ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μπορούν κι άλλοι!
Κρίσιμο στοίχημα για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι να διασυνδέσει την «Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία Θέατρα» με την τοπική επιχειρηματικότητα, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό «πακέτο» για τους επισκέπτες της περιοχής μας. Και η αλήθεια είναι ότι οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν συμφέρον να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανταποκρινόμενοι στη σχετική ανοιχτή πρόσκληση. Ήδη στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί αρκετές επιχειρήσεις εστίασης, διαμονής, παραγωγής τοπικών προϊόντων κλπ., όμως υπάρχει περιθώριο για ακόμα περισσότερες. Για παράδειγμα, στην κατηγορία εστίασης βρίσκει κανείς επτά εστιατόρια και στη διαμονή 21 ξενοδοχεία! Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.ancienttheatersofepirus.gr.
Κ.Α.

Τουριστικές πτήσεις…
Διαρκής είναι η πτητική αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωνανίνων τώρα που τα έργα επέκτασής του κοντεύουν να ολοκληρωθούν. Έτσι, η στήλη πληροφορήθηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και τουριστικές πτήσεις από αυτό, οι οποίες θα γίνονται σε ημερήσια βάση πάνω από την Ήπειρο (π.χ. φαράγγι του Βίκου), τα Μετέωρα και τα Ιόνια νησιά! Τις πτήσεις με τίτλο «Epirus air tour» θα εκτελεί τουριστικό γραφείο της περιοχής μας. Να κάτι που λείπει από την περιοχή μας και θα βοηθήσει στη βελτίωση του τουριστικού της προϊόντος!
Κ.Α.
Συμπληρώνει τα κενά!
Δεν φαίνεται να ανησυχεί η κυβέρνηση για την υπογονιμότητα στην Ελλάδα! Έχουμε το χαμηλότερο δείκτη γονιμότητας στον κόσμο. Και κάθε χρόνο με τους θανάτους χάνουμε μια μικρή πόλη! Οι Έλληνες δεν τολμούν να κάνουν παιδιά. Και οι νέοι που ξενιτεύονται δημιουργούν οικογένειες σε άλλες χώρες. Φαίνεται όμως ότι συμπληρώνει τα κενά με ελληνοποιήσεις ξένων υπηκόων. Κάτι ακούσαμε ότι ξεπέρασαν τις 700.000 στα χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ! Αν αυτό αληθεύει τότε η αλλοίωση του πληθυσμού ήδη συντελείται. Και όλοι αυτοί οι «νεοέλληνες» ευγνωμονούντες θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ;
ΜΑΤ

Μας προκαλούν…
Πότε τα αναδρομικά των παλαιών βουλευτών, πότε τα προκλητικά προνόμια όσων περνάνε το κατώφλι της Βουλής, πότε η αύξηση των θέσεων μετακλητών υπαλλήλων με τις προκλητικές αποδοχές, πότε η σιωπή τους για τον αριθμό των 300 στη Βουλή, που δεν πρότεινε καμία πτέρυγα τη μείωσή τους, πλην της Ένωσης Κεντρώων που προσπάθησαν οι άλλοι να μην ακουστεί και να μη συζητηθεί στη Βουλή! Και τώρα νέες διεκδικήσεις από τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας. Θέλουν διπλή σύνταξη. Και από την Προεδρία και από το επάγγελμα που έκαναν… Και γιατί να παίρνουν σύνταξη από την Προεδρία; Δεν ανταμείφθηκαν υπεραρκετά κατά τη θητεία τους ως Πρόεδροι της Δημοκρατίας; Τώρα έχουμε δύο πρώην και σε λίγο θα γίνουν τρεις και αν ο Θεός τους δίνει ζωή θα αυξάνονται και θα πληθαίνουν. Κι εμείς λέγαμε ότι μας κοστίζει πολύ η Βασιλεία και την καταργήσαμε!
Θ.
Έκθεση… ιδεών!
Τι τραβάνε κι αυτοί οι υποψήφιοι μέρες που ‘ναι. Να, όπως ο Μάκης Χρυσοστόμου που «αναγκάστηκε» ως Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ να παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού» που συνδιοργάνωσε η επιχείρηση. Του ‘γραψαν λοιπόν μία... έκθεση ιδεών για τη σημασία του νερού, τη διάβασε -χωρίς να κάνει λάθη είναι η αλήθεια- είπε και για το μεγάλο έργο που κάνει η ΔΕΥΑΙ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα και την έβγαλε την υποχρέωση! Κορυφαία δε ατάκα του ήταν η εξής: «Τα παράπονα τα μετατρέπουμε σε λίπασμα για περισσότερη δημιουργία»! Μη μας ρωτάτε ποιος του τα έγραψε. Πάντως, είχε… έμπνευση!
Κ.Α.
Μοναδική συναυλία!..
Η Χορωδία «Η Αγία Μαρίνα» έχει ένα δικό της μοναδικό τρόπο να δημιουργεί ατμόσφαιρα σε κάθε της εμφάνιση. Το έκανε ξανά προχθές στη συναυλία που έδωσε στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων (φωτό) όπου ερμήνευσε παλιά Γιαννιώτικα τραγούδια και σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης. Το πολυπληθές κοινό ενθουσιάστηκε και το χειροκρότημα ήταν πολύ θερμό για τις κυρίες της Χορωδίας και τους υπόλοιπους συντελεστές. Φυσικά, συναυλία της «Αγίας Μαρίνας» χωρίς τη Μαίρη Κωστή, που είναι κυριολεκτικά η ψυχή της, δε νοείται. Επιμελήθηκε όπως πάντα την παρουσίαση της εκδήλωσης και μίλησε με γλαφυρό τρόπο για την απελευθέρωση αλλά και για τη δράση της Χορωδίας! Συγχαρητήρια λοιπόν από τη στήλη για την ωραία εκδήλωση!
Α.
* * *
Εποχική… απασχόληση!
= Βρήκαν δουλειά οι Μωραϊτης και Τόλκας, πρώην υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου! Τους έφεξε που λέμε. Με τόση ανεργία που υπάρχει ξέρεις τι είναι να βρεις σήμερα καλοπληρωμένη δουλειά και μάλιστα με πολλά προνόμια; Δεν θα ξέρουν πού να βάλουν τον «ευεργέτη»! Τους έβγαλε από την αφάνεια και τους έφερε στο προσκήνιο. Θα παίρνουν και αυτοί αποφάσεις για να …σώσουν την Ελλάδα και πάντα με το αζημίωτο. Εικόνισμα θα του κάνουν και αυτοί. Και οι Fan του Τσίπρα αυξάνονται και πληθύνονται. Αν πεις κακή κουβέντα για τον Αλέξη μπροστά στην Κουντουρά, τον Κουΐκ ή τη Χρυσοβελόνη και τους λοιπούς πολλαπλώς ευεργετημένους θα σου στήσουν πόλεμο… Αγώνα θα κάνουν μέχρις εσχάτων για να τον ξαναβγάλουν πρωθυπουργό! Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες;

Βασιλικότεροι…
Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν τη μαχητικότητα τους. Μπορεί να περίμεναν κάποια διάκριση που δεν ήρθε. Αντιθέτως καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ή από άλλους πολιτικούς χώρους. Μπερδεύτηκε το «αριστερό» με το «προοδευτικό» αλλά και με το δεξιό μίγμα και έχασαν το μπούσουλα... Οι ξενόφερτοι αποδείχθηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως! Πίνουν νερό στο όνομα του Αλέξη. Ξέρεις τι είναι να βρίσκεσαι στην αφάνεια και ξαφνικά να σε αναβαθμίζουν απολαμβάνοντας τόσα προνόμια; Ακόμη και η κ. Μεγαλοοικονόμου βγάζει κραυγές υπέρ του πρωθυπουργού και κερνάει κουραμπιέδες τους αντιφρονούντες… Να δεις που θα χάσει τους δικούς του, όπως ήδη έχασε πολλούς που τους βρίσκει απέναντι και δεν θα ξέρει με ποιους συνεργάζεται!

Ξέρει τι κάνει…
Μπορεί να καταφέρεται ο Τσίπρας εναντίον των παλαιών κομμάτων και των κακών δεξιών που τους… αναβαθμίζει βάζοντάς τους και συνθετικό, αλλά φέρνει κοντά του καθένα που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και μπορεί με μια θέση στην κυβέρνηση να τον κάνει υπάκουο υποστηριχτή του. Γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως εκείνοι που πήραν υπουργική καρέκλα σε όποιο χώρο κι αν ανήκαν. Έτσι το μίγμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παλαιών πασόκων και μνημονιακών που ψήφισαν τα πρώτα μνημόνια, γίνονται μία συμπαγής ομάδα που υποστηρίζει την κυβέρνηση… Ξέρει τι κάνει ο Τσίπρας. Αν με τα ανοίγματα χάσει τους δικούς του θα βρει άλλους για να τους αναπληρώσει. Εξάλλου και αυτοί τρέμουν μήπως και γίνουν εκλογές και δεν ξαναγυρίσουν στη Βουλή.

Ο μόνος σίγουρος!
Ο μόνος που είναι σίγουρος ότι θα είναι και στην επόμενη Βουλή είναι ο Τσίπρας. Ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται ούτε σταυρό! Μια φορά πρωθυπουργός πάντα βουλευτής. Και πόσοι πρώην «βολεύονται» εκεί μέσα…. Καμία πτέρυγα δεν αντέδρασε σ’ αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις. Αν και ο Τσίπρας δεν έχει ανάγκη από μια θέση βουλευτή. Με τόσες γνωριμίες που απέκτησε εκτός συνόρων και με τόσα ΝΑΙ που είπε κάποια θεσούλα θα του βρουν για να απολαμβάνει τα προνόμια των κόπων του. Λέτε να είναι τυχαία τα τόσα ΝΑΙ που έλεγε επί τέσσερα χρόνια; Αλλά και οι γνωριμίες του με τους μεγαλόσχημους κάτι καλό θα του φέρουν. Οι Έλληνες ας βράζουν μέσα στην υπανάπτυξη.
Θεανώ Βλάχου