ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Με… χρονοκαθυστέρηση!
Eπειδή η κτηματολόγηση «τρέχει» αυτή την περίοδο στον Νομό Ιωαννίνων και αρκετοί μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθείτε στο Υποθηκοφυλακείο αναζητώντας παλιά συμβόλαια για ακίνητα που πρέπει να δηλωθούν, η στήλη οφείλει να σας προειδοποιήσει να μην το αφήσετε αυτό για την τελευταία στιγμή. Από την ημέρα που ο δικηγόρος κάνει αίτηση για εκτύπωση κάποιου συμβολαίου, ώσπου αυτό να είναι έτοιμο, μεσολαβούν σίγουρα δύο εβδομάδες και βάλε! Όχι, τα αντίγραφα δεν αργούν να γίνουν. Άλλη είναι η αιτία της καθυστέρησης που, εδώ που τα λέμε, είναι υπερβολική!
Κ.Α.

Σκουπίδια στο Πέραμα…
Να πούμε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν βλέπει την κατάσταση στο Πέραμα γιατί του πέφτει λίγο μακριά! Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής τι κάνει; 25η Μαρτίου προχθές και οι Γιαννιώτες κατευθύνονταν προς την Αμφιθέα για να φάνε βακαλάο σκορδαλιά. Όλοι περνούσαν από την έξοδο του Περάματος και η εικόνα της ντροπής τους άφηνε άφωνους! Τόσα σκουπίδια εκτεθειμένα σε μια μεγάλη έκταση σου προκαλούσε θλίψη. Και ο αέρας τα σκόρπιζε παντού, διακοσμώντας ολόκληρο τον γύρω χώρο δεξιά και αριστερά… Αν θέλουμε να κρίνουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας και συλλογής απορριμμάτων στα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή, θα βάλουμε το χαρακτηρισμό «απογοήτευση»…
Θ.
Τότε και τώρα…
Τότε ο Τσίπρας δήλωνε ότι στις παρελάσεις μπορεί να διαμαρτυρηθεί ο λαός! Έτσι ανάγκασαν τον Κάρ. Παπούλια το 2011 να αποχωρήσει και διεκόπη η παρέλαση! Αρχηγός των επεισοδίων ο κ. Καρανίκας, ο οποίος ανταμείφθηκε ως υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού στο Μαξίμου και περιέργως, μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία στην οποία τον παρέπεμψαν τότε… Αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έγιναν διαφορετικά τα γεγονότα, ας μας διαφωτίσει… Τώρα παρίστανται στις παρελάσεις και στέλνουν εκπρόσωπο της Βουλής και στη Μελβούρνη. Ο Νίκος Παππάς ακύρωσε την παρουσία του στην παρέλαση της Λάρισας, γιατί… είχε υποχρεώσεις στην Αθήνα! Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να φθάσει κολυμπώντας στο Αγαθονήσι… Ας τολμούσε να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη!
ΜΑΤ

Μάγεψε ο Λάζαρος!
Μετανάστες στη Γερμανία οι γονείς του. Λειτουργούν εστιατόριο στο Ντίσελντορφ. Από τα Ελβετικά Ηγουμενίτσας η καταγωγή τους. Με μουσική φλέβα ο πατέρας του Σπύρος Στέφος. Και ο 15χρονος Λάζαρος με την κρυστάλλινη φωνή του μάγεψε, στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση, το κοινό αλλά και τους κριτές του γερμανικού τηλεοπτικού σόου «The Voice», όπου διαγωνίζεται. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι Ελληνόπουλα που ζουν και μεγαλώνουν στο εξωτερικό, διακρίνονται σε διάφορους τομείς αξιοποιώντας το ταλέντο τους.
H.M.
Ένα αγκυροβόλιο…
Tώρα με το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη είναι ευκαιρία να φτιαχτεί κι ένα αγκυροβόλιο στην Παραλίμνιο (καρνάγιο) για να δένουν τα πλοία, όπως σωστά πρότεινε και στην πρόσφατη σχετική ημερίδα – διαβούλευση στην Ε.Η.Μ. ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.
Σήμερα το ρόλο του κάβου έχουν δύο πλατάνια, στους κορμούς των οποίων δένουν τα καραβάκια, αλλά αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο! Μάλιστα, πολλοί επισκέπτες βλέποντας τα σχοινιά τυλιγμένα γύρω από τα δέντρα (φωτό), νομίζουν ότι πρόκειται για… εικαστική παρέμβαση!
Κ.Α.
Ήρθαν οι πελαργοί!
Συνεπείς ως προς την παρουσία τους στην Εγνατία Oδό οι πελαργοί. Τα επτά τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, είναι στο καθορισμένο σημείο. Στο τμήμα Ηγουμενίτσα - Γιάννενα, στον κόμβο Νεοχωρίου. Οι οδηγοί ρίχνουν ασυναίσθητα τη ματιά τους στο ζευγάρι των πελαργών που έχει φτιάξει τη φωλιά του σε μια κολώνα φωτισμού και ατενίζει από ψηλά την κίνηση. Εκεί, ζευγαρώνουν και γεννούν και έτσι ο πληθυσμός της φωλιάς πληθαίνει. Μάλιστα, έχουν αποκτήσει και προσωνύμιο από τους οδηγούς. "Οι πελαργοί της Εγνατίας", λένε όλοι. Να, λοιπόν, που ο οδικός άξονας απέκτησε το… σήμα κατατεθέν του!
H.M.
* * *
Δε θα ξεχάσουμε!..
Για να μην ξεχάσουμε τον Τσίπρα και το στενό του περίγυρο, πρώτα μας έταξαν να καταργήσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και μετά μας έφεραν, κατόπιν των άστοχων ενεργειών του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησής τους, ένα ολοκαίνουργιο το τρίτο και σκληρότερο! Συνεργάστηκαν άψογα με τους δανειστές και τους έκαναν ό,τι και αν ζήτησαν απ’ αυτή τη χώρα. Τέτοια πειθαρχία δεν την περιμέναμε από μία «επαναστατική» κυβέρνηση. Κι όμως τα έδωσαν όλα όσα κι αν τους ζήτησαν οι τόσο απαιτητικοί δανειστές, που βρήκαν τους «πρόθυμους» για να επιβάλουν όλες τις διαστροφικές πρακτικές τους. Και τώρα που ετοιμάζονται να ξεπεζέψουν κάνουν ό,τι μπορούν για να ξαναφέρουν τη χώρα στο μη χειρότερα, ώστε όποιος κι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση να τα βρει σκούρα!

Ξέρουν τι θα γίνει…
Ξέρουν πολύ καλά ότι ο τρόπος που κυβέρνησαν και οι αποφάσεις που έπαιρναν αυτά τα χρόνια, στοίχησαν πολύ πόνο στον Έλληνα που δεν βρίσκεται υπό την προστασία της σημερινής κυβέρνησης. Γιατί, δυστυχώς, την κρίση δεν την… λούστηκαν όλοι οι πολίτες. Άλλοι περνούσαν ζωή και κότα και άλλοι έτρωγαν στα συσσίτια. Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσά τους, δεν βρίσκετε; Δεν ενδιέφερε την κυβέρνηση ότι διέρρεαν οι πρακτικές τους και πλήγωναν ακόμη περισσότερο τους πολίτες. Γιατί όταν άλλοι πεινάνε και άλλοι παίρνουν παχυλούς μισθούς και απολαμβάνουν άπειρα προνόμια, τότε η αγανάκτηση περισσεύει. Φορολόγησαν ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά σκόρπιζαν χωρίς περίσκεψη πόρους για χάρη των «κολλητών»!

Σε νέα δεινά…
Κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι πρακτικές τους, κάνουν ότι δεν ακούνε και αποφεύγουν να απαντήσουν στις επικρίσεις. Γιατί, όταν μαθαίνουμε ότι ξόδεψαν αυτά τα χρόνια 40% παραπάνω για να συντηρούν συμβούλους και παρασυμβούλους που τους αύξαιναν με γεωμετρική πρόοδο και όταν στον προϋπολογισμό της «λιτότητας» γράφηκαν 2,5 δισ. επί πλέον ως κόστος της κεντρικής κυβέρνησης, εν γνώσει τους ότι μας οδηγούν σε πρόσθετη επιτήρηση και σε ένα ακόμη μνημόνιο, το 4ο, τότε, όχι μόνο μας προκαλούν σήμερα αλλά υποθηκεύουν και το αύριο. Φαίνεται ότι έχασαν κάθε ελπίδα να πάρουν εντολή από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσουν πάλι και κάνουν ό,τι μπορούν για να παραδώσουν μια χώρα σε χειρότερη κατάσταση ανοίγοντας το δρόμο σε νέα δεινά…

Θα μείνει στην ιστορία!
Γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι του γίνεται με τα οικονομικά, αλλά το ότι ξοδεύουν απερίσκεπτα για τη λειτουργία της κυβέρνησης και των πάσης φύσεως «συνεργατών», έπρεπε να το αντιληφθεί και να το σταματήσει. Από τη μια δεν επιστρέφουν αυτά που οφείλουν στους ιδιώτες, οδηγώντας τους στην απόγνωση και την καταστροφή και κάνουν οικονομία στερώντας βασικούς πόρους από την αστυνομία, την εκπαίδευση, και πολλές δημόσιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν. Όμως αυξάνουν τους «συνεργάτες» και πετούν για ψύλλου πήδημα με το πανάκριβο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, στερώντας τα νοσοκομεία από γιατρούς και νοσηλευτές… Η πολιτική αλά ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία!
Θεανώ Βλάχου