ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τέτοιους θέλουμε!
Υπάρχουν και τέτοιοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές! Σαν τον συμπατριώτη μας (από το Ζαγόρι) Νίκο Γιαννή, νομικό στο επάγγελμα, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τη γνωρίζει όσο λίγοι, αφού ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Ο κ. Γιαννής είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.. Χθες αντιπαρατέθηκε ραδιοφωνικά με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και ξεχώρισε με την πραότητα, τη σεμνότητα, τις γνώσεις και τον συγκροτημένο πολιτικό του λόγο, κάνοντας τον ίδιο τον οικοδεσπότη του Νίκο Χατζηνικολάου να αναφωνήσει ότι τέτοιους εκπροσώπους έχει ανάγκη η χώρα μας στην Ε.Ε., ζητώντας απ’ τους ακροατές να τον προτιμήσουν! Δικαιολογημένα! Ας έχουμε το όνομά του κι εμείς οι Ηπειρώτες στο νου μας φτάνοντας στην κάλπη!
Κ.Α.
Χαρές και πανηγύρια…
Πανηγυρίζουν για τις νέες αποφάσεις των 120 δόσεων! Λες και όλοι οι ωφελούμενοι έχουν πόρους και απλά αμελούν ή αρνούνται να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Και αν θέλουν μπορούν να βρουν ποιοι έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής και ποιοι έτσι έμαθαν, έτσι πορεύονται και κοροϊδεύουν το σύστημα. Εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και τρώνε στα συσσίτια μάλλον θα δυσκολευτούν να φανούν συνεπείς όχι μόνο στις 120 δόσεις, αλλά και στις 220! Όποιος δεν έχει δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να δείξει συνέπεια στις υποχρεώσεις του. Άντε λοιπόν. Βοηθείστε να βρεθούν θέσεις εργασίας και μάλιστα με αμοιβές ανάλογες των βασικών υποχρεώσεων μιας οικογένειας και μετά συζητάμε για τις δόσεις αποπληρωμής χρεών.
MAT

Κι άλλη Γιαννιώτισσα!
Μεγαλώνει η… παροικία των υποψήφιων για την Ευρωβουλή με καταγωγή από το Γιάννενα, μιας και η γνωστή ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων Μαρίνα Γκόντα, αποφάσισε να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στην πολιτική, θέτοντας υποψηφιότητα με την «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη. Η Μαρίνα Γκόντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα και είναι πτυχιούχος Γαλλικής φιλολογίας Αθηνών, με τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών και διδακτορικού στην ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Όπως είπε στη στήλη, μέσω της υποψηφιότητάς της στοχεύει στο να συμβάλει στις πολιτιστικές και πολιτισμικές ανταλλαγές ιδεών, απόψεων και εικαστικών δρώμενων μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., ταυτόχρονα με την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Α.

Τι να ετοιμάζουν…
Άρχισε ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Αμερική και Κίνα! Ποιος ξέρει τι κρύβουν και τι θα μας ξημερώσει. Από τις ΗΠΑ ξεκίνησε ο οικονομικός πόλεμος με την κατάρρευση της «Lehman Brothers» και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και τώρα ανταλλάσουν πυρά οι δύο δυνάμεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς. Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν στα κινέζικα προϊόντα δασμούς 300 δις δολαρίων με σκοπό να τους βάλουν εμπόδια και είναι σίγουρο ότι και η Κίνα θα απαντήσει ανάλογα… Σκεφθείτε ότι οι δασμοί των ΗΠΑ ανταγωνίζονται ολόκληρο το ελληνικό χρέος που θα αποπληρώνεται από πολλές γενιές Ελλήνων εκτός κι αν τους χαρίσουμε ολόκληρη τη δημόσια περιουσία που ήδη τους εκχώρησε ο Τσίπρας!
Θ.
Προχωρούν τα έργα…
Να κι ένα ευχάριστο γεγονός. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της οικίας Χουσεΐν Ματέη, γνωστής ως «Σπίτι του Δεσπότη», παραπλεύρως του Εθνικού Σταδίου (φωτό). Να θυμίσουμε ότι τα έργα προϋπολογισμού 300.000 ευρώ ξεκίνησαν στο… παραπέντε, δηλαδή λίγο πριν καταρρεύσει η στέγη του ιστορικού αρχοντικού που χρονολογείται στα τέλη του 18ου αιώνα, με προγραμματική σύμβαση που σύναψαν η Περιφέρεια Ηπείρου, το υπουργείο Πολιτισμού και η Μητρόπολη Ιωαννίνων, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει. Μακάρι να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη…
Κ.Α.
Έκτακτο ανακοινωθέν!
Ξαφνικά και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές βρήκαν, είπαν, δημοσιονομικό χώρο και ανήγγειλαν περιχαρείς ότι θα δώσουν και 13η σύνταξη! Θα μου πείτε, αυτή την πετσοκομμένη έκτακτη βοήθεια δεν τη λες 13η σύνταξη, αλλά ας τους κάνουμε τη χάρη να τη λέμε και εμείς έτσι. Και βέβαια είχαν δημοσιονομικό χώρο αφού μας άρπαξαν εκτός των άλλων και την εισφορά αλληλεγγύης, υποτίθεται για να βοηθήσουν τους έχοντες ανάγκη. Αλλά αυτή τη διαθέτουν κατά την κρίση και προς όφελός τους. Όταν είδαν τα σκούρα στις δημοσκοπήσεις έβγαλαν από το συρτάρι το …μποναμά και κάνουν τους ευαίσθητους. Αλλά δεν φάνηκαν ευαίσθητοι, ούτε όταν μας επέβαλαν την υψηλή φορολόγηση, ούτε όταν μας φόρτωσαν τον ΕΝΦΙΑ που με τόση αγανάκτηση κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση…

Κατά το συμφέρον τους…
Η όλη στάση τους και πριν αλλά και μετά τις εθνικές εκλογές εστιάζει στο συμφέρον τους. Και τώρα που βίωσαν τα προνόμια της εξουσίας θα κάνουν ό,τι μπορούν αγνοώντας ακόμη και τις επιπτώσεις στην οικονομία εκλιπαρώντας για λίγους ψήφους παραπάνω. Τι σημασία έχει αν θα μας βάλουν πιο βαθιά στην επιτήρηση η οποία είναι εδώ και μας ελέγχει. Ας εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της περίστασης και μετά βλέπουν. Πότε σκέφθηκαν ή έπραξαν σοβαρά σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους; Απ’ την αρχή έδειξαν το πόσο ερασιτέχνες ήταν αναλαμβάνοντας καθήκοντα που δεν ήταν για τα μέτρα τους. Παρέτειναν τη μνημονιακή επιτήρηση για τέσσερα χρόνια ακόμη και θα συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί ποιος ξέρει για πόσο ακόμη. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει… Αυτό το ξεχνάνε!

Ακόμη και το ΕΚΑΣ!..
Ακόμη και την επαναχορήγηση του ΕΚΑΣ έριξαν στη μάχη των εκλογών. Μέχρι την παραμονή των εκλογών θα υπόσχονται. Το ξέρουν ότι η απόφασή τους να το στερήσουν από τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν και μεγάλο πλήγμα για εκείνους που το στερήθηκαν αλλά και οι ίδιοι έχασαν το πλεονέκτημα της ευαισθησίας για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και ξέρουν ότι αυτό θα τους στοιχίσει. Όταν το έκοβαν δεν έχασαν τον ύπνο τους για την αδικία που έκαναν αλλά τώρα που γυρίζει σε βάρος τους τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν. Το ήξεραν ότι αυτά τα χρήματα που πήραν από το ΕΚΑΣ μπορούσαν να τα εξασφαλίσουν από άλλες περικοπές και από καλύτερη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Το ξέρουν ότι αλλού σπαταλούν πόρους, αλλά απλά είναι οι βολεμένοι.

Από τη μία ώρα στην άλλη…
Τώρα συνειδητοποιούν πως αν χάσουν τις εκλογές θα είναι ένα τίποτα! Αλλά όταν έχεις πουλήσει τα πάντα για να απολαύσεις την εξουσία, το σενάριο να τη χάσεις γίνεται ο εφιάλτης σου γιατί συνειδητοποιείς ότι χωρίς αυτή είσαι ένα μηδενικό. Αν όμως αφιέρωναν το χρόνο τους για να δουλέψουν σκληρά επάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο, δεν θα βίωναν τώρα την απαξίωση. Ο λαός έπαθε αλλά έμαθε, αφού πρώτα αποκόμισε πολύ κακές εμπειρίες. Σκεφθείτε ποιο ήταν το κλίμα πριν από τις εκλογές του ’15 και ποιο είναι σήμερα. Τόσα λάθη μαζεμένα δεν μπορεί παρά να τους κοστίσουν. Και το κόστος έχει ένα όνομα. Καταψήφιση των πεπραγμένων τους. Το στερνή μας γνώση έχει τώρα σημασία!
Θεανώ Βλάχου