ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τόσο ασφαλείς…
 Με τη Γεροβασίλη στο τιμόνι και την Παπακώστα... παρακούμπαρο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη νιώθουμε τόσο ασφαλείς! Ό,τι δεν κατάφερε ο Τόσκας θα το καταφέρουν αυτές οι δύο ενώνοντας τις αριστερές με τις δεξιές τους αντιλήψεις. Αν η Παπακώστα χαρακτηρίζει «κατσαρίδες» τους πρόσφυγες αυτό τι σημασία μπορεί να έχει; Αν εκείνη βρει το κατάλληλο εντομοκτόνο θα τους εξαφανίσει και θα προσφέρει πόντους επιτυχίας και στην υπουργό. Μαζί θα κάνουν ό,τι θα κάνουν… Τελούμε εν αναμονή! Όσο για τον «αριστερό» πρωθυπουργό που πέρασε κάποτε και από την ΚΝΕ και που τώρα καταφέρεται με τέτοια επιμονή εναντίον των Δεξιών δεν μετράει καλύτερα τον αριθμό των δεξιών που κάθονται δίπλα και απέναντί του στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου;
Θ.
Θα πάρει χρόνια…
 Σε μια απόπειρα να μένουν τα μεγάλα οχήματα εκτός πόλης, ώστε να μη επιβαρύνουν περαιτέρω την κυκλοφορία της, τη στιγμή μάλιστα που θα πεζοδρομηθούν κι άλλοι δρόμοι, οι συντάκτες του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ιωαννίνων προτείνουν τη δημιουργία χώρου στάθμευσης μεγάλων φορτηγών στην περιοχή της ΒΙΠΕ και αντίστοιχου χώρου αναμονής τουριστικών λεωφορείων στο Πέραμα. Ωραίο ακούγεται ως ιδέα, αλλά για να εφαρμοστεί προϋποθέτει καταρχήν πολύ καλές αστικές συγκοινωνίες, για ευνόητους λόγους. Θα χρειαστούν λοιπόν χρόνια ώσπου να υλοποιηθούν οι δύο αυτές προτάσεις!..
Κ.Α.
Μόνο προς τα κάτω…
 Τρελάθηκε, ακούσαμε, το λογισμικό και έδωσε μικρότερες συντάξεις για το μήνα Φεβρουάριο. Τώρα θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις ελλείψεις και να δώσουν στους δικαιούχους κανονικά τις συντάξεις. Πώς γίνεται και όταν συμβαίνουν λάθη να είναι πάντα προς τα κάτω, εκείνοι που έφτιαξαν το λογισμικό το ξέρουν. Και η εξήγηση; Έδωσαν γρηγορότερα τις συντάξεις του Φεβρουαρίου και …μπερδεύτηκε το σύστημα! Αυτό το σύστημα δεν χτυπάει κόκκινο όταν δίνει μισθούς στους πολιτικούς και τα κυβερνητικά στελέχη; Δεν αγανακτεί όταν στέλνει τις επιταγές στους μετακλητούς υπαλλήλους; Τελικά αποδεικνύεται ιδιαίτερα άδικο και μεροληπτικό το όλο σύστημα…
ΜΑΤ

Έχουν ευαισθησία!
 Κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύει ότι διαθέτει η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Προοδευτικής Περάματος. Αυτές τις μέρες αθλήτριες και παράγοντες βρέθηκαν κοντά στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων (φωτό), στα οποία μοίρασαν δώρα ως ελάχιστο δείγμα αγάπης, ενώ τα προσκάλεσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα πρωταθλήματος της Προοδευτικής με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο εξάλλου θα τους αφιερώσουν! Αξίζει ένα μπράβο στις κοπέλες και γενικότερα την ομάδα για την ωραία πρωτοβουλία!
Κ.Α.

Άλλη ατμόσφαιρα…
Η χορωδία της Κατσαρείου Σχολής έδωσε άλλη διάσταση στην προχθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ στο Πνευματικό Κέντρο. Ψάλλοντας κατάλληλους για την περίσταση ύμνους υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Ιωάννη Λιάκου, η χορωδία δημιούργησε μία ατμόσφαιρα κατάνυξης στην εκδήλωση και εντυπωσίασε το κοινό της. Γίνεται καλή δουλειά από την Κατσάρειο Σχολή, δεν υπάρχει αμφιβολία…
Κ.Α.

Διεθνές βραβείο!

= Να και μία ευχάριστη είδηση. Η συμπατριώτισσά μας (από το Μεσοβούνι Ζαγορίου) Άννα Καρακατσούλη, αναπλ. Καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε το Διεθνές Βραβείο Αριστείας για άρθρο της σχετικά με την ψηφιακή τεχνολογία και το βιβλίο. Η εργασία αυτή επιλέχθηκε μέσω αυστηρής επιστημονικής αξιολόγησης και είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο Διεθνές δίπλωμα απονέμεται σε ελληνίδα επιστήμονα, με το ΕΚΠΑ να εκδίδει σχετική επίσημη ανακοίνωση. Η βράβευση της κ. Καρακατσούλη (κόρης του συνεργάτη αρθρογράφου του «Π.Λ.» Παναγιώτη Καρακατσούλη, ομότ. Καθηγητή Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών) είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική και αποτελεί τιμή και για την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ήπειρο!..

Κ.Α.

Βουτηγμένος στο ψέμα…
 Είναι βουτηγμένος στο ψέμα! Πώς να πιστέψεις αυτά που λέει σήμερα αφού η πορεία του βασίστηκε στο ψέμα και στις υποχωρήσεις; Μια αναδρομή όσο βρισκόταν εκτός εξουσίας που ανέβαινε στα κάγκελα και στα τρακτέρ για να εκφράσει τις επαναστατικές του ιδέες και μετά τα ξέχασε όλα, άλλαξε πορεία, αγκάλιασε και τη Μέρκελ και δεν επανέλαβε το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ! Τι να πιστέψεις απ τα λεγόμενά του; Δεν ξέρω πώς νιώθει ο ίδιος και αν είναι σε θέση να αξιολογήσει τις πρακτικές του… Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η διαρκής έπαρση για τις ...επιτυχίες του αλλά και ο διχαστικός λόγος για κάθε μέτρο που παίρνει τον καθιστούν προκλητικό. Φαίνεται πως του αρέσει να προκαλεί και ας γίνεται αρνητικός λόγος για τις πρακτικές του! Aρκεί να νέμεται την εξουσία!

Ιδεολογία ή συμφέροντα;
 Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρέσκεται να βρίσκεται στο προσκήνιο. Δεν χαλάει καρδιές, πειθαρχεί στις εντολές των …ανωτέρων και επιβιώνει παρά τις υπαναχωρήσεις του σε εθνικό επίπεδο. Ως πότε θα μας προκαλεί; Συνέπεια καμία! Τα λόγια και τα έργα του είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Ήθελα να ξέρω γιατί δεν τον προστατεύουν όσοι βρίσκονται στο στενό του περίγυρο και τον αφήνουν ακάλυπτο στις πρακτικές του; Εκτός κι αν ετοιμάζεται άλλος για να παίξει τον πρώτο ρόλο όταν τον στείλουν στα αζήτητα! Αν πράγματι υπάρχουν φιλόδοξοι συνεργάτες στον περίγυρό του τότε έχουμε απαντήσεις σε όλα τα δυσκολοερμήνευτα για εμάς. Και τώρα που απεξαρτήθηκε από την επιρροή του Καμμένου μπορεί να του βγει σε καλό ή και να του ξεφύγει εντελώς ο έλεγχος.

Τα υπερασπίζεται;
 Ένα από τα κολλέγια που λειτουργούν στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη δουλειά του και στα Γιάννενα! Είναι γνωστό ότι οι απόφοιτοι αυτών των κολλεγίων κατάφεραν να έχουν ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των δημοσίων ΑΕΙ! Κατά τα άλλα είναι ιδεολογική απαγόρευση για τους Τσίπρα και ΣΙΑ η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Ίσως δεν θέλουν να μπουν σε μπελάδες προκειμένου να ελέγχουν τη λειτουργία τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα βάζει το κράτος… Στην Κύπρο πήγε! Δε ρώτησε να μάθει πώς λειτουργούν εκεί τα ιδιωτικά ΑΕΙ και πόσοι Έλληνες φοιτούν αλλά και πόσες πρόσθετες θέσεις εργασίας εξασφάλισαν για επιστήμονες ακόμη και από την Ελλάδα; Εδώ προτιμούν τη μιζέρια για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε…

Πασοκικές προσμίξεις...
 Ήρθε ο Σπίρτζης στο ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας μαζί του τις παλιές του εμπειρίες! Αυτές δεν είναι παλαιοκομματικής κοπής. Είναι ολόφρεσκες αριστερές αντιλήψεις αναβαπτισμένες στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Διόρισε στέλεχος για διεθνή θέματα αλλά το παιδί δεν ξέρει ξένη γλώσσα… Την ελληνική μιλάει και δεν μας είπαν σε ποιο επίπεδο. Βλέπεις το επίπεδο Καρανίκα είναι αρκετό για να γίνεις και σύμβουλος πρωθυπουργού! Οι άριστοι που έκαναν μεταπτυχιακά, έγιναν διδάκτορες και μιλάνε δύο και τρεις ξένες γλώσσες πήραν τα μάτια τους και ψάχνουν αλλού για δουλειά. Εδώ δεν τους σηκώνει το κλίμα. Εδώ ανταμείβονται από τα ψηλότερα κλιμάκια μέχρι τα τελευταία όσοι κατέβαλαν τις ολιγότερες προσπάθειες.
Θεανώ Βλάχου