από τον ίδιο τον Θ. Μπέγκα, όμως έσπευσε να δηλώσει ότι επιθυμεί να τεθεί στην κρίση των συμπολιτών, δηλαδή τον ενδιαφέρει να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Από τη στήλη ευχές για καλή επιτυχία στον κ. Μπούγια που, συν τοις άλλοις, είναι και συνεργάτης του «Π.Λ.»!
Κ.Α.

Δίπλα του Γιαννιώτες…

Εκοιμήθη, προχθές, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλος, σκορπίζοντας συγκίνηση στο ποίμνιό του και σε όσους τον γνώριζαν. Στους κόλπους της Μητρόπολης Σιατίστης είχαν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια και δύο νέοι άνθρωποι με καταγωγή από τα Γιάννενα, οι οποίοι ακολούθησαν το δρόμο της Ιεροσύνης.
Πρόκειται για τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Ευθυμίου από τη Χρυσοβίτσα που είχε χειροτονηθεί από τον Μακαριστό, πλέον, Μητροπολίτη πριν ένα χρόνο στην Εράτυρα και τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Χήτο από τη Γορίτσα που χειροτονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Ναό στη Σιάτιστα. Μάλιστα, ο π. Δημήτριος είχε τοποθετηθεί από τις αρχές του μήνα νέος προϊστάμενος στον εκεί μητροπολιτικό ναό!
Ν.Γ.

Τι τους ενώνει;
 Στην καλή χαρά Μέρκελ και Τσίπρας! Ποια κοινά συμφέροντα έχουν αυτοί οι δύο και τα βρήκαν; Η μία ανήκει στο λαϊκό κόμμα της Ευρώπης και ο άλλος κόβει βόλτες ανάμεσα στην ευρωπαϊκή αριστερά και το σοσιαλιστικό κόμμα! Μέχρι να κατασταλάξει ιδεολογικά ποιος ξέρει ποιες πόρτες θα χτυπήσει ακόμη! Δεν θα εκπλαγούμε αν συνυπάρξει και με τη Μέρκελ αν και εκείνη σύντομα θα αποσυρθεί από την πολιτική. Τότε ο δικός μας τι θα κάνει χωρίς την υποστήριξή της; θα προσκολληθεί στη διάδοχό της για να επιβιώσει και να βολευτεί καλύτερα; Πάντως αυτή την ώρα κάνει αποδεκτές όλες τις απαιτήσεις της Μέρκελ, γι’ αυτό και εκείνη δεν έχει πού να τον βάλει. Τόσο συνεργάσιμος Έλληνας πολιτικός ίσως και να μην της έτυχε άλλη φορά. Ακόμη και πρόσφυγες της πήρε!

Ευτυχώς είχε όρεξη…
 Τα εδέσματα πήγαιναν και έρχονταν στο τραπέζι της Μέρκελ! Κάθε φορά που άλλαζαν πιάτα γινόταν αναμετάδοση για να πληροφορείται και ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός τι περιείχε το γεύμα. Ακόμη και τα γλυκά τα ΜΜΕ τα περιέγραψαν και έδειξαν και φωτογραφίες. Και δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός πόσα απ’ αυτά τα εδέσματα μπορούν να τα έχουν στο τραπέζι τους οι πολίτες της χώρας μας! Εκτός κι αν τώρα που μας έβγαλαν από τα μνημόνια οι Τσίπρας - Καμμένος όλα άλλαξαν και για την ελληνική οικογένεια. Πάντως, ας έτρωγαν ό,τι ήθελαν. Η περιγραφή του μενού μας ενόχλησε. Ακούσαμε ότι το λογαριασμό τον πλήρωσε η Καγκελάριος! Σκέψου πόσες υποχρεώσεις έχει στον Τσίπρα με την υποχωρητικότητα που δείχνει σε ό,τι του ζητάει.

Ακόμη και σέλφι!..
Τόσο χαρούμενοι έδειχναν οι συνδαιτυμόνες που έβγαζαν και φωτογραφίες για να τις δείξουν στον ελληνικό λαό για να χαρεί και εκείνος! Το πόσο χάρηκε δεν το ξέρουμε, αλλά αφού δεν τόλμησε ο Τσίπρας να χαλάσει την τόσο χαρούμενη ατμόσφαιρα βάζοντας στο τραπέζι και τις διεκδικήσεις των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου αυτό σημαίνει ότι τίποτε δεν σκίασε την ωραία ατμόσφαιρα. Την παράλειψη του πρωθυπουργού θέλησε να την καλύψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις για να πάρει την απάντηση ότι αυτές έχουν λήξει! Για το δάνειο ξέχασε να αναφερθεί αν και αυτοί που απαιτούν από τη σημερινή Ελλάδα την αποπληρωμή των μνημονιακών δανείων θα ‘πρεπε πρώτα να δείξουν το καλό παράδειγμα.

Τους έχει δεμένους…
Πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στα Σκόπια ο Ζάεφ έβγαλε εισιτήριο για τη Γερμανία. Τα κατάφερε να πάρει τις ψήφους που ήθελε… Πήγε να υποβάλει τα σέβη του στην Καγκελάριο που για να τον στηρίξει έφθασε στην Ελλάδα για να πει και στους Έλληνες τον καλό της λόγο για τη γειτονική χώρα. Τι περιμένει απ αυτή τη συμφωνία εκείνη το ξέρει. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Έσπευσε και ο Τσίπρας να συγχαρεί πρώτος τον Ζάεφ για την επιτυχία της πρώτης φάσης πριν έρθει και η δική του ώρα για την επικύρωση. Δεν θα μας φαινόταν περίεργο αν του έστελνε το ελληνικό αεροπλάνο για να τον μεταφέρει στη Γερμανία για να μη ταλαιπωρείται ο άνθρωπος με τη συγκοινωνία… Αυτό το απέφυγε.
Θεανώ Βλάχου