ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Οι εκλεκτοί!..
Βγαίνει που λέτε αθηναϊκή εφημερίδα που εκφράζει τη Ν.Δ. και ονοματίζει τους «εκλεκτούς» της σε όλη τη χώρα σ’ επίπεδο δημάρχων. Στα Γιάννενα λοιπόν η Ν.Δ. φέρεται ως στηρίζουσα Νίκο Γκόντα, Άρη Μπαρτζώκα και την αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου! Αυτό πώς μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς;
Γ.Γ.
Και… δημοσιογράφοι!
Εκτός απ’ τους πολλούς υποψήφιους, λόγω των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, τελευταία… ξεφύτρωσαν και κάμποσοι «δημοσιογράφοι» στα Γιάννενα (!), οι οποίοι κάνουν συνεντεύξεις με το σωρό, που δεν είναι τσάμπα φυσικά, αλλά εξυπηρετούν την προβολή των επίδοξων τοπικών αρχόντων! Νέα μόδα αυτή, αλλά αφού βγαίνει το χρήμα… χαλάλι; Όσο για την ποιότητα των συνεντεύξεων και για το δημοσιογραφικό τους επίπεδο, ας την κρίνουν οι πολίτες. Αυτά μέχρι τις 26 Μαΐου. Μετά ο κάθε… κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του!
Κ.Α.

Εν Ελλάδι ακρότητες…
Με το που φέγγει ο Θεός τη μέρα του όλο κάτι καινούργιο έχει να αναγγείλει ο Υπουργός Παιδείας! Δεν φαίνεται να του αρέσουν και πολύ τα αρχαία ελληνικά! Τόσο ξέρει τόσα λέει! Στην Αγγλία Ελληνίδα καθηγήτρια στο Κέιμπριτζ κάνει πολύ σημαντική δουλειά για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών. Έχουν καταφέρει να διδάσκονται εκεί τόσο στην Α/θμια αλλά και τη Β/θμια εκπαίδευση! Έτσι, για να ξέρουμε τι σημαίνουν τα αρχαία ελληνικά στην κατανόηση βαθύτερων νοημάτων. Αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα για το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας… Εδώ το άσυλο να ‘ναι καλά και τα άλλα έρχονται παραπίσω… Και αυτοί οι άνθρωποι αποφασίζουν για το μέλλον της ελληνικής Παιδείας…
Θ.

Ο Φορέας της Λίμνης…
Ποια είναι τα καθήκοντα του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης; Το καθάρισμά της είναι μέσα στις υποχρεώσεις του; Ξένοι επισκέπτες έκαναν βόλτα από την αποβάθρα μέχρι πίσω στο δώδεκα! Έτριβαν τα μάτια τους από τους αφρούς, τα καλάμια και τα λοιπά υλικά. Μετά το γλυπτό του Παπαγιάννη, αποικίες καλαμιών ξεκολλήθηκαν από την απέναντι όχθη και έπλεαν …ακυβέρνητες, ενώ παλιά δίχτυα, πλαστικά μπουκάλια και νεκρά λιμνοπούλια διακοσμούσαν το τοπίο. Κάποτε περνούσε καθημερινά ένας βαρκάρης και με μία απόχη φρόντιζε τα επιπλέοντα αντικείμενα… Όσο για τα καλάμια θα τα αφήσουν να ριζώσουν εκεί όπου τα πάει ο άνεμος; Ας μη την κάνουν Ελβετική λίμνη. Ας μαζεύουν τουλάχιστον όσα επιπλέουν… Περιέργως δεν συναντήσαμε ποτέ κάποιον υπεύθυνο να κάνει ελέγχους… Όσα πάνε κι όσα έρθουν! Η αδιαφορία τους σκοτώνει, ενώ τα λόγια περισσεύουν.
MAT
Η Φωτεινή για το τραπέζι στο Μαξίμου…
Το τραπέζι στο «Μαξίμου Restaurant» που έκανε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χορηγία (!). Το αποκάλυψε η Γιαννιώτισσα Φωτεινή Σκοπούλη, υποψ. ευρωβουλευτής με το κυβερνών κόμμα. Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι «η χορηγία ήταν ανθρώπου που δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα».
Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί -σύμφωνα με το in.gr- η κ. Σκοπούλη έδωσε μία απίστευτη εξήγηση, επικαλούμενη τον εργασιακό φόρτο του πρωθυπουργού! «Ο πρωθυπουργός είναι πολύ απασχολημένος και θα έπρεπε να πάμε σε ένα γραφείο ή έξω. Επειδή όμως γιόρταζε την επόμενη ημέρα ήταν πολύ busy, γι’ αυτό πήγαμε εκεί» σημείωσε μιλώντας στο «Θέμα Fm». Και μάλιστα σημείωσε πως αντί να είμαστε όρθιοι, καθίσαμε σε ένα τραπέζι που είχε ελαφρά σαρακοστιανά εδέσματα, «κάτι σαν finger food» όπως είπε.
Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά μέχρι τις εκλογές…
Α.
* * *
Τι θα πει προοδευτικός;
Την πρόοδο επαγγέλλεται η Φώφη! Τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για προοδευτικό κίνημα, δεν το καταλαβαίνουμε. Κυβέρνησαν παραπάνω από δύο δεκαετίες και απ’ ό,τι ακούμε από την σημερινή, υποτιθέμενη αριστερή μας κυβέρνηση, άφησαν πίσω τους το παλιό και το σάπιο! Αν αυτό το καταδικαστέο παλιό ήταν το προοδευτικό, τότε τι θα φέρει η Φώφη ως καινούργιο; Του προσδίδει άλλα χαρακτηριστικά; Γιατί μόνο με το χαρακτηρισμό «προοδευτικό» το στίγμα είναι ασαφές. Αν πιστεύει ότι η οικονομία που παρέδωσαν το 2004 ήταν ανθηρή, τότε κάπου κάνει λάθος. Τα υπέρογκα χρέη εκείνης της εποχής έβαλαν τις βάσεις για την υπερχρέωση της χώρας, αφού τα νέα δάνεια για την αποπληρωμή των παλαιών απλά μεγάλωναν το χρέος και υποθήκευαν το μέλλον της χώρας μας…

Το κακό προηγούμενο…
Κάθε νέα κυβέρνηση που αναλάμβανε τη μεγάλη ευθύνη της διαχείρισης των κοινών στη χώρα μας δεν μας έδωσε ποτέ σαφή λογαριασμό για το τι παραλάμβανε, πόσο χρέος είχε η χώρα, πόσα έπρεπε να πληρώνουν για να είναι συνεπείς προς τους δανειστές, πόσα χρειαζόταν το κράτος για να λειτουργεί, αν ήλπιζαν να κάνουν έργα με ευρωπαϊκά προγράμματα και από πού θα έκοβαν πόρους για να πληρώνουν τα παλαιά δάνεια. Το ύψος των νέων δανείων δεν μας το αποκάλυψαν ποτέ, ούτε μας έδιναν λογαριασμό για τον τρόπο που διαχειρίζονταν τους φόρους μας. Το μόνο που ακούγαμε από κάθε νέα κυβέρνηση ήταν ο όρος «καμένη γη», που σήμαινε ότι δεν έβρισκαν τίποτε στα ταμεία για να ξεκινήσουν! Πώς κατάφερναν τελικά και ξόδευαν απίθανα ποσά εκείνοι το ξέρουν.

Εκείνος το προέβλεψε!
«Θα μας πνίξουν τα χρέη», δήλωσε τη δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου! Και αυτό έγινε. Μόνο που οι κυβερνήσεις μας άφηναν το πρόβλημα να διογκώνεται, συνέχιζαν να δανείζονται, οδηγώντας μας στην υπερχρέωση, τα οικονομικά έδειχναν ανθηρά με τη διαρκή παροχολογία μέχρι που έσκασε η βόμβα. Αν από τότε έκαναν την ενδεδειγμένη διαχείριση και δεν εφάρμοζαν το «Τσοβόλα δώστα όλα», προκειμένου να έχουν ευχαριστημένο το πόπολο για να διατηρούνται στην εξουσία, μπορεί σήμερα να μην έλεγαν οι Έλληνες το ψωμί ψωμάκι και να μη χρειαζόταν να κόψουν το ΕΚΑΣ για να «σώσουν» τη χώρα… Έζησαν μέσα στη χλιδή για δύο δεκαετίες τουλάχιστον και τώρα επανέρχονται στα συνθήματα παλαιών εποχών για να ξαναζωντανέψουν τις παλιές μνήμες.

Mεγαλούργησε…
Κι ενώ ο πατέρας προέβλεψε τον «πνιγμό» ο γιός του ανέλαβε να μας φέρει το ΔΝΤ κι ας γνώριζε πού κατέληξαν όλες οι χώρες που το δέχθηκαν ως σωτήρα! Δεν ξέρω αν βρήκε μόνος του τη λύση, ή αν άλλοι σχεδίασαν το μέλλον της χώρας μας που έτυχε να έχει στο υπέδαφος και στον υποθαλάσσιο χώρο της μεγάλο πλούτο! Για πρώτη φορά άρχισε να γίνεται λόγος για τις ΑΟΖ, κι ας χτυπιόταν εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες για το τι πολύτιμο για την οικονομία έκρυβε η Ελλάδα. Δεν είναι περίεργο που πρώτα υποθηκεύθηκε το μέλλον της χώρας μας από τα χρέη και μετά έγινε λόγος για πετρέλαια και φυσικό αέριο; Βλέπεις, εμείς κοιμόμαστε και άλλοι αποφασίζουν για το «μέλλον μας»!
Θεανώ Βλάχου